21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cb 26.5.2009 11:10

Tolik prazdnych frazi pohromade

jsem uz dlouho necetl.

cb 26.5.2009 11:10

Re: Autor je úplně mimo!

R^R^R^

cb 26.5.2009 11:09

Proboha

"Sjednocená Evropa s dostatečnými kompetencemi centra garantuje při možnosti zachovávání a rozvíjení všech národních tradic

- absolutní nemožnost vzniku ozbrojených střetů mezi národy evropského kontinentu

- skutečnou rovnoprávnost všech svých občanů bez ohledu na národnost. "

Ad 1. A to garantuje jak? Jako Jugoslavska federace? Prijdte za 5 let, pokecame.

Ad 2. Zkuste se nechat  zamestnat v Nemecku.

Štváč 26.5.2009 11:07

Evropa

jednou sjednocená bude a nic na tom nezmění silácké řeči národních hrdinů. Bezpečnostní zájem obyvatel Evropy je přednější, než náckovské furiantství. Války byly v minulosti vyvolávány právě z nacionalistických pohnutek, kde jakýkoliv fírer blbnul chudáky a přesvědčoval je o jejich nadřazenosti vůči jiným národům. A válku, doufám, si nikdo nepřeje.

Prorok 26.5.2009 11:07

Svůj postoj jsem doložil mnohokrát

Nemám důvod věcně argumentovat pokaždé, když nějaký eurohujer vyplivne další lehce obměněnou agitku.

Esmerald 26.5.2009 11:06

Re: Kolik pokusů o vybudování velkých říší již bylo...

Pana Klause ovšem ani nenapadlo a pokud zůstane střízlivý ani nenapadne, aby kritizoval ty donebevolající výhody, jako je třeba odstranění hranic. Tím přece sama naše obrana naší suverenity našeho státu utrpěla " hrozné trhliny ", že ? A Vrchní velitel mlčí. Wehrmacht teď může přijet v přestrojení za houbaře i bez uniforem a tanků; a Čech může pracovat bez " totálního nasazení " za dobré peníze.

Je tak těžké pochopit, že slučování pod společnými pravidly je rozdílné od dobývání a pokořování a že toto slučování že je naopak přirozený, zákonitý vývoj vývoj ? Rád bych pochopil důvody, proč ČSR a ČR mají tendenci se naopak navzájem rozbíjet na atomy. Slovensko je pryč, Moraváci se k tomu připravují ještě dříve než se sami rozpadnou osamostatněním Slezka a valašského království, pak se odtrhnou Chodové, aby měli hlavní město v Domažlicích, každý bude mít svého prezidenta, parlament hejtmany, ministerstva, Poslanecké sněmovny, ach...........opravdu český sen; každý bude úředníkem se sekretářkou, pak si snad přestaneme závidět.   

mamina 26.5.2009 11:06

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Schovejte si imperativy pro své podřízené, máte-li nějaké.

zoch 26.5.2009 11:03

Re: ...Doufám, pane Soppe,...

Šakale,Vy vědátore......Vy už máte gatě stažený teď.  ALE ONO TO ZASE TAK HROZNÉ NEBUDE. jde o jednání a jednání a jednání......    kolik berete jako strašák v poli  ?                 ( myšleno bojové pole se zákopy podle vzoru Klaus )

Hrdy Budžes 26.5.2009 10:54

Je trapne, kdyz vcele statu stoji clovek

www.pocemu.cz    ptam(e) se proc tam stoji :-(a pocemu p. Bednar toliko predvadi svoje neumetelstvi, diky pane za velmi dobre napsany clanek.

JK 26.5.2009 10:50

To je snad první rozumný článek o EU

Díky autorovi. Už jsem četl kdejakou pitomost o EU, ale rozumné články neexistují. Alespoň jsem je ještě nezaznamenal. Konečně někdo formuloval skutečně evropský postoj a jak by měo vypadat náš příspěvek Evropě. Vzhledem k rozsáhlosti problematiky bych to viděl nejméně na seriál, v jednom článku se dá nastínit jen určitá část.

Vzhledem k přihlouplým provinčním plkům přispěvatelů si jasně uvědomuji ten obrovský dluh, který naši "politici" vůči veřejnosti mají. Tady vlastně nikdo neví, proč jsme v EU, co nám to přináší a proč je to tak obrovsky výhodné.

Slyšel jsem názor, že až po předsednictví určité země v EU si lidé v té zemi začali uvědomovat, co to vlastně EU je. U nás to bude složitější, ale už tento článek naznačuje, že se něco mění.

Mard 26.5.2009 10:48

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Moc dobrý a nový názor. Děkuji mamino.

yorik 26.5.2009 10:46

Re: Proč stavíte

Po fiasku ve Franci a Holandsku se architekti Nové Evropy rozhodli, že to propašují přes parlamenty. Šéfové takových států jako je Francie nebo Velká Británie se netají tím, že by je jejich lid s tím dokumentem vyhodil. Tak do toho nezatahujte evropský démos. Lisabonská smlouva není jeho dílo.

Mard 26.5.2009 10:45

Re: Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

Naopak. LS zabraňuje jakémukoliv přijetí Turecka do EU. S ohledem na počet jejich obyvatel to v případě nějaké federace či dokonce unie, ke teré to spěje, jinkdo neriskne. To je jeden  důvodů Lisabonu.

Harpyje 26.5.2009 10:45

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

R^

Harpyje 26.5.2009 10:44

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

To je pitomost. Když už, tak citoyen francais d´origine tcheque. Nebo Tcheque, naturalisé francais.

Mard 26.5.2009 10:43

Re: Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

A jak to můžeš vědět ty rozumbrado? Ty si sedni zase na nočník a honem makej, jsi chytrej jak Paroubegg!

Ludva 26.5.2009 10:43

Re: Ví někdo,

Jak jste na to přišel ? 55% je nyní 14 států !

yorik 26.5.2009 10:41

Re: Ví někdo,

Tři velké státy a Malta prohlasují vše.

Mard 26.5.2009 10:41

Re: Tak hurá vstříc světlým zítřkům i kdyby se měly utopit v krvi.

Neurážejte! I když má přispěvovatelka blbé názory, tak nemusí být sama blbá a už vůbec ne svazačka nebo kráva. Jen znevažujete diskuzi takovými nadávkami.

Mard 26.5.2009 10:39

Re: proč není referendum o LS

Naivita houpacího koně! Referendum není proto, že se politici a eurobyrokrati bojí že by nějaký blbý lid, tu skvělou věc přinášející jim peníze, v referendu odmítnul.

Mard 26.5.2009 10:36

Re: Proč stavíte

Ano. To je správný argument. S ohledem na referendum v Irsku, v celo Eurounijním pohledu, hlasovalo proti LS více lidí než pro. Já osobně se domnívám že by LS v celeevropském referendu neprošla (tedy, pokud by se sčítaly hlasy za celou Evropu, ne za jednotlivé státy).

Mard 26.5.2009 10:34

Re: Ví někdo,

Veto menšinou neexistuje. A na co potřebujete větší akceschopnost EU? Abychom měli regulovánu i délku kroku, nebo jaký šilený výmysl zase EU zplodí?

Mard 26.5.2009 10:32

Autor je úplně mimo!

Pokud nevidí že v Evropě províhá nová kolektivizace, kdy jsou násilím donucováni lidé aby byli jednotní v názoru souhlasným s vrchností, tak je úplně slepý. Proč nemohly být referenda? No jasně, třeba by to blbí voliči odmítli, proto si to schválíme sami, my jako politici víme co je pro ten plebs dobré. A ještě tomu něteří z deprivovaného plebsu tleskají a výskají radostí. Politici si samozřejmě schválí nová, dobře placená místa v euroaparátu. Kdo by nechtěl mít měsíční příjem půl milionu? Ale EU jako grant spolupráce a míru v Evropě nelze budovat shora na principu unie. EU by se měla rozšířit i o Turecko, Bělorusko a Ukrajinu, pak by byla větší jistota pro všechny. Ale to lze jen ve sdružení samostaných států, nikoliv v Unii! Kdo by nyní chtěl v EU Turecko a Ukrajinu, když by snadno přehlasovaly Německo a Francii s ohledem na počet obyvatel. To Eurohujerům nedochází, pokud jim dochází aspoň něco.

Ludva 26.5.2009 10:32

Ví někdo,

jestli je v LS nějaká možnost pro veta menšinou ? Nevěděli to ani europoslanci na Primě. Nemyslím veta jedním státem, to bylo zrušeno, ale jestli tam není definována nějaká menšinová skupina států ? Jinak definice většiny jako 65% obyvatel a 55% států je zcela demokratická. Velké a malé státy se nemohou přehlasovat, je to vymakané. Každopádně se posílí akceschopnost, protože takové bloky, jak to předvádí Irsko a my, se už naštěstí nebudou opakovat.

Esmerald 26.5.2009 10:32

Re: Proč stavíte

" yoriku ", zmíněný dokument je dávno volně přístupný, jak jinak si představujete jeho předložení ke schválení ? Pokud máte problem s pochopením ZASTUPITELSKÉ demokracie pomocí poslanců, pak asi bylo Vaší první chybou volit poslance podle toho jak jim ladí kravata s oblekem či kabelka s třešničkami v uších.

Lerak 26.5.2009 10:32

Kolik pokusů o vybudování velkých říší již bylo...

    a protože ty pokusy byly založeny na stejném principu - velcí(silní) utlačovali malé(slabé), skončili nezdarem. Pokusme se zamyslet - od velké na př. římské říše na počátku našeho letopočtu až po Jugoslavii, nebo SSSR v současnosti. A vždy ty velké tvrdili těm malým, že je toto sjednocení jim ku prospěchu. A nikdy nebylo. Sjednocovat Evropu podle LS je nesmysl. I když mnozí u nás V. Klause nemusí (ale není jich většina) ten přece jasně nastínil, jak sjednocená Evropa může fungovat bez vyvolávání pocitů jednotlivých států o diskriminaci. Nebuďme eurohujeři. Máme svou historii i skušenost.

Esmerald 26.5.2009 10:24

Re: Esmeralde,

"  Ivane Nový "; jsme tedy v rozporu my dva. Já tvrdím, že "... všudezdejší parazit svazáckého typu.. " je pouze nadávka s nedoloženým tvrzením. Já ( no, někdy i nejlepšímu pekaři těsto překyne ) se obecně snažím argumentovat bez nadávek a nedoložených tvrzení. Nebo si snad opravdu myslíte, že dobré vysvětlení je  méně hodnotné než to co se Pepíček naučil již na pískovišti ?  

yorik 26.5.2009 10:22

Proč stavíte

proti sobě irský lid a zbytek EU. Těch vašich 450 miliónů reprezentovalo ve skutečnosti maximálně několik tisíc poslanců, kteří ten elaborát nedostali mnohde ke schválení ani v rodném jazyce. O Lisabonské smlouvě, tehdy ještě Ústavní  se diskutovalo, dokud vás s tím francouzský a nizozemský lid neposlal kamsi. Takový je to fundament naší nové vlasti, že nemáte ani odvahu předložit ho vlastnímu lidu ke schválení, vy eurodemokrate.  

Esmerald 26.5.2009 10:08

Re: proč není referendum o LS

" proč není referendum o LS " ?

Též proto, že referendum o PŘÍSTUPU do EU neschválili jen " Eurohujeři ", či " eurodemagogové ", ale většina obyvatelstva, zřejmě nějací Vénové a Boženy ovšem ne, či dokonce zůstali stranou. Vénové a Boženy se teď hloupě diví, že musí (!!!!) platit snad i nějaká společná pravidla. Dle zmíněného referenda pak platí, že se Vénové a Boženy mají ( vlastně musí !!! ) s většinou už konečně smířit. 

Je ovšem otázka, jestli ti Vénové a Boženy po hospodách vždy vůbec vědí co dělají a pak otázka " PROČ NENÍ REFERENDUM O LS " je jasně zodpovězena. Šmytec.

stanley 26.5.2009 9:58

JO

Soppe zcela evidentně není o svých názorech fanaticky přesvědčen. A je velmi, velmi tolerantní k jiným názorům.

No, přesně to ukazuje, jak eurohujeři myslí.