11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

NATO: Dobrá zpráva

V každodenním monitoringu Aliance, který pokrývá hlavní události a zahrnuje zprávy z členských zemí Spojenců, jsem dnes zaznamenal odkaz na prohlášení nově zvoleného prezidenta. Konkrétně jeho slova o Ukrajině, která si podle něj zaslouží přijetí do NATO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 3.2.2023 10:51

Díky za nastolení aktuálního a palčivého tématu dneška!:-/

V. Kuhaj 3.2.2023 10:51

Progresivní obracení slov a významů nabývá kvalitativně nové úrovně: o Babišovi, který před válkou varoval, bylo řečeno, že používá válečnickou rétoriku straší lidi válkou, a že to bylo i v rámci prezidentské kampaně přes čáru. Bartoš ho vyzval, aby se omluvil.

Když nám nový prezident vykládá, že NATO by mělo být vůči Rusku odvážnější, že pojede na Tchaiwan a Ukrajina by měla být přijata do NATO, byť Rusko jasně řeklo, že tohle z důvodu své obranyschopnosti nikdy nepřipustí, jde o projev statečného a morálního člověka. Oni válkou nestraší, oni ji připravují.

A nikdo s touhle zvrhlostí nic neudělá. Obsadili všechny důležité úřady, ovlivňují všechna důležitá média natolik, že když už tohle téma zvednou, tak jen naoko.

J. Majzlík 3.2.2023 10:49

Včera u Jílkové padl v dobré víře návrh, aby všichni, kdo vlastní zbrojní průkaz byli zaregistrováni do záložních útvarů naší obrany. Škoda, že se v další diskusi tato myšlenka vytratila jako voda řeky Okawango.

P. Vychodil 3.2.2023 10:30

NATO nechce válčit s Ruskem. To je dosud dogma, které nikdo nezpochybnil. A protože NATO=USA, podívejme se na jejich zájmy.

Vloni touto dobou, vyšel RAND report vysvětlující, jakými kroky USA ekonomicky "zadrží" Německo, potažmo Evropu. To se splnilo do puntíku.

Nyní již USA nemá další zájem na prodlužování této války, neb to neodpovídá jeho dalším zájmům a přináší mu budoucí ekonomická a vojenská rizika.

Přichází čas, kdy bude UA tlačena do příměří, bez ohledu na územní ztráty (specielně při zvážení rizika dalších územních ztrát na jihu a odříznutí tak UA od moře).

Pokud vezmeme, že RAND je think tank, placený Pentagonem, vypadá to, že UA v dohledné době uzavře příměří, USA/NATO vyhlásí vítězství nad RF, zachránění územní celistvosti UA (no, že to bude bez území, které si Rusko vezme, o tom se cudně pomlčí)...

Pávek místo telefonování na Tajwan by měl radělio sledovat, kam míří jeho páníček, aby se náhodou nezaběhl a nebyl vypeskován...

(RAND Report: Avoiding a Long War)

M. Šejna 3.2.2023 10:23

Přesně tak.

To nebyli vrahové, ale mírové bombardéry, nebo také humanitární bombardéry. ;-D

F. Kusák 3.2.2023 10:21

Řekl pan Diviš, specialista v oblasti vojenského letectví, tak to musí být pravda. Tak se podívejte na vybavení letadly v armádách NATO. Podstata mého příspěvku spočívala v něčem jiném, a to jste zřejmě nepochopil. A když jste to nepochopil, pak je zbytečné s Vámi vůbec o něčem vést nějakou polemiku.

M. Šejna 3.2.2023 10:20

Pane Kando,

moje výtka byla vůči pojmu "mírové bombardování "

Ten Bělehrad byla moje nepřesnost, takže bych byl rád, kdybyste upřesnil lokalitu, která byla na Balkáně mírově bombardována vojsky NATO.

V. Kolman 3.2.2023 10:19

Mát ty hochu ve svém těle,

básníkovo střevo celé!!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

P. Vychodil 3.2.2023 9:53

pro tyto země zůstanou drobky...my možná vyrobíme pár granátů...

Scholz vyjadřuje obavy, že pošle Leopardy a bude nucen nakupovat Abramse, kromě politických tlaků je zřejmé, že díky drahým energiím se Leopardi kur... prodraží...

P. Manda 3.2.2023 9:51

Jakých vrahů, Jasánku ?

J. Vrška 3.2.2023 9:47

A zkus vypátrat, proč Zeman jako premiér povolil přelet stíhaček vrahů přes naše území, chytrolíne.

P. Diviš 3.2.2023 9:46

Vítězství bohužel není nezpochybnitelné, ale je třeba se snažit, abychom neprohráli.

Ad přetechnizovaná͇ a předražená americká monstra, při rozměrech naší země je dost důležité, mít stejné vybavení jako sousedé, kvůli logistice a interoperabilitě. A to hovoří pro F 35.

P. Sura 3.2.2023 9:45

Ta poslední věta mi nějak nedává smysl. Nemělo tam být místo "že", spíš "zda" ?

P. Diviš 3.2.2023 9:42

"Militaristická" politika USA je v současnosti nezbytnou odpovědí na militaristickou hrozbu Číny (Tchajwan) a hlavně Ruska (Moldova, Gruzie, U͇k͇r͇a͇j͇i͇n͇a͇, ...).

P. Fialek 3.2.2023 9:41

já zase nerozumím Vám. Vždyť v článku se píše o "mírovém bombardování . . ." No nic

P. Diviš 3.2.2023 9:39

Jo, docela dobrý postup. A nejen Made in USA, ale i Francie, Česko, Izrael, Německo ...

M. Kanda 3.2.2023 9:36

Nerozumím vám. Já komentuji příspěvek pana Šejny a ten vnímám tak, jak byl napsán.

P. Vychodil 3.2.2023 9:22

Pávek přesně dle instrukcí z fašingtonu: Dodejte všechny zbraně na Ukrajinu ( největší sběrných dvůr kovového šrotu), a zaplatíte si nové vybavení made in USA !

V. Kuhaj 3.2.2023 9:11

On toho řekl, říká, a ještě říkat bude, trochu víc než jen to, že Ukrajina si "zaslouží" (to je mi obrat!) být v NATO. Taky řekl, že NATO by mělo být ve vztahu k Rusku odvážnější. Po vzoru Nancy Pelosi se chystá dupnout na tchaiwanské kuří oko Číně, v čemž ho bude promptně následovat ta naše inteligentní slípka.

Takže výměna prezidenta jde jednoznačně k duhu současné militaristické politice USA, jakož i vámi zmíněný obrat "mírové bombardování". Takže si myslím ne že my jsme se dostali do hledáčku NATO, ale hledáček NATO si šikovně našel nás. Abychom měli prezidenta ažúr. A také silnou žurnalistiku bez dezinformací, jak nás informoval "náš" pan premiér . No, myslím že se máme na co těšit.

L. Hančar 3.2.2023 9:04

Prý chystají novou Bílou nemoc. Na tu bude i 17 teček málo.

P. Hák 3.2.2023 9:03

Když to dáte do kontrastu s tím, kolik lidí věří, že "Pavel přece nechce válku", je to ještě pozoruhodnější.

Ti lidé to fakt nevidí.

Ne že by na tom, co Pavel chce nebo nechce, nějak sešlo. Nebo Fiala.

L. Hančar 3.2.2023 9:01

Prostě, chybička se vloudí. Autor pošle článek namísto do Seznamu sem a principál, ještě v povolebním rauši, udělá click.

F. Kusák 3.2.2023 8:56

Mě, i když jsem absolvoval vojenskou základní službu coby absolvent civilní vysoké školy, udivuje ta militarizace společnosti a ničím nepodložená víra, že naše vítězství je nezpochybnitelné. O tom, že je nutné posílit letectvo o přetechnizované a předražená americká monstra se dnes baví i baby ve frontě na zlevněná vajíčka. Všechno to je o tom, aby se ve společnosti vytvořila ta správná atmosféra pro držení huby a kroku. Přesně tak to totiž chodí v armádě.

J. Ganaur 3.2.2023 8:41

Ta se bude Putinovi líbit.;-D

V. Němec 3.2.2023 8:38

Variace na jednu budovatelskou:

Teď už máme, co jsme chtěli,

tak do války zvesela,

ať těm, kteří za nás mřeli, žádný hanbu nedělá.

Vyhrňme si rukávy, když se tanky zastaví, hej rup, hola hej, hej rup, hola hej,

do války se dej!

V. Němec 3.2.2023 8:30

R^

M. Boháček 3.2.2023 8:22

Nie, mainstream je toto:

https://www.aktuality.sk/clanok/S7VhSs6/ukrajinci-maju-zrejme-problem-na-ktory-je-kratky-aj-bohaty-zapad/

https://dennikn.sk/3220697/budaj-zostane-ministrom-tvrdi-ze-podpisom-spoluprace-stb-nestratil-dusu/?ref=tit

https://ereport.sk/ukrajine-nepotrebuje-stihacky/

https://ereport.sk/o-vakcine-plnej-smrti/ - už aj mainstream hoaxuje.

P. Hák 3.2.2023 8:21

To píše stejný člověk jako ten, co se prohlásil za "anarchistu"? A holínky a epolety si už vyleštil?

Stran předkládání jde taky o to, od koho dostala předkládající země pokyn, aby předložila. A nakolik jsou předkládající představitelé suvérénního státu zvyklí stát před někým v předpisovém haptáku.

P. Vychodil 3.2.2023 8:21

Je otázkou , zda se výrok NATO hodí do krámu ...

Mimochodem, Pavel navrhuje výměnu Stoltenberga za ženskou , asi jej pokládá za měkýše...to taková Černochová, nová , mladá, ta se nazakecá...

V. Kučer 3.2.2023 8:20

Radar by nás ochránil, na Američany si Rusové netroufnou. Malá ne přátelská země je něco jiného.