27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KARTÁČ 9.11.2005 15:40

Re: No, pan čestný místopředseda ODS

  NECHÁPU,JAK MŮŽETE HOVOŘIT O PANU  S O K O L O V I, JAKO O HOUMLESÁKOVI. OSTATNĚ TÍM SE SNAD MŮŽE STÁT KDOKOLIV,ALE SILNĚ POCHYBUJI ŽE SI OSOBNOST TAKOVÉHO RAŽENÍ ZASLOUŽÍ
VÁŠ ODSUDEK---
PeS 9.11.2005 15:37

2 bp

ad Vaše rada 11:56 Ta rada se mine účinkem, protože ti nejzarputilejší sami lékaři jsou - teda "zvonku to tak vyzerá". Komu není rady, sám do ní padá...
Bystrozor 9.11.2005 15:35

Kocourovi-právníkovi z Hradu

Když ale otiskli v novinách Paroubkův formulář, tak tam bylo jsem - nejsem ve střetu zájmů. Ve stylu nehodící škrtněte. A nic víc. žádné - v případě, že ano, čestně prohlašuji, že......
Jaroslav 9.11.2005 15:25

Re: No, pan čestný místopředseda ODS

Ano, to je pravda. Ale zpackali to Špidla s Grossem, Paroubek je v tom nevinně. 
Zebra 9.11.2005 15:23

Nepříjemné.

Symptomaticky stejná nenávist (jak vystihl F.Čech) normalizačních komunistů a modrých bolševiků (® Klausovo kámoš Zeman) k antikomunistickému disidentovi, politickém vězni, světoznámému a světově uznávanému dramatikovi a intelektuálovi kvete velmi rozmanitými květy. Od sprostých nadávek 5.cenové skupiny (huhu a spol.) přes rádoby sofistikované „parvenu“ zdejší agilní mlíkařky po neuvěřitelně šroubované srovnávání nesrovnatelného á la thése plus zcela neprokazatelné komické spiklenecké teorie. Skutečnost, že na Klausovo jednání v Rathově případu mám zhruba stejný názor jako tito sprosťáci mě nutí k zamyšlení se nad sebou.
janabok 9.11.2005 15:23

Re: PANÍ M I L E N A

Kartáči, pomíjím vaše vyjádření k autorce (i to o něčem svědčí!),
äle,
proč (v čem) je článek blábol? ...
Milena 9.11.2005 15:23

Re: Re: Re: Kdepak, pane Šejno

No jistě, pane Šejno, především platí, že dnešní prezident se po straně nestýká s jednotlivými ministry a nekuje pikle proti premiérovi. Ale kdyby byla vždycky na straně ministrů a ČSSD taková spokojenost se svým premiérem, proč tedy došlo ke svržení Špidly? Proč padl  Gross? Proč takové neutěšené vztahy s bývalým ministrem Palasem?
 
Já vím, Vy chcete naznačit, že dnes cítí socanští ministři větší pravděpodobnost příštích koryt, když půjdou s Paroubkem. Jenže  po většinu volebního období tomu tak nebylo, že? A navíc, preference jsou vrtkavé, obzvlášť pak ty "uměle nahoněné".  Však dlouholetý "nejoblíbenější politik" Gross by mohl vyprávět!
 
Ve skutečnosti platí, že
-každý ministr má nějaké máslo to na hlavě
-každý na každého něco ví
-když jde o koryta, nikdo nezná bratra
 
Kdo může ministrům nabídnout koryta v příští vládě, nemůže mít nikdy problém sestřelit premiéra, pokud si zamane to učinit. Pokud by Klaus skutečně chtěl a byl ochoten použít všechny prostředky, nepochybujte o tom, že by toho Paroubka dokázal sestřelit. Jenže to on nechce, nechce být jako Havel. Případné sestřelení Paroubka proto demokraticky ponechá na voličích.
vita 9.11.2005 15:23

No, pan čestný místopředseda ODS

a president republiky má do nadstranického presidenta daleko, ale na druhou stranu - co si ČSSD zpískala, to má. Kdyby si sama neodstřelila jediného, kdo mohl s VK soutěžit, nemusela by se dohadovat s jí nenakloněným presidentem. Za ty trapné hrátky s baby Burešem, podporou křížaly Moserové a nominací houmlesáka Sokola si nic jiného nezaslouží. A čekat, že VK se bude v presidentské funkci chovat tak, jak ještě co předseda vlády doporučoval svému presidentovi - to mohl čekat snad jedině dronte mauricijský.
Ladislav N. 9.11.2005 15:13

Re: Re: JB 14:00 - zkusme to takto:

"...presne popsal co by udelal \havel..." To se popsat nedá, protože k takové události nedošlo. Popsat můžete jenom to, co se již událo. Ostatní jsou spekulace.
KARTÁČ 9.11.2005 14:58

PANÍ M I L E N A

 JE EVIDENTNĚ silně  MODRÁ A určitě i FANYNKOU VÁCLAVA KLAUSE.JE TO ŠKODA,protože jinak by
 mohl být z námětu zajímávý ČLÁNEK A NE   B L Á B O L ....
Mysch 9.11.2005 14:57

no, kdyz nekdo

bere autorku vazne, je to jeho problem.
Mimozemstan 9.11.2005 14:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Mate dobrou schopnost vyhnout se podstate veci. Nejste nahodou aktivni v nejake strane?
Milena 9.11.2005 14:46

Re: Re: Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

Problém je, Jaroslave, že Havel nedomlouval nové volby (vždyť volby byly to poslední, co by si on tehdy  přál!), Havel domlouval odstranění Klause a instalaci vlády "pravdolásky".  Napřed se Zieleniecem, pak s Rumlem a Pilipem. Až potom, po "sarajevském atentátu", došlo k rozštěpení ODS, nikoliv předtím!  A nové volby domluvili až následně Klaus se Zemanem - ani jeden totiž netoužil po vládě nikým nevolené "pravdolásky" a narozdíl od "pravdolásky" si do těch voleb oba věřili. Proto byl Zeman ochoten tolerovat Havlem dosazenou vládu  pouze do předčasných voleb a ani o den déle. Kdyby to bylo jen na Havlovi, tak ten, kdyby mohl, tak by nejraději zrušil i řádné volby, protože jeho oblíbenci přece pokaždé ve volbách propadali. Prostě jeho "pitomí spoluobčané" volili furt a furt blbě, chudák Havel.  Ať už to bylo OH v letech 1992 a 1996, nebo US (ta prolezla v roce 1998 jen s odřenýma zádama a v podstatě jen nahradila ODA), nebo všechny ty Naděje a Cesty změny....
navsteva 9.11.2005 14:45

Re: JB 14:00 - zkusme to takto:

Do skupiny: clanek je dobry, presne popsal co by udelal \havel a co dela Klaus. A ze je Klaus kazdopadne lepsim prezidentem (minimalne pro domaci prostredi) nemusim ani dodavat.
Mimozemstan 9.11.2005 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Pouzil jsem metaforu ve vyznamu mimozemstan, mimostranik, tzn. mimo stranu CSSD. O jejich kandidatkach prece Paroubek nerozhoduje a i kdyby chtel tak nemuze. Jestli zrovna nabudou obraz Martana, nebo treba Certa je nepodstatne.
 
Ja nevim proc Havlovi davate ty schopnosti, Havel se staral jen o svoji kapsu (jako nakonec cely svuj zivot) a o PR. To PR hodne CR pomohlo. Nakonec zkuste se sama postavit pred Vaseho oblibence, ktereho chranite a reknete mu, ze Havel rozhodoval o tom, co se mu delo ve strane. Doporucil bych trenovat pred takovym vystupem beh a skok/pad z vysky, Klausovu reakci si dovedu zive predstavit.
 
Vy vite neco o rozkladu CSSD? Ja jsem o tom ani neslysel. Pokud vim, tak zatim se rozlozilo jenom ODS, protoze jim jde jen o koryta.
Tana Zajicova 9.11.2005 14:34

Hej!!

Well,well, well Mileno! Gratuluji k Vasemu publikacnimu uspechu.
janabok 9.11.2005 14:31

JB 14:00 - zkusme to takto:

přispívající je možno rozdělit do dvou skupin:
1) vyjadřují se k článku (popř. s ním polemizují), protože si ho přečetli
2) vyjadřují se k autorce, protože si článek nepřečetli
 
za sebe: p. Varadínkovou jsem v životě neviděla, článek jsem si přečetla - oceňuji výstižné porovnání chování a přístupu dvou prezidentů ČR v prakticky totožné situaci, vážím si svého prezidenta, že nepostupoval!  jako jeho předchůdce; toť můj komentář...
 
do které skupiny patříte vy? ...
Mirek Šejna 9.11.2005 14:24

Re: Re: Kdepak, pane Šejno

Aha, takže teď už chápu. Takže v roce 1997 byla část členů a ministrů za ODS v kontaktu s Havlem a spolupracovala na "sarajevském" rozdělení ODS a na pádu Klause. Takhle to bylo, paní Varadínková? Problém je, že dnes neexistují ministři za ČSSD, kteří by byli v kontaktu s Klausem a spolupracovali s ním na rozpolcení ČSSD. Prostě když není sviňská opozice v ČSSD, pak si ani prezident neškrtne. V roce 1997 uvnitř ODS sviňská opozice byla, takže si preszident škrtl, ale až poté, co Ruml, Pilip a Zieleniec provedli atentát.
Béda 9.11.2005 14:21

Název stupnice

Tuto stupnici bych si dovolil pracovně nazvat: STUPNICE VĚROHODNOSTI INFORMACÍ
Milena 9.11.2005 14:19

Re: Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

Pokud věříte, že Havel na to "jen koukal", tak to je tedy pořádná dávka naivity. Copak Havel někdy "jen koukal" a nic nedělal?  I ta demise Zieleniece dva měsíce před Sarajevem byla domluvená s Havlem, rudolfinský projev už tehdy měl Havel napsán (jak na Havla vyslepičil Pithart). Nicméně z očí do očí byl Havel vždycky slaboch, takže se mu v souvislosti se Zieleniecovou demisí nepodařilo donutit k demisi i Klause. Takže Sarajevo bylo až Havlovým pokusem číslo 2, tentokrát úspěšným.
kocour 9.11.2005 14:15

Re: Re: Racek, 08.55:

A to z toho, co jsem napsal, nějak vyplývá?
Kantor 9.11.2005 14:08

Paní Mileno,

opravdu netuším, jak se v demokraticky vybudované politické partaji dostanou nahoru hlupci odměnou něco za něco.Pokud se tak děje, pak to musí být pouzí maskoti, kteří nedostanou moc na to, aby partaj rozvrátili.Házet za to vinu na Havla je falešné a neupřímné.Šplhat nahoru se dá jedině po ochotně nastavených zádech.
Béda 9.11.2005 14:03

Leitungu,

já to zase znám takhle:
PRAVDA-POLOPRAVDA-NEPRAVDA-LEŽ-VELKÁ LEŽ A-STATISTIKA.
J. Mach 9.11.2005 14:03

Re: Rektor VSE

Leitintungu, pardon při vašem vzdělání, ale která z mnoha publikací prof. Klause vás vedla k vašim závěrům?
Jaroslav 9.11.2005 14:02

Re: Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

ta situace je naprosto jiná, než v roce 1997. Tehdy vystoupily z vlády dvě strany ze tří a i ta třetí strana ODS, byla rozpolcena a prakticky rozdělena na 2 části, tedy i s několika nefunkčními a neloajálními ministry. Havlovi skutečně nic jiného nezbývalo než domluvit nové volby a do doby voleb jmenovat dočasnou vládu. Oni si pořád vymýšlejí nějaká spiknutí, aby si nemuseli přiznat své chyby.   
LOJR 9.11.2005 14:01

Re: Racek, 08.55:

To jste narazil na zajímavou věc. Je v pořádku, že pravdivost onoho čestného prohlášení se nikdo z prezidentské kanceláře nepokusí ani formálně prověřit nahlédnutím na net?
JB 9.11.2005 14:00

Překrásná ukázka

rektálního alpinismu. Myslíte, paní autorko, že Vám váš idol dá na památku třeba použitý kapesník?
Bedřich 9.11.2005 13:53

Béďo,

jistě uznáte, že mezi nesouhlasem  a hrubými útoky a neomaleností,  o kterých se zmiňuji,  je jistý rozdíl...
F.A.Kekule 9.11.2005 13:52

Mám jeden návrh.

¨Jak si čtu tu diskuzi, napadá mě, jestli by nebylo  možné nějak zařídit, aby šlo po Internetu vyškrábat jeden druhému oči. To by bylo pošušňáníčko!
Jaroslav 9.11.2005 13:50

Není vám trapně, Mileno?

odeesačka jste, neboť tuto stranu ve všech diskusích za mnoho let dozadu urputně až fanaticky hájíte. Na to nemusíte být nezbytně členkou strany a plnit víceméně formální povinnosti typu placení známky. Pro ODS děláte mnohem více, než mnozí formální členové této strany, kteří ani na schůzi za celý rok nepřijdou. Tak se za to nestyďte.  A nevymlouvejte se tak nejapným způsobem, kterým snad chcete zapůsobit dojmem "nadstranickosti" (nebo volíte jednou ČSSD, podruhé ODS a potřetí KDU-ČSL?)