9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nesher 9.11.2008 19:56

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

A máte nějaký jiný nápad, třeba vlézt do Evropské (francouzsko-německé) ohlávky? Díky nechci. Jako menší stát potřebujeme silného spojence a nikdo jiný než USA není na obzoru.

Harpyje 9.11.2008 19:55

Re: Proč jsem proti radaru

Soukromé osoby si mohou jezdit, kam se jim zlíbí. Ale zahraniční politika je jen jedna.

nesher 9.11.2008 19:53

Re: USA Je Náš Vzor

A kdo myslí jinak než USA? Kupodivu vždy jen totalitní, diktátorské či jinak extremistické režimy. Severní Korea, Čína, Sýrie, Irán, Venezuela, Barma a Rusko

Alan Gregory 9.11.2008 19:53

Komu není rady, tomu není pomoci ...

Tak velká koncentrace blbů na tak malé ploše - to se jen tak nevidí. Haló, Češi, bum bum na hlavu: budíček - je tady už 21. století - doba jaksi pokročila. Vy, co máte třeba alergii na červenou barvu, měli byste vědět, že takovou teď mají třeba republikáni v USA ! Taky jsem kdysi nadával na Sovětský svaz, vyprávěl vtipy o Brežněvovi a Husákovi, ale telecí roky už mám za sebou. Dnes už jsme ale někde jinde, jestli jste nestačili postřehnout !

Víte vy Češi, že máte v Evropě pověst národa bez hrdosti a s despektem vás řadí mezi tzv. "ochotné" - tedy ochotné  vždy dobrovolně strčit hlavy do ohlávky nějakého velkého bratra ?  Nemít za zády nějakého poručníka - hrozná to pro vás představa ! Na co potřebujete radar ? Máte snad trauma z toho, že jste si nikdy pořádně nezaválčili, protože vás k tomu velcí bratři jaksi nepustili ? Teď by  možná  šance byla, ale nevím kolikrát byste si stačili vystřelit. A ještě rada pro všech dest, kteří tady potom zbudou. Když vám potom  nabídnou nějaký Marshallův plán - tentokrát neodmítněte. A samozřejmě předpokládám, že jako nejbližší spojenci s vámi Američani ty války v Iráku a Afghánistánu předem probrali, zkonzultovali a zeptali se vás na názor  ? Že se vůbec tak pitomě ptám - to je snad  samo sebou!!!!

pbla4024 9.11.2008 19:51

Re: USA Je Náš Vzor

USA preventivně zničily Francii, když jim odporovala a rozhodla se vystoupit z vojenských struktur NATO?

nesher 9.11.2008 19:51

Re: Proč jsem proti radaru

Přesně, v zahraniční politice namá spravedlnost co dělat. A z hlediska našich zájmů není přípustné mít silné Rusko. To je jediné hledisko jež bychom měli mít na paměti.

Yaqub 9.11.2008 19:49

Re: Proč jsem proti radaru

Netvařte se, že jste mě nepochopil...

Jakou vojenskou (tedy i obrannou) sílu by NATO mělo bez USA?

nesher 9.11.2008 19:49

Re: Jsem pvo vadau

Ale nemá, minimálně do doby kdy o něj Rusové nebudu stát více než Amíci, viz. můj příspěvek na straně 2

Hledajíci 9.11.2008 19:47

USA Je Náš Vzor

Nějak se mi zdá, že co to je demokracie, právo na sebeurčení, pravo na obranu svého území, určují USA a jeho obdivovatelé. Když se to hodí USA tak je to správné! Kdo USA odporuje a myslí jinak je nepřítel, a musí být proro preventivně zničen. Co se stane s těmi, kteři chtějí USA jako četníka a obránce, v připadě když USA tuto roli odmítne? Koho si za četníka a ochránce potom vyberou?

nesher 9.11.2008 19:46

Re: Proč jsem proti radaru

Ale ubránila, před levicovým (hnědým a rudým) šílenstvím ubránily svět právě a jenom silné armády.

nesher 9.11.2008 19:44

Re: Proč jsem proti radaru

Protože naše zájmy jsou v daleko větší shodě se zájmy USA než Ruska či Číny. Protože USA je demokratické země. Protože USA patří do stejného kultůrně-civilzačního okruhu jako my. A mýlíte se já k nim necítím nenávist, pouze a jenom silnou (historií i současností) odúvodněnou nedůvěru.

Cato 9.11.2008 19:41

Re: Proč jsem proti radaru

NATO je kolektivní obranná smlouva, je funkční na základě konsensu,USA je samostatný stát, který jedná samostatně především podle svých vlastních zájmů a bez ohledu na zájmy ostatních.

Je to ostatně vidět všude, kam Američané přišli.

Vodník 9.11.2008 19:40

Re: Jsem pvo vadau

Tfeba se poseu, ale Zavouálek má puavdu: vadau to má nahnutý! ;-D

Hledajíci 9.11.2008 19:40

Re: Proč jsem proti radaru

Pan Topolánek jezdí do USA, soudruh Paroubek do Ruska a Syrie. Každy jede tam kde se mu to líbí, že ano? Proč by nemohlo i Rusko vytvářet pakty na svoji obranu? My máme NATO a Rusko bude mít také pakt? Anebo právo na pakty máme jenom my, a ostatní musí držet hubu a krok?

Emi - grant 9.11.2008 19:40

Re: Obama o radaru v Brdech

Hledající, pochopte o co jde. Američané nás požádali a my jim můžeme vyhovět. Pokud Američané stavbu radaru neuskuteční, tak tím to pro nás končí. Pokud si ale myslíte, že Obama je USA, jste na omylu. Pokud vojenští experti vyhodnotili situaci a o radaru rozhodli, pak radar bude. Obama jistě ví jak to myslím.  

Cato 9.11.2008 19:37

Re: Pane Zaorálku

to je dobré  R^

Hledajíci 9.11.2008 19:31

Re: Proč jsem proti radaru

Proč mohou být světovými četníky pouze Američané? Proč ne Rusové anebo Číňané? Protože je nenávidíte. Proč je nenávidíte? A vůbec není to pouze názor četníků, že četníka potřebuje každá společnost?   

Haupyje 9.11.2008 19:27

Jsem pvo vadau

Veumi se bojim Ivanu, Vusaku a Seveuni Koveje. Sve nazovy pfevazne pfebivam z Neviditeuneho psa.

nesher 9.11.2008 19:27

Re: Proč jsem proti radaru

Cíl všech levičáků, pacifistů, panslavistů a ruských agentů.

Yaqub 9.11.2008 19:25

K odpovědi pro cato

Odpověď ode mě (ke všem bodům) máte dole. Bohužel mě to vede k upravení mého dotazu: Napíše sem, prosím, někdo z odpůrců radaru LOGICKÉ důvody proč je to špatná věc?

Yaqub 9.11.2008 19:24

Re: Proč jsem proti radaru

A co je podle vás NATO bez USA?

nesher 9.11.2008 19:23

Re: Kolaborace

A mohli si za to sami, protože svými nesmyslnými postoji nahrávali útočníkům. Ať si Rusko má co chce, ale rakety zamířené na ČR (jež pro Rusko, stejně jako radar nepředstavuje žádné nebezpečí) je náš problém. A agenti jiných nepřátelských států (mimo Ruska) samozřejmě také patří do vězení.

Yaqub 9.11.2008 19:22

Re: Proč jsem proti radaru

KONEČNĚ: 1.) To jste na omylu - v rámci smluv, které zástupci USA podepsali je mimo jené zmíněna přednostní obrana ČR v případě konfliktu - to by však bylo zřejmé i beze smluv, protože USA budou logicky bránit to území, kde mají svá obranná zařízení. Základ je v poskytnutí pomoci s obranou někomu, kdo ji potřebuje a kdo chrání nás. 2.) Technické parametry neznámé nejsou - viz něčí odkaz níže, dále spousta internetových stránek atd. Pokud ovšem neočekáváte, že  vám Amerika dá tajné informace o něčem, do čeho investovali miliardy dolarů a 30 let vývoje. 3.) Voličský mandát je, když vláda dostane hlasy, na jejichž základě vznikne. Tak to je a nějaké oplétačky co bylo řečeno a co ne, jsou mimo: Pokud se zjistí, že na čr spadne za týden meteorit, také budete chtít, aby se o evakuaci hlasovalo referendem, protože to vláda neměla v programu? 4.) To, co ovlivnilo volby, stejně tak co si myslí většina, není argumentem pro to, zda je radar dobrá, nebo špatná věc. Drtivá většina lidí nemá rádo daně - znamená to, že se nemají platit? 5.) Takže vaším argumentem proti obraně je to, že to agresora (který je rozhodnutý zaútočit na nato tak jako tak) tak rozlobí, že na nás jaderná bomba spadne v prvních 10 minutách konfliktu a ne až ve 20? Protože když už někdo zaútočí na USA a má tolik střel, že je může plýtvat na obranné prvky, nepřežili bychom to tak ani tak.

(dodatek) Svobodnou evropu nemáme jako projev servilnosti USA ale jako pomoc zemím, které jsou dnes v podobné situaci, jako jsme my byli před rokem 1989 když nám svobodná evropa pomáhala-ale na to už jste zapoměl, že?

Hledajíci 9.11.2008 19:21

Re: Proč jsem proti radaru

Kdo ČR ohrožuje? A lidé jsou různí : Jeden Má Rád Holky A Jiný Zase vdolky. Proč by měl člověk milovat jakoukoliv armádu - khaki mozky neustále toužíci si vyzkoušet svoje vojenské plány a zbraně? Když vy má rád US armádu, a myslíte si že je nutná pro obranu čehokoliv, jiný má právo si myslet že všechny armády jsou k ničemu. A žˇadná armáda nikoho nikdy neubránila!

ctenar1 9.11.2008 19:20

Zaorálek - aparátčík

Zaorálek není nic, než profesionální aparátčík.není to tak dlouho, kdy na dvoustraně novin obhajoval Grosse palcovým titulkem "Gross je přínosem" nebo tak nějak. Nikdy jsem od Zaorálka neslyšel žádnou štěpnou či původní myšlenku. Nedávno Paroubek prohlásil, že ČSSD může v budoucnu na radar změnit názor. Tenhle patolízal se k tomu pochopitelně ochotně ihned přihlásí. Vím, že to nic neznamená, ale z takřka všech Zaorálkových projevů se mi dělá špatně.

Harpyje 9.11.2008 19:19

Re: Proč jsem proti radaru

Ne všichni, ale všichni přívrženci konspirativních theorií ví, že představitelé USA o tomto přepadení věděli dopředu. :-/

nesher 9.11.2008 19:19

Re: Proč jsem proti radaru

Samozřejmě, že to neudělají kvůli nám, ale kvůli sobě. USA moc dobře ví, že pokud má být velmoc respekována tak musí umět reagovat silou. A USA už dokázaly, že to dokážou. A další poučení jež právě z Perl Harboru USA získaly je to, že izolacionismus je k ničemu. Svět, jako ostatně každá společnost, četníka potřebují. A je lepší když toho četníka dělají Američaé než kdyby se tohoto prázdného místa ujali Rusové či Číňané.

Cato 9.11.2008 19:17

Re: Proč jsem proti radaru

Zkusím to ještě jednou: RADAR NENÍ SOUČ8STÍ NATO, nevyplývá z našich závazků vůči NATO a není službou pro NATO.  Kdo tvrdí opak, tak buď nemá informace a prostoduše opakuje, co mu kdo nakukal, nebo je má a pak se jedná o úmyslnou demagogii a měl by se nad sebou zamyslet, komu vlastně slouží. Je zajímavé, že největší zastánci radaru, zde nežijí Rv

Emi - grant 9.11.2008 19:16

Re: Proč jsem proti radaru

Experti Nato a USA mají jasnou představu o budoucí nutnosti obrany, která má ukázat protivníkovi zbytečnost jeho úsilí.Česko bylo vybráno pro svoji geografickou polohu. Radar je to nejmenší, co po nás mohou spojenci požadovat.To všechno můžou položit hihotalky strany zelených Zubovová, pro kterou je hlasování proti radaru její stěžejní poslání, spolu s Jakubkovou,  se nesmíří se vztahem Bursíka a Kateřiny, ujo Raninec, spící agent, osvědčený Hovorka proti všemu a hlavně proti Ods, jak mu ujelo před volbami. Pro socanské destrukční komando, je to další záminka, jak rozbít koalici. Je splněna jedna PODMÍNKA , už se manipuluje s druhou. Do toho soudruh Zaorálek cituje statě článků vytržené z kontextu, aby tím demonstroval ten celosvětový odpor, To všechno organizuje Tvrdík, muž, který jednání NEODMÍTL a zahájil.To je naše česká nepřemožitelnost!i

Harpyje 9.11.2008 19:16

Re: Proč jsem proti radaru

"Svobodná Evropa, kterou taky nikdo nechce...jako výraz servilnosti vůči USA"

Nad takovou mírou bolševické stupidity a drzosti zůstává rozum stát.