2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MIGRACE: Ušlechtilá paní Šojdrová

Návrh Michaely Šojdrové, europoslankyně za KDU-ČSL přijmout pět desítek sirot z Blízkého východu, které jsou kdesi v Řecku, je všechno jiné, než co je nám předkládáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Brousková 19.9.2018 10:07

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

"Veřejně rozhlašoval" ? Ani náhodou! Račte si to přečíst.sám. Hitler do konce války nenavštívil ani jeden koncentrák .Nikdy nikdo nenašel ani jeden dokument podepsaný Hitlerem, kde by nařizoval stavět plynové komory. Nebyla náhoda, že všechny vyhlazovací tábory a bylo jich pět, se nacházely na území tehdy okupovaného Polska Tabory s plynovými komorami.abychom si rozuměli. Že to nařídil je jisté, ale dával si velký pozor, aby se svět nezvděl co se tam odehrává.Nebo věříte tomu, že o masakru Poláků v Katyní Rusové , infrormovali občany CCCP ve filmových týdenících. Hitler to dělal podobně. Katyně byla ovšem dříve ,než plynové komory.

J. Jančura 19.9.2018 10:06

Být Babišem, tak bych paní Šojdrové vzkázal

Jako exposlankyně máte na to, aby jste mi předložila konkrétní návrh na přijetí 50 sirotků. Máte placené asistenty, kteří Vám v tom mohou pomáhat, máte právo hovořit s příslušnými úřady v Řecku a vyžadovat od nich podklady. Takže Váš návrh může mít příslušnou úroveň, aby jej vláda mohla považovat za relevantní, jinak jej oprávněně mohu považovat za předvolební rétoriku.

J. Fialová 19.9.2018 10:05

Otazníky nad věkem "nezletilých"...

Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský:

"Někteří vydávají za děti... bývá to obvyklá praxe. Švédští policisté říkali, že konkrétně ve Švédsku zjistili, že lhalo 84 procent běženců."

A upozornil na statistiku, kterou zveřejnila BBC: "Švédská národní agentura pro forenzní medicínu zkontrolovala necelých 8000 žadatelů o azyl, kteří o sobě tvrdili, že je jim méně než 18 let a jsou tedy nezletilí. Celkem u více než 6600 z nich bylo odhaleno, že jejich reálný věk je vyšší než 18 let."

J. Kulheim 19.9.2018 9:47

Re: Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

Konejte, buďte příkladem pro ostatní. Mudrování není pro sirotka žádná pomoc. Co s ostatními sirotky, kteří jsou mimo Řecko. Gesta jsou k ničemu, nic neřeší.

J. Kulheim 19.9.2018 9:42

Re: Tyto a podbné příspěvky

Bude je vychovávat stát? Výchovu jim stát nemůže poskytnout. Může jim poskytnou pouze sřechu nad hlavou, jídlo a dozor. Výchova zabezpečuje rodina. Navíc není možná komunikace.

Kolik je v Sírii sirotků nikdo neví. Odhadůjí, že kolem jednoho milionu. Podle jakého klíče bude někdo rozhodovat koho vzít a koho nechat v Sírii? Jak poznáte, že je to skutečně sirotek?

Přijmout deset sirotků nic neřeší. Je to pouze gesto a dělat si na sirotcích kampaň nebo ukazovat se jako sociálné citlivý, není poctivé. Poctivé jsou pouze konkretní činy, osobní příklad. Ani jeden diskutující nic konkretního, jak on přispěje k řešení tak závažného problému nenapsal. Proto jsou, pro mne, takoví lidé nedůvěryhodní. Moralizování, osočování apod. není k ničemu. Rozhodující jsou konkretní činy, těch kteří mají plnou hubu řečí. Příklady jsou nejdůležitější pro získání osobní důvěry pisatele. Já vám nevěřím a sirotčince nepovažuji za řeení. Můžeme finanšně pomáhat na místě, dodat něco v čem se dá ubytovat.

Mám obavu, že za nějaký čas budou chtít sjednotit rodinu a přijat otce, matku, sourozence, dědečka, babičku. Co potom s tím ?

D. Stirský 19.9.2018 9:35

Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

Můj návrh směřuje přímo na Řecko. Na jeho území se nachází asi 3 500 nedoprovázených dětí a sirotků, u nichž jsme buď schopni potvrdit, že jsou sirotky, anebo se jejich rodiče pohřešují. Ty z nich, které jsem viděla, měli od 10 do 18 let. Ale je na ČR, jestli si pro přijímání sirotků stanoví věkový limit - např.Sir Winton v r. 1939 převážel z Čsl. jen děti mladší 16 let. Jsou to převážně děti, které přišly o rodiče během převozu přes Turecko, byly dopraveny přes ostrovy a dostaly se postupně až do srbského vnitrozemí. Viděla jsem skupiny dětí ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu, které se společně učily anglicky a řecky. To, že mezi nimi převažují kluci, je pravda. Mezi rodinnými příslušníky jsou považováni za ty odolnější, a pokud prchají ze Sýrie, mají větší šanci dostat se úspěšně mimo válečnou zónu. Dívky tam ale jsou taky.

J. Kopis 19.9.2018 9:31

Re: Do včerejších Událostí, komentářů

Neziskový lidskoprávní sektor umí s vášní a zlobou pracovat velice efektivně, řekl bych dokonce, že je to podstata jejich existence. Jinak řečeno, bez vášní a zloby by ztratili své opodstatnění a museli začít pracovat!

P. Remeš 19.9.2018 9:30

Re: Holáskovina

Další odporná manipulantka. Už nejen Šojdrová, ale i paní Červená nám tu předvádí narcistní moralistní pohoršování. To, co píše, jsou jen obrazy JEJÍ mysli, JEJÍ představy, které o panu Holáskovi a zdejších diskutujících nemusejí vypovídat vůbec nic ...

Manipulace s pocity viny patří k těm nejhnusnějším, protože se jim dá člověku jen velmi obtížně bránit ...

S. Netzer 19.9.2018 9:27

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

Že Hitler byl vynálezcem plynových komor, a že o nich dokonce psal v Mein Kampfu slyším od vás poprvé.

Doposud platil za vynálezce plynových komor esesák Walter Rauff. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/245741-nacisticky-vynalezce-plynovych-komor-pracoval-pro-zapadni-nemecko-jako-spion.html

M. Malovec 19.9.2018 9:25

PS:

Pijavici Šojdrové.

M. Malovec 19.9.2018 9:24

Zeptejte se Terezy Boučkové

co onáší adopce cikánských dětí. A Šojdrové řekněte, aby těm sirotům vyřídila, ať jdou bojovat za svobodu a svůj stát, jako se to dělo před desítkami let v Evropě.

P. Remeš 19.9.2018 9:19

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

Winston věděl velmi dobře, co jistý pán s knírkem veřejně rozhlašoval ve své knížce Můj boj ... Udivuje mě, že Vy to nevíte ... :oOO

P. Remeš 19.9.2018 9:18

Re: Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

Nejde o "sirotky", ale o "adolescenty bez doprovodu". To předně. Navíc, aby se vůbec dostali do Řecka, museli zaplatit tisíce dolarů ...

P. Remeš 19.9.2018 9:15

Re: Tyto a podbné příspěvky

Šojdrové syn je lichvář (v Klímově pořadu před 3 lety bylo uváděno, že za tříměsíční půjčku 30.000 Kč inkasoval 130.000 Kč !!). Kdyby jeho matka chtěla "obyčejně pomáhat", mohla by klidně posílat dvě třetiny dvého europoslaneckého platu obětem svéhop syna a ještě by jí zbylo na velmi luxusní život ...

I. Břízová 19.9.2018 9:12

Re: Ano, B je správně!

Opravdu jste ještě nečetl ani neviděl jak si různé celebrity adoptují a vozí domů opuštěné sirotky z různých chudých zemí?

P. Remeš 19.9.2018 9:11

Re: Už včer jsem psal toto:

Holásek má pravdu. Šojdrová je dosti odporná manipulantnka. Už tím, jak si vybírá lživé termíny "sirotci" (podpořený obrázky malých dětí), když jde ve skutečnosti o "adolescenty bez doprovodu". Z její strany typické FAKE !

J. Kopis 19.9.2018 9:11

Re: Do včerejších Událostí, komentářů

Rozpoutat vášně a zlobu byl účel celého toho tyjátru se "sirotky".

J. Kopis 19.9.2018 9:06

Re: Ano, B je správně!

Nejsou ani tak důležité představy p. Čecha, jako spíš pí. Šojdrové, které se ukazují být jako naprosto zcestné.

J. Kombercová 19.9.2018 9:03

Do včerejších Událostí, komentářů

pozvala čt do diskuse paní se sedmnáctiletou praxí v UNICEF. Škoda, že se u ní paní Šojdrová neinformovala o skutečných faktech v oblasti dětských uprchlíků v různých táborech od Sýrie až po ten řecký, nemusela zvednout takové vášně a hlavně zlobu z obou stran.

J. Kopis 19.9.2018 9:02

Re: Tyto a podbné příspěvky

Právě, že jen tušíte a přitom máte odkaz na pořad ČT v této diskusi!

V. Loula 19.9.2018 9:01

Re: Tyto a podbné příspěvky

A o jim v Syrii vybudovat vesničku SOS, podobnou jaké se u nás zrušily. Myslím, že peníze na tytu účely vláda již dávno vydává, a osobně Babiš a jeho Agrofert na tyto účely peníze již léta vydává, stejně jako Zeman třetinou svého platu. A já klidně souhlasím s celostátní sbírkou pro vybudování vesničky SOS v Syrii a pro její provoz.

J. Kopis 19.9.2018 9:00

Re: Názor

To by právě nesplnilo očekávaný účel!

D. Stirský 19.9.2018 8:58

Už včer jsem psal toto:

Poslanec/politik pustí v tramvaji sednout bábu a hned mu to Holásek omlátí o hlavu. Že se chtěl zviditelnit před volbami, že je to od něj ubohá a populistická předvolební kampaň. A když nepustí, poslanec je hulvát, nelida, nevychovanec, vyžírka placený z našich daní...

V. Loula 19.9.2018 8:55

Názor

Diskutuje se tady o přijetí sirotků ve věkové hranici okolo 17 let, což je přesně ta hranice, kde se naprosto programově ukrývají lidé ve věku 19 až 25 let. Fajn, proč tedy nenavrhne přijmout 50 šestiletých sirotků, tam se opravdu nelze splest s 25 letým dospělcem.

D. Stirský 19.9.2018 8:55

Re: Tyto a podbné příspěvky

To máte z Parlamentních listů? Že jim je 28 let? Včera jsem četl obsáhlý rozhovor s tou paní, o jaké děti se jedná. 11 - 15 let, tuším.

K. Janyška 19.9.2018 8:54

Šojdrová je lidovecké

pako. Jak jinak... Dzp.

V. Patkoš 19.9.2018 8:54

Re: Ano, B je správně!

Větší hovadinu už jste snad ani napsat nemohl, ikdyž co od vás čekat. Jak přesně si to představujete? Že Šojdrová dojede do Řecka a sirotka si odveze sebou jako suvenýr?

M. Moravcová 19.9.2018 8:46

Re: Holáskovina

arizace zcela malých sirotků

K. Nový 19.9.2018 8:46

Re: Tyto a podbné příspěvky

Není nutné si brát žádné. Mohou se vrátit do Sýrii (už se tam nebojuje, s výjimkou Idlíbu). Pokud chcete, můžete jim tam poslat nějaké peníze ze svého platu, důchodu či sociální podpory. Ostatně, nejsou to žádní sirotci, ale pouze nedoprovázené děti, o jejichž víme pouze dle jejich tvrzení. Takže, 28-letí "kluci".

M. Moravcová 19.9.2018 8:43

Re: Ono je to se sirotky tak trochu jinak

arizace zcela malých sirotků -dobrý argument