11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 9.11.2005 12:15

Mileno, nejslabší výkon předvcádíte Vy

Sarajevský atentát neprovedl Havel, ale politické svině z řad ODS. Nebýt vašich soukmenovců Pilipa, Rumla, Zielence atd., žádné "sarajevo" by nebylo. Tito lidé byli vysokými funkcionáři ODS a ministry Klausovy vlády. Takže nesvádějte "sarajevo" na Havla. Havel "sarajevo" jen využil. Tošovského Havel vybral po konzultaci s Klausem a Zemanem a s podmínkou, že Tošovský povede vládu pouze do předčasných voleb. V ČSSD se zatím žádné "sarajevo" nekonalo, takže nelze porovnávat, jak by se v takovém případě zachoval Klaus. Pokud ale socani udělají nějakou chybu, Klaus ji z radostí využije, jako naposledy při jmenování Ratha ministrem. A nakonec proč ne, já bych na místě Klause postupoval stejně.
Milena 9.11.2005 12:11

Re: Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

To píšete komu? Nespletl jste si adresáta? Já jsem tady nikdy nevládla.
Milena 9.11.2005 12:09

Re: Re: Re: Milý Mirečku Šejnů

Kantore, nedělejte, že netušíte, že přehnaně ambiciózní lidé se zpravidla vždycky vyšplhají vysoko. Hloupý Ruml tu funkci dostal za svoje disidentství a jako úlitbu Havlovi, ostatní možná byli přehnaně ambiciózní, ale nikoliv zcela neschopní. To, že jsou dokonce všehoschopní,  se zpravidla ukáže až poté, co provedou nějakou tu sviňárnu.
Jaroslav 9.11.2005 12:09

Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

Co pořád máte s tím "sarajevským atentátem"? Vládli jste tehdy natolik špatně, že se vám rozštěpila strana. Část vašich straníků už toho měla plné zuby. Nejste schopni ani té nejmenší sebereflexe, za vším hledáte spiknutí. Rozmazlení bolestíni.
Milena 9.11.2005 12:01

Re: Re: Re: Cerno-bile videni

To se hluboce mýlíte, k rozštěpení ODS přece došlo až po sarajevském atentátu, nikoliv před ním. Zcela analogicky by tedy mohlo dojít k rozštěpení ČSSD.  Většina poslanců přece hledá "výtah k moci" (nebo někoho, kdo je u stávajících koryt udrží). Pokud dospějí k závěru, že stávající šéf jejich strany má namále, přeběhnou tam, kde ten nový "výtah" předpokládají. To platilo jak pro tehdejší ODS, tak pro dnešní ČSSD.
 
Jinak já proti mimozemšťanům nic nemám, jen bych nerada, aby o čemkoliv rozhodovali, když je nikdo nevolil. Ať se nejprve nechají řádně zvolit:-)
 
A nemám ten pocit, že by všichni jako pionýři hlásali to samé. Naopak mám pocit, že se všichni neustále hádají, ale to patří k věci. To jen teď za Paroubka se u socanů drží "huba a krok", což je neklamná známka jeho totalitních manýrů. Nevěřím totiž, že by je Paroubek skutečně názorově sjednotil a že by nikomu nevadilo jeho prasečí chování nebo že by všichni socani sdílel s Paroubkem radost z Ratha. To spíš všichni mají strach, že když si pustí "hubu na špacír", nedostanou se na kandidátky. To má totiž despota Paroubek pevně v rukou, jak ostatně sám přiznal (když mluvil o povinnosti podepsat Zaorálkův kodex).
Jaroslav 9.11.2005 12:00

Re: Ja souhlasim

ODS si v roce 1997 svůj pád přivodila sama špatným řízením ekonomiky. Havel k tomu nijak nepomohl. Naopak Havel ODS vícekrát podpořil např. už v roce 1992 při rozpadu republiky. 
bp 9.11.2005 11:56

Některým zdejším diskutérům bych doporučil...

...vzhledem k jejich zdravotnímu stavu patrnému z jejich příspěvků, návštěvu u tří lékařů. Postupně, tak, že když nepomůže jeden, jde se ke druhému. V následujícím pořadí - optik, psychiatr, eutanastik. :-)
Vláda 9.11.2005 11:51

"ČSSD je pilným žákem."

Žákem ano.
Ale nevzdělatelným!
 
Přiznejte si, že to prostě NEUMÍ.
Pokusy "vylhat" se z průserů představují topícího se v rašeliništi, mlátícího rukama nohama okolo sebe a....
...a nezadržitelně klesajícího pod hladinu.
 
P.S.
A čekajícího na někoho (KSČM), kdo mu hodí provaz, vytáhne ho z bahniska (a na tom provaze oběsí, jak se již stalo v roce 1948).
trinity 9.11.2005 11:51

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
F: Čech 9.11.2005 11:45

Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Co vám - skalním odéesákům vadí na bývalých disidentech? Co vám vadí na lidech, kteří místo poklonkování komunistům a příjemnému vegetování v bolševickém prognostickém ústavu umývali za bolševika okna a topili v kotelnách? Proč ta strašná nenávist k antikomunistům? Proč ten odpor vašeho vůdce pana profesorisima Narcise k občanské společnosti a občanským iniíciativám, které tu byly a jsou nutné pro úplnost demokracie? Proč jste tímto vším tolik podobni komunistům? Je to jenom náhodná podobnost? Proč si soudruha Tlustého podle způsobu vystupování  i vizuálně plete řada lidí se soudruhem Filipem?  Proč pánové Langer a Bendl připomínají bijce z SA? Proč soudruzi Klaus a Říman hlasovali proti vstupu do EU? Proč se Klaus při každé příležitosti otírá o tzv. "europeisty"? Není to vše snad proto, že vaše ODS chce zavést Česko do mezinárodní izolace kde se dá snadno zavést diktatura běloruského typu? Soudruh Lukašenko přece také nemá rád občanské iniciativy, antikomunisty a  EU. Proč hlásá vaše ODS tržní fundamentalismus a bezohlednost raného kapitalismu 19. století? Není to snad proto, že jste se o tomto 100 let překonaném a nefunkčním modelu tržního hiospodářství všichni poučili v bolševických kurzech stranického vzdělávání? Což nevíte, že bezohledný tržní fundamentalismus je spolehlivou cestou k porušení společenského konsešnsu a k poslování vlivu komunistů? Proč jste vůbec vy odéesáci takoví balíci, proč si nic nepřečtete, štítíte se sečtělých disidentů a opakujete chyby z 19. století,. které vygenerovaly komunismus a posléze fašismus?  Proč jste v Česku zcela zprofanovali pojem pravice a udělali z něho synonymum pro bezohlednost, sobectví, sociální necitlivost  a  nezřízenou touhu po absolutní moci? Proč vy - zjevně zcela hloupá osoba vůbec píšete? 
Kantor 9.11.2005 11:30

Re: Re: Milý Mirečku Šejnů

Že se Vám do toho vměšuji paní Mileno, ti přehnaně hloupí a přehnaně ambiciózní lidé, jak se vůbec mohli v ODS tak vysoko vyšplhat?Není vina i jinde, než u nich a u Havla?
čtenář 9.11.2005 11:24

Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

já Vás neznám a nikdy ani nečetl, tedy ani proti Vám nic nemohu mít. Ale vážně si myslíte, že je  pan prezident Klaus nadstranický, a že kdyby nějak mohl, nepodpořil by vhodný "sarajevský atentát" proti ČSSD?
Mimozemstan 9.11.2005 11:19

Re: Re: Cerno-bile videni

Pokud berete svouji inspiraci v Sarajevskem atentatu, tak byla situace zcela jina. ODS jako vladnouci strana se rozstepila na dve a i jejich koalice se rozdelila. Nemel kdo vladnout. Tak to prozatimne vzal Tošovský.
 
V pripade CSSD se jednalo pouze o vymenu svych predsedu, zadne rozstepeni strany se nekonalo. Proto take ty dva pripady spolu nemaji co spolecneho.
 
Ja nevim co se Vam nelibi na mimozemstanech. Jako nakonec i lide jsou to rozdilne bytosti. Martan je sice druh mimozemstana, ale Mimozemstan automaticky neznamena Martan. Naopak ja bych daval prednost tomu, kdyby mezi politiky byli i mimozemstane, protoze by mohli mit rozdilne nazory na mnoho veci. Zatim se politici spise chovaji jako pionyri, kdy vsichni odeni v jednom dresu hlasaji to same jak jeden muz/zena. Namitnete stranicka disciplina, ano v zakladnich vecech, ale to neznamena jeden duch. Jeden z nich vybocil, schvalne jestli uhodnete ktery?
J. Mach 9.11.2005 11:15

Re: Pan MUDr. Rath, jako každý jiný měl na vyřízení si střetu zájmu čas i po nástupu

No, že vy považujete pochybné manévry Paroubka a Ratha za další úspěšný tah, je vaše právo. Ale někomu to zase může připadat jako vítězství prezidenta a další důkaz naprosté neschopnosti ČSSD najít vhodné osoby ať už ve svých řadách, nebo i mezi Superstar či VyVolenými. Ale zvyšování platů lékařů nezvýší úroveň zdravotnictví, jejíž zvšování by mělo být úkolem každého ministra, navíc Rath kope pouze za platy lékařů v nemocnicích a proto se zvyšují platyjenom jim. A co míníte tím klausovským rozkrádáním nemocnic? A proč by měly vadit individuální účty pacientů?
huhu 9.11.2005 10:55

Re: Paní Varadínková, vycházíte z mylné premisy,

vy vycházíte z mylné premisy, že od ODS se odštěpil někdo mravný. Vždyť Pilip, Ruml a ti další jsou dnes přímo symboly mravního hnoje..
čtenář 9.11.2005 10:52

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Tyto věci chtějí nějak legislativně zakotvit. Nedovedu si představit, že by např. v USA někdo chtěl  na generálním řediteli nějakého koncernu před jeho jmenováním do vysoké státní funkce, aby se vzdal svého postavení, na něž se třese celá řada jeho konkurentů. Co by pak s ním bylo,  kdyby ze jmenování z nějakého důvodu sešlo? Proto se mi zdá logičtější, aby se otázka případných střetů zájmů řešila až po jmenování, ovšem za přísně předem definovaných podmínek.
Milena 9.11.2005 10:34

Re: Cerno-bile videni

Mimozemšťane, je vidět, že v roce 1997 jste byl ještě někde na Marsu. Nebo snad jste schopen doložit, kteří voliči volili pana Tošovského, kterého Havel jmenoval premiérem po "sarajevském atentátu"? A za kterou stranu tento pán kandidoval? Aha, nejspíš za nějaké Marťany. Česká politika se vůbec hemží samými Marťany a mimozemšťany,  že jo?
čtenář 9.11.2005 10:31

Re: Re: Rektor VSE

asi si neuvědomujete, že ve světě informatiky a statistiky žijete a že kdyby jí nebylo, ani byste nemohl klepat svoje moudrosti do klávesnice. Pokud by řídící orgány společností (i státu) falšovaly data o svých plus a minus výsledcích, byli by na tom asi tak  jako pacient, který by před operací rychle potají změnil výsledky svých předoperačních vyšetření. Představy nekterých laiků o nepotřebnosti správnosti údajů a jejich statistických vyhodnocování jsou v současném století informatiky fantastické.  
loula 9.11.2005 10:26

Milá Mileno

Chci říci jediné, ve všem máte pravdu. ODS nastavila laťku tohoto chování (tím neříkám, že ji v tom nepomáhali jiní, včetně Havla, samozřejmě se sledováním svých cílů) a ČSSD je pilným žákem.
Jinak mohu říci ještě jedno, nemám rád fanatiky, lhostejno, zda náboženské, červeně, růžově nebo modře natřené.
Milena 9.11.2005 10:20

Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

Předvádíte fakt slabý výkon. Kromě tradičních kolovrátkových osobních útoků na mne a  fabulačních exkurzí do mé údajné minulosti (no jo, Amerika je Amerika, tam  má holt internet  u svého lůžka i každý pacient psychiatrické léčebny:-) jste se nezmohli na vůbec žádný argument  Copak nikdo z Vás neumí hájit toho "nadstranického" Havla?
 
Že nemáte rádi mne a potřebujete si vybít svůj vztek,  v tom  já vás plně chápu. Šrámy z našich vzájemných starých bitev ještě pořád bolí, že jo?:-) Ale když nic nenamítáte proti dnešnímu textu samotnému, znamená to, že s ním souhlasíte? Opravdu by vám nevadilo, kdyby dnešní prezident začal být stejně "nadstranický", jako byl ten předchozí? To je ovšem dobrá zpráva! To pak bezesporu všichni souhlasíte s tím, aby Václav Klaus konečně dorostl do Havlovy "velikosti" a taky nějaký ten "sarajevský atentát II" provedl. To bych skoro řekla, že by to prezident všech občanů měl vyslyšet, ne?:-))))
Otakar Druhý 9.11.2005 10:19

Re: Milý Sašo,

A taky si myslím, že nejen žáci druhé třídy, ale ani velká část poslanců nezná Taylorův polynom.Ale to je přeci zásadní chyba, nebo že by ho znal pan Havel ?
čtenář 9.11.2005 10:16

Re: Re: Milý Mirečku Šejnů

kolik odstavců, tolik hloupostí - nic to neříká k věci
huhu 9.11.2005 10:15

díky pane prezidente

Václav Klaus je konečně důstojným demokratickým prezidentem této země. Po předcházející serii lumpů a kašparů od r. 1948 do 2003 je to balzám pro tuto zemi.
Chudoba 9.11.2005 10:01

Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Rath, pokud mě paměť neklame, prohlačoval, že výkon funkce prezidenta LK pozastaví
(Nehledě na to, že nejprve řekl, že zvládne obě funkce)
O ukončení se zmínil těsně před skutečnou rezignací.
Tak o čem je vlastně řeč
jura-p 9.11.2005 9:56

Re: Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Rath neslíbil, že konflikt zájmu vyřeší. Rath naopak tvrdil, že si funkci ponechá a jen pozastaví. Dokonce svolal představenstvo, které nelegálně vydalo jakýsi předpis, že tak Rath učinit může.
Mimozemstan 9.11.2005 9:56

Cerno-bile videni

Pani Varadinkova svym prispevkem prokazala svoji slepe modrou politickou orientaci. Naivne a nesmyslne. Lze jen tezko diskutovat o clanku, ktery je plny provokativnich nepravd a tvrzeni, ktere pusobi usmevne.
 
Nejvic mne pobavila tezi vlivu Klause na soucasnou vladu:
>> Ano, kdyby Václav Klaus přejal od Václava Havla prezidentský styl i "s chlupama", měli bychom teď úplně jinou vládu. <<
To je velmi odvazne tvrzeni. Soucasny system parlamentni demokracie funguje nasledujicim zpusobem. Volici voli strany a prezident vyzve (!) stranu, ktera je schopna utvorit vladu na to aby utvorila vladu. Pani Varadinkova si plete pojem vyzvat se slovem volit/rozhodovat. To je nakonec casto i videt i vasnivych priznivcu Klause, kteri maji neustale pocit, ze vladne Klaus, teda abych to uvedl na spravnou miru, Klaus vladne v dobrych vecech a ty spatne dela jenom CSSD.
 
Ja si napriklad myslim, ze Klaus ve vnitrostatni politice je dobrym prinosem pro CR, pokud nehodnotime zpusob provedeni veci, ktery je nekdy prilis amatersky. V mezinarodni politice pusobi jak slon v porcelanu, coz Plesl nakonec kritizuje ve svem clanku.
Milena 9.11.2005 9:55

Re: Milý Mirečku Šejnů

A pročpak se asi rozštěpila ODS? Jen tak sama od sebe? Kdepak. To jenom někteří přehnaně ambiciózní lidé (Zieleniec, Pilip) nebo přehnaně hloupí lidé (Ruml...) vyhověli Havlovým  mocenským choutkám. Havlovi ležel (a dosud leží - to snad dnes už nikdo nepopře) v žaludku Klaus, který ho svým vítězstvím ve volbách 1992 připravil o značný kus jeho do té doby absolutistické moci, a tak se Havel rozhodl ho "odstřelit". A kariéristé z ODS usoudili, že svá koryta budou mít nadále zajištěna v US, když Klaus byl prohlášen "politickou mrtvolou". 
 
Chcete snad říct, že v ČSSD nejsou žádní kariéristé toho typu, kteří - kdyby došlo na lámání chleba -  by se zachovali podobně?
 
Chcete snad říct, že by Kalousek ochotně a s radostí neudělal socanům totéž,  co Lux v roce 1997 udělal ODS?
 
Chcete snad říct, že reálně existující  Grossův byt je menší skandál, než zcela vymyšlená Klausova vila ve Švýcarsku?
 
Chcete snad říct, že rozepsání legálního daru na dva menší dary z důvodu snížení daně někým z kanceláře ODS je větší hřích, než když si šéf Paroubkovy kanceláře řekne o úplatek 5 miliónů?
 
Chcete snad říct, že imaginární nikdy neprokázané "konto ODS" ve Švýcarsku je větší hřích, než (možná také imaginárních, možná ale reálných, to se teprve uvidí, pokud Krejčíř ukáže tu směnku) Krejčířových  60 miliónů ?   A k tomu Unipetrol, Zgarba, zneužívání policie... plus mnoho dalších věcí, o kterých by se daly popsat ještě megabajty.   Prostě munice pro další "sarajevský etentát" by našel prezident bezesporu mnohem víc, než našel jeho předchůdce. Rozdíl je jen v tom, že on není Havel a tyto metody nepoužívá.  
kocour 9.11.2005 9:55

Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Již jsem to několikrát vysvětloval: Za ta léta, co platí současná Ústava, a i předtím, řada prezidentovi navržených kandidátů neměla žádný střet. Řada střet přiznala a připojila informaci, do kdy ho ukončí. JEDEN JEDINÝ kandidát na ministra, nějaký Rath, napsal, že je ve střetu zájmů, aniž by jakkoli naznačil, jak tu situaci hodlá řešit. Ten papír jsem viděl a jsem přesvědčený, že Paroubek ten střet záměrně vyprovokoval. Klaus nemohl jednat v dané situaci jednat jinak.
Ladislav N. 9.11.2005 9:44

Re: Re: Rektor VSE

Neměla by se ta statistika prohlásit za buržoazní pavědu a z VŠE vykázat ven? :-D
Ladislav N. 9.11.2005 9:41

Re: Re: dokončení

Zapomněl jste na roli ODS, která hlasovala tak, aby to bylo opravdu jen těsně... A kolik volilo komunistů Havla v první volbě? No přece všichni! Kromě pár kooptovaných poslanců to byla komunistická sněmovna plná podělaných soudruhů, kteří nevěděli, jak to s nimi dopadne. Klaus ale žádal o podporu Grebeníčka s komunisty, kteří si umí už zase klást své podmínky. Ju? ;-)