22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 6.1.2023 10:55

Ano. Museli.

Podle dnešní rétoriky ale sloužili zločinnému režimu, aniž by se hrdinně vzepřeli a šli do krimu, jak by samozřejmě učinil každý slušný člověk. Někteří dokonce museli sloužit i u pohraničníků! Dnešní třicátníci a mladší jimi mohou oprávněně opovrhovat (z dnešních pětačtyřicátníků arciť jen ti, co nebyli jiskřičky a pionýři).

Takže dnes takoví přisluhovači zločinného režimu by správně neměli mít právo volit i být voleni a i důchod by jim měl být krácen!

Pro sichr - pozor, ironie a sarkasmus!

K. Novák 6.1.2023 10:55

Babiš!!:-P

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:46

Co Fisher?

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:46

Komunistická minulost může být různá. Někdo to považoval za životní ústupek, jiný za cestu ke kariéře, někdo té ideologii prostě věřil a další jí využíval. Mně nevadí, že Babiš, Pavel nebo Zeman vstoupili do strany. Vadí mi PROČ tam vstoupili.

J. Jurax 6.1.2023 10:41

Jak kteří ... jako v každé profesi ...

J. Jurax 6.1.2023 10:40

No, Nerudová má dvě přednosti - je žena a vzhledem k mládí nemusela kvůli kariéře do KSČ.

To ale po mém soudu na prezidenta nestačí ...

T. Hraj 6.1.2023 10:39

Ještě dodám, že se vyjádřila ve smyslu, že implementace green dealu je jedním z hlavních úkolů dneška. To je věta, která mě osobně úplně stačí. Dál už poslouchat netřeba.

T. Hraj 6.1.2023 10:35

V pionýru jsem byl taky (že se prý jinak nedostanu na střední) ovšem v `80 letech to byl jakýsi zájmový kroužek (my jsme byli např. speleologové) bez jakékoli viditelné politické náplně (i ta výroba mávátek nebo výzdoby oken k VŘSR se dělala v rámci školy, ne pionýra).

Ano, báli jsme se jaderného útoku (logicky toho Amerického, což není žádná blbost, kterou by někdo potřeboval vytěsňovat), ale nepřáli jsme si, aby nás před ním vojensky ochránila ČSL nebo Rudá armáda (a s tím i socialistický režim). Nefandili jsme rudé hvězdě. Přáli jsme si, aby ČSL mohla hájit jiné ideály a hrozba jaderného útoku tak pominula.

A co se komunistické propagandy týče, tak té po roce 68 už nemohl věřit téměř nikdo. Kovaných komunistů bylo minimum. Veškerá velká i malá angažovanost jednotlivců měla pragmatické důvody (kariéra, cestování, vzdělání dětí etc.).

J. Vintr 6.1.2023 10:34

Je úplně jedno, že Fialová vláda byla "demokraticky zvolena". Je strašným nebezpečím pro náš stát a všechny jeho obyvatele. Pokud bude rozhodovat o veřejných věcech ještě další tři roky, tak na to všichni strašlivě doplatíme. Není ani vyloučeno, že nás tito vlastizrádci zatáhnou do války. Jedinou šancí na záchranu je tuto zločinnou vládu co nejdříve odvolat. Jestliže tohle většina lidí nechápe, pak nám není pomoci.

J. Jurax 6.1.2023 10:33

Jojo, a víte, že jistý Barroso, druhdy nejvyšší komisař macechy naší EU, byl zamlada v rodném Portugalsku dokonce předsedou komunistické strany?

T. Diblík 6.1.2023 10:32

Generála Pavla se týká jen první věta druhého odstavce. Není absolvent práv a nebyl vojenský prokurátor.

Jsem si vědom toho, že moje mravní úroveň není tak vysoká, abych se nechal kvůli "odepření vojenské služby" opakovaně zavírat.

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:29

Já volím Fishera. Je poměrně konzervativní, s komouši si nezadal a Putina netoleruje.

Z. Lapil 6.1.2023 10:22

Volby jsou tajné, na těch si kariéru nevybudujete, račte-li dovolit pri vaší chytrosti.

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:22

Ti kluci na vojnu museli, Pavel tam chtěl. Tatík byl šajba, synek chtěl bý po něm. Komu bude sloužit mu bylo fuk. Je to kariérista bez svědomí, ochotný pro své postavení udělat cokoliv kladného i záporného.

Z. Lapil 6.1.2023 10:19

Právě. Museli, takže jsme čistí jak slovo boží. Tak jste to myslel?

Mezi námi - oznacujete můj příspěvek za blábol. Fajn, možná zbytečně expresivně formulovaný, ale názor. Ale to práskačství a spol. - jste si jist, že se ve svatém rozhořčení nedopouštíte pomluvy a diskusního faulu ad hominem?

J. Plzák 6.1.2023 10:13

"... že nemůžu zůstat slušnej člověk...“

Bývalý komunistický lampasák nemůže zůstat slušným člověkem, protože jím nikdy nebyl.

Všichni naši mladší spoluobčané by si měli nechat vysvětlit, od nás starších, co byli lampasáci za ksindl.

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:12

No dalo se to zkrátit. Pavel je ochoten pro svou kariéru obětovat vše, včetně svědomí. Babiš pro peníze to samé v bledě modrém. Nebo nesouhlasíte?

J. Kindl 6.1.2023 10:08

R^R^R^

J. Kindl 6.1.2023 10:07

Kdo byl tím komunistickým špionem???? To by mě zajímalo.

J. Kindl 6.1.2023 10:07

Každý kluk , který nastoupil nastoupil před rokem 1989 na vojnu zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušili. Je zajmavé, že Pavel se školil ú d a j n ě na špiona a školení ukončil v roce 1992 v USA. Má to jeden háček, Na kurzu Vojenské zpravodajství se na špiony neškolilo. Na Vojenském zpravodajství se zejména školí analitická činnost a ne být někde pod krycím jménem. Je nesmyslné, že by do štábu NATO se dostala osoba, která by nebyla prověřena. Pavel má prověrku Federánlního ministerstva vnitra, Národního bezpečností útvaru a dvě prověrky NATO.Úspěšně prošel nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami, jak na stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ, tak i NATO COSMIC TOP SECRET ATOMAL. To je nejvyšší bezpečnostní prověrka, kterou občan členského státu Aliance může získat. Tajné služby USA i Velké Británie si důvěryhodností generála Pavla musely být natolik jisté, aby s ním sdílely své plány na použití jaderných zbraní. Jeho čisté lustrační osvědčení potvrzuje, že Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem vojenské kontrarozvědky ani jiné složky StB. Já byl prověřován NBU na druhý stupeň utajení. V mé zdravotní dokumentaci z dob vojny, se našly nesrovnalosti a musel jsem jet do Prahy na NBU to vysvětlit. Takže taková prověrka není žádná sranda.

M. Hoblík 6.1.2023 10:07

V naší zemi je komunistický špion minulost, která člověka šlechtí!

J. Jirát 6.1.2023 10:07

R^R^

L. Zídek 6.1.2023 10:03

Proč ? Protože, pokud vyhraje některý z kandidátů 5žumpy, prokážeme , že jsme národ hlupáků, což jsme již prokázali v posledních parlamentních volbách, a nezasloužíme si nic dobrého.

Z. Lapil 6.1.2023 10:01

Těch překvapivě málo respondentů vymyslel jistý Gallup a použil to na nějaké prezidentské volby. S velkým úspěchem, protože se právě při relativně nepatrnem počtu respondentů (a tedy levně) trefil nejlépe že všech.

Pracuje s principem, že každý jednotlivý respondent je například muž A vesničan A má střední vzdělání A je mladý A je svobodny... Takže ta vzyvana nahodnost a velikost vzorku se zpracuje někde u stolu a vy jako tazatel už máte poměrně přesně specifikované nenáhodné! požadavky, koho se máte zeptat.

B. Rameš 6.1.2023 10:01

Napadla mě záludná otázka: vadí více prezidento (používám nejednoznačný rod, abych nikoho neurazil...) s komunistickou minulostí, nebo s komunistickou budoucností?

S. Rádl 6.1.2023 10:00

Problém je v tom, že naše strany většinou nenominovaly své kandidáty. Já si myslím, že ani Pavel ani Nerudová by ve slušné straně nemohli uspět ve vnitrostranickém výběru a tak by se generovali lepší kandidáti, za které bychom se nemuseli stydět.

Souhlas s většinou uvedeného textu. Ale mám snad raději volit paní, která snad kšeftovala s tituly, rozhazovala veřejné peníze na Šemíky, otázná je její vědecká kariéra a během testu pro prezidentské kandidáty opisuje z "deníčku" a pak lže, že si tam dělala zápisky (video je na internetu)? Nebo snad člověka stíhaného pro podvod (možná neprávem), člena KSČ, který nezná Švejka (jen jako příklad).

Nejsem proti přímým volbám prezidenta, ale strany by se měly zamyslet, jak vybrat opravdu někoho, kdo by si tu funkci zasloužil.

Ś. Svobodová 6.1.2023 9:59

Co je strašná zpráva pro naší zem, není kandidatura Lháře nebo Zloděje, ale podpora kterou mají (nebo je jim přisuzována).

K. A. 6.1.2023 9:58

Nerudová ano, u Babiše si nejsem úplně jist. Babiš minimálně je ochoten zkoušet hrát i proti Bruselu.

P. Diviš 6.1.2023 9:58

Souhlas.

O. M. 6.1.2023 9:57

Co to muselo dát práce, a přitom je to taková blbost!