30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PODNIKÁNÍ: Moře frustrace a kapka naděje

Vrána k vráně sedá, a tak mezi mými přáteli převládají podnikatelé, obchodníci, technici – zkrátka produktivní lidé ze soukromé sféry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Szewczyk 3.1.2017 13:46

Re: Nekdy pred vanoci

já chci aby oděd stál 288kaček, a kobliha od Babiše 2.6 kačky, pak bude ráj

R. Szewczyk 3.1.2017 13:43

ha ha ha

vi podnikatěle stejně kradněte fsici, ,,,,,,,,,,,pán minister Babiš je podnikatelem?

J. Schwarz 3.1.2017 13:43

Re: Korporátní socialismus = fašismus

Souhlas. Pod značkou "občanská společnost" jsme dostali echt Mussoliniovský fašismus se všemi těmi "cechy a komorami" a jinými aktivistickými nátlakovými skupinami které si navíc platíme prostřednictvím daní. A všichni nám "poskytují" nevyžádanou péči. Pokud by ministr Mládek a odboráři opravdu mysleli vážně své žvásty o "černých pasažérech", pak by namísto snah o zvyšování odvodů pro OSVČ měli volat po oddělení "pojistných systémů", ať živnostníky pojišťuje živnostenská zdravotní a sociální pojišťovna. Hned by bylo vidět kdo tu parazituje. A mezi "Lidská práva" by mělo být zařazeno právo odmítnout vnucovanou "péči" a "kolektivní Dobro" s tím, že každý jedinec má nezadatelné právo nedružit se s kým nechce. Největší prasárnou poslední doby je "antidiskriminační legislativa" vnucovaná Bruselem. Teď jen čekám, kdy třeba Real Madrid nebude moci odmítnout slepého vozíčkáře a pod hrozbou miliardových pokut ho bude nucen zařadit do kádru.

J. Vintr 3.1.2017 13:41

Re: Nemá smysl reptat

Jestli jste si nevšiml, tak podle našeho volebního zákona nic jiného než strany volit nemůžete. A všeobecné volební právo, které umožňuje volit i lidem, kteří moc nepoužívají mozek, zcela spolehlivě zaručuje, že k žádné změně prostřednictvím voleb dojít nemůže.

V. Vaclavik 3.1.2017 13:37

Nekdy pred vanoci

jsem se dival chvili na Kotel s Jilkovou, kde vpravo nejaky pan pravidelne vytahoval plakaty s nejakou vyfocenou asi restauraci, nejspis nekde v hlavnim meste, kde bylo inzerovane jidlo myslim za 69Kc nebo neco takoveho, na dukaz, ze ten zivnostnik musi okradat na danich, protoze jak jinak by takove ceny byly vubec mozne...

K tomu se me chce rici toto: kde jsou vsechny ty nase kecy o solidarnosti te nasi spolecnosti, kdyz tou evidenci se snazime odstranit z trhu nabidky, ktere jasne vyuzivaji lide, kteri zrejme tu solidarnost potrebuji, protoze kdo jiny by takove menu vyhledaval. Tady zrejme slo o nejakeho restauratera, ktery treba kratil dane, ale zrejme to delal proto, aby mohl nabidnout potrebnym lidem moznost se stravovat mimo domacnost, aby si nemuseli nosit jidlo v kastrulkach... a zrejme mu to ostatni restaurateri v okoli zavideli, ze jim podkopava ceny, ktere oni nemohou nabidnout, protoze asi ty dane plati jak maji.

Je udivujici a naprosto silene, ze takovouto vec lze v televizi vytahnout jako argument pro dostani se takovym restauraterum na kobylku, primet je platit dane jak maji, kdyz to zjevne znamena ze se tim drakonicky postihnou prave ti nejchudsi clenove spolecnosti, kteri takove restaurace z nezbyti frekventuji. Protoze co si budeme povidat, kdo takove nabidky obeda za 69Kc vyhledava. A nikdo v tom poradu nepovstal a v tomto duchu toho pana nesjel.

M. Valenta 3.1.2017 13:36

Nestačím se divit,

že dnes jste tu povětšinou oprávněnou kritiku tohoto povedeného "Babišova hnízda" nehodili na Brusel.

Z. Lapil 3.1.2017 13:36

Re: Při podobné diskuzi ,

Šíleného na tom není nic: když něco vzdám, tak se mi uleví, že už se nemusím snažit.

Šíleného je na tom jedině to, že lidé/drobní podnikatelé rezignují. Proč rezignují? Protože vláda? Spíš se obávám, že vláda v tomhle plní vůli lidu, který má podnikatele za... možná spíš za vykořisťovatele než přímo za zloděje. A nedochází mu, lidovi jednomu nemyslícímu za nejbližší roh, že velkopodnik, ať už Babiš nebo Baťa, umí jen velké zakázky. Chcete-li po velkopodniku nějakou specialitu, zaplatíte bůhvíkolik peněz jen za to, že se váš požadavek dostane na stůl k někomu, kdo rozhodne, jestli jo, kdy a za kolik.

Což je přesně ten důvod, proč supermarkety mají zboží sice nejlevnější široko daleko, ale taky nejobyčejnější široko daleko; vlastně i ty čerstvoučké křupavoučké houstičky jsou z velkovýroben polotovarů.

M. Valenta 3.1.2017 12:53

Re: Nemá smysl reptat

No, pořád je tu ještě EU, která je vším vina.

M. Prokop 3.1.2017 12:48

Re: Nemá smysl reptat

To dělám už léta a zlepšení nikde, spíš zhoršení.

V. Kain 3.1.2017 12:44

Re: Nemá smysl reptat

Tandem Sobotka -Babiš je to nejhorší co potkalo tuto zem.Pokud se stane Babiš premiérem (jestli to není jenom mediální masáž) tak nám pán Bůh pomáhej.

L. Zemek 3.1.2017 12:41

Nemá smysl reptat

a plakat na nepravých hrobech. Je čas při příštích volbách nedávat hlas lumpům, kteří vytvořili a schválili zákony pro lumpy a zlodějům, kteří vymyslili a schválili zákony pro zloděje!

Ale hlavně: nenadávat u piva po hospodách nebo ronit krokodýlí slzy v internetových diskusních fórech. Je třeba jít k volbám a jako volič se snažit vypráskat z parlamentutu sebranku, která tam sedí za ČSSD, ANO a jiné další podivné partaje. Volit lidi a ne strany !

J. Vintr 3.1.2017 12:11

Re: Stát je mafie s monopolem

Problém je v tom, že do politiky se dostávají výhradně blbci, kteří nejsou schopni vidět, že na té větvi, kterou řežou pod celou společností, sedí i oni sami.

B. Uhlich 3.1.2017 11:12

Re: Nářky podnikatelů v současnosti nikoho nedojmou

Hlavním problémem je, že jste vůbec nic nepochopil, tedy být na vašem místě tak bych se tou hloupostí neoháněl... Tady jde o to, že si tady furt někdo na něco stěžuje, ale přitom není nikdo ochoten udělat pro nápravu věcí vůbec nic. Jestli jste pochopil můj text jako výsměch podnikání - tak to mi je vás opravdu líto. Ne, vážený pane, já jako člověk podnikající přes 25 let se opravdu podnikání neposmívám, ale pokud se lidé, kteří podnikají a svůj život opravdu celé věci pořídili, opravdu brzy nevzpamatují tak věřte, že velmi brzy dopodnikají... Protože jestli se někdo domnívá, že všechny ty perzekuce, šikany, povinnosti jednoho dne skončí s tím, že si jako vrchnost řekne..tak už jsme je potrápili dost a dáme jim pokoj - tak to se škaredě mýlí. Naopak, pokud se živnostníci už konečně neozvou a nezačnou dělat něco, čeho si celá společnost všimne, tak věřte, že velmi brzy dopodnikají a nikomu chybět nebudou. Tedy se nedojímejte nějakým vyšším posláním živnostenstva... a nepište mi tu kraviny. Drtivá většina podnikatelů, pokud se nebude schopná vzít za svojí věc a bude furt dokola plakat jak je všechno těžké, tak stejně tak jako tak dopodniká. Nevím, co na tom nechápete. A celá věc je o to horší, že tu na živnostníky všichni tak akorát kašlou, lidé je rádi nemají (přečtěte si diskuze.. ) a politické strany mluví i živnostníkách jen když se jim to hodí.... tedy opravdu nechápu, proč nejste schopen pochopit, že každý bude mít jen to co si zařídí.

K. Janyška 3.1.2017 10:34

Re: Stát je mafie s monopolem

Vede jen a jen přes relevantní vzdělání. Lidé o podstatě lidského světa, tedy jeho spontánním řádu, nevědí nic, prostě nic... Dzp.

K. Janyška 3.1.2017 10:33

Re: Stát je mafie s monopolem

Musíte k činnosti vlád. Tam je zakopaný pes... Dzp.

K. Janyška 3.1.2017 10:32

Re: Hlavně nemluvte o státu. Mluvte o vládách. To ony

Státy jsou výsledkem vládní činnosti. Cožpak jste nikdy neslyšel o legislativním procesu, který generuje zvrhlé zákony, kterými je stát řízen ? Dzp.

M. Prokop 3.1.2017 10:23

Re: Naděje na řešení

Lidí se zkušeností ubývá, někteří si tu zkušenost ani nechtějí připustit, vzpomínají na "jistoty".

Moc bych to na šanci neviděl, bohužel.

F. Ogáv 3.1.2017 10:20

Re: Nářky podnikatelů v současnosti nikoho nedojmou

Pane Uhlichu, kdyby se v minulosti řídíli živnostníci Vaším "ujetým" názorem, byla by Českomoravská Kolben Daněk? Kde by byl Laurin a Klement, existovaly by Škodovy závody? Kde by byla pýcha předválečného průmyslu Baťovy závody? Věděli bychom něco o jakémsi Edisonovi? Bellovi? Křižíkovi? A tak by se daly jmenovat stovky a tisíce dalších. Pro lidi Vašeho smýšlení to je však zbytečné. My živnostnící a malí podnikatelé chceme v životě něco dokázat, chceme aby naše děti mohly říkat tenhle barák postavil můj dědeček, do této továrny dodal a namontoval okna můj táta, v tomhle nákupním středisku (kde rád nakupujete i Vy a Vám podobní) dodal a namontoval podhledy můj strejda, atd. atd. Ne všichni lidé mají stádní povahu, jsou i takoví, kteří sami přemýšlejí. Vám se zdá konání většiny živnostníků komické. Myslíte, že by se velké firmy bez živnostníků a malých podnikatelů obešly? Asi si to myslíte. Zkuste "prozkoumat" mladoboleslavskou Škodovku a její dodavatele. Proto se naopak zdá mně Váš názor komický a navíc i hloupý.

J. Vintr 3.1.2017 10:03

Re: Stát je mafie s monopolem

Máte naprostou pravdu. Cesta k nápravě může vést jedině přes nějakou katastrofu. Ovšem v dnešním světě může mít katastrofa zcela fatální důsledky.

P. Zdenek 3.1.2017 9:57

Re: Hlavně nemluvte o státu. Mluvte o vládách. To ony

Spontánní řád narušuje hlavně stát. Vláda je jen spolek lidí, kteří se zcela přirozeně snaží využít struktur státu k uspokojení svých cílů.

P. Zdenek 3.1.2017 9:55

Stát je mafie s monopolem

Každý demokratický stát nevyhnutelně končí jako socialistický / fašistický. Stalo se to i USA, které měly ústavu se snad všemi možnými pojistkami v ústavě, aby se tak nestalo.

Nechápu tu naivitu občana, který si myslí, že s jinými politiky už stát bude konečně pracovat pro jejich dobro. Je to stejné jako víra, že s jinými, lepšími lidmi by už ten socialismus opravdu fungoval...

K. Janyška 3.1.2017 9:50

Hlavně nemluvte o státu. Mluvte o vládách. To ony

jsou zločineckými uskupeními okrádající ostatní ve prospěch svých voličských skupin a nabourávající podstatu lidského světa, jeho spontánní řád... Dzp.

P. Selinger 3.1.2017 9:38

A přes to budou voliči dávat hlas BB

( Benito Babiš )...

P. Lenc 3.1.2017 9:28

Re: Svoboda dostává tvrdě na frak.

Nojo, když to vše se děje v "zájmu pomýleného občana" a "demokracie".Vůbec, ale vůbec to nepřipomíná komunisty blahé paměti, že?

P. Lenc 3.1.2017 9:24

Re: Korporátní socialismus = fašismus

Ano, i já důchodce se připojuji.Nakonec, kdo mně čte tak ví, že smýšlím podobně jako autor článku nebo pan Maleček.Dík oběma.

Z. Frys 3.1.2017 8:39

Existuje cesta ven?

Obávám se, že bude muset dojít k aktivaci čl. 23 Listiny základních práv a svobod. Tedy, slovy T. Jeffersona: "Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců."

Cestu ke korporátní verzi socialismu pěkně popsal níže pan Maleček. S tím naprosto souhlasím. Doufám jen, že Bureš skončí podobně jako jeho italský předchůdce.

Ještě odkaz na podobně smutnou úvahu: http://1url.cz/ctp4N

B. Uhlich 3.1.2017 8:37

Re: Naděje na řešení

Blbé na celé věci je to, že to pro mnoho lidí bude už pozdě. Živnost se buduje léta ale zlikvidovat jí lze za měsíc i za dobu kratší. Navíc se netěšme... tenhle socík se jen tak zlikvidovat nedá.... Ten se ocitne v rozvalinách až tu už nebudou žádní lidé ochotní ho svojí prací a podnikáním živit.... a to bude trvat ještě dlouho. Když se podíváte na téměř až masochisticky uvažující západní Evropu musí vám dojít, že tohle bude ještě dlouhý příběh...... :(

A. Alda 3.1.2017 8:37

Svoboda dostává tvrdě na frak.

Vnitro už buduje cenzurní služby, domovní svoboda je zrušena, za slova se znovu zavírá do vězení a vyhazuje z práce...

B. Uhlich 3.1.2017 8:29

Re: Při podobné diskuzi ,

Jak to tak jako "likvidátor" sleduji, tak pro mnoho lidí je konec podnikání úlevou... Tedy pak je pochopitelné, že jsou snad i Babišovi vděčni, že jim usnadnil další rozhodování.... :(

Je to šílené, ale asi to tak bude...

V. Mlich 3.1.2017 8:25

Naděje na řešení

Bohužel historie ukazuje, že socialismus končí, až když nemá komu brát peníze k přerozdělení. Tímhle krachem si pravděpodobně bude muset projít západní část Evropy, ale my máme šanci vzpamatovat se dřív, protože jednu takovou zkušenost už máme. Kéž bychom se o ta kamna nespálili podruhé! Taky islámská hrozba může paradoxně kolo dějin (čti "volební propad socialistů") urychlit a minimalizovat následky.