28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLEMIKA: Tragédie, realita a ruská propaganda

Zjevnou sympatii a vstřícnost k ruským přáním se autor pokouší maskovat právě onou tragickou scenérií vypůjčenou od pana Vlka a následným přidáním směsky rádoby objektivních důkazů úpadku Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Vacek 2.4.2024 17:02

Pragmaticky bylo Rusko pro EU výhodný partner. A platilo to i naopak. Tam žádné velmocenské choutky nebyly potřeba. Jen tou žábou na prameni byla Amerika a její zájmy, které se tady prosazovali i pomocí NATO.

Tohoto nebezpečí pro mír v Evropě si byli vědomi i Chartisté s Havlem, proto navrhovali aby se cizí vojáci sbalili a odešli domů, proto pořadovali rozpuštění vojenských bloků a bezpečnost v Evropě zajistit pomoci OBSE, která k tomu byla založena. A jak vidíte, varování Chartistů se naplnilo.

Klidně se s jejich pohledem seznamte. Dá se očekávat, že taková podvratná literatura bude opět na indexu:

http://www.disent.usd.cas.cz/wp-content/uploads/Prazska_vyzva_listy_1985_2_zm_ocr.pdf

H. Lukešová 2.4.2024 17:00

Co kdy řekl Petr Bystroň proruského a jak se angažoval či angažuje v současnosti ve prospěch Ruska?

Z. Pospíšil 2.4.2024 16:58

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské.

J. Ganaur 2.4.2024 16:57

R^:-)....a současného zločince Putina!;-€

P. Vavruch 2.4.2024 16:55

R^

J. Ganaur 2.4.2024 16:55

Bylo!:-)Nebyly by použity!!![UA][UA][UA]

J. Ganaur 2.4.2024 16:52

Netrefil jste vlákno....:-)

D. Laurencikova 2.4.2024 16:52

Vy jste asi nevedel, ze nejsem diplomatkou zadne ze stran a nemam zadne opravneni k jednani za nekterou valecnou stranu, odkud byste to take mel vedet, ze? Co jeste nevite je to, ze pan Zelensky si jednani s Ruskem per Dekret zakazal. Ted jste o neco chytrejsi, nez to vsechno zapomenete.

J. Ganaur 2.4.2024 16:51

Na ČT24 je rozhovor s G.Javlinskim.Putin o zastavení palby jednat nechce!!!:-/Rv

M. Kocián 2.4.2024 16:50

A proč především Západ? Kterýpak zbloudilý představitel západu hrozí, že jaderný arzenál použije?

J. Lukavsky 2.4.2024 16:49

"spuštění NSII" no už skoro Evropa byla 100% závislá na ruském plynu.... a takhle špatně to dopadlo. Inu jinak ale máte pravdu, jak nám říkal s. major Kolozub při PŠM (Politické školení mužstva) "Souzí, za vším jsou pikle americkejch impedijálistů. peněžních žoků z Vólstrýtu a jejich přisluhovačů". Moudrá slova a my jsme se tomu pošklebovali (tajně samosebou). Rusko přeci vždy a všude jedná v zájmu zachování světového míru, jak jinak. J.L. end

D. Laurencikova 2.4.2024 16:46

Nemusim tusit, ctu, o cem je rec. Pan Nemec odmita to soustavne, absurdni srovnavani s Mnichovem a vy tvrdite, ze se nepoucil s historie a ze ji bude muset prozit znovu. Nebo se mylim?

J. Ganaur 2.4.2024 16:41

Tak proč nejednáte?8-o:-P

D. Laurencikova 2.4.2024 16:40

Dekuji, pani Lukesova, ale ani cist tu ubohost nebudu. Petrovi Bystronovi takovy pisalsky skret neni hoden jit ani pro noviny. Ja uz ty lzi ani nectu.

Oni ti pseudonovinari vubc nevedi, jake je postaveni AfD v Nemecku. AfD nema nejmensi sanci ovlivnovat zahranicni politiku. Cokoliv rekne AfD, je zasadne ODMITNUTO! protoze to rekla AfD - s tim se oni vubec netaji. Podplacet AfD, aby pracovala ve prospech Ruska, to muzou ty penize rovnou splachnout do zachodu. Nebo takhle: Az uslysim AfD provolavat slavu Ukrajine a bubnovat do valky na Rusa, pak uznam, ze jsou podplaceni. Protoze jak uz jsem predeslala, vlada dela zasadne opak toho, co navrhuje AfD!;-)

J. Ganaur 2.4.2024 16:40

A co by to tak mělo být?8-o

J. Ganaur 2.4.2024 16:38

To je jedno!Cartago bylo zničeno....;-D:-P

J. Ganaur 2.4.2024 16:37

Kdo šíří ruSSáckou propagandu je prašivec (bez uvozovek) a je jedno, jestli zadarmo nebo za peníze!:-/

R. Vacek 2.4.2024 16:34

Z pokračující spolupráce EU - Rusko byli neklidní Američané. Protože pro takový spolek nebyli potřeba. Proto vyhrožovali, že zabrání spuštění NSII (nakonec to provedni neznámí teroristé). No a proto taky Američané i za pomoci své evropské páte kolony makali na tom, jak spolupráci překazit. Když vše ostatní selhalo, posloužili Ukrajinci, neboť něco takového už snad konečně musí zabrat.

Obdobně se Americe podařilo připravit podmínky aby SSSR šel do Afghánistánu - můžete se seznámit i s tím, jak pro to připravovali podmínky třeba od vlastního strůjce - Zbigneva Brzezinského. Odkaz je český překlad, ale k dispozici je i originál:

https://legacy.blisty.cz/art/9265.html

A jak to připravovali na Ukrajině? Postupným vyzbrojováním, přípravou ukrajinských přístavů aby tam mohly kotvit americká vojenská plavidla:

https://breakingdefense.com/2019/07/us-upgrading-ukraine-ports-to-fit-american-warships/

a samozřejmě tím, že nereagovali na ruské obavy o ruskou bezpečnost.

Když se podíváte na obrácenou situaci za Karibské krize, tak tam Rusko jednalo přesně naopak, aby válka na Kubě nevznikla. Ale tady jde jen o nějaké exotické Ukrajince, tak proč je nenechat umírat, když je to baví.

D. Laurencikova 2.4.2024 16:33

Zapominate, ze Zapad celou tuto valku vyprovokoval. Vy se mylite. Nasi politici prekracuji jednu cervenou linii za druhou zrejme v nadeji, ze Putin svoje hrozby nesplni. Jinou garanci nemaji. Ted chteji vysilat vojska na Ukrajinu a porad jeste tvrdi, ze to neni ucast na valce. Ohrozuje Rusko zeme NATO, napadlo nekterou, ze tam chteji zeme NATO vyslat i vojska? Spolehaji se na Putina, ze si netroufne? Nebo nespolehaji na nic? Nemysli? Jsou tady takovi, kteri chteji hazet bomby na Moskvu, na tamni ministeria. Jsem opravdu zvedava, kolik je jeste potreba, aby ta horka valka mezi NATO a Ruskem konecne vypukla. A vzhledem k tomu, ze NATO je silnejsi nez Rusko, konvencni valka to asi nebude.

H. Lukešová 2.4.2024 16:29

"prašivec" samozřejmě s uvozovkami...protože tak ho líčí německá a mezinárodní levice, ne já...

J. Lukavsky 2.4.2024 16:28

"na Ukrajině jsou uctíváni masoví vrazi Židů, Poláků i Čechů" No každý národ uctívá a zbožňuje své velké vrahy, zatímco ty malé zavírá či věší. Takže asi máte na mysli Banderu že? Inu jen ubohý břídil ve srovnání a takovými velikány jako byli Lenin, Stalin, Mao. No když v Rusku smějí uctíval Lenina a Stalina, v Číně mají předsedu Mao na bankocetlích.... tak proč by na Ukrajině nesměli uctívat banderu? nakonec i my uctíváme J.Žižku kterého v Německu považují za vraha a zloděje. PS: Francouzi se klaní Napoleonovi.... lidi jsou nepoučitelní. J.L. end

H. Lukešová 2.4.2024 16:28

Tady v tomto článku na Seznamu se dočtete "parádní" dehonestace Petra Bystroně z AfD...

https://medium.seznam.cz/clanek/jaroslav-kral-kdo-je-nemecky-dezinformator-petr-bystron-ktery-bral-penize-za-sireni-ruske-propagandy-55164

No prašivec, o který by si nikdo ani kolo neopřel. Holt vládnoucí mainstream je nervózní, že AfD sílí a ono ne a ne ji zlikvidovat.

J. Lukavsky 2.4.2024 16:23

"rychle sílící BRICS je stále přitažlivější" přiklad Jihoafrické republiky či Brazílie táhnou... natož Rusko, tam se hrnou denně tisíce a tisíce nespokojenců z USA, Evropy a všichni touží po životě v zemi kde zítra znamená včera. Říká se tomu hlasování nohama. J.L. end

J. Lukavsky 2.4.2024 16:19

"vojáci členských států EU patří pod velení NATO" kde ovšem velí jen a jen USA že? Ostatní členové sráží paty a nedostanou se výš nežli do velení roty. Prezident Pavel byl svého času druhý nejvyšší oficír NATO, asi jen omylem že? J.L. end

D. Laurencikova 2.4.2024 16:18

R^R^

J. Jurax 2.4.2024 16:15

Daleko lepší by bylo společně vypráskat Rusy zpět za mezinárodně uznané hranice Ruska, pravíte.

Máte pravdu. Ovšem jak to realizovat je otázka dosud nezodpovězená. Zejména jak to realizovat bez otevřeného konfliktu NATO-Rusko a vážné hrozby použití ZHN.

Zdá se být zjevné, že Ukrajina sama s pouhou pomocí tzv. Západu (povýtce hlavně rétorickou a jen nedostatečně materiální - Evropa nemá dost výkonný zbrojní průmysl a nemá z různých důvodů moc vůle to změnit a zbrojit na úkor vlastní životní úrovně a boje proti CO2) tenhle úkol nezvládne.

L. Kocián 2.4.2024 16:13

R^

J. Lukavsky 2.4.2024 16:11

"Kvůli nim skončila úspěšně se rozvíjející spolupráce s Ruskem" s tou rozvíjející se spoluprací máte prravdu, stovky USA a Západních firem založily v Rusku pobočky, studenti z Ruska dostávali stipendia, stavěly se plynovody a ropovody... dokonce Rusko bylo přijato do NATO jako člen Spolku pro mír. No kdo asi do toho hodil vidle? Opravdu si myslíte, že to byly USA. Pokud vím tak to bylo Rusko kdo obrátil kurs. J.L. end

H. Lukešová 2.4.2024 16:04

Nestrkejte sem prosím odkazy na tak hnusný propalestinský antisemitský server... , ze kterého nenávist k Židům tryská proudem.

J. Jurax 2.4.2024 16:02

... vyhlásila Hitlerovi válku (když tento podle smlouvy Ribbetntrop-Molotov si bratrsky rozdělil se Stalinem Polsko) ...

Technická - VB vyhlásila Německu válku 3.9.1939, SSSR vpadl do Polska 17.9.1939.