9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

NATO: Dobrá zpráva

V každodenním monitoringu Aliance, který pokrývá hlavní události a zahrnuje zprávy z členských zemí Spojenců, jsem dnes zaznamenal odkaz na prohlášení nově zvoleného prezidenta. Konkrétně jeho slova o Ukrajině, která si podle něj zaslouží přijetí do NATO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Nemec 5.2.2023 19:28

Ty nikomu nepomáháš, ubožáku. Kdybys chtěl pomáhat, jdeš tam umírat místo Ukrajinců.

D. Laurencikova 4.2.2023 13:49

- AfD byla vyhlasena ze strany CDU za uhlavniho nepritele - aby bylo jasno. ;-)

D. Laurencikova 4.2.2023 13:48

Slusny clovek vas urazet nebude, at je vas nazor jakykoliv. Bude s vami diskutovat, ebo to necha byt, to je vsechno. Ja diskutuju i tady se spoustou lidi, kteri jsou jineho nazoru nez ja a bez sprostych urazek se obejdou. Neprecenujte tolik ty primitivy, kteri hned urazeji, nedavejte jim zadnou moc nad sebou. Ale to se casem naucite, pani Lukesova, tady cas pracuje pro Vas ;-)

Ano, vsechny nemecke strany krome AfD jsou dnes pokrokove a levicove. Drive pravicova Unie, nebo liberalni FDP by dnes uz lehce mohly spolu s AfD sestavovat vetsinove vlady a bylo by pro wokenessu. Ale CDU a FDP jsou dnes k nerozeznani od Zelenych a AfD vyhlasila CDU za sveho uhlavniho nepritele. Tu AfD, ktera zastava pozice platne za Helmuta Kohla! Byl Kohl snad nacista??

Pristi rok budou volby v Brandenburgu, Sasku a Thüringenu, kde je dnes AfD podle dotazoven nejsilnejsi stranou. Tak uvidime, jestli ji ostatni "demokraticke" strany opet zatrati a vylouci, bez ohledu na to, ze AfD volilo 30% volicu, nebo jestli dojde konecne k nejake rozume koalici.

Ja Vasi laskou pro Israel nemam nejmensi problem, v tom mate take pravdu.

H. Lukešová 4.2.2023 13:28

Ano, pro "lepší lidi" je jednodušší urážet než fakticky argumentovat. Mě zatím nikdo tak jako Vás nikdo neurazil právě kvůli tomu, že raději Ukrajince a Rusy nehodnotím. Teď totiž nejvíce "frčí" rusko-ukrajinský konflikt.

Jinak Antifa jsou odporní rudí bolševici, skutečná verbež, bojůvky vladnich německých stran, co řežou ty "nácky" z AfD.

Všechny německé vládnoucí strany CDU, SPD, Levice, Zelení, Liberálové jsou všichni levičáci, já to naprosto chápu. Vy jste volička AfD, jste rozumná a nacistka nejste, nikdy jste nikoho neurážela a mě berete, takovou, jaká jsem a kým jsem. Ne každý to chápe.

D. Laurencikova 4.2.2023 13:14

Pani Lukesova, tady prece vubec nejde o rusko-ukrajinskou valku. Oni vas muzou nazvat "devkou" kdykoliv, kdyz se jim nebude neco na vas libit. A sice ne proto, ze vy jste "devka", ale protoze jsou sami primitivni a sprosti a neumi a ani nechteji reagovat jinak. V tom priklade, jak me kdosi ponizil pod dobytek, slo napr. o to, ze kritizuji metody Antify. Ten clovek to zrejme ani necetl, nebo vubec nepochopil, o co jde.

Pokud to nechcete risknout, ze vas stoka urazi, pak se musite proste vyhnout verejnym diskuzim. Ja na to, abych temito lidmi pohrdala a dovedla jim celit, zadnou zvlastni silu nepotrebuju. To udela i trocha sebejistoty. Mne to dokonce docela bavi, jim nastavovat zrcadlo.;-)

H. Lukešová 4.2.2023 12:46

No právě, já bych nevěděla, jak se bránit, to mám snad říci, "ne, já nejsem děvka, to vy jste!", nebo "vy jste dobytek, ne já!"..., nevím, proto raději rusko-ukrajinskou válku nějak moc nehodnotím, protože by mě třeba mohl nějaký uvědomělý občan nazývat "sionistickou děvkou"..., tak jak Vás "Putinovou děvkou"...,

Na to já vážně nemám a nestojí mi za to, se nechat kvůli Rusům a Ukrajincům se nechat urážet a znevažovat, vždyť to má válka není.

Já nejsem tak silná jako Vy, mě by ty urážky velmi zraňovaly, byť jak jste vícekrát psala, je to jejich vizitka, ne má. Asi jsem moc citlivá.

I. Jouza 4.2.2023 12:41

......radar v Brdech by byla dobrá věc, ale to by obyvatelé Česka museli vidět dál než svůj nos !![>-] EU [UA] R^

P. Hák 4.2.2023 12:09

Chápu, já ji používám taky, ale v jiném oboru.

J. Vintr 4.2.2023 11:04

Kdyby v případě Ukrajiny v NATO o nic nešlo, tak by o to Američani tolik nestáli. Zvlášť když jim bylo dopředu jasné, že se s tím Rusi nemůžou smířit. Ve skutečnosti jim o nějakou Ukrajinu vůbec nejde, oni chtěli válku s Ruskem. A teď ji mají.

D. Laurencikova 4.2.2023 10:31

Kdy vas zacnou "lepsi lide" nazyvat "devkou", "krávou" a "filckou", o tom rozhodnou oni. Staci malo a uz jsou tady, ty tituly! Kvuli cemu mi vlastne jakysi uvedomely obcan nedavno sdelil, ze "srovnat me s dobytkem je urazkou dobytka?" Kvuli tomu, ze nabadam k rozvaze a varuji pred nenavisti? Uz to dnes u mnohych staci k tomu, oznacit cloveka za "horsiho, nez dobytek"? To je tak absurdni, tady je takova absence vseho, na co by se dalo apelovat, rozumu, slusnosti, usudku.... Jak mu to chcete vysvetlit? Jak se proti temto lidem chcete slusne branit? Tady by pomohlo jenom jedno, a sice kdyby dostali strach z trestu!

P. Vychodil 4.2.2023 9:58

Já také ne, jen jsem musel dlouho používat angličtinu ...

J. Vintr 4.2.2023 9:41

Ono je pro spoustu lidí nemožné si připustit, že nestojíme na té správné straně....

J. Vintr 4.2.2023 9:04

To, že si nás NATO všimlo, může pro nás znamenat dobrou zprávu, že naši vojáci budou mít tu čest se mezi prvními zúčastnit války.....

P. Hák 4.2.2023 6:41

Nehádám se, tolik zkušeností s diplomatickými kruhy nemám :-)

V. Němec 3.2.2023 21:57

Tím vražděním civilistů v Srbsku myslíte taky vraždění Srbů bandami Hashima Thaçiho, někdy za účelem obchodování s jejich orgány, předpokládám.

D. Laurencikova 3.2.2023 21:12

Ne, to neni Vase chyba! Ja jsem take nebyla vzdycky tak "frei", to se clovek casem nauci. Mluvim jenom sama za sebe, co rikam si dolozim a zodpovim. Tam, kde nemuzu pomoct, nikomu neublizim. Mam duveru ve sve kognitivni schopnosti a nenecham si od nejakych zkomplexovanych hloupych darebaku namluvit opak, ani nebudu tancit podle jejich rozladene pistalky. To by si byvali museli davno privstat! ;-)

H. Lukešová 3.2.2023 20:58

Tak Vy a Váš manžel jste stateční, já takovou odvahu nemám, být nazývána "devkou", "krávou", "filckou", na to vážně nemám... vím, že je to jejich vizitka, ne Vaše, ale já jsem asi citlivější, je to má chyba, avšak nejsem tak silná jako Vy.

D. Laurencikova 3.2.2023 20:46

Strach je prirozeny ochranny mechanismus, to je v poradku. Ja strach nemam, nerikam nic, co bych si nemohla zodpovedet. Na me nejake to "bububu" ze strany ruznych Novaku a Vaclavikovych a pod. nezabira. Ale jsem o neco starsi nez vy a mam uz lecjakou zkusenost za sebou.

Pamatuju si, jak jeste v Ceskoslovensku pred nasim odjezdem, kdyz nam StB delala problemy, jednou zavolali z mistniho odd. Stb manzelovi, at prijde k nim na pohovor, nebo ze ho predvedou. Nechtel tam jit, nevetril nic dobreho. Rekl nacelnihovi do telefonu, at ho predvede, ze "jim to tam rozbije a nadela z nich panacky". Jeden z tech soudruhu se totiz jmenoval Panak. Ja jsem z toho byla uplne v soku, mela jsem z toho hruzu, co mu zase udelaji, ale nakonec tam nesel a nepredvedli ho! On se jich proste uz vubec nebal. To bylo uz v dobe po jeho vezneni, kdy byl muj muz zcela oprosten a vnitrne osvobozen od nejake spolcenske hry, kde se hraje na to, ze "vy jste autorita a ja vas respektuju"! Za nekolik malo mesicu jsme skutecne vyjeli do NSR.

H. Lukešová 3.2.2023 20:38

Já jsem o iniciativě PRO slyšela jen letmo, dík za info, zkusím si o nich něco vygůglit a na jejich FB se také mrknu.

D. Laurencikova 3.2.2023 20:33

Pani Lukesova, ja myslim, ze je to tak, ze vsichni patrime k nejake "skupine obyvatel, proti ktere se muze nejvic mobilizovat a ktera bude celit nenavisti, muset zdrhat a obavat se pogromu". Co bylo mozne jednou, co je mozne zase, to bude mozne i priste. Nevime, kdo je priste na rade. Hystericke nenavisti v dusledku stvave propagandy a zatemeni rozumu je treba se postavit zavcas, nez bude pozde. Na utery 7.2. 23 se chysta nahlaseni jakychsi akci proti novym paragrafum, ktere jeste vic omezi svobodu tisku a ktere maji usnadnit mobilizaci. Jsem zvedava, co se kde bude dit. Myslim jakasi strana nebo iniciativa PRO ze to chysta.... Nevim, kdo jsou, ale jejich iniciativa se mi libi. Kazdopadne se v utery podivam do jejich facebooku.

H. Lukešová 3.2.2023 20:24

Máte pravdu, paní Laurenčíková, jistěže Rusové nejsou nacisté, včera jsem psala, co odlišovalo holocaust od jiných genocid.

Mně jsou Ukrajinci a Rusové lhostejní, záleží mi na Izraeli, co je na tom zlého? Zajímalo by mě, jak moc jsou při Izraeli ti, kteří po mně vyžadují loajalitu k Ukrajině.

Vidíte, jak sjednocuje národ nenávist, na někoho se musí svádět problémy světa a na někoho se musí vyrazit. Někdy mám vážně strach cokoliv napsat, či uvažuji, jaký odkaz můžu či nemůžu vložit.

D. Laurencikova 3.2.2023 20:11

Pani Lukesova, trochu sama zvazte, co je mozne a kde vas nekdo taha pres stul. Hitler vyhlasil "konecne reseni zidovske otazky", vycisteni Evropy od Zidu, a tak tomu odpovidajicne likvidoval Zidy. Rusove nejeli vybit Ukrajince, ale "osvobodit" svoje ruske krajany od ukrajinskeho jha a Ukrajinu vycistit od fasistu. Tim se mysli ti nahore, ne ukrajinske deti.

Sice se jim to ponekud zvrtlo, ale jiste ted ze msty nepoziraji ukrajinske deti nebo neprodavaji do otroctvi, jak se nam kdosi snazi namluvit. Ostatne, nebyla to jakasi Ukrajinka Denisova, ktera doznala, ze si ta hromadna znasilneni, dokonce znasilnovani deti, vymyslela, aby vystupnovala nenavist proti Rusku?

A mate pravdu. Neudivi me, kdyz s takovou vypuknou pogromy na Rusy. Ted prijde na jednoho kazdeho z nas, jestli se necha tou nenavistnou vlnou strhnout, nebo si uchova zdravy usudek. Pokud ho kdy mel, samozrejme.

D. Laurencikova 3.2.2023 20:00

Velmi dobre prirovnani. R^R^R^

H. Lukešová 3.2.2023 19:58

-zamlčovala-, -popírala- omluva za chybné příčestí

H. Lukešová 3.2.2023 19:56

Mně ty zprávy také přijdou tak strašné, že to snad ani není možné, ale někteří nadšenci reagují tak, že je to pravda. že se fakta o plynových komorách zamlčovaly, popíraly... a nikdo jim nechtěl věřit.

Jen si říkám, ze svého sobeckého pohledu, že nepatřím ke skupině obyvatel, proti které se u nás nejvíce mobilizuje a že nemusím čelit takové nenávisti, nemusím zdrhat a obávat se pogromu.

D. Laurencikova 3.2.2023 19:53

Tim tuplem bych sem ty clanky dala, protoze jinak jsme uz na te same urovni jako kdysi, kdy nam bylo dovoleno pouze slavit uspechy socialismu a odsuzovat zapadni imperialisty. ;-)

D. Laurencikova 3.2.2023 19:50

Pani Lukesova, zpravy o unosech ukrajinskych deti a jejich vydrazovani v pornoprumyslu jsou skutecne velmi odporne, nejmin tak, jako kdysi zarucene zpravy o tom, ze iracti vojaci vrazdi kuwaitske kojence v inkubatorech.... To se samozrejme musi zvednout vlna odporu a verejnost je pak pro valku s temito monstry... Proto se takove zpravy vysilaji do eteru, ne? Zvazte sama, do jake miry tomu muzete verit. Ja osobne neverim na dabelskost Rusu a andelskost Ukrajincu, ani kdyby to nenapsala znama firma Vaclavikova.

H. Lukešová 3.2.2023 19:17

J. Václavíková 3.2.2023 18:22

Je pro mě záhadou, jakými zákruty se ubírá u některých lidská mysl, když dokážou nevidět všechna ta zvěrstva, co se jich tam Rusové na svých ,,bratrech" dopouštějí. Do celého světa perou svou propagandu, jak tam ruskojazyční trpěli, a pak tam vraždí, mučí, znásilňují, rozbombardují to tam do luntu.... A tyhle rusofilcky snaživě prohledávají internet, aby našly nějakou aspoň údajnou špínu, co by mohly připsat Ukrajincům.

To prodávání unesených dětí pedofilům je neuvěřitelné dno.

Co jim říkáet?

H. Lukešová 3.2.2023 19:16

Tady Vám nakopíruji dva příspěvky.... něco pro Vás...

J. Václavíková 3.2.2023 18:15

Já myslím, že především tohle se nedá pobrat.

Z Ukrajiny bylo uneseno asi 300 000 dětí. A jak je vidět ze zachycené komunikace, kšeftuje se s těmito dětmi i v pornoprůmyslu. Chlapec předškolního věku je tu například nabízen za 250 000 rublů. Je to něco tak odporného, že si to člověk odmítá vůbec připustit. Neumím si představit, co cítí rodiče těch dětí.

Ráda bych slyšela, co si o tom myslí ti, co rádi šermují tzv. Alejí andělů (aniž si zjistili, o co ve skutečnosti jde). Podotýkám, že únosy ukrajinských dětí vyšetřují mezinárodní organizace na ochranu dětí a organizace na ochranu lidských práv. Zatímco v otázce těch údajně zabitých ruských dětí se Rusko nikdy na žádné renomované instituce neobrátilo. Pročpak asi, že?

O. Kaucký 3.2.2023 18:29

To máte pravdu, ale v tom případě je třeba ty zbraně, alespoň nějaké, vyrábět. Ona pomoc těchto spojenců není zadarmo. Ona vás potom může ta pomoc přivést do větších potíží než prohraná válka. Britové, a že to byla nějaká velmoc, splatila dluhy za zbraně až v době premiéra Blaira.

Druhá otázka je ochota dnešních mladíků sloužit v armádě.