Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POJMY: Tak prý žijeme v totalitě

Představitel jednoho hnutí (vzešlého z demokratických voleb a mající početné zastoupení v Parlamentu České republiky), neváhá s pojmem totalita žonglovat ve svém nekonečném projevu na půdě zákondárného sboru, který osobně považuje za žvanírnu (což jednoznačně svým přístupem potvrdil).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Je nesporné, že Tomáš Vodvářka se cítí svobodně, jak ten pták, chtělo by se zapět s klasikem. Tak teď se zeptejte ještě Peterky na útěku.

0 0
možnosti
JK

J70i93ř60í 58K49o66u50k

21. 9. 2023 1:56

Volnými se cítili i na Slovensku zločinci známí jako Čurilovci a komunisti v padesátých letech....

0 0
možnosti
JM

Továrna na Absurdno:

Již samotná možnost uvádět pravidelně na stránkách Neviditelného psa Seznam některých pomýlených přispěvatelů či diskutérů do NP může snad sloužit jako pádný důkaz toho, že autoři Seznamu nežijí v totalitě.

0 0
možnosti
PV

majzlíku, tvl, kde na ty kydy chodíš ? kolik je ti let ? s tvým výrokem "pomýleným diskutérům" jsi mně vrhnul 50 let zpátky, tehdy jsme měli "pomýlené soudruhy"...přiznej se soudruhu, stýská se ti po časech komunistických?

0 0
možnosti
Foto

J16o68s21e98f 40B30á31r82t42a

20. 9. 2023 14:22

Senátorce Hamplové zrušili facebook, to ani nepotřebuje komentář, že pane Rakušane!

0 0
možnosti
PD

Kdo zrušil? Vláda?

0 0
možnosti
PV

doktůrek jako obyvykle vytáhnul případy, které se mu hodily do krámu a na nich postavil svůj literární výblitek.

Co vyhazování z práce za odlišný názor, felčare ? Asi vzpomínáš, a tak ti to zůstalo v krvi se lísat vrchnosti, bez ohledu na dobu...musel jsi hýt podlézavec v minulosti, no a starého psa novým kouskům nenaučíš...

jen tak pro zajímavost, nakolik jsi integrální osobností...výzva k zabíjení rusů, neb kolektivní vina se připouští v tomto případě, je v pořádku ?

0 0
možnosti
PD

To je dobře, že vám vadí, soudruhu Vyvadile.

0 0
možnosti
MV

To nevymyslíš. Putinovi fandové si hořce stěžují na absenci demokracie, o které evidentně netuší co obnáší.

0 0
možnosti
RL

Tak si nestěžujte, soudruzi! ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím, ale jen s čtyřmi slovy v závěru tohoto článku, a to "v jak strašlivé době žijeme". Právě poslouchám jak schvalují poslanci v rozpočtovém výboru PS pozměňovací návrhy opozice k vládou předloženému daňovému balíčku. Téměř se všemi nesouhlas. Ze 79 předložených návrhů schváleny jen tři. Jak za vlády jedné strany. S tak to skončí i v poslanecké sněmovně - nebo i hůř. Přesně jako za dobytotality. Nazdar, ;-ORv.

0 0
možnosti
Foto

Opr.: A tak to skončí i v poslanecké sněmovně - nebo i hůř. Přesně jako za doby totality. ;-ORv.

0 0
možnosti
IS

No jo, máme totalitu. Tak to jsem v pohodě. Do té doby, než přijde ta pravá, nefalšovaná svoboda. Ne, že bych neměl výhrady k jakékoliv formě socialismu, zejména té nadnárodní z Bruselu. Tak pěkný totalitní den všem.

0 0
možnosti
VP

No pane Vodvářko, prokázání té či oné věci není dáno souladem s definicí uvedenou ve Wikipedii. Naštěstí, to bychom se ještě divili, kdyby to tak bylo. Nicméně, některé rysy tam popisované a vámi uváděné lze bezpochyby v naší společnosti pozorovat už dnes a nejen v ní, platí to pro celou EU. Je jasné, že totalizující tendence tady jsou a zesilují. Zatím ještě máme relativní svobodu, jako obyčejnému občanovi se mi zase nic tak hrozného neděje. Zatím. Ale šrouby se utahují a nadále utahovat budou. Jsem už starší člověk a pamatuji dobu, kdy tady vládli komunisti. Proto jsem obzvlášť citlivý na indikátory, které upozorňují, že něco není v pořádku.

Současní "liberálové" nebudou politické odpůrce věšet nebo posílat na nucené práce, jako to dělali komunisti. I jiné aspekty komunistické éry se zřejmě nezopakují. To ale neznamená, že jsou méně nebezpeční, jen používají jiné metody a ty jsou stejně účinné nebo i účinnější. V některých ohledech jdou ještě dál, než komunisti. Postup je plíživý a nenápadný, ale o to nebezpečnější. Když se dívám na ČT nebo poslouchám premiéra, jak "moudře" mluví, tak mám menší deja vu. ČT se dokonce začíná podobat husákovské Československé televizi, dokonce i lhaní jsem už zaznamenal. Premié zase začíná být specialistou na nic neříkající blábol prošpikovaný sofistikovaně znějícími slovíčky - narativ, vysílání signálů, přijímání výzev ... To jsou jen vnější projevy mnohem hlubší krize. Pokud to nevidítem tak je mi vás líto.

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak, plíživá totalita. Na podzim r. 1968 se ještě celkem nic nedělo - a za rok, 1969, jsme se nestačili divit. Cenzura, čistky, vyhazování z práce, persekuce, zatýkání, zákaz shromažďování, rozhánění demonstrací - NORMALIZACE Pamatujeme. Rv

0 0
možnosti
JK

Jasně, pane Vodvářko, nic se neděje. Indoktrinovány jsou naše děti a vnuci, vláda zřídila zcela nový útvar na "potírání dezinformací", zaměstnává hledače škodlivých informací na sociálních sítích, maže naše "škodlivé příspěvky do diskuzí, vyhazuje nás z diskuzí. Soudí učitelky, které k násilí rozhodně nevyzývají.

Jinak vládu český občan nezajímá ani demonstrace ji nezajímají ani opozice ji nezajímá. Takže si tak trošku dělají co chtějí. Pravda, sběrné tábory pro nás zatím nezřizuje, takže o nic nejde.

0 0
možnosti
PV

P50e48t72r 27V33a47ň89u51r77a

20. 9. 2023 13:29

Sběrné tábory nebyly ani za Husáka. Převládala mimosoudní perzekuce!

0 0
možnosti
ŚS

Já mám pocit, že vláda v Bruselu neuznává žádné meze svých pravomocí a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného a soukromého života. A sice se nejedná o autokracii v obvyklém významu, nicméně stát předsedou či členem EK smí jen osoba určitého smýšlení a směřování, čili někdo "z rodiny". Přítomnost parlamentu žádnou demokracii nezaručuje a hlasování "kvalifikovanou" většinou" už vůbec ne. Zelená ideologie = politická ideologie je prosazována proti vůli lidí, ohrožuje jejich svobodné podnikání i osobní život často donucováním a pokutami. Možnost cestovat mají i Číňani či Saudové, přesto jsou označovány jako země totalitární.

0 0
možnosti
JK

Těžko chápat, co se vlastně stalo s podobou EU. Jak jsme mohli dopustit tu změnu, která dává pravomoci k ovládání našich životů zaměstnancům jakési Evropské komise, které nikdo nevolil. Pokud jejich příkazů neuposlechneme, jsou na stát uvalovány pokuty.

To je totalita jako vyšitá. Nadto nadnárodní. Co budou dělat s člověkem, který si nechce nechat vpravovat do těla látky, kterým nevěří. Budou nám zvonit u bytů s injekcí v ruce /nefunguje mi otazník/. Nebo by nás mohli předvolávat na policii k výslechům, nebo odchytávat na ulici a kontrolovat, máme-li ten očkovací pas.

Fakt skvělé vyhlídky.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz