3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Taraszátaras 8.5.2006 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Ale to vemte jed, že není. Osmašedesátníci se se stalinisty (kteří skutečně měli krvavé ruce) střetli v politickém zápase, právě nastolení demokratických poměrů bylo vlastním obsahem šedesátého osmého roku, a prohráli ho pod pásy ruských tanků. Dávat rovnítko mezi ně a stalinisty (či normalizátory) je tak hrubá chyba, že buď svědčí o Vašich základních neznalostech, nebo o zlém úmyslu. A Vámi vzpomenutý Uhl je ve srovnání třeba s Klausem - i při všech svých současných i minulých omylech - skutečně mravnou postavou a hlubokým demokratem.

jirka 8.5.2006 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Jste vůbec normální srovnávat takové 2 velice odlišné lidi nemám Klause v oblibě, je to samolibí nadutec a vůbec ne ekonom, ale proti Uhlovy je "čajiček". Není žádný omyl, a není žádné polepšení, zvlášť u pana Uhla Největšího z bolševiků. I komunisti ho zavřeli, protože byl větší parchant než oni(Y)

Vladimír 8.5.2006 21:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

No to je právě to. Osmašedesátníci vznikli z těch stalinistů. Jsou to jaksi tytéž osoby. Provedli sebekritiku, jak se tenkrát tuším říkalo. A normalizátoři vznikli z těch stalinistů. Jsou to jaksi tytéž osoby. Provedli sebekritiku, jak se tenkrát tuším říkalo.

Já myslím, že provedení sebekritiky dává člověku maximálně to jediné z lidských práv, které, jak se žertem říká, mají teď komunisti : právo mlčet.

Max 11.5.2006 11:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Takže přesvědčený marxista je podle Vás "hlubokým demokratem"?!! Ach jo, ta levicová zpitomělost některých Čechů je vskutku ohromující. Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči...

H.K. 8.5.2006 17:56

Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Komunistická  strana po válce převzala veškerou moc ve státě, okradla lidi o majetek a udělala z nich nevolníky a některé připravila o život. Do takové strany vstoupit to chce kačení žaludek. V roce 1968 se situace uvolnila a svitla naděje. Mladí lidé v atmosféře cítili šanci. Já jsem vyrůstal na vesnici a zažil jsem vše, co se odehrálo po roce 1950 / vyvlastňování, zavírání, persekuce, strach, atd./. Ani na vteřinu mne nenapadlo, že bych se dal do takové partaje.

    Ten kdo je jednou těhotný, neí pořád těhotmý, ale ten kdo má v hlavě sečku tak tam má sečku stále. Každý se může změnit názor. Myslím ale, že doba byla příliš náročná a nebylo by špatné, kdyby si tito lidé zase 40 let odpočinuli a nenáháněli nás zase do toho

svého "jediného RaJe". Soudruzi dejte si pauzu. Děkuji předem.

     

MF 8.5.2006 14:03

Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Ovsem. Kdo je jednou bolsevik, zustane jim, i kdyby se tisickrat namodro lakoval.  Pridame-li dolezalovsky paranoidni videni komunisticko-ruskeho nebezpeci vsude, vyjde nam intelektualni vykvet prispevovatelu do diskuse na psovi....

Haf 8.5.2006 13:35

Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Tarasnici jedině mokrej hadr na palici. Copak sou Jičínskej, Rychetskej, Píďa, ožralej Dínsbír a jim podobní demokrati ? To by nesměli mít jen voni pravdu a patent na rozum, kterej pořád rozdávaj, bez ohledu na jinej názor......

Taraszátaras 8.5.2006 13:51

Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Ovšem ve srovnání s tebou je demokrat i sousedovic rotvajler v posledním stádiu vztekliny.

jepice 8.5.2006 16:11

Re: Re: Re: Re: Na soudruha Vízka nemá cenu reagovat!

Tarasi, málokdy se s vámi shodnu, ale tentokrát přiznávám, že na tomhle něco bude.;-D

Starý J. 8.5.2006 11:12

Pane Vízku,

Malý dotaz. Píšete:…. S politickou stranou je třeba soupeřit politickými prostředky, hlavně lepším programem… Pročpak byla v Německu denacifikace, proč byla NSDAP ZAKÁZÁNA, proč s ní po válce nebojovali politickými prostředky? Já totiž nevidím velkého rozdílu mezi nacisty a komunisty. Ti první rozpoutali druhou SV, ti druzí desítky vojenských konfliktů po celém světě. Některé statistiky dokonce tvrdí, že komunisté způsobili ve světě smrt více lidí, než Němci. Vysvětlete mně prosím ten rozdíl v přístupu! Například mým rodičům a mně ublížili čeští komunisté daleko více než Němci, a to rodiče nekolaborovali. Otec byl za komunistů vícekrát u několikadenního výslechu, než za Němců (kdy jej také občas odvezli).

Dále“… Tribunál v Norimberku tehdy označil SS, SD, gestapo a NSDAP za zločinecké organizace a soudil dvaadvacet jejich nejvyšších přestavitelů. Dvanácti dal provaz, sedmi vyměřil tresty odnětí svobody a vynesl tři osvobozující rozsudky….Nic podobného se u nás nestalo a proto je situace taková, jaká je! Naše označení KSČ, LM za „zločinecké organizace“ bylo pouze formální, kromě směšného tretu Štěpána nebyli potrestáni ani ti, co pozvali Rusy v roce 1968. Vše promlčeno! Starému Grebeníčkovi se díky soudkyni dařilo s úsměvem unikat soudu. Pro Šrejbra si policie dojela na nemocniční lůžko po operaci!

Starý J. 8.5.2006 11:13

Re: Pane Vízku,

Dále….Stačí doložit, kdy, kde, jak a co od svého vzniku tato strana spáchala…. KSČM (i přes jinou zkratku než původní KSČ) nevznikla po roce 1989. Vím, že tento fígl by se Vám velice hodil, dokonce se odvažujete tvrdit, že komunistická strana je vrstevnicí ODS. KSČM je přímou pokračovatelkou KSČ, která vznikla ve dvacátých letech. KSČM do svého názvu přidala jen to M (v důsledku rozdělení státu). Jinak by nemohla právně dědit všechen nakradený majetek po KSČ.  Ani jméno si nedokázala změnit, je stále KOMUNISTICKÁ, nesnažte se nám namluvit nesmysly!  Proč Vy jste vstoupil do ČSSD a nevrátil se zpět po revoluci do KSČM? Rádi by Vás znovu přijali a jako tajemník pro mystifikaci veřejnosti byste se jim velice hodil! Takže chcete znovu doložit, co komunistická strana od svého vzniku ve dvacátých letech spáchala?

Před 2.SV a po ní byla KSČ rovněž registrována a demokraticky volena. Ve svých stanovách neměla tenkrát zrovna tak nic, co by zavdávalo důvod k rozpuštění této strany. Stejně tak je tomu i dne. Jak se však KSČ chovala po nástupu k moci v roce 1948? Platilo něco z jejich stanov? Nevysmála se všem těm stanovám na papíře? Jistý zdejší přispěvatel IS na PSA napsal, že dnes se vracíme ke všem „komunistickým fackám“ (což je zřejmě i Váš názor). Byly to takové malé, jemné facičky, téměř pohlazení. Mnoho lidí se z něho neprobralo nikdy, desetitisíce měli zničený celý život. Nesrovnatelně víc, než vyloučení členové strany po roce 1968.

Pane Vízku, pokud žijí pamětníci z dob krvavého komunistického teroru po roce 1948, nesnažte se z nich dělat blbce blahořečením komunistické strany! Je to odporné vůči nim! Nikdy totiž tito pamětníci neuvěří, že komunisté mohou být jiní. Ti pamětníci jsou posledním svědomím tohoto národa!

neuropan 8.5.2006 13:24

Re: Pane Vízku,

myslíte si, že přejmenováním NSDAP (= Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei)) na NSWDAP (=NSWDAP, Nationalsozialistische West Deutsche Arbeiterpartei)) by vznikla nová, čistá, minulostí nezatížená strana, která by s fašistickým režimem neměla nic společného ?

Malý Aston 8.5.2006 11:11

S tím již nic neuděláme

To se mělo řešit v roce 1989 a1990.Jenže to nešlo,to by se Havel nedostal na Hrad a Dubček do Federálního shromáždění.To by Jičínský musel napsat jinou ústavu.Vždy budou voliči na levo,ti vždy budou volit levičáky a voliči praváci,kteří budou volit pravici.Komunisté pokojně předali moc OF a jejich jediná starost byla zachránit majetek.To se jim podařilo a čekají,transformace na tržní systém.převod všeho do soukromých rukou,krach velkých fabrik,jejichž produkci nikdo nechtěl vyvolalo velkou sociální krizi ve společnosti. V kombinaci s českou povahou to byla voda na mlýn komunistům.Oni jsou jiní,oni mají jinou ideologii než měl Lenin,oni jsou i pro kapitalismus ale pod jejich vedením.Jejich trpělivost přináší ovoce,oni vždy plánují na desítky let dopředu. Sociální demokracie se svou nenažraností znemožnila, a levicovým voličům zůstali jen komunisté. S tím nic nenaděláme,socani půjdou pod kytičky a komunisté převezmou jejich hlasy,protože oni jsou čest sama,jen oni mají recept na řešení všech problémů. Je třeba vzpomenout ohnivý projev Grebeníčka při aféře Gross+ strýc Vik,jak je setřel,jak malé kluky a když se hlasovalo,tak je komunisté potpořili.Vždy je podporovali,aby je zlikvidovali. Co chtěli,to mají. Komunisté jdou nahoru,kde je Havel?,kde je Ruml,Pithart,kde jsou bojovníci proti komunismu? Ptáte se kteří? Ti co je komunisté posadili po roce 1989 a 1990 do křesel a ještě jim pěkně zatleskali.Ti co celou dobu bojovali proti pravici až tam dostali komunisty. Tak již máme co jsme chtěli.

jepice 8.5.2006 16:15

Re: S tím již nic neuděláme

Co Klaus? Jak vidíte jeho zásluhy?

Malý Aston 9.5.2006 13:08

Re: Re: S tím již nic neuděláme

Hlavní problém pro přechod, bylo rychle zajistit privatizaci aby systém byl nevratný.K tomu je možné hodně diskutovat,zda kuponovka bylo to pravé ořechové.Rychlost byla draze zaplacena.Aby se to nedotklo normálních občanů,tak se pravicová strana chovala jako levicová.Podle mne se ODS ihned po provedení zásadní změny ve vlastnictví měla zrušit,aby za to že prosadila tržní hospodářství nebyla neustále kritizována.Pokus Rumla a spol. nevyšel,neměli vzdělání ani program.Klaus je přísný demokrat a nemůže ignorovat,že 18 nebo 20% občanů volí komunisty. Ale na rozdíl od Havla,prosadil přechod k volnému tržnímu hospodařství.Za to bude proklínán i chválen.

Jan 8.5.2006 10:23

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET Petra C

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET  Petra Cibulky v televizním předvolebním diskusním poředu "Otázky Václava Moravce 2.část" při obhajobě volebního programu švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie "NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!!" je k disposici na Internetu na:

http://www.ct24.cz/vysilani/?id=106458&datum=2006-05-07&porad=

Haf 8.5.2006 13:41

Re: PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET Pet

No konečně první vystoupení v televizi, skvělé a poučné. Bohužel jen ČT 24. Mediální blokáda se stejně soudruhům nevyplatí !!! Stojí za to otevřít - pro všechny zde plivající blbečky.

Jirka 8.5.2006 13:51

Re: Re: PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET

Taky jsem byl překvapen , změnou chování ( k lepšímu) páně CibulkyR^

Taraszátaras 8.5.2006 10:14

Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

skutečně nahání pro KSČM hlasy těch, kterým se takové chování zajídá. Fanatismus je stejně odporný v pravicovém i levicovém balení. Když vynecháme štvaní (které je podobné třídnímu boji a pronásledování pravicových oportunistů), potom je jakási předběžná opatrnost na místě: KSČM stojí na základech z lidí, kteří bohužel nic nepochopili, jsou duchovně zakotveni v totalitě a neschopni realistického pohledu zpět. Tato kasta však KSČM přináší "jistotu deseti procent" - a oprávněně nespokojení jim přihodí dalších deset. Je to sázka na jistotu, která však do dvaceti let vymře. Co potom? Je možné mávnout rukou nad tímto skutečně oportunistickým chováním a nevšímat si nehorázností v Haló novinách, které KSČM vydává právě pro své dinosaury?

Jirka 8.5.2006 10:20

Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

Vážený, to jsou ale věci co píšete...... které je podobné třídnímu boji a pronásledování pravicových oportunistů...........vy si snad myslíte , že všichni co smýšlí jinak než Vy a ještě k tomu pravicově jsou oportunisté? ......Jistě že ano a to je ten důvod proč se na nebezpečí a zločiny komunismu a komunistů nesmí zapomenout.

Taraszátaras 8.5.2006 10:50

Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

Ale smýšlet si můžete jak chcete, to je opravdu velká výhoda demokracie, jenom nesmíte vyzývat k věšení a střílení lidí s jiným názorem. A právě to na těchto stránkách fanatici z pravice provozují. Třeba Váš jmenovec s malým "j".

Jirka 8.5.2006 11:11

Re: Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

A to je problém, když se podíváte na stránky s bolševickou tématikou ( halo noviny atd) tak tam  nejsou žádní lidumilové a humanisti, je to jen otázka pohledu. Bohužel bolševici už dokázali v praxi svůj třídní boj ukázat, ale myslím , že žádný , podle Vás , nesnášenlivý antikomunista ti ještě neudělal. Já osobně bych nikoho nevěšel, nebil a nezavíral, to ale neznamená, že by to bolševici neudělali mě.

Taraszátaras 8.5.2006 12:46

Re: Re: Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

Nesnášenlivý antikomunista by i Hitler. Ale přete se se mnou o něčem, co mezi námi není předmětem sporu. Zločinnost bolševických režimů není jenom heslo zmateného Cibulky, to je nesporný fakt. Ale i pravicový fanatismus produkuje své Pinochety, a jistá uštěkaná hovada zde s ním dokonce vyhrožují.

Jirka 8.5.2006 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

I když se Cibluka chavá někdy zmateně a nesnášenlivě tak v mnohém má prostě , ikdyž má svoji dikci způsob podání. Přesto gro z toho co říká( když si odmyslíte ty emoce) je pravda

Taraszátaras 8.5.2006 13:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

Ano, ale zcela to znehodnocuje formou a nerealistickými návrhy na řešení. Diagnózy mívá celkem v pořádku, jeho terapie stojí za ...

Ladislav N. 8.5.2006 13:21

Nenávistnost a zběsilost je základní motivací všech komunistů jako vy a Vízek

Ti, co si vládu komunistů pamatují - a ČSSD je jenom jejím nesmělým odvarem -  dobře vědí, o čem mluví/píší... :-(

Taraszátaras 8.5.2006 14:03

Re: Nenávistnost a zběsilost je základní motivací všech komunistů jako vy a Vízek

Ládíku, už se ti zase postavil? Tak si najdi babu a nezacláněj na Psu.

Jirka 8.5.2006 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nenávistnost a zběsilost antikomunistů

Proč si myslíte , že potřebuje terapii. Tady tu terapii potřebují jiní "lidé" obávám se , že si vůbec neuvědomují co dělají 

Andy 8.5.2006 9:49

pane Vízku, ohne srande

vím, že komentáře čtete a odpovídáte na ně, proto věřím, že odpovíte i mně- a popravdě.

Jaký je váš názor na :

http://www.halonoviny.cz/index.php?id=75701         ?

A upřímně. Kojzar je komunisty respektovaný a oblíbený  autor. Jeho slova nejsou jen plácáním do větru, ale ovlivńují tisíce lidí. O tom, zda je slovo nebezpečné či nikoliv, asi diskutovat nemusíme.

Takže- co si o tom článku myslíte vy? Souhlasíte s jeho obsahem ?

Jirka 8.5.2006 10:17

Re: pane Vízku, ohne srande

Pro mě je to jasné, Jsou to bolševici a kdyby jenom trochu mohli tak udělají to samé co v únoru 48, jenom jedno udělat nemohou. Nemůžou zavřít mého dědečka , protože toho zabili už dřív v Jáchymově, ale jistě by si za něj vzali nějakou náhradu. O tom nepochybuji.

A článek je opravdu poučný, i když jsem četl daleko horší.