28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLEMIKA: O zavilosti

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hodne neRath 18.5.2006 17:55

Re: Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

a jejda.... ten svobodny pohyb lidi je tedy tudiz zarucen stejne jako v RVHP...- tedy papirove..... no potes panbuh

Mimozemstan 18.5.2006 17:53

Re: Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Vy jste asi nepochopil, ze EU neni federativni republika. Pokud je to spolecenstvi nezavislych statu, tak kazdy stat pochopitelne muze mit a ma vyjimky. To nema co spolecneho s tim, ze je volny pohyb veci a lidi zarucen.

Euroustava nerika nic o jednotnem prostoru a uz vubec ne o jednotne mene. Napriklad GB a Skandinavie maji vlastni menu a to nikdo rusit nehodla. Euroustava byla az prilis liberalni a proto ji staty, kterou jsou velmi socialisticky zalozene odmitly. Hlavne z toho duvodu, ze by lide z nove prijatych statu prebirali praci puvodnim clenum. Nechteji Vas tam.

Doporucuji prestat poslouchat nesmysly z Hradu, poucte se o vecech tak jak jsou. To co rika Klaus je na urovni propagandy cirkve. Ta take tajila mnoho skutecnosti, protoze by to mohlo omezit jeji touhu po absolutni moci.

hodne neRath 18.5.2006 17:19

Re: Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

no, tak proc kecate?

Pochopitelne je zajisten volny pohyb zbozi, volny pohyb lidi - a co ty vyjimky?

Nikdo se o jednotnost meny ani jednotnemu ekonomickemu prostoru nesnazi - co takhle EUroustava?

Mimozemstan 18.5.2006 17:10

Re: Re: Opet neverim vlastnim ocim

Budete se divit, ale ja EU/EHS znam mnohem dele, nez vy mate demokracii v CR.

Mimozemstan 18.5.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Nechapu. EU je spolecenstvi nezavislych statu, ne Evropske Spojene Staty, jak Vam neustale predsouva Klaus. Problem pristehovalectvi je problem politicky a ne ekonomicky.

Naopak priklad Danska jasne ukazuje na to, jak je Evropa slaba, ze by bylo potreba mnohem vetsi integrace statu, aby Evropa vystupovala jako jeden celek. Prestat spolupracovat jenom v ekonomickem hledisku a zacit spolupracovat v politickych. To znamena jit presne opacnym smerem, nez co rika Klaus.

Nepodpora Dansku v oblasti pristehovalcu je dusledek politiky podporovani rozkladu EU, jak dela Klaus.

hodne neRath 18.5.2006 17:03

Re: Opet neverim vlastnim ocim

Vy budete asi Martan, a znate EU z EUnovin.....

Mimozemstan 18.5.2006 17:02

Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Souhlas s Frantou.

Jenom naprosto neinformovany clovek muze prohlasit takovy nesmysl, ze Klaus na neco takoveho poprve upozornil. Problemy financovani v zemedelstvi se resi od praveku, konkretne problemy s podporou v zemedelstvi minimalne od 60-tych let a to nejen v EU/EHS/... ale i v USA. Narozdil od neznaleho Klause, zapadni ekonomove davno prisli na to, ze zemedelstvi je potreba podporovat a ze to take neco stoji. Neobjevil Klaus take ze kolo je kulate?

To same plati o byrokracii.

Proti komu zaostava ekonomika EU? Rozhodne ne proti USA, ktere jsou na tom v soucasne dobe spatne, jak dluhy a urokova sazba roste rychleji nez trava? Jedina ekonomika, ktera vyrazne roste je v soucasne dobe komunisticka Cina. Tak proti komu a nebo jste se to dozvedela pri predvolebnim vymyvani mozku ODS.

Saša 18.5.2006 16:50

Francouzi by euroústavu odmítli znovu

http://ihned.cz//2-18479380-003000_d-bf

a to je moc dobře.

Mimozemstan 18.5.2006 16:49

Opet neverim vlastnim ocim

V CR zreme bude nejaky zastydly klub komunistu, jehoz vasnivym priznivcem bude i pan Holásek a kteri dostavaji zelenou psat takove nesmysly.

Od zadu. Ptat se na takove otazky muze snad jenom clovek, ktery o EU nic nevi. Pochopitelne je zajisten volny pohyb zbozi, volny pohyb lidi a posledni odpoved je ne, EU nejsou Spojene Evropske Staty. Nikdo se o jednotnost meny ani jednotnemu ekonomickemu prostoru nesnazi, protoze EU je sdruzeni nezavislych statu. Nekteri se pripojili k Euru, nekteri maji sve meny a vsichni maji sve vlastni vyjimky. To ovsem klausovec se od sveho boha nedozvedel, pouze omyla snusku nesmyslu o -ismech.

Nevim proc by Palata mel neco podrobne dokladat, Palata nedostal za svou funkci profesuru a nemusi se na oko snazit predstirat ucence. Pokud se podivame na Klausovo zduvodneni, tak je to na urovni slohu v gymnasiu, bez relevantnich faktu, pouhe vykriky s jasnym podtextem, ze to pan profesor proste tak definuje a basta! Nebude se prece zabyvat argumentaci a dokazovanim svych tezi, nikdo se totiz nesmi opovazit s nim nesouhlasit, ci mit tu drzost a sdilet nazor zcela opacny. To predvedl nakonec ve sve komunikaci s poslanci v EU.

Vlali 18.5.2006 16:27

Re: Re: Re: Re: K male poznamce nakonec

Oni lidé se bránit chtěli. Mobilizace proběhla a vojáci prostí lidé této země chtěli bránit svou zem. Jenže vláda (vedená tehdejší obdobou dnešní OdS) se posrala a vzdala na milost a nemilost Hitlerovi.

ok 18.5.2006 16:24

ustavu zhatil rasismus "vyvolenych"

Ustavu zhatil rasismus "vyvolenych", priznejme si to. Pokud je ovsem rasismus Francouzu a Holandanu takhle silny, tezko bude EU v dohledne dobe fungovat.

Je to stejna pricina, ktera vedla k necinnosti holandskych vojaku pri masakrech v Srebrenici.

Se spolecnou menou bych ovsem nespechal, ted jsme v mnohem vyhodnejsi pozici, koruna stoupa a stoupat i nadale bude, je skoda tento proces zastavit prijetim Eura.

franta 18.5.2006 16:19

A někteří si pamatují dokonce i víc.

Nevím kdo co Klausovi arogantně naznačoval, ale když Klaus před 10 lety (1996)upozorňoval EU, že bude muset řešit problémy se zemědělstvím, tak v té době EU už řadu let problémy se zemědělstvím a hlavně dotacemi do zemědělství měla, takže  žádné jasnovidectví se bohužel nekonalo. Ale skutečnost, že někdo má s něčím problémy, neznamená že se má všechno zrušit a hodit do záchodu. Někdy je prostě třeba přijmout "ekonomické balíčky". 

franta 18.5.2006 16:13

to jzd a spol

"Panu presidentovi jde o to, že by se EU měla vrátit k původnímu poslání, kterým byl jeden velký evropský trh bez cel a bariér." 

Mohli byste mě laskavě poučit na základě čeho jste došli vy a pan Klaus k názoru, že to bylo původní poslání EU ?

bitaxe 18.5.2006 15:37

Re: Re: Re: K male poznamce nakonec

Milý honzaku bohužel značně mylně opakujete komunistický blábol o zradě albionu. Měl byste si uvědomit že Anglie s námi žádnou smlouvu neměla, tedy tím že nám nešla na pomoc nikoho nezradila. Francie s námi měla smlouvu (mimochodem dosti nejasně formulovanou) z počátku dvacátých let kde se praví že pokud bude jeden ze signatářů napaden Německem druhý mu přijde na pomoc. V Mnichově se dohodlo že ČSR má odstoupit svá území (bez naší účasti) a následně Francie dala vědět že pokud ČSR nesplní tyto požadavky (pro nás samozřejmě smrtelné) nebude případný konflikt považovat za naše napadení a tedy smlouva nebude platit. Podíl Anglie na zradě byl z tohot pohledu nulový (stejně jako třeba Itálie) Anglie sama měla s Francií podobnou smlouvu kde se pravilo že pokud bude Francie napadena přijde jí Anglie na pomoc (ne tedy když Francie půjde hapoteticky na pomoc nám, to není napadení). Takže to co píšete je docela mimo Ostatně to že francie neměla s čím nám na tu pomoc jít je známo, stejně jako to že gesto SSSR s velmi vágní nabídkou pomoci nebylo podloženo možnostmi. Jiná věc je že jsme se měli bránit, za obranu našeho území je totiž odpovědný náš stát a ne naši (možní) spojenci. Pokud ho bez obrany vydáme je to především naše chyba, bránily se i jiné malé státy (Finsko, Belgie, Holandsko, Dánsko, Norsko) to jestli jsme měli šanci vyhrát je z tohoto pohledu irelevantní, měli jsme prokázat že nám o náš stát jde.

oo 18.5.2006 15:04

Re: historická korekce

Jestli nás někdo nechal Hitlerovi, tak to byl Dr. Beneš, který s vládou ale bez parlamentu rozhodl, že nebudeme bojovat a tak zachránil "ohnutá" česká záda. Stejně tak se zachoval vůči "svým" ministrům, když republiku dal Gottwaldovi s tím. že nepůjde proti národu = komunistům a nezákoným milicím.

Zebra 18.5.2006 15:03

Kai sy, teknon ?

Čumil 18.5.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Ani není potřeba...;-)

šimon klein 18.5.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

viz podstata řeči prof.Krejčího.

Vzhledem k tomu, jak se ukázala EU impotentní v případě karikatur a Dánska, neočekávám, že by pan profesor hovořil o společné obraně EU-prostoru před musulmany - takže tento zdánlivě platný důvod (obrana) pouze zakrývá snahu si vlastní musulmany v "tradičních" zemích Evropy naředit jejich svobodným pohybem do nových zemí a tím - tradiční řešení - oddálit skutečné řešení jejich problémů na nějaké další vlády v budoucnu.

hodne neRath 18.5.2006 14:37

Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

sanci ceho?

Honza 18.5.2006 14:31

Re: Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

????? Nerozumím.

šimon klein 18.5.2006 14:23

Re: Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

aha, takže když už EU neví co s musulmanama, potřebuje "se rozkročit jako štít nad sjednocenou Evropou" a pár svejch musulmanů přemístit do nových států......klasický vývoz problémů pod vznešenými gesty...

šimon klein 18.5.2006 14:20

Re: Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

připomínáš mi jednu básničku (Žáček?):

za pravdu je dvojí sazba, někdy metál, jindy vazba,

kdo jí řekne dřív než včas, tomu pravda zláme vaz.....

šimon obzírálek klein, evropský reakcionář (čestný titul od šedovouse)

Honza 18.5.2006 14:19

Re: Re: Re: Klausuv eurepeismus v Ucene spolecnosti

Tlouklo nas ho několik. Prof. Horejsi VK upozornil, ze pokud sam pripousti, ze prislusny graf nemá zadnou souvislost s jeho zavery, nemel by ho ukazovat. Další kolegove (prof. Musil. prof. Mozny) v další diskusi ho upozornili, ze pribyvani legislativy je jev typicky pro všechny civilizovane staty, nejen EU, a s integraci nemusi nejak souviset. Prof. Krejci upozornil na skutečnost, ze integrace je hnana demograficky (az dvacet procent populace rady evropskych zemi tvori pristehovalci nebo jejich potomci) a tlak muslimske civilisace, proti které se isolovane narodni staty nemaji sanci ubranit. Prof. Wilhelm (byvaly rektor UK) zminil jako pozitivni efekt integrace, ze přes milion studentu vysokych skol kazdym rokem stravi nejmene jeden semestr v jiné zemi EU. Další diskutující upozornili, že překážky svobodnému pohybu osob a lidí uvnitř EU, které Klaus právem kritisuje, nedělají nenávidění bruselští byrokraté, ale naopak národní vlády (Francie, Německo, Rakousko) a větší integrace EU je tedy pro malé členské země jedinou šancí. Atd. Atd.

honzak 18.5.2006 14:13

Re: Domnívá se někdo,

ani depresemi z polárních nocí deptaní Norové si nežijí nejhůř.  A záchodová prkýnka s nenormalizovanými úchyty mi jejich kempech taky nevadila.

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 14:06

Re: Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Mit pravdu jako prvni je vec, ktera se neodpousti.

Vlastimil 18.5.2006 13:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odpověď na tři autorovy otázky

Mne zase děsí ta vaše nedůvěra typu "budeme tam přehlasováni ....".  Ano někdy budeme na straně většinového názoru, jindy zas budeme přehlasováni. Trochu záleží na naší šikovnosti a také se musíme smířit s tím, že ne vždy bude vše podle našich představ. To byste pak i jako jednotlivec nemohl nikdy vstoupit do žádného spolku, protože "se tam hlasuje a mohl bych být přehlasován". Já osobně jako jednotlivec bych příliš netoužil o členství v nějakém klubu 25-ti lidí, kde by každý z nás měl právo veta a všechna rozhodnutí by musela být jednohlasná. Takovýto klub by asi brzo přestal fungovat a rozpadl se. S EU je to podobné. 

honzak 18.5.2006 13:48

Re: Re: K male poznamce nakonec

jest mi se připojiti k předchozímu názoru. EU je akce neschopný úřednický moloch. V případě napadání a dehonestace Dánského království se EU zmohla na prohlášení ve stylu profesora Zelí (znalci Š+G vědí) "vy oškliví chlapci, za trest vám dnes nepovím nic nového o ježkovi!"

Kdosi se tady rozhořčoval, že se ČSR nebránila Hitlerovi. Hlavním důvodem byly bezpečnostní záruky rozvinutých a mocných demokracií. Pro zapomětlivé to byla dnes zcela socialistická Francie a dnes dost podivná Británie (tenkrát vládkyně moří). Už vidím heslo "u Prahy se bojuje za Helsinky" a zrychlené transporty finské námořní pěchoty do české kotliny....

klobouk 18.5.2006 13:46

Re: Re: Re: K male poznamce nakonec

a tim danskem mate pravdu, o to vic je treba usilovat o evropskou politickou integraci a jednotu. pripad danska je jasnym prikladem selhani politickych sil, a vyzvou obcanum angazovat se ve vecich verejnych. presne to dela pan havel a presne to pan klaus povazuje za zbytecne.

Malý Aston 18.5.2006 13:45

Nedomnívám

Je lepší a pokud švýcaři zůstanou bez EU bude ještě lepší.

Klára 18.5.2006 13:37

Vždycky dojde na jeho slova a někteří si to i pamatují.

Když Klaus před 10 lety upozorňoval EU, že bude muset řešit problémy se zemědělstvím, bylo mu arogantně naznačeno, že EU nevstupuje do ČR ale obráceně a ať je zticha. Uplynulo 10 let a hle, Klaus měl pravdu, nebo to chce někdo vyvracet? Dnes Klaus hovoří o nebezpečí byrokracie, o vládě nikým nevolených úředníků, kteří si jen hlídají teplá místečka bez jakékoli zodpovědnosti, mluví o tom, že ekonomika EU zaostává díky různým omezením,nařízením a hlavně demotivujícím sociálním dávkám, že se dostavily problémy v důsledku nesmyslné přistěhovatelské politiky(Francie. Německo)atd. Chce někdo s jistotou tvrdit, že zase nemá ten protivný Klaus pravdu?