29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POJMY: Tak prý žijeme v totalitě

Představitel jednoho hnutí (vzešlého z demokratických voleb a mající početné zastoupení v Parlamentu České republiky), neváhá s pojmem totalita žonglovat ve svém nekonečném projevu na půdě zákondárného sboru, který osobně považuje za žvanírnu (což jednoznačně svým přístupem potvrdil).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 20.9.2023 10:11

Za názory nejenže nemůže, ale dokonce nesmí.

Jiná věc je, pokud se ty názory "zhmotní", nebo nabádají k trestným činům.

Jediná vyjímka je "schvalování genocidy", to se trochu blíží trestu za názor (a proto s tím trestáním nesouhlasím), ale v evropských zemích, s jejich historií, se to jakž takž dá pochopit.

R. Langer 20.9.2023 10:32

Ale jistě že je možné schvalovat genocidu, ale jenom tu správnou.:-P

P. Vaňura 20.9.2023 10:46

R^R^R^;-D

P. Vychodil 20.9.2023 14:01

zkus to synku obhájit třeba na Drulákovi, Ševčíkovi, Skálovi...

na druhé straně zkus elaborovat na téma "zabíjet rusy je v pořádku"

V. Kučer 20.9.2023 17:04

Političtí vězní u nás byli již v devadesátkách - Štěpán a Peřina. Schvalování genocidy je také kontrola porodnosti.

V. Petr 20.9.2023 20:04

Kontrola porodnosti je sama genocidou. Přesněji, jsou jí opatření, aby se nerodily děti. Takže se tam dá zahrnout i podpora homosexuality! Zato válka sama o sobě genocidou není!

V. Kučer 20.9.2023 22:11

I homosexuálové mohou mít děti, stane se že žena zjistí po letech že její manžel je gay a obráceně. Ve válce bylo v minulosti běžné že vítězové všechny muže pobili a ženy s dětmi prodali do otroctví. Poražení by v případě vítězství udělali totéž.

J. Krásenský 20.9.2023 9:06

Aby to nezapadlo:

http://cssl.cz/2023/09/15/pietni-akt-u-pamatniku-cs-letcu-v-zatci/

V. Chrastina 20.9.2023 10:07

Ano, nesmí zapadnout slova v projevu při pietním aktu v Žatci. Byl to projev nebojácný, který tnul totalitu současné vlády do živého. Jen si přejme, aby tato PRAVDA nad pětikoaliční totalitou zvítězila. !![>-]

P. Sura 20.9.2023 10:22

" .... Byl to projev nebojácný, .... " jen mírně vykolejený. Zajímavé je, že pplk v.v. nezaznamenal, že mu tato totalita dovolila takový projev veřejně pronést ....

R. Langer 20.9.2023 10:33

No, zatím ještě ano. :-P

P. Diviš 20.9.2023 10:12

Zapadnout by to nemělo, už jen proto, aby bylo vidět, jaké pitomosti je možno veřejně a beztrestně hlásat.

P. Sura 20.9.2023 10:23

Hergot, že Vy mě vždycky předběhnete, než to dočtu a napíšu svoje .....

R. Langer 20.9.2023 10:34

... svoje pitomosti, co? ;-D

M. Zasazabanovaný 20.9.2023 8:56

Smiešny článok, nechápajúci autor, nevnímajúci "vznikajúcu" realitu:

Členské státy OSN budou ve středu hlasovat o politické deklaraci, která má dát zelenou pandemické smlouvě WHO. Za maskou údajné zdravotní péče má být instalována nadnárodní celosvětová diktatura. WHO má dostat nezbytnou pravomoc, aby mohla přísně předepisovat a přijímat závazná lékařská opatření pro své členské státy v případě pandemie. Pakt WHO a Mezinárodní zdravotní předpisy (MZP) znamenají konec svobody!

Napríklad: WHO může vyhlásit pandemii sama, bez detekce a kontroly., WHO může předepsat povinné léky a očkování pro všechny lidi., WHO kontroluje vývoj, výrobu a distribuční kanály léčivých přípravků., WHO spolu s G20 a WEF plánuje globální digitální očkovací pas pro všechny členské státy., Článek 18 dodatečného pandemického paktu a článek 44 mezinárodního humanitárního zákona jsou zaměřeny na cenzuru., V případě neposlušnosti by byla možná donucovací opatření, např. vojenská intervence., Redefinice stádní imunity: Platí pouze po očkování.

Ľudia sú vo všeobecnosti tak tupí, že sa tejto nastupujúcej totalite nedá vyhnúť. :-/

https://cz24.news/clenske-staty-osn-budou-ve-stredu-hlasovat-o-politicke-deklaraci-ktera-ma-dat-zelenou-pandemicke-smlouve-who/

K. A. 20.9.2023 8:55

Komunismus a nacismus ne, ale léta 1945-1948 nebo Rakousko-Uhersko ano.

P. Vaňura 20.9.2023 9:49

A také 80 léta!

M. Hoblík 20.9.2023 8:53

Teoreticky ne, prakticky už dávno! Ale žijeme...

P. Kubáč 20.9.2023 8:36

V současné době zařizuji jisté veřejné zakázky a na základě této zkušenosti mohu prohlásit, že máme "politický systém jehož vládnoucí skupiny neuznávají žádné meze svých pravomocí a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného i soukromého života" A navíc tu je i "prosazování politické ideologie v oblasti veřejného i osobního života"

Autokratická vláda je jen ze 2/3 - protože tolik rozhodnutí veřejné správy vzniká v Bruseli mimo naši kontrolu.

A cestovat se zatím smí.

Ergo když to počítám - autor má v podstatě pravdu - z 20-30% NEŽIJEME v totalitárním systému.

N. Palová 20.9.2023 9:38

R^:-)

J. Kindl 20.9.2023 8:12

R^R^R^

P. Čech 20.9.2023 8:09

No, já mám zase pro pojem "totalita" poněkud jinou definici. Takovou, jaká je obsažena ve slovníku cizích slov, zcela oproštěnou od jakékoliv politické ideologie. Zde totalita je "typ diktátorsky vedeného státu prosazující úplné ovládnutí všech oblastí společenského života prostřednictvím byrokratického aparátu a policejní moci, vedoucí k deformování individua až k jeho úplnému podrobení, popř. umlčení".

V podstatě jde o to, že podle čl. 5 ústavy, ale v rozporu s jejím čl. 2, odst.1 se přesně to u nás děje, přičemž nositeli tohoto jsou politické strany a hnutí. Orgány moci zákonodárné, výkonné a soudní zcela podléhají vůli politických stran a hnutí a jsou jimi téměř zcela ovládány. Napomáhá tomu menšinový volební systém podle zásad poměrného zastoupení, v němž téměř ( u nás vždy) vyhrává výrazná menšina občanů a zcela nedemokraticky následně ovládá demokratickou většinu. Typická totalita, ve které je zcela JEDNO ZDA VLÁDNE JEDINEC, DVOJICE ČI VÍCE (ALE VŽDY MENŠINA) LIDÍ. Demokracie, a to jakákoliv, je totiž definována jako vláda občanů, přičemž ti občané jsou tvořeni jejich VĚTŠINOU , vládou a mocí jejich většinové vůle. Náš byrokratický aparát, tvořený organizacemi, ale i orgány moci zákonodárné výkonné a soudní téměř zcela ovládá veškerý občanský život a přímo pasuje na výše uvedenou definici totality.

M. Kanda 20.9.2023 8:31

Nevím, kde žijete vy, ale u nás v Česku můj život neovládají žádné orgány moci. Prozradíte nám, kde vlastně žijete a jak vás ty orgány ovládají?

A jinak, u nás se vláda sestavuje vždy tak, aby měla ve Sněmovně nadpoloviční podporu a zastujpuje tak nadpoloviční většinu voličů. Ten pojem voličů je naprosto zásadní. Protože nejvíc protivládních kverulantů je vždy z řad těch, kteří volby ignorují.

P. Čech 20.9.2023 8:50

Žiji v ČR, pane Kando. Orgány moci zákonodárné mne ovládají pomocí zákonů, které si samy, bez znalosti většinové vůle občanů, schvalují. Orgány moci výkonné skáčou tak, jak jejich politická uskupení pískají, opět v rozporu s vůlí většiny občanů. U orgánů moci soudní je to maličko jiné, nicméně tyto také povětšinou dělají to, co je jim politickými subjekty dovoleno. Ústavní soud např. negarantuje ústavnost. Sedí za bukem a čeká na nějaké podněty, které ovšem sám občan nemůže podávat. Musí je podávat advokát,na což ovšem většina občanů nemá peníze. O tom to všechno je.

M. Kanda 20.9.2023 9:54

Kolikrát jste zrovna vy stál před soudem? Já tedy ani jednou neboť žiji spořádaným životem.

A vězte že vaše vůle a většinová vůle jsou naprosto rozdílné pojmy. A výkonná moc (vláda) je závislá na schválení svých zákonů ve Sněmovně. A tam sedí ti, které jsme si sami zvolili. Opravdu nemohu za to, že váš názor je menšinový a proti většině se neprosadí. To není chyba systému, ale vaše.

A vysloveně lže v tom, že občan nemůže podat podnět k Ústavnímu soudu. To prostě není pravda. Podat podnět může jakákoliv fyzická nebo právnická osoba. Musí tomu však předcházet vyčerpání všech prostředků k ochraně práva, které nabízí právní řád. Podání stížnosti prostřednictvím advokáta je jednou, avšak nikoli jedinou, možností.

R. Langer 20.9.2023 10:09

Tak počkej, soudruhu, až se někomu přestaneš líbit, a můžeš stát před soudem ze dne na den, ať si o "spořádanosti" svého života myslíš, co chceš. Na to později přišla spousta soudruhů, ale jak je vidět, někteří se nepoučili dodnes. :-P

M. Kanda 20.9.2023 11:03

Posledních 34 let jste prospal?

R. Langer 20.9.2023 11:15

Právě že ani ne. Vy evidetně ano. :-P

P. Čech 20.9.2023 13:42

"A tam sedí ti, které jsme si sami zvolili"????

Nevím jak Vy, ale já jsem žádného poslance nevolil. Volil jsem občanské hnutí. A občanské hnutí ani politická strana nerovná se poslanec, zástupce občana.

Zda je můj názor menšinový nevím a nevíte to ani Vy. V této věci může rozhodnout jen referendum, nic jiného. Rozhodně ne volby podle zásad poměrného zastoupení.

K ústavnímu soudu jsem osobně podal podnět (stížnost) a bylo mi jeho předsedou Rychetským odpovězeno, že já se nemám co obracet přímo na ústavní soud. Že tak mohu učinit pouze v zastoupení advokátem. Zde ovšem lžete Vy.

M. Kanda 20.9.2023 16:30

K vašemu podnětu se vydřovat nebudu. Nevím čeho se týkal, nevím jaké kroky jste podnikl předtím, nevím zda jste splnil všechny náležitosti a ani nevím, zda jste odpovědi páně Rychetského správně porozuměl. Příliš mnoho neznámých.

A k těm volbám. Zřejmě jste si nevšimnul, že na vámi zvolené kandidátce byla napsána jména poslanců. Právě ty jste volil.