21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 6.1.2023 5:43

Aha, takže vy pokládáte články o zlych imperialistech za stejně pravdivé jako ty o zlých komunistech, ano? Od kdy jste byl ve straně? ;-D

R. Langer 6.1.2023 5:41

Ano, právě proto je potřeba takové NEVOLIT. Jistě vidíte, jak to vypadá, když jsou někde v čele.

R. Langer 6.1.2023 5:37

KAŽDÝ je lepší. :-P

R. Langer 6.1.2023 5:36

Hm, jeden o voze, druhý o koze. U vás se to stává dost často... :-P

L. Novák 6.1.2023 5:35

Guttmann produkuje tenhle textový hnůj jako na běžícím páse. Mně je z něj na blití, ale jestli Pavla nenávidíte, že ZRADIL STRANU a přešel na druhý břeh k "nepříteli z NATO", tak vám pomáhej Bůh, jako že jsem bezvěrec. :-P

D. Stirsky 6.1.2023 5:32

Každý schopen udělovat vyznamenání rozhodně není. Já bych určitě při oné akci porazil pultík, zapomněl si text projevu, popletl bych jména... Pavel se mně také míč nelíbí, pravě kvůli KSČ. Ale i ale můj táta byl voják - farmaceut v ÚVN, velké problémy po r. 68, vše ukončil pistolí. Na fakultě jsme měli důstojníky, inteligence nic moc, ale křiváci to nebyli. On nebyl lampasák jako lampasák.

L. Novák 6.1.2023 5:29

;-D Všichni jsme kolaborovali a ohýbali hřbety, a teď bychom měli z našeho středu vybrat toho nejlepšího jako prezidenta, aby se na Hrad neprotlačil prolhaný konkurent a StBácký agent a komouš Babiš?

Jste při smyslech, bývalí soudruzi a soudružky? A nebo Pavla nenávidíte proto, že zradil vaši rodnou stranu a přešel k NATO?

Jeden by se z vás tady zblil, a z ;-O autora té s*ačky, co tady a na svém webu vyvěsil, Guttmanna, taky... Rv

B. Rudolf 6.1.2023 5:07

Když poslouchám, jakým způsobem posuzuje generál Pavel dnešní situaci, většinou s ním souhlasím.

Ale, to, co zde napsal pan Guttmann, je závažné a bohužel s tím musím souhlasit.

Tedy kromě posledního odstavce o Danuši Nerudové, která sice "v ničem nevyniká", ale alespoň nic strašného neprovedla". Prezidentem by (podle mne) měl být člověk, který nejenže nic strašného neprovedl, ale navíc i dokázal něco podstatného, za co si ho většina občanů váží.

T. Kubín 6.1.2023 4:59

Tohle je děsivý blábol. Komanče volili proto, že kdyby nešli k volbám, tak by měli kádrový škraloup. "Všichni" nemáme v CV angažovanost, Svaz invalidů atp nebyla kolaborace, ta začínala u členství ve straně. SSM atd.

A přísahat jsme MUSELI.

Ano, hážu kamenem a hluboce odporní jsou mi lidé, jako vy. Právě takoví asi s režimem kolaborovali, práskali a tleskali pod tribunami a teď umožní rudé svini stát se prezidentem.

B. Rudolf 6.1.2023 4:56

Nepotřebujeme padesát prezidentů, ale jen jednoho. To opravdu věříte tomu, že všichni inteligentní a racionální lidé v této zemi jsou bez výjimky kariéristé?

Za bolševika byl dostatečně vysoko. Co když na něho Rusáci něco v archivech mají? Byl by schopen, pokud dojde na lámání chleba, to přiznat a odstoupit? Pokud je to kariérista, mám vážný důvod si myslet, že nikoliv.

T. Kubín 6.1.2023 4:55

Děkuji autorovi, výborně napsané.

B. Rudolf 6.1.2023 4:51

Nevím, jestli jste pochopil, o co jde. Dnes se nejedná o tom, zda generála Pavla zavřeme na mnoho let do vězení za závažnou kolaboraci se zločinným komunistickým režimem. Kdyby tomu tak bylo, vaše věta z evangelia by byla jednoznačně na místě.

Dnes se jedná o to, zda pan generál bude prezidentem ČR. A být prezidentem nepatří k základním lidským právům (na všechny se nemůže dostat). Prezident republiky je výjimečná funkce, a proto je správné se ptát, zda člověk, který se v mládí bez rozmýšlení přidal ke komunistickým zločincům, je vhodný k tomu, aby byl prezidentem naší země.

Pan generál nebyl za celý svůj život kvůli své závažné a zavrženíhodné podpoře komunistického zločinného systému nikdy perzekuován a dotáhl to až na generála a do vedení NATO.

Navíc mu nikdy nedošlo, jak strašně by se měl za své mládí stydět. On to vidí tak, že tenkrát bránil zájmy České republiky proti západnímu imperialismu a dnes je brání proti východnímu imperialismu. V čem je (podle něho) problém?

Z. Lapil 6.1.2023 3:49

Tak nějak.

Osobně se chystám volit člověka, který bude nejlépe hájit moje zájmy. Moje, ne vaše. Od volby miss, byť přes morálku a ne přes prsa, jsou jiné soutěže.

Z. Lapil 6.1.2023 3:43

Dovolím si upozornit, že komunistickou vládu volilo přes 99% procent lidí, a to tak, že opakovaně.

Také si dovolím upozornit, že skoro všichni máme někde v minulosti životopis obsahující angazovanou práci pro socialismus, byť to bylo aspoň členství ve Svazu invalidů.

A každý muž, nebyl-li vysloveně štátskriplem, přísahal položit život při obraně socialistické vlasti.

Tož- kdo jsi bez viny, hoď první kamenem.

K. Pavlik 6.1.2023 2:19

Tady je jedna desne protivna otazka: Je nekdo lepsi?

No holt byl a je karierista. Takovych lidi bylo,je a bude. Dost casto delali a delaji dobrou praci.

M. Grundmann 6.1.2023 1:39

Generál Pavel byl zcela jasným kariéristou. Podobně jako Andrej Babiš. V normální zemi se v politice obvykle prosazují kariéristi, nikoliv nějací zásadoví snílci. Mimochodem, kariéristi byli považováni za největší nepřátele komunismu. KSČ nechtěla mít členy, kterým je komunismus ukradený a kteří jsou komunisty jen z prospěchu, ale přesvědčené komunisty. Je zcela zřejmé, že generál Pavel nikdy přesvědčeným komunistou nebyl. Takže byl na stejné straně barikády jako chartisté ;-D

S. Ševeček 6.1.2023 0:58

Mít prvním občanem vlasti a prezidentem státu člověka, který se chlubí, že má bezpečnostní prověrku tajné služby USA, se určitě vyplatí !

/možná má stále i bezpečnostní prověrku GRU - vojenské špionáže Ruska.

/a to se vyplatí určitě.

/ve válce, do které české chlapce pošle tento čacký generál a prezident, bych za vítězství USA a zmar Česka klidně položil jeho život.

J. Sinnreich 6.1.2023 0:49

Ono je to v podstate jedno, kteremu rezimu kdo slouzil. Staci si precist zivotopisy nejvyssich predstavitelu EU Komise, ci Parlamentu. Tam se to mladymi svazaky, marxisty, nebo primo maoisty primo hemzi. A tito lide urcuji zakony clenskych zemi. Nikoli nula, jakou je prezident Ceska.

P. Pilík 6.1.2023 0:44

Podobné články jsme četli v Rudém právu 50. let i později. Jen to byly články proti přisluhovačům kapitalismu a hlavně USA, tehdy nás ve škole učitel tělocviku častoval nadávkou Ty blbej Američane. Znal jsem skvělého člověka, jehož jeho maminka, aby mohl vystudovat a její finanční situace to nedovolala, poslala do Žižkovy školy, pak vystudoval VAAZ v Brně technický směr a stal se z něj voják-inženýr. Z armády odešel hned když mu skončil úvazek. Musel se ovšem celou dobu přetvařovat. A říkal že jich tam takových bylo víc. McCarthy by z vás měl radost.

P. Sura 6.1.2023 0:39

Zajímavé je, ze nikdo nezpochybňuje současný režim, který převlékl kabát 17.11.1989, ale všechny služby ponechal a používá je nadále. A nevolí ho jenom Cibulka a pár magorů.

P. Sura 6.1.2023 0:35

Ano, zajisté. Pro lidi, kteří poznali vojnu pouze z "Černých baronů".

P. Sura 6.1.2023 0:33

Jo, děsné. A vzhledem k tomu, že autora nelze považovat za blbého, bude nejspíš navedený. Každopádně extrémně předpojatý. Takhle podobně ve své profesi perlil i zrzavec Rejžek. Taky ho meli všichni rádi.

H. Rybnická 6.1.2023 0:32

Vynikající rozbor pane autore, chapeau.

P. Janoušek 6.1.2023 0:11

Děsné bláboly.