28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šakal 18.5.2006 9:15

..."Teď už bych to neudělal"...

...Tak to je Vám teď akorát tak  h o v n o  platný ;-P A mně, bohužel, spolu s Vámi taky :-/

...já pořád, který kreténi mi ten euroráj v referendu zařídili (Y)

macek 18.5.2006 9:08

Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Vaší otázkou naznačujete, že EU smysluplně nefunguje. Takže vlastně máte stejný názor jako VK? Jinak si myslím, že vzhledem k možnostem toho dělá VK dost: kritizuje návrhy EU, které zabraňují jejímu smylsuplnému fungování.:-)

Emil 18.5.2006 9:00

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Toto může napsat jen duševně chorá osoba. To, co předvídal Klaus při našem vstupu do EU, se ve většině splnilo. Přečtěte si předcházející články o tom, co úřadové v Bruselu chtějí ze své funkce omezovat. To byl účel EU? Kreatury, které nás zastupují v Bruselu, jen ukazují skutečný stav. Dříve zaváděli komouši tvrdou pěstí pořádek v lido demo, nyní stejnou pěstí chce zavádět pořádek EU. Je to opravdu to, co jsme všichni chtěli ? Proto vmontovávání jména Klause do celé problematiky  EU je ubohost a odvádění pozornosti od skutečného stavu EU.

Stan 18.5.2006 8:59

Re: Tempora mutantur

Toto hloupé srovnání kulhá ne na obě, ale na všechny čtyři nohy. (Nemyslím tím nohy autorovy :-))

Antonín Hrbek 18.5.2006 8:53

Tempora mutantur

Komunismus do roku 1989 důtklivě varoval před prohnilým západním kapitalismem.

Klausismus po roce 1989 důtklivě varuje před prohnilým západním socialismem.

Saša 18.5.2006 8:50

Já jsem zavilý.

Jsem zavilý odpůrce EU. Hlasoval jsem velmi uvážlivě proti vstupu do EU z celé řady důvodů a jsem velmi nepříjemně překvapen, že mé obavy ze vstupu do EU se začaly naplňovat mnohem dříve a rychleji, než jsem se obával.

EU je nová babylonská věž, zlé dílo otce lži, klam a mam a šizení lidí. EU do budoucna nepřinese nic dobrého, hrozí jen novou totalitou horší všech předchozích.

Doufám, že se EU rozpadne co nejdříve, a budu-li pro to moci něco udělat, udělám to.

A pana Klause považuji za naivního eurofila, který sice má mírné pochybnosti, ale celý rozsah té eurohrůzy mu dosud nedošel.

Kantor 18.5.2006 8:41

To už není jenom skepse

nad EU.Porozhlédněme se po Kouli, vidíme pana Prezidenta, který po dobu prezidentování nevkročil do Bílého domu.:-(

Andy 18.5.2006 8:40

Re: EU už připomíná Rakousko-Uherskou monarchii a

ne, nepřipomíná, Rakousko-Uherská monarchie byl fungující model a co se byrokracie týče, mohli by se jít v porovnání s běžným Městským úřadem jít zahrabat.

Fil 18.5.2006 8:38

Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Souhlas...

Skepticus Maximus 18.5.2006 8:35

EU už připomíná Rakousko-Uherskou monarchii a

vrší blbosti do úhledných šanonů vzorně zařazených do skříní hned vedle volně zavěšených kostlivců ;-P

Křupan 18.5.2006 8:22

Re: Re: EU jako každá

Nevšim jsem si, že by EU klepla přes prsty zgraby, kakaoboby a spol. ;-D;-D;-D

JH 18.5.2006 8:14

Re: EU jako každá

Ano, řada "podnikatelů" si myslí, že tak jak snadno okrádají nás tak snadno se nechá okrádat EU. A kyž EU klepne přes prsty - to je řevu - páni zloději=podnikatelé!!!!!

Vlastimil 18.5.2006 8:11

Odpověď na tři autorovy otázky

a) je zajištěn volný pohyb kapitálu v EU? - v podstatě ANO.

b) je zajištěn volný pohyb lidí a pracovních sil v EU? - volný pohyb lidí ANO; volný pohyb pracovních sil v EU zatím spíše NE, ale po uplynutí 7-leté lhůty od rozšíření EU by svůj pracovní trh pro "nové" země EU měly otevřít i takové země jako Německo či Rakousko.

c) jde o jednotný ekonomický prostor s jednotnou měnou s kursem odpovídající reálné síle ekonomiky? - spíše ANO, protože většina starých zemí EU již jednotnou měnu používá. (Jen tak mimochodem k největším odpůrcům přijetí společné měny Euro v ČR patří právě Václav Klaus.)

Moje otázka by zněla spíše takto: Co dosud udělal Václav Klaus pro to, aby EU smysluplně fungovala? Já jsem zatím zaregistroval jen jeho nářky nad ztrátou suverenity České republiky, nebo návrhy, aby stávající EU byla rozpuštěna a vybudována nová EU na úplně jiných základech nebo aby EU byla rozšířena o středoasijské republiky bývalého SSSR. (Bývalá KGB by to lépe nevymyslela!) - Odpověď tedy zní: vůbec nic!

JH 18.5.2006 8:11

Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Je s podivem jak nadšeného obdivovatele může mít i tak problematická a primitivní , co do vnímání světa osoba p. Klause. Naštěstí všichni víme kdo na korytu presidenta s vřelou pomocí komunistů se vrtí! A kdo takovou osůbku obhajuje a vynáší, bude ze stejného dřeva, že!

BuBu 18.5.2006 8:09

I já si vyčítám, . . .

 . . . . . a lituji, že jsem v referendu také hlasoval pro vstup do EU. Teď už bych to neudělal. A určitě nejsem v téhle zemi sám, kdo změnil názor - respektive procitl ! Václav Klaus to má naprosto dokonale srovnané v hlavě a má schopnost předvídat velmi, ale velmi, daleko dopředu. Musím konstatovat, že mu jeho předvídání téměř 100% vychází. V tom se zásadně liší od ostatních "předvídačů" - plácalů.

MF 18.5.2006 8:05

Re: Nejenom Klaus, ale i autor...

Názory člověka, který napíše " by jste" mají nulovou hodnotu.

Mirek 18.5.2006 7:55

Re: Re: Re: pane Holásku

Aleší, zkuste si poctivě odpovědět na ty tři otázky, které jsou v článku.

vlasta 18.5.2006 7:55

byl schválen rozpočet EU

Ve zprávách dnes ráno říkali, že ČR by mohla čerpat z prostředků EU až 90 miliard korun ročně. A mně vrtá hlavou, odkud ty peníze vezmou, nebo spíš komu je vezmou. A jak dlouho se to komusi bude líbit. To je přeci socialismus ve velkém. Ani v malém se neosvědčil. EU by měla sloužit k něčemu jinému než k přerozdělování peněz.

Andy 18.5.2006 7:54

Re: Re: EU jako každá

doporučuji legitimní postup, Aleši. Kandidujte na prezidenta, vyhrajte volby a pak jednejte a jednejte- do té doby huš.

Andy 18.5.2006 7:53

Re: Re: Re: pane Holásku

komunisti nejsou v opozici, ti jsou v zatracený koalici:-P

Aleš 18.5.2006 7:33

Re: EU jako každá

potom je legitimní o tom předsvědčit většinu států a to věcnými argumenty- jednáním a jednáním  a ne články do novin a veřejnými vystoupeními. Jinak může reagovat novinář, jinak hlava státu.

Aleš 18.5.2006 7:31

Re: Re: pane Holásku

nediskutujeme o tom kam se EU ubírá, ale o tom zda  je požadavek na odmítnutí legitimní od hlavy signatářského státu

Aleš 18.5.2006 7:29

Re: Re: pane Holásku

to nejste schopna rozlišit parlament a vládu??  V opozici jsou i Haiderovci, Le Penovci v jiných zemích.

RiFl 18.5.2006 7:23

Re: Nejenom Klaus, ale i autor...

Josefe, nepíše se " by jste",ale "byste".Možná,že autor článku neví nic o Evropě,ale Vy nevíte nic ani o jazyku českém.A k tomu,že dle Vašeho názoru "na pohyb pracovnich sil take brzy dojde",připojuji vzpomínku na to,jak president ČSSR Antonín Novotný neblahé paměti  také říkal,že v brzku bude masa dost.

RiFl 18.5.2006 7:17

Re: Re: pane Holásku

dominatním=dominantním.Omlouvám se za překlep.

Banjo 18.5.2006 7:16

Re: Re: pane Holásku

> Andy: Já jsem pro, to je dobrý nápad :-)

RiFl 18.5.2006 7:15

Re: pane Holásku

Aleši,Váš a páně Palatův způsob myšlení a hodnocení není původní.Ve dvacátém století se stal již dvakrát dominatním - jednou se tomu říkalo gleichschaltung,podruhé ideověpolitická jednota.Avšak ani v jednom z obou případů to nemělo se svobodou a demokracií pranic společného.Mám vážné obavy,že EU se spíše ubírá směrem k Nové Evropě či táboru míru a socialismu,než ke společnství svobodných a suverénních občanů.

Banjo 18.5.2006 7:15

Re: Josefe, vezměte rozum do hrsti! To se Vám pohodlně vejde...

> JZD: on se Ing. Klaus proti EU vyjádřil jen jednou v nějakém článku? A diskutující nick Josef se o něm nějak zmiňuje?

A opravdu si myslíte Ing. Klaus má proti EU jen to, že by se mělo vrátit k původnímu poslání? Vzpomeňte si na jeho názory na prezidentské pravomoce, druhé mocenské centrum na hradě a přímou volbu prezidenta. Veškeré jeho námitky v těchto bodech padly okamžikem, kdy se mu to osobně přestalo hodit.

Andy 18.5.2006 7:13

Re: pane Holásku

  Mimochodem, komunisti jsou proti NATO- neměl by rezignovat Filip a další bolševici ve vysokých státních funkcích ?

honzak 18.5.2006 6:43

EU jako každá

socialistická organizace především BUJÍ!!! Kohorty přeplacených úředníků vymýšlí nesmysly, aby zdůvodnili svoji existenci a eurohujeři ve všech státech je za to oslavujou. Příklad z praxe následuje:

Chtěl jsem získat příspěvek na provozování obecně prospěšné činnosti (síť stanic technické pomoci pro cyklisty). Po týdnu shánění informací jsem to vzdal, protože takovou úřednickou hrůzu bych nepřežil.  A tak máme jen jedno místo, zaplatil to tuzemský sponzor.

I já jsem hlasoval pro vstup, ale vidím, že to nebylo úplně dobře. Souhlasím proto s Klausem, že EU se má vrátit k tomu, kvůli čemu vznikla. Tedy k odstraňování administrativních překážek a bariér. A já bych doplnil ještě zvýšení vlastní efektivity. Tedy snížit radikálně REŽII toho spolku. Totéž bych doporučil OSN a UNESCO, které dnes rovněž žijí vlastním životem bez vazby na reality a jen spotřebovávají tuny peněz.