30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PODNIKÁNÍ: Moře frustrace a kapka naděje

Vrána k vráně sedá, a tak mezi mými přáteli převládají podnikatelé, obchodníci, technici – zkrátka produktivní lidé ze soukromé sféry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 3.1.2017 7:52

Při podobné diskuzi ,

s mými soukmenovci ze střední třídy se dokonce našli jednotlivci , kteří jako OSVOČ končí , ale Babiš se jim líbí. Větší schizu jsem již dlouho nezažil.

J. Hlubek 3.1.2017 4:58

Re: Korporátní socialismus = fašismus

Jsem důchodce, ale mne v hrsti nemají, ač je pravda, že většinu důchodců ano. Pokud by se tady dávaly karmy, tak jich ode mne máte minimálně deset. Popsal jste náš současný systém naprosto dokonale a pojmenoval pravými jmény.

J. Pospíšil 3.1.2017 4:12

Re: Korporátní socialismus = fašismus

K tomu připočtěte ještě odborové svazy, svazy umělců, asociace krajů a další a další podílníky na veřejném rozhodování, nikým nevolené. Státem nuceně placené veřejnoprávní, tedy nikdým nevlastněné a podivnými tvůrčími skupinami a zaměstnaneckými kamošskými společnostmi ovládaná, media atd. NGO a ekologické spolky, výrazně mocné při stavbách a rozhodování o prostředí.

To vše nevolené, mocné, nátlakové a mnohdy rozhodující. A z velké části nuceně financované podnikateli, dotacemi a rozpočty a platbami od občanů, kteří ani přes volené zástupce na ně nemají sebemenší vliv.

Klasicky korporativistický model, často dokonce v těch dvacátých a třicátých letech vzniklý a rozvíjený dodnes, čím dál mocnější.

P. Maleček 3.1.2017 3:13

Korporátní socialismus = fašismus

To co nám tu teď ČSSD+ANO+KDU-ČSL za vyčůraného souhlasu komoušů a Zemana "budují", se nazývá korporátní socialismus - z Itálie převzato fašismus. Tedy nedemokratická vláda silových svazků - fasces. Tehdy v Itálii a i dnes u nás socialistů (jímž byl Mussolini), u nás ČSSD, velkého byznysu (u nás ANO) a katolického kléru (u nás KDU-ČSL). U nás maskováno všemi vzývanou demokracií, která je však vládnoucími fasces postupně ořezávána až do nefunkčna, tedy totalitna.

Pro fašismus je typický zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, militarismus, silná ekonomicko-kontrolní role státu a populismus (tedy oblbování lidu) a hledání nepřítele všude tam, kde svazky nemají lid v moci, tedy hlavně mezi malými a středními podnikateli.

No a přesně tohle "naše" vládní, už polofašistická koalice a prezident dělají. Zaměstnance velkých korporací a státu, občany závislé na sociálních dávkách a důchodech už mají v hrsti. Poslední velká skupina, kterou v hrsti nemají je malý a střední podnikatelský stav.

A tak ho pomlouvají, štvou proti němu jimi již ovládaný zbytek společnosti a snaží se mu podnikání znechutit s cílem dostat ho pod svou kontrolu. No a tohle je hlavní cíl EET a kontrolních hlášení, nikoliv lepší výběr daní. Těch mnohem víc uniká šméčky velkých korporací o nich "naše" vláda ani necekne.

B. Uhlich 3.1.2017 1:01

Nářky podnikatelů v současnosti nikoho nedojmou

... projeďte si větší množství diskuzí na internetu a zjistiíte, že není horšího tvora, než je OSVČ Je to pochopitelně trisní po 27 letech budouvání "kapitalismu", ale holt realita je taková. Živnostníci a podnikatelé jsou marginální skupinou, která většinové společnosti spíš vadí než aby u nich měli nějaké zastání. Navíc je opravdu velkým problémem to, že tu nikdy nebyla žádná politická strana, která by se za živnostníky nějak jednoznačně postavila...a pokud postavila, tak to byl většinou jen politický kalkul, který neměl delšího trvání... Tedy osoby podnikající jsou v tom tak nějak samy... bohužel ovšem činí jednu zásadní chybu, i přes problémy a překážky podnikají stále dál což je sice pochopitelné, ale na druhou stranu to velmi zpochybňuje hloubku jejich problémů. Tím se ztrácí jakákoliv vyjednávací pozice. Kdyby se např. do registru EET nepřihlásila drtivá většina podnikatelů - dalo by se jistě alespoň něco uhrát... ale co to je za "odpor", když všichni brblají a pak si to či ono stejně hned pořídí, aby nebyl problém .... pak se nelze divit, že jsou v různých diskuzích OSVČ terčem posměchu. Pokud se tu podnikat nedá, jak tu stále všichni dokola mluví a píší ..tak by se asi tedy podnikat nemělo...jenže ono se podniká...tak tedy nevím.. Aby mi bylo rozuměno, já nechci nikoho rozlobit, jen si kladu otázku na čem chtějí nakonec podnikatelé stavět, to , že se tu nedá podnikat, když nakonec všichni podnikají.... Proto si opravdu vážím těch několik tisíc živnostníků, kteří už dnes své živnosti zavřeli a ještě v dalších vlnách postupu EET své živnosti zavřou... tam je to jasné. Ale furt jen brblat, ale pak jak pejsánek poslechnout, aby se páníček nezlobil - to považuji opravdu za komické....