30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 26.1.2008 15:49

Re: Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Většinou to bývá tak, že ať máte  s Ruskem cokoliv tak se ošklivě spálíte. Tedy ve prospěch radaru a USA hraje i pravděpodobnost.

Karotka 26.1.2008 17:06

Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Výstižné. Díky za upřímnost. Mluvíte mi z duše. Jo, v konkrétních případech je riziko, že s tímhle přístupem člověk podpoří něco neužitečného. Ale všeobecně se mi v životě vyplatilo doporučení, kterého se mi dostalo v dětství. Totiž vybírat si slušné kamarády. A obzvlášť se mi to vyplatilo, když jsem pochopil, že slušnost je v srdci spíš než ve formě. Ano, s komunisty a nácky a neustále nadávajícími neurotiky nechci mít nic společného. A to i když se považuju za člověka solidárního, který chce být minimálně ovlivňovaný státem a institucemi a cizinci a i když stejně trochu znervózním v noci ve tmavé ulici, když se tam míjím s někým, kdo jen formálně a ne svojí vinou prostě není úplně jako já (je to dost diplomaticky řečeno?). Jsem dost inteligentní, abych nepodporoval názor, že dva plus dva je dvacet dva, jen proto, že to říkají kamarádi. Ale to se u radaru neděje, tak zjevné a jednoznačné to není.

Karotka 26.1.2008 17:10

Re: Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

sry, protiřečím si. slušnost je v srdci, ale to není u států a skupin tak viditelné, takže holt v takovém případě spoléhám na formu a usuzuju, že radar od Američanů je rozumnější řešení, než třeba kamarádství s Ruskem, nácky, komunisty nebo neurotiky.

Ivan 26.1.2008 22:04

Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

To je jedna z často používaných propagandistických metod. Poslat do seriozní diskuse nějakého duševně nemocného člověka nebo na seriozní demonstraci nějaké extremisty. Někteří slabší duchem se na takový postup chytí a to je asi, bohužel, Váš případ. Poznámka o uprskaných důchdcích je vskutku zajímavá. Platí i na Klause? To je přece taky takový uprskaný stařík.

Milan 26.1.2008 15:03

Pane Glivický....

Podle vás každý kdo nesouhlasí s budováním cizích vojenských základen u nás,je placeným agentem Moskvy???Nechce se mi věřit,že by váš mozek mohl vyprodukovat něco tak blbého,i když za slušný obnos.......kohopak chleba jíte??Položil jste si otázku;jak by se zachovala amerika,kdyby někdo v její blízkosti budoval vojenské základny???

Anonym 26.1.2008 19:04

Re: Pane Glivický....

Nějak jste si ten článek nepřečetl, že?!

bouše 26.1.2008 14:50

si myslím

že to bude financováno trojůhelníkem rusko,čína,al-kaida a možná troškou do mlýna přidá i mugabeho režim v zimbwabwe:-D

buš 26.1.2008 14:44

Je to horší, než jsem si myslel -

- dělají to zadarmo!

Glock 26.1.2008 15:16

Re: Je to horší, než jsem si myslel -

proto to označení "užiteční idioti". K. Pacner měl pravdu ;-(

Hrad 26.1.2008 16:39

Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

Co, on už zemřel? Vždyť knihu Hledáme kosmické civilizace jse četl nedávno, někdy v roce1979. Pokud vím dělal redaktora Mladé fronty(komunistického plátku-nedostáváš kopřivku?). To ještě MF stála za to. Psychoanalýza tvrdí, že lidé si libují ve tvarech, které jim nějak chybí. Koule radaru nad brdskými lesy zřejmě saturuje ubsenci jistých atributů v kalhotách(platí pro muže).  

Karotka 26.1.2008 17:29

Re: Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

No svým způsobem to platí i pro ženy :-D. A v jakých tvarech si libují islámští fundamentalisté, smím-li se zeptat? Když už jsme u té psychoanalýzy. Btw mám doma pár svíček, v příborníku nějaké ty nože a pálím si vonné tyčinky!!! Děvčata sorry, asi to vypovídá o obsahu mých kalhot...

Hrad 27.1.2008 18:15

Re: Re: Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

Děvčata, jak vím oblibují "hromničky", jestli víš co to je?

Ale vážněji. Jistě něco víš o dělových člunech, jako prostředku diplomacie, mající zajistit volný obchod. Mladé USA tuto taktiku nevynalezly. Ve svých krátkých dějinách ji však úspěšně uplatňují od počátku své existence. Japonci by mohli vyprávět. Jinak by Monroova doktrína byla jenom cárem papíru. Až ropy bude ještě méně, a státy mající na svém území její zdroje, ji nebudou ochotny prodat za žádné peníze, ani vyměnit za svoji suverenitu-svobodu, nastoupí dělové čluny/rakety, s různými hlavicemi. Na to je třeba připravit okamžitě použitelnou technologii, a indokrinované obyvatelstvo(hlavně vlastní). Možná stojíš na té "správné" straně, pro kterou je ubití kočky horší zločin, než ubití člověka. Jestli je tomu tak, radar v Brdech je pro tebe zdrojem jistoty a sebevědomí,  Pokud by si mně chtěl umravnit povrchně pochopenou teorií komparativní výhody, nebo konstatováním - magor, šetři síly. Vol to druhé. Dá to méně práce-fyzické, i intelektuální.  

Možná jsem nespravedlivý. Možná věříš, že "Světlé zítřky" , jak to v životě chodí a jak to  říkali ti, jejichž červené jméno jen štítivě vyslovuješ, potřebují mučedníky(ducha ). Pak se omlouvám, vaše Svatosti. 

   

J.M. 27.1.2008 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

Hrade, jako psychoanalytik, jste se moc nevytáhl. Ale ani jako politolog nic moc, nejste síše bývalý učitel marxleninizmu? Slovní zásoba, nedostatek informací a vzdělání, pravopisné chyby, vše tomu napovídá.

nepolitik 26.1.2008 14:13

Nevím kdo tyto aktivity financuje, ale vím, že

veškeré plakáty, kterých iniciativa používá jsou z produkce KSČM. To snad pro to, aby si každý udělal obrázek tom, kým je podporována stačí.

J.G. Pašek 26.1.2008 14:05

KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

kdyby USA neexistovay . . . .  kraloval by tam nějaký císař pán z Vídně nebo Adolf III z Berlína a zase by byla němčina úřední jazyk . . . . 

Martin 26.1.2008 16:31

Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

....kdyby nebylo Rudé armády,Hitler by zachvátil celý svět.........včetně ameriky,proto byla nucena se zapojit do boje.

J.G. Pašek 26.1.2008 17:33

Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

Napsal jsem  KDYBY USA NEEXISTOVALY . . . tak nevím, proč do toho motáš Emeriku . . .  

richard 26.1.2008 17:47

Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

Myslíš tu Rudou Armádu, co do 22.6.1941 byla s Hitlerem a jeho armádou německých dělníků a rolníků zvanou Wehrmacht jedna ruka a která pak nastolovala bolševismus v každé zemi, kam vlezla ? 

Martin 26.1.2008 18:37

Re: Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

To byl největší Stalinův omyl - důvěřoval Hitlerovi,jako my teď Bushovi.

Adolf 26.1.2008 19:44

Re: Re: Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

To jsou ale nesmysly...

J.M. 27.1.2008 18:39

Re: Re: Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

Martine, lidi jsou zlí a z dějepisu si lecos pamatují, to je ale k vzteku, co? A co přepadení Polska, Finska, okupace střední a východní Evrpopy, tom byl taky Stalinův omyl? Nebylo těch omylů nějak moc? Ono je to těžké, obhajovat imperialistickou politiku takové fašisticko komunistické země, jako je Rusko, že?

lola 26.1.2008 13:30

prý nesouhlasí

autor článku se ohání  70-ti procentním  nesouhlasem obyvatel s radarem.Bydlím

v cca 20 000-ovém městečku a nevím o nikom,  kdo by byl na radar tázán.Safra,kdepak se to autor článku /event. agentura/ tázal.Že by hromadná telepatie ?                              

Karotka 26.1.2008 17:32

Re: prý nesouhlasí

Nenechte se odradit odkazem na zdroj informace. Stejně se jedná o hromadnou telepatii. Ovšem tou disponují dneska všichni. Pro mě je už fakt, že se nikdo neptal mě (!!!) dost podezřelý, abych tomu číslu nedůvěřoval ;-)

pahejl 26.1.2008 13:05

autore mas to marne

mistni sebranka zidu, americkych emigrantu, slouhu a uzitecnych idiotu zadny argument neprijme, jde totiz o jejich zajmy, ktere jsou ovsem se zajmy cechu v ostrem kontrastu. proto je jim organizace hajici zajmy cechu takovym trnem v oku a nenechaji si ujit jedinou prilezitost na ni plivnout.

Jiri 26.1.2008 15:01

Re: autore mas to marne

Lituji Vas.Doufam ze s Vami nikdy nesetkam.

Karotka 26.1.2008 17:37

Re: autore mas to marne

místní sebranka (ve vašem pojetí tedy "oni") rozhoduje za nemístní nesebranku ("my") Čechů. A kdo jsem já? Jo vlastně neužitečný idiot :-). Jupí. Tomuhle říkám názor, konečně někdo inteligentní. Díkes.

Pete Brich 26.1.2008 13:01

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla

tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl.

PB

Pete Brich 26.1.2008 12:59

To je logické. Spasitelé své dobro vždy konali nezištně.

A vždy se jim to vyplatilo.

PB

mh od Labe 26.1.2008 11:47

Jak to

že se mi nechce autorovi věřit ani slovo. Setkal jsem se asi s ním v Ústí na Míráku, když obcházel lidi a dával jim propagační materiál a zval do Prahy na 17.11. Na můj dotaz, kdo všechny jejich akce a náklady platí, byl schopen říci jen něco o tom že to dělá ve svém volnu. Opravdu vysvětlení bleble.