30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wbgarden 26.1.2008 23:09

Re: Re: Nejde o radar přece....

A proč se nejet podívat do Německa nebo do Japonska, je to možná blíž...., kdo vás osekává pahejle...

betap 26.1.2008 23:31

Re: Re: Nejde o radar přece....

Běž se ty čur-aku podívat do Ruska. A pok nám to popiš!

Mard 27.1.2008 11:01

Re: Re: Nejde o radar přece....

Proboha, v Latinské Americe přijali Marshallův plán? Ty víš o historii asi pěkné velkou věc!

Anonym 26.1.2008 23:34

Re: Nejde o radar přece....

Ale no tak, copak jsme měli šanci jej přijmout?  Copak by Stalin připustil Marschlalův plán v Československu? To si snad děláte legraci!

lipo 27.1.2008 10:50

Re: Re: Nejde o radar přece....

Kdyby se nemá používat, ale kdyby to Američani tenrkát potáhli z Plzně do Prahy tak Stalin by mohl jenom řvát, ale nic víc by asi neudělal..., Rusové nejsou zas až tak velcí agresoři, ale jednou dobyté brání urputně.....

me first 26.1.2008 19:24

Nadpis

Proč ti nevěřím ani slovo, ty vlastizrádče?

X 26.1.2008 19:17

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebesské...

To si opravdu myslíte, že tu řezanku v hlavách většiny voličů téhle kotliny, dokáže radar přeměnit v šedou kůru mozkovou? Že tu lidé, včetně vrcholových politiků, přestanou lhát, krást a delat všeliká svinstva, jsa ozářeni radarem? Mentalita národa sluhů je tím největším a opravdu reálným nebezpečím pro budoucnost této země. Nějaká dosud neexistující raketa v Teheránu jím rozhodně není. 

pahejl 26.1.2008 20:02

Re: Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebesské...

bylo by to jiste zadouci kdyby vsichni proradarovi propagatori zacali mluvit pravdu a prestali okradat danove poplatniky. pokud by toto radar zajistil, priklonil bych se k jeho vystavbe.

Ivan 26.1.2008 21:56

Re: Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebesské...

Slouhovskou mentalitou jistě myslíte přisluhování amíkům u radaru. Pokud by byl radar pod velením české armády a kontrolou české vlády a parlamentu, tak by proti němu asi neprotestoval mimo skalních pacifistů nikdo.  USA poradci s právem kozultačním by taky nikomu nevadili. Protesty jsou právě od lidí, kteří slouhovskou mentalitu nemají ani omylem a jsou schopni se postavit  i proti masivní propagandě američany koupených politiků. Ta řezanka jen vypovídá o autorovi.

Jara London 27.1.2008 1:50

Re: Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebesské...

Správný překlad zní: "Blahoslaveni chudí, neboť jim jest duchem dáno království nebeské". S příspěvkem ale 100% souhlas.

logik 26.1.2008 18:30

já nevím

Jako ročník 51 mám pochopitelnou averzi na cizí vojska v ČR.Na druhou stranu,když se podívám

na seznam odpůrců radaru,mě jímá hrůza.Kdo mi poradí?

pavel 99 27.1.2008 0:15

Re: já nevím

no jako "logik" bych se nejdřív zamyslel, zda to spolehlivě "ustojíme" bez cizích vojsk (s naší "armádou" bych moc nepočítal a jelikož u nás asi nemají tajná konta všichni "hlavouni" ze všech potenciálních stran konfliktu (jako ve Švýcarsku) tak bych nesázel ani na neutralitu) a v případě, že nikoliv, tak bych volil menší zlo. (Což je pochopitelně pro bývalé lampasáky z Trokavce a okolí armáda ruská, přičemž je jim jasné, že obojí základny zde asi nebudou.)

buš 27.1.2008 10:44

Re: já nevím

Jako ročník 48 mám averzi na cizí vojska, ovšem pokud přicházejí z východu. Až do r. 1989 mě velice mrzelo, že jsem na nesprávné straně světa. Takže s radarem nemám ty nejmenší problémy, tuplem když vidím, kdo všechno je proti.

Hrad 27.1.2008 23:39

Re: Re: já nevím

To mám rozumět tak, že jsi zrozený komunistickým pučem? A tím se ještě chválíš? Tenkrát, jestli se nepletu, zčínal dvouletý plán. Tak dvouletka při kojení? Byl prý deficit všeho. Dostával jsi rybí tuk? Jestli ne, tak se tvým postojům nedivím.

Tomas B. 26.1.2008 18:02

Zajímá někoho názor člověka z branže?

Při svojí práci se denně zabývám mimo jiné zadáváním médií - billboardů, bigboardů a jiných outdoorových produktů, tiskové reklamy, reklamy v elektornických médiích a pod. Po přečtení článku pana Petra Glivického se fakt nestačím divit s jakou lehkostí ten člověk předpokládá, že všichni čtenáři jeho příspěvku jsou hlupáci.

Iniciativa Ne základnám! a jejich "transparentní" účet prostě nezachycuje žádné, ŽÁDNÉ!, výdaje na nákup médií, na výrobu reklamy ani náklady s tím běžně spojené. Prohlášení o poskytnutí 10 bigboardových ploch společností BigBoard je v tomto kontextu skutečně úsměvné. Osobně jsem viděl (a to se na věc nijak nezaměřuji) v loňském roce řadu (desítky) billboardů i v jiných sítích. Dále Ne základnám! realizovali kampaň v Pražské MHD, nemluvě o road show přímo v dotčených brdských obcích. Jejich náklady se musí pohybovat při tomto rozsahu aktivit ve stovkách a stovkách tisíc Kč.

Ten člověk zkrátka lže jako když tiskne. Vůbec mu nepřijde blbé zveřejnit prohlášení společnosti BigBoard group (mimochodem, společnosti s ruským kapitálem, když už jsme u toho - i když to s věcí samozřejmě nijak souviset nemusí) o poskytnutí ploch a už vůbec se netrápí takovými detaily, jako je výroba těch předmětných posterů. Přitom samotná výroba posterů pro deset bigboardových ploch (3.6 x 9.6m) vyjde min. na 150.000 - to za předpokladu, že bigboard není tzv. backlight (tedy prosvětlený ze zadu), protože tam se cena tisku dostává o řád výše. Přitom na onom "transparentním" účtu iniciativy se objevily k dnešnímu dni příspěvky v souhrnné výši 200.873,40Kč (to si může spočítat každý, kdo má Excel).

Tedy znovu a naposledy - z peněz na zveřejněném transparentním účtu sdružení Ne základnám! nebyly hrazeny žádné výdaje na výrobu, provozování ani zpracování reklamy. Tyto náklady jsou tedy hrazeny jiným způsobem (pokud tedy všichni nemají tyto aktivisty natolik rádi, aby jim poskytovali plnění zdarma). Obhajoba pana Petra Glivického je hloupá, bez znalosti věci a nemůže obstát !

Anonym 26.1.2008 19:00

To víte, že zajímá!

Jak jste přišel na ruský kapitál v BigBoardu, jestliže jediným akcionářem je akciová společnost registrovana v Lucemburském velkovévodství?   Že by účelové tvrzení jaksi zasunuté mezi řádky? Nebo že byste byl tak super informován i v rámci mezinárodního akcivoého vlastnictví? Ale no tak!

Zdá se mi, aniž bych patřil k iniciativě Ne základnám, že narozdíl od pana Glivického jsou Vaše prohlášení pouze domněnky. Přineste něco věrohodného o výdajích, které nejsou uvedeny na webových stránkách. To je jediný relevantní důkaz. Jinak věcnou argumentaci vyvracíte domněnkami, a to i přesto, že Vás pan Wagner pochválil a v některém z příštích vydání budeme mít znovu čest si Váš článek přečíst.

Abonent 26.1.2008 20:59

To je jenom náhodná shoda okolností !

Na samém začátku diskuze jsem se ptal, komu jsou prospěšní antiradarčíci.

A také : kdo financoval "mírová hnutí" na Západě, celá dlouhá desetiletí ?

Ale to samozřejmě nemá nic společného s sídlem a vlastníkem nezištné firmy Bigboard.

To je jenom náhodná shoda okolností !   ;-D

J.G. Pašek 26.1.2008 19:50

Re: To víte, že zajímá!

Glivický prodává, že coby neziskový klub králikářů,  šéfové firmy BigBoardu se štědře zřekli zisků ve prospěch jim sympatické NE ZÁKLADNĚ propagandě a tak darovali tabule gratis-zdarma . . . . . a Tomáš B. tvrdí, že darovaná tabule je výdaj jako viditelný ledovec nad vodou a další nutné  výdaje jsou skryté pod vodou a nepořídí se za 150 tisíc, které Glivický ukazuje coby dary od jeho fandů . . .  vybral 200 tisíc, z čeho vydání kolem 50 tisíc a na kontě mu zbývá cca 150 tisíc.

Příště nám Glivický napíše celou pravdu a nebude kouzelník s čísly a ten anonymní šéf BigBoardu k tomu přidá jeho moudra . . . .

Tomas B. 27.1.2008 14:05

Re: To víte, že zajímá!

Takže odpověď na váš příspěvek rozdělím na dvě části:

a) Ruský kapitál - jistě víte, že dohledat skutečného vlastníka společnosti je obtížné, zvláště, sídlí-li mimo ČR a zvláště, pokud jde o právnickou osobu, jejímž vlastníkem je jiná právnická osoba, případně řetěz právnických osob. Proto se člověk zpravidla spoléhá na informace z neověřených zdrojů (konec konců taky nejsem placen za to, abych ověřoval vlastníky společností, že...). Tedy na otázku jak jsem přišel na ruský kapitál v BigBoard - slyšel jsem tuto innformaci z několika zdrojů a to dávno před tím, než se vůbec vyskytla nějaká NE RADAR iniciativa. Může jíte tedy o blábol? Ano může. Co víc dodat. Tak to ale chodí, že člověk denně pracuje s neověřenými informacemi. Ostatně soudím, že ve věci financování Ne  základnám! je informace o vlastnictví té společnosti sice zajímavá, ale ne podstatná.

b) Ostatní části mého příspěvku jsou ovšem podloženy mnohaletou praxí v reklamě a plně si za nimi stojím. Nejde o doměnky nýbrž o popis stavu. Osobně jsem viděl řadu aktivit sdružení Ne základnám! již během loňského roku a naprosto odpovědně a jasně říkám, že prostě na "tranparentním" účtu toho sdružení není o těchto aktivitách žádný záznam. Současně si stojím za cenovými odhady na tyto aktivity - tedy za svým tvrzením, že se pohybují v řádech stovek tisíc Kč. Vzhledem k tomu, že pochopitelně není k dispozici žádný monitoring těchto aktivit, nelze stanovit odhad nákladů přesněji. Je tady ale rozpor V ŘÁDECH! Jestliže má Ne základnám! k dispozici řádově 200.000Kč a z toho utratí cca. 80.000Kč za různá drobná vydání a pronájem autobusu (největší položka) a na účtu jim zbývá cca. 120.000Kč, ptám se prostě, z čeho byly placeny aktivity ostatní. To je přeci rozpor, který bije do očí - alespoň člověka, který není slepý.

emes 27.1.2008 19:11

Re: Zajímá někoho názor člověka z branže?

k bigboardu z informaci o historii, tak vznikl v cechach  ne v rusku, rusko je spolu s ukrajinou a slovenskem trhem na kterem pusobi

emes 27.1.2008 19:23

ceny trochu nesedi

5 minut hledani na netu a vyroba 10 kusu je za 3x mensi castku nez vasich minimalnich 150 tisic

http://www.oct.cz/reklama-billboard.html

bigboard 9,6 x 3,6m tisk 1 ks 7.250,- Kč tisk do 5 ks 6.650,- Kč tisk do 10 ks 5.600,- Kč

KUK 27.1.2008 21:21

Re: ceny trochu nesedi

Onen dotycny expert dostal na frak. Ten uz se asi neozve , pac lide co kecaji jak do vseho vidi a vsechno vedi , a nevedi co sami chteji , jak narazi , tak z diskuse vycouvaji

kejmil 26.1.2008 17:55

legrácky, na to vás užije

Pacner? Ten soudruh? A ještě píše? Na NP? hahaha :-D

Karel008 26.1.2008 16:55

Článek , jak vystřižený z "rudého práva" v padesátých letech.

Demagogie, polopravdy, lež a blafování. Všechno iniciativně zadarmo.

Karotka 26.1.2008 16:41

říkat něco je marné

Hurá, tak tu máme dvě strany, které vědí, že říkat něco tomu druhému je marné. A já jsem neškodný idiot, který pochopil, že z polemik se stejně nedozví, co je správné, zejména když automaticky filtruju informace typu, že 70 procent české populace je proti radaru, protože to je statistický údaj ovlivněný způsobem položení otázky a vybraných variant odpovědí a tak.

Chápu, že cílem článku bylo vyvrátit nařčení z financování z Ruska. K všeobecné diskusi o radaru bych rád znal skutečné motivy aktivit aktivistů proti radaru. Mé mírné plus pro radar je dáno hlavně mým strachem o život svůj a svých blízkých. Nevyznám se v problematice dostatečně a asi se to nestane. Ale nechci se nechat opít názory, že nám nic nehrozí a teroristé jsou hodní strýčkové a kamarádi. Taky bych mohl být překvapený, až ti rozveselení kamarádi přivedou pitbula a já budu úplně namol.

zíralek 26.1.2008 15:53

Asi to platí z Voltstrýtu.

Jo tuhle propagandu měli komouši a náckové propracovanou. Tam by se z gesty, že jsme jedničky nechytali.;-D

Hrad 26.1.2008 16:25

Re: Asi to platí z Voltstrýtu.

Z!!!! čím by se nachytali? 

Neobjektivní hloupý amerikanofil 26.1.2008 15:16

Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Zúčastnil jsem se jedné demonstrace PRO základny. Ptal jsem se na ní svých přátel a spolužáků, zda základnu také podporují a oni řekli (téměř všichni), že spíše ne. Brilantní výkony demonstrujících řečníků s nimi také nehnuly. Nakonec ale přece jen začala většína základnu podporovat. Víte totiž, co se stalo? Přišli tam s megafonem a v kanadách zoufalci z nějaké mládežnické komunistické organizace - šel z nich strach, vypadali jako SA a jestli něco nechtěli, tak americkou základnu. Taky uprskaní důchodci - bolševici tam byli a taky smutná podívaná. V tu chvíli se každý alespoň trchu vzdělaný člověk styděl říct něco proti základně, aby nebyl dán do souvislosti s těma hajzlama a chudákama. Kdo je v parlamentu proti? Komunisti! Hrát si v takové chvíli na člověka, který objektivně zváží všechny argumenty a je proti základně a jenom náhodou zrovna jako komunisté, je trapné. Nemůžu být zároveň proti komunismu a zároveň proti základně - to prostě nejde!  Já jsem PRO americkou základnu :-)

nechci 26.1.2008 15:31

Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

No to je velmi smutné - raději nezastávat svůj názor, než ho mít stejný jako někdo, s kým v jiných věcech nesouhlasíte.

Jak řekla paní Šiklová: "Raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem".