21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gambri 26.5.2009 7:32

Eurohujer jako fík.

Petr Kohout 26.5.2009 7:31

Re: Demagogie na n-tou

Ta válka nebyl výmysl - jenom se přepisovaly novinové články na téma "s kým válčíme".

Petr Kohout 26.5.2009 7:29

Re: Demokracie

(1,3 miliardy muslimů + NIC) ku (0,4 miliardy evropanů + jaderné pumy) = žádní muslimové  ku (0,4 miliardy evropanů + jaderné pumy).

To jenom pro vojenský střed. Hospodářsky je šaríja natolik neúčinná, že i mizerné a socialistické eurounijní hospodářství jí přebije nejméně desetinásobně.

Petr Kohout 26.5.2009 7:26

Připomínám, že PROTI Lisabonské smlouvě čili přejmenované Euroústavě

jsou Francouzi, Holanďani a Irové. PRO jsou Španělé. Ostatních 23 států se nikdo neptal. Podle počtu hlasů je VĚTŠINA OBYVATEL evropské unie PROTI Lisabonské smlouvě. Tedy pokud počítáme ty, kterých se někdo zeptal. Možná, pokud nebude Lisabon schválen dostatečně rychle, se někteří voliči vzbouří, převolí sí vládu za lepší a získají možnost se vyjádřit.

honzak 26.5.2009 7:23

ty budeš lojzíku

taky pěkný hujer, finančně zaháčkovaný v bruseli, že? Svoje krasocinty si strč víš kam.

Ivan Nový 26.5.2009 7:17

Ale Jasoni,

eurokrati se dohadují na kravinách.

Princ JAsoň 26.5.2009 7:14

Re: Eurokrati řeší problémy,

No právě - státy se dohadují pomocí jimi vytvořené instituce zvané  EU. A protože je jich čím dál tím víc, je nutné mít lepší pravidla dohadování.

No... 26.5.2009 7:09

Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

Tím méně se navážet do eurorelisticky jednajícího a racionalitu vyžadujícího Klause.Eurokomisaři si tady dovolují hulákat na Pražském hradě a urážlivě jednat s našimi představiteli státu. Za prvé-třetí říše skončila a není a za druhé-nikdo na tenhle tón delegací z EU tady není zvědav.

Princ JAsoň 26.5.2009 7:07

Re: Demagogie na n-tou

Ne, ta válka stejně jako neustále měněné množství přídělů čokolád a stejně jako podoba Velkého Bratra byl výmysl. Možná nemáte potíže s pochopením psaného textu, ale máte zjevně potíže s pochopením té knihy.

Princ JAsoň 26.5.2009 7:03

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Ten kočkopes už tu je, navíc akceneschopný. LS to trošku zlepší.

J.B.Marconi 26.5.2009 6:58

Ćím míň úředníků

se bude starat o moje blaho v ČR a EU tím se budu mít lépe. Proč mám dobrovolně strkat hlavu do chomoutu a dávat někomu dokonce eevropský bič do ruky ??  ;-(

Mgr. Milda 26.5.2009 6:52

Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

že byla spojována s přijetím Turecka do EU. Francouzi už mají masy muslimských nekvalifikovaných přistěhovalců, z Turecka by přišla další lavina. Tuto chybu LS už nemá, o Turecko se v ní nejedná. V Irsku ale byly obavy z invaze východoevropských pracovníků, xenofobie zabírá mezi prostými lidmi nejlépe. Rozbíječi EU už na to přišli, propagují přijetí Turecka jako prostředku ke zničení evropské integrace. Významnou roli zde má Václav Klaus, ale i řada dalších zde vidí svoji šanci.

Rusko a jeho agenti mohou sjednocování Evropy pozdržet, ale je to stejné, jako bránit zprávám, aby se dostaly k občanům. Dříve nebo později se vše provalí vlastní dynamikou, jako třeba vraždy v Katyni. Dosud se všechny velké státy sjednocovaly násilím, v USA byla válka Severu proti Jihu, ve Francii Velká francouzská revoluce, v Německu Bismarck bojoval s Bavoráky, Italové obsazovali Tyrolsko a Terst. Pokus, sjednotit historickou Evropu na základě křesťanství bez násilí je tudíž prvním takovým pokusem v dějinách. Že se to sjednocení dříve nebo později zdaří, lépe řečeno zdařit musí, je na bíledni, do té doby však musí zbytky 19.století v hlavách mnohých politiků zmizet. Stane se tak nejpozději se zmizením těchto politických dinosaurů ze scény.

Zatím lze hledat nejmenšího společného jmenovatele, třeba LS. Odstranit rozdíly třeba ve zdaňování tím nebude vyřešeno, řešení však přiblíženo.

V 26.5.2009 6:27

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

to s tim nadobim, to je uplne presne a jde o to same chytraceni. Pokud by tato smlouva prosla, vznikne tu kockopes nejakeho vsestatu jaky tu jeste nebyl a neda se od toho ocekavat nic dobreho.

Kolektivisti vzdycky kdyz jejich system vladnuti troskota, tak se vzdy vymlouvaji na nedostatecnou spolupraci vsech zucastnenych a i tech nezucastnenych. Unie post LS je takovym snem vsech tech zhrzenych kolektivistu, kteri selhali na domacich polickach a veri, ze by to fungovalo ve sjednocenem druzstvu na velkych jednotnych lanech.

Kdyz je kazdy stat nula, tak jak muze spojeni nul do jednoho velkeho nuloveho statu mit nejakou vahu na mezinarodnim poli? Velkostat EU nam bude na kulovy, kdyz na dalsi raketu ze Severni Koreje odpovime, ze si to musime dukladne rozmyslet, co na to... Na to nemusime byt zadnym velkym sjednocenym statem na strkani hlavy do pisku.

V 26.5.2009 6:15

Kdyz uz se mame sjednocovat

tak je to opravdu sjednoceni, tedy zadne dotacni vyjimky, jako treba zemedelstvi ve Francii, apod. vsude jinde, pracovni trh otevrit naplno vsude, aby bylo uplne jedno jestli shanim praci v Praze nebo Berline. Takovehle sjednocovani jake cini LS je pro kocku. Unie chce jen vyžrat kontrolu nad staty bez opravdoveho sjednoceni odspodu. Pak by taky ta sjednocovaci smlouva mohla byt mnohem kratsi a srozumitelnejsi.

jepice 26.5.2009 6:14

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Máte pravdu. Nepokračujte, prodávejte nádobí Zepter.

X 26.5.2009 6:00

Jen citát z textu výše

občané silných a velkých států mají své zájmy Z PODSTATY lépe chráněny

Petr Brodsky 26.5.2009 4:39

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

na kusy nejenom Jugoslavii, ale abyste vraždili své sousedy, s nimiž jste žili ve stejných městech a vesnicích společně přes dva tisíce let již od římských dob? To nezavinilo žádné referendum, to zavinila šílená myšlenka monokulturního, monojazykového národního státu, která vás nutí abyste nenáviděli své sousedy jenom proto, že mají jiný mateřský jazyk než Vy.

Petr Brodsky 26.5.2009 4:27

Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

dvacátého století více lidí než komunisté. Ale to není všechno. Národní státy se především vychloubají tím, že teprve ony umožnily jednotlivým národům aby plně uplatnily a rozvinuly svou specifickou identitu.Jak takové uplatňováni ve skutečnosti vypadá si můžeme ověřit i na těch nejcivilisovanějších a relativně demokratických národních státech. Asi prvním a přímo vzorovým národním státem v Evropě byla v posledních 200 letech Francie.(Již od velké revoluce.)

Po celou tuto dobu se všechny francouzské režimy snažily zlikvidovat a potlačovat identitu národů obývajících francouzský stát a nadělat ze všech jeho obyvatel etnické Francouze hovořící výhradně francouzským jazykem. Teprve v posledních desetiletích se tato politika asimilační kulturní genocidy poněkud zmírnila, takže je dnes možné např. v Toulouse po několik hodin denně poslouchat televizi vysílající okcitánským jazykem a ani Bretonci se dnes nemusí bát používat svůj jazyk, jako tomu bylo za Velké revoluce.

Do značné míry je to ovšem výsledek tlaku evropských institucí. Francouzština dodnes nemá oficiální terminologii, kterou by bylo možno vyjádřit např. větu "Jsem francouzský občan české národnosti".Francouzští nacionalisté dodnes sní o tom, že nadělají ze všech francouzských občanů příslušníky francouzského etnika jejichž mateřským jazykem bude výhradně francouzština.  To ovšem vůbec není pouze francouzská specialita.Jak umožňovaly národní státy rozvoj národních identit si můžeme ověřit i u nás, ve střední Evropě. Od raného středověku byla Praha centrem tří národních kultur, české, německé a židovské. Co se s nimi stalo po r1918, kdy myšlenka národního státu zvítězila ve střední Evropě?

Zastánci národních států a odpůrci Lisabonské smlouvy dnes horují pro referenda. Na základě jakého referenda vznikla Česká republika?Jakým referendem byla schválena česká ústava?Jaké referendum povolilo tureckým nacionalistům vyvraždění Armenů v r.1915?

Jaké referendum povolilo Vám nacionalistům, abyste roztrhali

Starosta 26.5.2009 4:08

Re: Ano! Cela Evropa!

R^ Ostatně, nás se v referendu také nikdo nezeptal, mohli by se dozvědět to, co si myslíme.

mamina 26.5.2009 3:46

Nejhlasitější argument PRO

LS poskytl pan Topolánek: "Po ostudě se svržením vlády si nemůže ČR (v překladu do ČJ: její občané) DOVOLIT další ostudu". Před jakými zeměmi, nesdělil. Asi se spletl a usoudil, že evropané slouží posudkům úředníků a že zodpovědnost má opačný směr, než je v demokracii obvyklé. Pan Falbr, přitlačen v televizní "Sedmičce" ke konkrétní argumentaci, ji unyle odmávl slovy "vždyť víte, že se to (ne)dodržuje. To je přeci OSTUDNÁ NESCHOPNOST ZODPOVĚDNÝCH ZASTUPITELŮ před celou zemí! Copak je nelze přimět k odpovědnému zastupování jak vlastních občanů, tak obhajoby LS?!

Blu Jay 26.5.2009 3:41

Demokracie

A co tuzba vice nez 1 miliardy muslimu po svetovem chalifatu a pravu sarija, tu je mozne ignorovat?

Jen mozkový invalida může proti sobě stavět 400 milionů obyvatel Evropy a 1,3 miiardy muslimu. Chytroline

:-D

mamina 26.5.2009 3:23

Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Zato jsem četla tento. S opravdovým zájmem a s očekáváním "nějaké" argumentace - se stále ještě pouštím do čtení článků, obhajujících Lisabonskou smlouvu. Pomalu však ztrácím naději, že má smysl v tom pokračovat. Jejich universálním obsahem jsou úvahy na mimoběžná témata (přání, představy, natěšenost). Jazyk volí žoviální (jako tento článek), jindy jejich autoři operují strachem. Je jasné, že je píší lidé, kteří snad v životě žádnou, natož (mnohasetstránkovou) smlouvu o předání dispozičních práv s vlastním domem, nepodepisovali. Takhle se prodává nádobí Zepter.

Niky 26.5.2009 3:08

Re: hloupé plky

R^R^R^

roz 26.5.2009 3:08

Bóže, bóže!

Jen mozkový invalida může proti sobě stavět 14 milionů Irů a Čechů a 450 milionů ostatních obyvatel Evropy. Na to, jestli chtějí Lisabonskou smouvu se jich (kromě Irů) nikdo nezeptal. Ne všichni Češi jsou proti a ne všichni jsou pro v dalších zemích EU. Jaký je skutečný poměr pro a proti, to politici vědět ani nechtějí, referenda by asi zase zklamala jejich očekávání.

paštun višnu 26.5.2009 2:59

hloupé plky

Futuristické vize o štěstí multikulturních a sjednocených Evropanů, jakož i eurooptimistická hesla si strčte do řiti, autore, a raději se pokuste polemizovat s věcnými argumenty p.Bednáře. Můžete vyvrátit nejdřív třeba ten, že protlačování stejného dokumentu - jaký EU voliči jednou odmítli - přes parlamenty je lumpárna a podvod na občany EU. Gauneřina zásadního významu.

m 26.5.2009 1:58

Re: Demagogie na n-tou

máte potíže s pochopením psaného textu? Válka v "1984" rozhodně nebyla vymyšlená. G.O. pomocí toho ,že se každou chvíli válčilo s někým jiným jen ukazoval ,že válka jako taková je systémem kontroly(a právě i kontroly malých národů) a je víceméně lhostejno s kým se zrovna válčí a proč, záminka na její rozpoutání se vždy najde , už to chápete? :-P

m 26.5.2009 1:53

Komunista

"V čem je přínos a nezbytnost této vývojové etapy? Umožnila všem státům,

tedy i malým, aby si v praxi vyzkoušely, co to znamená vládnout." .. neboli "svoboda jako poznaná nutnost" - a tato persona někoho označuje jako komunistu ... Rv

Princ Jason 26.5.2009 1:28

Re: Díky za upozornění na článek pana Bednáře

Ano, to rikal uz Werich: "To je blbe, to se bude libit."

Princ Jason 26.5.2009 1:26

Re: Demagogie na n-tou

Dobre jste to vystihl - ta vase uvaha je skutecne demagogie na n-tou.

PS: Pro vas, co jste G.O. nepochopil - ta valka popsana v 1984 byla jenom vymyslena Velkym Bratrem. Argumentovat vymyslenou valkou ve vymyslene knize je smesne.

Jenda 26.5.2009 1:18

Ano! Cela Evropa!

Autorovi jaksi nedoslo, ze v EU neni, opakuji NENI, znovu specialne pro nej opakuji SETSAKRAFEST NENI cela Evropa. A to ani zdaleka. To zaprve. A za druhe, kdyz se naposled poblitici zeptali obcanu co si o LS (tehdy jeste pod nazvem "Smlouva o Evropske Ustave" nebo tak nejak) mysli, tak jim ji obcane hodili nekam. Proto se take tentokrat ani frantici ani holandani obcanu radsi neptali a jediny kdo se zeptal obcanu byli Irove. A svete div se, hlasovani skoncilo uplne ale uplne stejne.

Ano, Cesi vnucuji svuj nazor CELE EVROPE. Vite co autore? Metelescu blescu!