28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 13:37

Re: Chránit nebo posilovat suverenitu státu je marné a neúčelné.

Jsem poddany, jsem poddany, jsem poddany... Ono to nakonec Schumi funguje ;)

jeff 18.5.2006 13:23

Domnívá se někdo,

že dnešní bezpečnostní a ekonomické postavení Švýcarska a Dánska je v Evropě horší, než postavení ČR?

jeff 18.5.2006 13:12

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

Je s podivem jak nadšeného obdivovatele

JH vy se asi divíte úplně všemu, což? Od rána do večera.

Naštěstí všichni víme ....... vy všichni jste kdo? Místní buňka ČSSD, KSČM....?

hodne neRath 18.5.2006 12:55

Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

predpokladam ze jste ho tedy utlouk exaktnimi argumenty....

hodne neRath 18.5.2006 12:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

tak uz fakt nevim.... ta duvera je desna.

Nazor cele EU i EUsoudu neprinutil N a F k zmene financni politiky.... a Vy si myslite, ze by je prinutilo nejake hlasovani?

Lucka Bílá 18.5.2006 12:35

Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Honzo, pan profesor Vám to jistě vysvětlil dobře, vy jste to však bohužel nepochopil.

Lojza 18.5.2006 12:30

Re: Re: EU už připomíná Rakousko-Uherskou monarchii a

Nemluvě o právech a svobodě občanů, která Karel těsně před zánikem monarchie dal Čechům. Ani v tom se EU zdaleka nevyrovná KuK.

AeroKarel 18.5.2006 12:26

Re: Re: Nejenom Klaus, ale i autor...

Možná i zápornou.

Honza 18.5.2006 12:19

Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Na rozdil od (predpokladam) vetsiny diskutujicich jsem na inkriminovanem zasedani Ucene spolecnosti byl a projev pana presidenta slysel. Musim konstatovat, ze se autor myli. Cituji:

"pak bych očekával od Palaty, že svůj názor doloží pěkně exaktně, přinejmenším tak podrobně, jako učinil Klaus v Učené společnosti."

Prof. Klaus sve politicke nazory na fungovani EU dokumentoval dvema rucne nakreslenymi grafy, o kterych sam priznal, ze s fungovanim EU mohou, ale nemuseji nejak souviset. Kdyby neco takoveho predvedla moje diplomantka, musim ji vyrazit ze seminare. Jeho pseudovedecke vyklady mohou imponovat Lucii Bile, ale pred vaznou diskusi neobstoji.

Vlastimil 18.5.2006 12:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Když jsme u těch plánovaných vah hlasů, tak např. čtyři velké státy EU Británie, Španělsko, Itálie a Polsko převáží hlasy N + F (možná by dokonce stačily jen tři z nich). F + N disponovaly většinou v počátcích EU, teď ve 25-ti členné EU už ne.

pustai 18.5.2006 12:04

Re: Holásková z Vyvolených by byla v řiti p. Klause určitě néně smočena.

V. Klaus je jiste pro mnohe problematicka osbnost. Ja porad opakuju, aby jsme si vzpomeli na to jak si "osedlal" Meciara a jak elgeantne rozdelil republiku. Ne, ze bych se z toho radoval, ale nic jineho neslo udelat. A jake vyborne vztahy mame se slovaky dnes. Dvojdomky a podobne nesmysly by nikam nevedly. Docedete si predstavit, kdyby proti Meciarovi sedel ten .ul Paroubek? Nedelejme si iluze, mohlo byt mnohem hur (Jugoslávie). Chci tim rict, ze na vize o budoucnosti statu a Evropy ma proste cich. Kritizuje, ale vecne proboha. Nikdy jsem ho neslysel, ze by nabadal k nevstoupeni, nebo k nejake rebelii. Ja jsem byl vstup pro a porad si myslim, ze je to dobre a bude se to zlepsovat. Ale ze je opravdu co zlepsovat. S citem pro tyto veci jsou V. Havel, Pithart a jini proste mimo. Neumi to, jsou to naivky.

Malý Aston 18.5.2006 11:59

Socialismus v Evropě

Máme socialismus,před toto slovo si může každý dosadit slovo jiné podle toho kam patří,zda ke krajní levici nebo krajní pravici.Jenom ta demokracie není ,po tomto stavu  všechny politické strany,končící ismem toužily až toho dosáhly. Není demokratické,že byl dosazen Špidla do funkce komisaře,já jsem ho tam nevolil. Tam byl uklizen Standou a tomu také nevěřím a také jsem ho nevolil. Idea podpory regionů vede k vytouženému cíli Lenina,omezení funkce a zánik státu. Můžete možná v některé knihovně najít jeho knihu" Stát a revoluce". Některá tvrzení,že západní státy nám něco mohou zaručit je chybná,napřed se postarají o své voliče a potom možná o nějakou garanci pro nás.Je jen otázka času,kdy se ve Francii dostane k moci Le Pen nebo jeho dcera,je otázka času,kdy němci budou volit nacionalisty a to z důvodů sebezáchrany před Turky,Kurdy a jinou etnikou,která přišla,množí se a neuctívá hodnoty evropských obyvatel.

Nejsem ani nacionalista ani komunisty ani bolševik. Ale tvrzení,že Evropská unie je za stavu ve kterém se nachází jedninou alternativou s byrokratickým řešením všech problémů je velmi odvážné.

hodne neRath 18.5.2006 11:47

Re: Re: K male poznamce nakonec

chacha....

jak dopadla podpora Danska jste zapomel?

EU nepredstavuje bezpecnostni jistoty ale rizika

hodne neRath 18.5.2006 11:46

Re: Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

a ted tu o cervene. karkulce.... zvlaste vzhledem k planovane "vaze" hlasu N a F

Vlastimil 18.5.2006 11:41

Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

No vidíte, kdyby už byla přijata nová definice nezbytné kvalifikované většiny pro schválení důležitých rozhodnutí a omezení práv veta (viz "Euroústava"), možná by to už Francouzům a Němcům neprošlo.

Jinak nic na světě není naprosto dokonalé, ani EU. Jedinými výjimkami jsou pan profesor Václav Klaus a ODS.

hodne neRath 18.5.2006 11:18

Re: Re: Re: Re: Já jsem zavilý.

ja naopak netouzim po tom byt "vetsinove prehlasovan" pro "dobro EU". - viz nize o monetarni unii.....

Sch.glosátor 18.5.2006 11:15

Chránit nebo posilovat suverenitu státu je marné a neúčelné.

Jedinou efektivní možností, jak čelit socialistickým bruselským byrokratům je posílit suverenitu občanů.

Aleš 18.5.2006 11:07

Re: K male poznamce nakonec

také to vidím jako pojistku proti vývoji nacionalistických států, pojistku proti válečným konfliktům. O tom nikdo u nás nehovoří.

Aleš 18.5.2006 11:05

Re: Re: Re: Já jsem zavilý.

četl- mám na mysli  například většinová rozhodnutí, posílení role  EU parlamentu . Hroutí , pokud vím ne, ale může se tak stát v případech složitých rozhodování , Je logické , že 25 není 15 a to v některých z těchto nových států jsou pojmy demokratické jednání, kompromis  velký oříškem.

klobouk 18.5.2006 10:59

K male poznamce nakonec

cesi se nepostavili an hitlerovi ani stalinovi ani breznevovi a nakonec ani husakovi a jeho normalizatorum a zapad je ma zato odskodnit. Koho odskodni cesi za svou pasivitu a rezignaci? vaclav klaus zosobnuje tyto vlastnosti a proto je tak oblibeny, vaclav havel ktery tvori protivahu k obcanske pasivite a vyckavani na lepsi casy typu klasova je prirozene tercem kritiky protoze je stalou pripominkou. Zatimco pan klaus zkoumal budoucnost socialismu v ustavech cssr, zabyval se pan havel obcanskymi problemy a prijimal osobni rizika. EU jiste neni idealni spolecenstvi, je ale moznosti jak udelat evropu sjednocenou, prostou ozbrojenych konfliktu.

hodne neRath 18.5.2006 10:54

Re: Re: Já jsem zavilý.

"Evropská ústava, která navrhuje kroky pro lepší fungování 25 států, které budou muset být přijaty, aby se fungování EU nezhroutilo"

Jen dva dotazy

1) cetl jste ji?

2) uz se EU hrouti?.

Aleš 18.5.2006 10:28

Re: Re: Tempora mutantur

je to přehnané, ale ne nepravdivé.

hodne neRath 18.5.2006 10:27

Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

fakta jaksi popiraji Vase tvrzeni......

nejlepa je videt realne fungovani EU na dodrzovani pravidel monetarni unie a shoddku 3%.

Prosazene F a N, tvrde pozadovane po "malych" (Portugalsko), pote nedodrzovane F a N (nesankcionovano) a pote na zaklade zadosti F a N "rozvolneno".

Takze - ale animals are equal - some more equal.

Aleš 18.5.2006 10:26

Re: Já jsem zavilý.

uveďte, co se tak strašného za dva roky  stalo v České republice po jejím začlenění do EU.

Já jsem zaregistroval- velký nárůst exportu, národního hospodářství -DPH, zvyšování produktivity práce a nárůst  výběru daní  pro státní rozpočet. Nedošlo k velkému inflačnímu skoku předpovídanému p. Tlustým .

Proto bych ty uplynulé roky hodnotil kladně. Je jasné, že sousto 10 nových chudých a leckdy politicky nestabilních států /např.Polsko/ bylo pro EU obrovské, rozšíření nebylo politicky odpracováno   a  to byl hlavní důvod proč neprošla Evropská ústava, která navrhuje kroky pro lepší fungování 25 států, které  budou muset být přijaty, aby se fungování EU nezhroutilo.

 EU je založeno na sociálních státech a náklady s tím spojené budou muset být sníženy. Ale to jsme přece věděli a do EU jsme chtěli.

Hovorka 18.5.2006 10:14

Re: Re: Josefe, vezměte rozum do hrsti! To se Vám pohodlně vejde...

Je to tak, pane Banjo. A dalo by se to rozšířit i na sněmovnu, senát. A navíc Klaus o sobě tvrdí, že má konzistentní názory :-)  A co takový experiment: udělat Klause prezidentem EU! Okamžitě by byl konzistentně pro ještě větší integraci EU.

Vlastimil 18.5.2006 10:04

Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Myslím si, že EU funguje docela slušně. Možná jen v posledních dvou letech nedokázala dostatečně "vstřebat" nové země ze střední a východní Evropy. K tomu přispělo i to, že ekonomiky dosavadního "motoru" EU Německa a Francie v posledních letech víceméně stagnují. Ukazuje se, že v rozšířené EU už nemůže jako dříve platit to, na čem se dohodl francouzský prezident s německým kancléřem. Rozšířená EU pro své dobré fungování vyžaduje pozměněné mechanismy, tj. nové definice nezbytné kvalifikované většiny pro schválení důležitých rozhodnutí a omezení práv veta. To byl také smysl návrhu "Evropské ústavy". Teď se to trochu zejména vinou Francie zkomplikovalo, nicméně tento proces bude určitě nějak pokračovat dále.

Václav Klaus by se dle svého vztahu k EU mohl jmenovat "Pan NE". Na všechny návrhy ke změnám v EU totiž odpovídá slovem NE. Pan prezident nechce pochopit, že rozšířená EU se společnou měnou a částečně harmonizovaným zákonodárstvím nemůže fungovat podle stejných pravidel jako v 70-tých letech minulého století. 

Čumil 18.5.2006 9:28

Re: Tempora mutantur

Dobré, pane Hrbku...;-D

občan z kraje města 18.5.2006 9:25

historická korekce

Nikdo nás nenechal na pospas Hitlerovi. Němci si podmanili Evropu, protože už tehdy byla neschopná. Následně ho o kořist připravili USA s Ruskem. Nedávno však svou kořist jako nepotřebnou odhodili a my to pořád nechápeme. Nechápeme, že se každý stát musí postarat sám o sebe, jinak se stává vazalem. Znovu si nás podmaní, kdokoliv si to usmyslí, kromě Poláků a Britů se stejně nikdo nezmůže na odpor. EU klidně zavede jako nejvyšší normu islámské právo šárija, protože si naši polibyrokrati budou myslet, že nás to zachrání.

Štváč 18.5.2006 9:21

Re: pane Holásku

Samozřejmě máte Aleši pravdu a od p. Holáska je to neuvěřitelné překrucování faktů.

šakal 18.5.2006 9:17

"I já jsem hlasoval pro vstup"...

...a já si porád řikal, kerý kreténi mi ten euroráj v referendu zařídili (Y)