17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 26.5.2009 13:43

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

;-DR^

R.J. 26.5.2009 13:41

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Podepisuji bez výhrad.R^

R.J. 26.5.2009 13:40

Re: Jen tak na okraj.

Řekl český politik, neschopný si zavázat tkaničky u bot. ;-DI ti siciliáni a Řekové to využili, jen ten český politik má  problém, ovšem zaviněný někým jiným, to dá rozum, neslyšíme nějak často to staré známé, " My nic, to oni zavinili " ? Oni nám nepřejí, chtějí nás ovládnout a týt z nás? Jinak, co udělali poslanci za ODS,euroskeptici, aby ty podmínky byly pro nás přijatelné,když nám tedy ta EU nepřeje? Nejsou tam od toho vyjednávat ? Třeba? Co?

mamina 26.5.2009 13:39

Re: Teorie chtění

...ten mírový, samozřejmě. V době příchodu cizích kultur na evropský kontinent nemá Evropa čas na průtahy s TRPĚLIVÝM = MÍROVÝM sjednocováním, protože nesmí zaspat v ekonomické soutěži. To je celé. Všichni to víme, i když básníme a sníme.

REX 26.5.2009 13:37

Re: REXI,

Jestli to vidíte na marginální skupinu, tak to je Váš problém. Na internetu by místo mít neměli. A to byl pouze příklad zneužívání média. Přesto uznávám, že občas zapůsobí internet i jako past.

Mgr. Milda 26.5.2009 13:34

Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

takže dnes mluvíme o státní suverenitě, založené a dobyté Přemyslovci. Nebýt toho sjednocení, skončili bychom nepochybně jako Polabští Sorbové. Podobně vznikla i Francie, Velká Británie a úplně jako poslední i Německo. Celé evropské dějiny jsou plné násilí vedoucího ke vzniku větších státních celků. Jaká suverenita například zmítá lužickými Srby? Jsou to všechno výmysly politiků, bažících po moci. Až se podaří, dovést Evropu do jedné společné unie, budou místní warlordi odzbrojeni a bezmocní. To s nimi cloumá už teď. EU není násilný spolek, nýbrž se do ní vstupuje dobrovolně. Cokoliv se do EU investuje, vrací se opět všem členům, rozhoduje o tom ne jakýsi pomyslný Brusel, to je jenom současné sídlo EU centrály, t.j. parlamentu a komisí, soud je ve Štrasburku. Jelikož jsme členy EU, je EP, evropská komise a soud i naše zařízení, které má harmonizovat vztahy mezi členy EU. Žádný z členů EU nemá monopolní postavení, právní postavení všech je stejné.

Často se úřadům v Bruselu vytýká, že se zabývají nesmysly, třeba označení rum nebo typizací banánu. Při bližším seznámení s tématikou však shledáte, že to má svůj význam. Příkladem budiž sjednocení kabelů nabíječek mobilních telefonů, v budoucnu snad i všech v EU rozšířených zástrček a zásuvek. S těmi žárovkami zřjmě Zelení všech EU-členů předbíhají dobu, zářivky se rtutí jsou pochybným zlepšením. Tento tlak však povede k zvýšení a zefektivnění výroby LED svítidel, to je jiná třída. Jako členové máme právo, do toho mluvit a tvořit s ostatními členy podobného názoru skupinu, mající moc něco změnit. Toho ovšem nedosáhneme s Remky, Železnými, Ransdorfy nebo Bobošíkovou. Proto jděmež všichni k volbám do EP!

R.J. 26.5.2009 13:34

Re: Ano, dobře napsáno.

Jsem také pro, ale je tu jeden "háček", společná řeč. V Americe ," Otcové zakladatelé" trvali na angličtině, nekompromisně, zde v EU to asi nepůjde tak snadno a rychle. Jinak se to v Americe díky Hispáncům začíná podělávat, viz  S.M. Huntington, "Kam kráčíš Ameriko".

mamina 26.5.2009 13:33

Teorie chtění

Lidi rozdělují především jejich vzájemně odlišné kulturní tradice. Papírová deklarace o svornosti realitu mírově nezmění. Ve Francii hoří, ve Vídni po sobě střílely vzájemně znesvářené indické sekty v neděli. Zrání nelze urychlit přáním, dospět k potřebě vzájemně mírumilovné koexistence chce svůj čas, protože všechno prostě má svůj čas. Myšlenka centralizované likvidace přirozeného vývoje, který je během na dlouhou trať, je utopická a její tvůrci to nemohou nevnímat, protože nejsou odříznuti od každodenních informací. Škoda, že neprojevují tolik tolerance k různosti, když deklarují přání tolerantní společnost vytvořit. Nemohou. Přirozeně: člověk nevládne času, ale čas vládne lidem - přesně na to sjednotitelé Evropy kladou důraz:  na potřebu spěchat, abychom se jednotně chopili úkolu č. 1 : stát se jako evropský celek "světovým ekonomicko-polit. hráčem" (dle vlastních slov). Takže co má být oželeno, když ne čas? Přirozený průběh vývoje.

Jenda 26.5.2009 13:33

Re: Jen tak na okraj.

Vite, kdyz chci nekomu pomoci, tak mu pomuzu. Kdyz ho chci ovladat, tak mu pomoc slibim a opentlim ji dostatecnym mnozstvim dostatecne promenlivych a nejasnych podminek.

Jenda 26.5.2009 13:31

Re: ...Doufám, pane Soppe,...

Nebude. Prohlasi, ze ti hloupi lide opet nepochopili co je pro ne nejlepsi a pohrbili tu krasnou myslenku.

Nezbyva nez doufat, ze to tentokrat rupne driv nez dojde na to cim krasne myslenky pfilozofu vzdycky konci. Na osekavani precuhujicich kousku.

Vzdyt oni maji ten novy svetovy rad tak krasne vymysleny! Jen ti lide to nechapou a porad jim to kazi. Tak jich pro jejich vlastni dobro par vezmem motyckou, guilotinou nebo je poslem do sprch.

Jenda 26.5.2009 13:28

Re: Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

Poblitici si to risknou klidne. A obyvatel se zase nikdo ptat nebude.

Majkkl 26.5.2009 13:27

Re: hmmm... co je spis trapne...

.. jenže srovnáváte jablka s hruškami - současná EU nemá nic společného s jednotným evropským, demokratickým státem. Právě proto to funguje tak, jak to funguje.. Nebo snad evropskou komisi někdo volí v přímých volbách? Kdo zvolil Špidlu, který vymýšlí neskutečné blbosti? Právě proto je nutná změna na normální jednotný, federální stát..

R.J. 26.5.2009 13:26

Jen tak na okraj.

Pročpak ze 750 miliard Euro , přidělených nám na pět let,  máme zatím čerpáno 0,2 % ? Kdepak je ten zádrhel ? Nó, odpovězte si. To je problém, né že Špidla maže výstřih servírkám krémem. Nakonec, má na to již věk, tak mu tu radost dopřejme, nebuďte zavistiví škrti.

Prorok 26.5.2009 13:26

Mluvte raději za sebe

Mnoho z nás chápe, že takováto integrace je cestou do pekla, kde maminy budou plakat nad mrtvými dětmi.

Majkkl 26.5.2009 13:25

Ano, dobře napsáno.

Mám na věc podobný názor - chtěl bych, aby smlouva vedla ke vzniku Spojených států evropských. Nebojím se "ztráty suverenity", předpokládám, že můj hlas bude mít svou platnost i v celoevropských volbách. Myslím, že obhájci "suverenity" se hlavně bojí celoevropské politické konkurence. Já nepokládám české politiky za nějakou hodnotu, kterou je nutno udržet u moci, budou-li mezi nimi schopní politici, uplatní se i v Evropě, lemplů m líto není. Koneckonců, posledním schopným českým politikem byl T.G.M. a před ním Karel IV., jinak je to celkem úděsná přehlídka s jasnými důsledky - viz okupace, socialismus apod. Myslím, že v SSE to bude v pohodě fungovat podobně jako v USA - volby, ve kterých je důležitý každý hlas, je mi přitom jedno, jestli mým prezidentem bude Němec, Španěl nebo Slovák, pokud to bude špičkový politik. Tož tak..

Jenda 26.5.2009 13:25

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

Ano, tlak asimilační kulturní genocidy se zmirnil. Vysledek je ten, ze jsou oblasti kam se neodvazuje ani policie. Oblasti kde co chvili hori auta a obchody. Oblasti ve kterych se zvedne povstani, kdyz parta vypatlancu prchajicich po kradezi pred policii vleze do transformatoru a celkem pochopitelne tu exkurzi neprezije. Oblasti ve kterych nejen, ze se francouzsky nedomluvite, ale jejichz obyvatele neovladaji nic, krome arabstiny, nabiflovanych pasazi z Koranu a vyroby zapalnych lahvi a vybusnin.

Harpyje 26.5.2009 13:24

Vy eurofobové

opisujete jeden od druhého. ;-D 

Autor: Ivan Nový IP: 78.136.185.xxx Datum: 26.05.2009 13:01

právo EU směřuje k regionálnímu korporativismu, a to je fašismus. Evropa regionů, je korporativistická a tedy fašistická idea. Region jako korporace.

Prorok 26.5.2009 13:23

Otravujte svou blbostí raději někoho jiného.

BOMBON 26.5.2009 13:23

hmmm... co je spis trapne...

je to, kdyz nekomu pripada demokracie jako zaklinadlo a verifikace spravnosti...

mozna to autorce bude pripadat divne, ale kdyz vetsina demokraticky rozhoduje o tom, co smim jist, pit, kourit, delat a zaroven i o tom, kolik mi na to necha penez (tedy kolik penez mi necha pote, co me sproste okrade, tedy korektne - zdani), nelibi se mi to, zpecuju se a mam tendenci se branit...

demokracie totiz muze byt pro "mensinu" pekna nesvoboda, zejmena pro tu mensinu, ktera neni ani zenou, ani homosexual, ani handicapovany, ani narodnostni mensinou...

prusvih EU je v tom, ze formuje spolecnost, ktera (s vyhradami) je mozna (aspon formalne) demokraticka, neni vsak svobodna.

Jenda 26.5.2009 13:20

Re: Demokracie

Hospodarsky mozna. Ovsem za penize za tu cernou brecku co jim ji bili psi nasli pod piskem a ke ktere by se musulmani sami ani nedostali natoz aby prisli na to k cemu by mohla byt dobra, se bez problemu zvladaji namnozit. Takze za dvacet let budete mit misto 1.3 mld muslimu tak 2 mld a Evropanu bude 0.5 miliardy, ovsem z toho nejmin 0.1 miliardy muslimu. A muzete se s jadernyma pumama jit klouzat.

Leda byste prvni hodil na Pariz.

Štváč 26.5.2009 13:19

Re: Vedoucí úloha KSČ

pane Nový, nevadí že jste mlád, ale srovnávat Brusel s komunismem nelze ani ve snu. Buď to víte, nebo jste lehce duševně retardován,  případně budete blbej.

jasan 26.5.2009 13:18

Re: Vedoucí úloha KSČ

no a Vy prosazuje vedouci ulohu brusele.. "Ein Volk, ein Reich eine Ojro"...

Jenda 26.5.2009 13:14

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

O tom dost pochybuji. LS "zlepsi" akceschopnost eurouredniku vuci obyvatelstvu EU. Navenek bude EU porad stejny spolek pstrosu.

cb 26.5.2009 13:04

Re: REXI,

Evropska unie je zalozena na korporatismu, jinym slovem fasismu. Cili,  je to fasista, i kdyz o tom nevi.

cb 26.5.2009 13:02

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

To je uplne jedno. Taky nadsene na ulicich vitali vznik Jugoslavie, jako my (ja ne)  vstup do EU.

cb 26.5.2009 13:01

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

R^R^R^

Hnyk 26.5.2009 13:00

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

Můžete mi zdělit kdy si ten který národ zažádal o vstup do Jugoslavie?;-D;-D

Hnyk 26.5.2009 12:58

Re: Vedoucí úloha KSČ

"Brusel" je nějaká politická strana? A kolik lidí "eurokrati "popravili a nebo poslali do basy? Vy jste ukázkový příklad českého euroskeptika, vy jste BLB!!

Hubert Mašín 26.5.2009 12:56

Re: Demagogie na n-tou

Zřejmě jste "1984" nečetl dosti pozorně a demagog jste také jen nevalný, milý princi.

26.5.2009 12:54

Jugoslávie je dobrý příklad.

Jugoslávie stejně jako EU chtěla sjednotit různé národy a při zachování jejich svébytnosti je postupně přeměnit v státotvorný národ jediný. Výsledkem byly etnické čisty a vraždění i nemluvňat.

A to přitom šlo o pokus o sjednocení relativně podobného obyvatelstva, kteří svým jazykům navzájem dostatečně rozuměli.

V EU je to mnohem horší a také dopady budou mnohem horší a války, které při zániku EU vzniknou, budou mnohem krvavější.