27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ginANDtonix 23.9.2008 3:01

Re: volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

Pokud se nemylim, US a KDU pri licitaci pravicove koalice tehdy vyslovene vydiraly. Spolehaly na to, ze ODS chce zpet do vlady a kladly si nestoudne pozadavky (na obsazeni ministerskych kresel atd.). Na to se proste nedalo pristoupit...

ginANDtonix 23.9.2008 2:55

Smarja, co je to za logiku? Neni to nahodou hadani o slovicka?

Neff tvrdi: "byla to moibilisace proti levici". Jakl tvrdi: "nebyla proti levici, byla proti levici a hradu, ktary byl skrytou levici". Takze proti levici, pane Jakl, jakpak ze ne! Proc se zato stydet. Tak jsem to chapal ja a tak to doufam chapali a chapala vetsina ostatnich kteri ODS volili. Levice predstavuje nejvaznejsi hrozbu pro rozvoj teto zeme. 

Aston se zase myli v tom, ze opozicni smlouva byla neco dabelskeho. Samozrejme, ze kdyby volby dopadly presvedciveji pro jednu ci druhou stranu, bylo by to lepsi, ale za danych okolnosti, byla oposmlouva vychodiskem z nouze za podstatneho omezeni dosahu nicive sily levice. To, ze socdem potom vyhrala jeste jedny volby kvuli oposmlouve neni vubec jasne a opakovani takovych dohadu dokola z toho pravdu neudela. A Jakl ma pravdu v tom, ze podobne veci se dely a deji i v jinych zemich se zavedenymi demokraciemi. Humbuk z toho udelali jenom pravdolasecnici, protoze v dany moment meli podporu medii. Ale proc o tom jeste dal mluvit, vzdyt se nekolik let nemluvilo skoro o nicem jinem...

derik 23.9.2008 2:55

Re: Re: Novináři nejprve rozšíří blud,

Mozna jste pod vlivem Paroubka a spol. Ti totiz nemaji zadny program a tak burcuji obcany proti nekomu. Ale ODS mela dobry program a tak mohla vyzyvat k co nejvetsi ucasti obcanu (mobilizaci) na jeho prosazeni. To ze obcane dali prednosti populisticky Zemanovym slibum je jina vec. ODS ale dokazala udrzet CSSD na uzde. Az kdyz lidovci a US-DEU se dostali k spoluvlade, tak se zacaly dit veci. Nasledky vlady Spidla/Gross/Paroubek budou splacet jeste nase deti. V ramci dane situace udelala ODS maximum mozneho. V pomernem volebnim systemu je spis podvodem na volicich pusobeni KDU-CSL a US_DEU jako zasterky pro hlasovaci masinerii CSSD s KSCM.

marie 23.9.2008 2:51

volby v roce 1998 vyhrála jednoznačně pravice, měla celkem 46,34 %, ale přesto vládu sestavovala ČSSD?

ČSSD                    32.31 %,  - ODS                        27.74 % - ,KDU-čsl                   9.00 %

UNIE Svobody         8.60 % -  pravice měla pohodlnou většinu a přesto vládla levice s tichým souhlasem ODS

              .

       

mike 23.9.2008 2:49

Re: "...Omílání starých frází, lží a mýtů mi už ale stojí za to..."

Mne nedekujte, ten nasel minule nekdo jiny. Ja jen opakuju, aby to nezapadlo. Asi neuskodi, kdyz to pres den jeste nekdo obcas zopakuje  ;-) Kdyz uz ted se najdou lidi, co to Jaklovi zerou. Holt jsme to tenkrat vsichni pochopili blbe. Skoda, ze nas Jakl nevyvedl z omylu uz tenkrat. Kdybych vedel, ze mobilizace neni proti nikomu, hned bych spal klidneji ;-P

Ladislav N :-))) 23.9.2008 2:43

"...Omílání starých frází, lží a mýtů mi už ale stojí za to..."

Takhle měla znít celá Jaklova věta - a končit tečkou. ;-D

Takže volební kampaň byla podle Jakla proti levici, ale MOBILISACE! jako hlavní heslo kampaně nebyla proti nikomu, a proti levici už vůbec ne... ;-P

Tak tohle je už na Dr. Chocholouška!!Aby nám z Jakla ještě  nezblbnul i pan prezident... (díky,  "mike",  za tu práci s dohledáním autentického  Klausova  výroku) ... ;-)

mike 23.9.2008 2:43

Re: Re: Opět jsem se poučil

Ne, debata je o tom, ze se z nas snazi Jakl delat voly. Viz ma odpoved nize.

mike 23.9.2008 2:38

Re: Re: Re: Opakovani nezaskodi

Vazne? Citujte prosim, kde Aston prohlasuje, ze slo o mobilizaci jen proti levici. Ja v uvodniku, na ktery Jakl reaguje, to slovo  nevidim. Aston pise, ze se se mobilizovalo proti levici, coz  mozna neni zcela presne, ale taky to neni v rozporu. Narozdil od Jakla, ktery explicitne tvrdi, ze se proti levici nemobilizovalo. Proto jsem to v jeho citatu zduraznil.

Osobne vidim problem v tom, ze se z nas Jakl snazi delat voly. Tohle si pamatuju dobre, protoze mne to tenkrat dost nasr*lo. Ano, nebylo tam primo napsane, ze proti levici. Jenze to tak vetsina volicu ODS cetla a nejaka ctyrkoalice jim byla celkem ukradena. Proste a jednoduse, normalni kampan a oposmlouva by se snad daly skousnout, mobilizace a nekompromisni opozice taky. Mobilizace a oposmlouva dohromady ne. Kdyz  mam plnou hubu velkych slov,  musim to umet dotahnout do dusledku. I kdyz mi to zrovna moc nevyhovuje.

derik 23.9.2008 2:38

Re: Opět jsem se poučil

Ale to jsou dve ruzne veci. Rec je o vyznamu tzv. mobilizacni vyzvy. To ze ODS tehdy mela jiny nazor na politicke smerovani nez levice kazdy vi. Vyzva k mobilizaci ale neuvadi zadnou politickou stranu ale vybizi k co nejvetsi podpore ODS. Treba proti KSCM, nebo CSSD, nebo 4-koalici, nebo sladkovcum.  Proste kazdemu komu zalezelo na osudu zeme tak mel urcite prijit k volbam a volit ODS. Aston z dane konkretni "PRO" vyzvy vyvozuje ze slo jen o "PROTI LEVICI" vyzvu. Zapomina na Pravdu+Lasku, lidovce, US. Pro dost lidi nebyly prijatelne praktiky sarajevskych atentatniku, zakulisnich nepolitiku, hadich politiku, jazycku na vahach, atd. Melo vyznam mobilizovat k volebni ucasti i tyto obcany. A o tom je podle mne debata ze Aston to popira.

derik 23.9.2008 2:09

Re: Buď doleva nebo s Klausem

Podle mne to bylo jedno z hesel. Zel obcane dali prednost populistickym Zemanovym slibum a taktez dali pomerne dost hlasu 4-koalici (i tomu se obecna mobilizacni vyzva na podporu ODS snazila zabranit). Takze CSSD vyhrala volby a mohla tak zahajit smerovani doleva. Opozicni smlouva nastesti zabranila levicovym excesum. Ty nastaly az se pohrobci 4-koalici dostali k spoluvladnuti s CSSD. Presneji delali zasterku tomu ze si CSSD prosadila co chtela s KSCM. Co bylo lepsi? ODS nedostala dost hlasu a ted budeme muset splacet levicove dluhy.

derik 23.9.2008 1:52

Re: Re: Opakovani nezaskodi

Aston prohlasuje ze slo o mobilizaci jen proti levici. Nema oporu ani v te vyzve ani ve vami uvedenem odkazu.. Mobilizace na svou podporu znamena vyzvu aby ODS prislo volit vic obcanu nez ostatni politicke strany.  Obecna vyzva na podporu automaticky znamena vyzvu na nepodporu jinych, vcetne tehdejsi 4-koalice. Ja v tom nevidim zadny problem. Vyzva byla pozitivni (na podporu) a vubec neuvadela levici ("sarajevsti atentatnici" a "nepoliticti politikove" mozna predstavovali vetsi zlo).  Aston se vsak urputne snazi prosazovat za slo o mobilizaci jen proti levici. Vami uvedeny odkaz to vyvraci.

marie 23.9.2008 1:36

Buď doleva nebo s Klausem

a toto bylo co, pane? :"Mám na mysli hesla, jako Buď doleva nebo s Klausem...

slama 23.9.2008 1:30

Ta fales se neda prehlednout

Jakle, to je ale svinstvo. Ses opravdovy lidsky odpadek. Nelzi. Jaky muze byt prezident, ktery se obklopuje lidmi tohoto typu ?

slava 23.9.2008 1:12

Opět jsem se poučil

S Klausem, nebo doleva, to byla mobilizace proti komu?

Mard 23.9.2008 1:08

No ale fuj, pane Jakle, tohle je vážně slabé.

Jednak máte na víc, druhak tím že do toho furt šlapete tak dáváte na jevo že jste v úzkých a za treťak všichni víme jaké to bylo. Mobilizace byla dle vás k nošení kondomů, nebo k čemu? Taky to tam sice nebylo napsáno, ale .....

Dr.Sid 23.9.2008 0:57

Trochu mlaceni prazdne slamy

Ale co uz. Psat se musi.

Tom 23.9.2008 0:49

Mobilizace byla proti ČSSD + Komoušům

Aspoň tak jsem ji tehdy chápal já.

Ta kampaň říkala: my nejsme komunisti, nemáme s nimi nic společného, jsme zárukou, že komunisti k moci nepřijdou a proto pojďte vy všichni nás volit, neboť situace je vážná, komunisti se můžou vrátit.

Asi jsem tedy stejný debil jako Neff. Nebo to bude tím, že máme oba paměť, věc pro politiky nebezpečnou.

Kid psanec 23.9.2008 0:42

Pan Jakl zapomíná

že opoziční smlouva byla eklhaft. Mnohem přijatelnější bylo se rovnou spojit s ČSSD v koalici, tak jak to pružně dokázala US a lidovci.Mobilizace nemobilizace.

Komenský 23.9.2008 0:27

Re: Novináři nejprve rozšíří blud,

"Dotyčný mobilizační text nebyl namířen proti nikomu." Říká pan Jakl. To je skutečně perla. Mobilizovat proti nikomu, to je na ústav. Neff má pravdu a Jakl prostě lže. Nemá cenu s ním polemizovat, kdo má paměť, ví, jak to bylo. "Mobiliosovali" a potom drželi u koryta Zemana. Podvod na voličích.

mike 23.9.2008 0:20

Re: Opakovani nezaskodi

Zvyrazneni je pro Jakla, ktery tvrdi, Opakuji, nebyla to mobilizace proti levici. Nebyla to mobilizace proti nikomu, byla to mobilizace na svou podporu. Vyrikejte si to laskave se svym sefem. Osobne jsem to tenkrat chapal stejne a vsichni mi znami take. Je jiste mozne, ze se nasel nekdo, kdo to chapal neutralne. Zrejme nekdo, kdo se v tu chvili prave vratil z dlouholeteho pobytu v Antarktide.

mike 23.9.2008 0:15

Opakovani nezaskodi

Poslanec Václav Klaus: Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

Milan 23.9.2008 0:12

Novináři nejprve rozšíří blud,

a pak mu sami věří a odkazují se na jeho novinářské zveřejnění jako na důkaz jeho pravdivosti.