30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PODNIKÁNÍ: Moře frustrace a kapka naděje

Vrána k vráně sedá, a tak mezi mými přáteli převládají podnikatelé, obchodníci, technici – zkrátka produktivní lidé ze soukromé sféry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 4.1.2017 0:11

Re: ha ha ha

Pán minister je sice podnikatelem, leč nekradně, nýbrž čerpá ...

J. Jurax 4.1.2017 0:10

Re: To je hezké

Jak praví klasik - blbej nebo navedenej ... nebo provokatér ...

J. Jurax 4.1.2017 0:08

Re: Ze začátku se k vám stát choval slušně,

Vy se asi moc užitečnou prací neživíte, že, a nedaří se Vám ...

B. Uhlich 3.1.2017 22:48

Re: Ze začátku se k vám stát choval slušně,

Vy jste taky asi kdysi byl docela normální ale teď je z Vás taky jen debil.... a kvíkáte taky jako debil...

M. Prokop 3.1.2017 21:20

Re: Ze začátku se k vám stát choval slušně,

Že vy jste nějaký ten svinský úředník?

P. Janos 3.1.2017 20:44

Ze začátku se k vám stát choval slušně,

pak se z vás stali podvodnikatelé a příživnostníci, tak státu nezbylo, než na vás uplást bič. Zákon je minimum morálky, kdybyste se chovali morálně, nemusel nastoupit zákon. Asi tak. A teď si kvíkejte.

J. Vintr 3.1.2017 17:15

Re: Nemá smysl reptat

Senát nemá žádnou faktickou pravomoc. Je to jen trafika.

P. Vaňura 3.1.2017 16:31

Předčítám si některé příspěvky a musím se zastat chudáka

Benita. Takový vool, aby si do země navezl miliony primitivů z třetího avěta a upřednosňoval je před vlastními občany nebyl ani náhodou!

J. Novak 3.1.2017 16:30

Re: Nářky podnikatelů v současnosti nikoho nedojmou

No, pokud se chcete stát dodavatelem pro některý z velkých koncernů, nebudu raději jmenovat, je třeba mít připravené hlavně budˇ "dlouhé peníze" nebo velmi, velmi slušné provize pro různé "nákupčí" těchto firem. Kvalita je až na dalším místě v pořadí.

J. Novak 3.1.2017 16:25

Re: Korporátní socialismus = fašismus

Ten už má jako trenéra a dobrovolně ze Sýrie islamistického "běžence"/vraha. Tak proč ne třeba toho slepého vozíčkáře. Je to stejný moloch jako super-hyper obchody, jenom obchoduje s něčím jiným.

J. Novak 3.1.2017 16:17

Re: Svoboda dostává tvrdě na frak.

Ovšem komunisté měli pro lidi alespoň tu výhodu, že každý dostal alespoň najíst a nemusel přespávat pod mostem. A mohl/musel pracovat.

P. Vaňura 3.1.2017 16:15

platil vyšší daně...

P. Vaňura 3.1.2017 16:14

Také žasnu nad tou neuvěřitelnou BLBOSTÍ

Oni si myslí, PITOMCI, že podnikatel bude platit vyšší daně a na cenách se to NEPROJEVÍ!

Nejzajímavější jsou jedinci, kteří si přejí, aby restauratér platil vyšší ceny, protože to prodává "moc draho..."

Žasnu nad duševní úrovní tohoto národa.

Z. Rychlý 3.1.2017 15:56

Ta otázka zda je větší svinstvo EET,

nebo dotace neměla vůbec vzniknout. Zatímce EET je v podstatě buzerující "prkotina", dotace ničí vše a je největší systémovou zhoubou. Zkresluje hospodářské informace důležité pro tržní prostředí, udržuje při životě případné ekonomické neschopy, vytváří korupční prostředí. Nenapadá mě jediná pozitivní věc. Přerozdělování prostředků vytváří neomarxistický ráj, pro sociálisty všeho druhu. Byrokratický moloch EU tomu kraluje.

Už jen to směšné přerozdělování mezi státy Evropy s cílem vyrovnat ekonomiky. Výsledek ? Katastrofa s pomocí dotací a eura.

Z. Lapil 3.1.2017 15:11

Re: Nekdy pred vanoci

Je to tak.

Ze začátku nedobrovolně, ale posléze rád jsem koukal na Pohlreichovo Ano, šéfe. Opakovaně mě naprosto fascinovalo, jak totálně mnozí hostinští a kuchaři neovládají základní řemeslo, někdy až do takových samozřejmostí, jako že jídlo na talíři musí být dražší, než použité suroviny.

V. Vaclavik 3.1.2017 14:52

To se bez nejakeho revolucniho zvratu nestane

nejake budouci zlepseni. A kdyz se to zlepsi po nejakem tom revolucnim zvratu, bude to zase jen na cas, nez apartcici, regulovcici mezi nami, znovu naberou dech, jako jej nabrali v devadesatych letech a do noveho tisicleti jiz vstoupili s mecem a na koni.

Nikde totiz nevidet nejakou lidovou obrodu, takze kdyz lidu neco spadne do klina, jako par letech po osmdesatem devatem roce, dopadne to stejne, jako to dopadlo ted.

V. Vaclavik 3.1.2017 14:46

Re: Nekdy pred vanoci

Ale jednou za uhersky mesic kdyz tam clovek zabloudi pri prepinani kanalu, to docela pobavi. Ale sledovat to pravidelne a brat to vazne, na to taky nemam.

M. Prokop 3.1.2017 14:45

Re: Nemá smysl reptat

Ani do Senátu?

A nevšiml jsem si, že by vypadal nějak podstatně lépe než PS.

V. Vaclavik 3.1.2017 14:44

Re: Nekdy pred vanoci

Rovnez je rozdil obed za takove ceny v Praze a na malem meste, nebo nekde v jidelnim provozu, kde se denne toci stovky obedu a kde takove ceny jeste jsou vcelku mozne asi i s placenim dani.

M. Prokop 3.1.2017 14:44

Re: Nestačím se divit,

Máte pravdu.

Kdyby soudruzi v Bruseli neblbli, musel by Bureš na Čapí hnízdo nakrást jinde. :-P

M. Prokop 3.1.2017 14:42

Re: Nekdy pred vanoci

To máte z toho, že na sebe pouštíte pavlačovou bojovnici Jílkovou. :-P

V. Vaclavik 3.1.2017 14:41

Re: Nekdy pred vanoci

A i kdyz nemyslim, ze ten hospodsky plati dane jak ma, protoze kdo je tak plati, tak ty ceny jsou nizke protoze ty obedi chodi varit zensky z domacnosti nejspis urcite za nejakou minimalni mzdu a jak jsem taky zkusil, ty obedy se jist daji, nejsou to nejake uplne blafy, to jsem jinde okusil mnohem horsi za dost vic penez.

M. Prokop 3.1.2017 14:40

Re: To je hezké

Vaše nechápavost? Absence pokynů řídícího důstojníka?

V. Vaclavik 3.1.2017 14:35

Re: Nekdy pred vanoci

mate pravdu, ale to na te veci ohledne huby plne te solidarity a socialna a starani se o potrebne, ktere v praxi takto vypada, dopada.

U me na malem meste nejpopularnejsi hospoda, vzdy extremne vykourena a s vedlejsi jidelnou, kde jidla stoji taky myslim obed za 60 Kc, kam chodi hlavne duchodci, ale i remeslnici... mozna ted kvuli te vsi buzeraci skonci.

P. Rudolf 3.1.2017 14:35

To je hezké

Kdo ale může za to, že ve svém portfóliu přátel máte samé neschopné podnikatele?

Z. Lapil 3.1.2017 14:21

Re: Nekdy pred vanoci

Pravda pravda.

Doplňuji: oběd za 69,- je možný, záleží na kvalitě. Ne že by musel být hnusný, ale věřím, že jídla typu nudle s mákem nebo guláš (hodně cibule a papriky, málo masa) za to prodáte a bude i nějaký výdělek, zvlášť jestli čepujete nejlevnější pivo za nikoliv nejnižší cenu.

Koneckonců z okna zrovna koukám na "areálový bufet" s jedním stolem, kde dva hošíci vaří a prodávají teplá jídla (denně dva druhy) jen nepatrně dráž, vůbec to není špatné ani "ošizené" a kdo rád dršťkovou, může rovnou závidět. Samozřejmě pláče kultura stolování - většina lidí si to odnese v polystyrenové krabičce k počítači nebo k ponku.

J. Vintr 3.1.2017 14:20

Re: Nekdy pred vanoci

Lidé jsou finančně negramotní a nechápou, že ty daně, které stát tahá z živnostníků a podnikatelů, nakonec zaplatí všichni.

Z. Lapil 3.1.2017 14:02

Re: Naděje na řešení

Blbý je, že ony ty jistoty byly bez úvozovek: pokud člověk moc nemyslel (znáte? A když myslíš, nemluv... nepiš... nepodepisuj. A když podepíšeš, tak se nediv), měl svoji židli nebo soustruh předplacený. Podobně věděl, kolik stojí pivo a chleba a toaletní papír.

Že se pro chleba muselo aspoň hodinu před zavíračkou, toaleťákem bylo nutno být předzásoben, banány byly jen příležitostně a nedostatek dámských vložek se dostal dokonce do písničky, to lidi nějak zapomněli, nebo - bojím se, bojím - jim to nepřijde důležité.

Ta písnička je Plíhalova: https://www.youtube.com/watch?v=3CsYIu2pmrY. Je to ta "Samozřejmě ti tam (k dárku) vložím/ Delikátní raneček/ S úzkoprofilovým zbožím/ Pro tvůj něžnej zadeček.

J. Schwarz 3.1.2017 13:59

Re: Stát je mafie s monopolem

Ústava nic nezaručuje. Jde o interpretaci - podle stejné ústavy měli bílí "právo" na jen jim vyhrazená místa i oddělené školství jako jsou dnes v Kalifornii kvůli "transgender lidem" zakázány oddělené toalety. V ústavě by stačilo jediné - každý má právo jednat s ostatními podle zásady já pán, ty pán, na základě dobrovolnosti a vzájemných výhod. A proti jinému chování - včetně vynucování t.zv. "solidarity" se bránit.

J. Schwarz 3.1.2017 13:52

Re: Nemá smysl reptat

Ovšem k nim patří i Zeman. Jeho rozumné názory na imigrační vlnu a podpora Izraele nestačí, obdiv ke "skandinávskému modelu společnosti" ho úplně diskvalifikuje. Skandinávské země mají proti komunismu a SSSR jedinou přednost - dá se z nich bez problémů odjet.