2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MIGRACE: Ušlechtilá paní Šojdrová

Návrh Michaely Šojdrové, europoslankyně za KDU-ČSL přijmout pět desítek sirot z Blízkého východu, které jsou kdesi v Řecku, je všechno jiné, než co je nám předkládáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Zelený 19.9.2018 13:31

Re: Tak se musím opravit,

Dejte si nějaké antiemetikum.

Vymýšlet nic nemusím, to už vymyslely a dělají tisíce lidí. Já žádné rodiny nemám ale pokud vím, již se jich přihlásilo dost ochotných si ty děti vzít k sobě.

K. Zelený 19.9.2018 13:28

Re: Tak se musím opravit,

Aha. A vy víte, jaká je neohnutá a nezkreslená realita ? Nebo jen věříte, že je jiná a proto se nemá pomáhat dětem ?

J. Anděl 19.9.2018 13:10

Re:

Njn, ale normálně inteligentní člověk neztrácí čas v internetových diskuzích, jako my ;-)

K. Nový 19.9.2018 12:57

Re: Tak se musím opravit,

Nejsou to žádní "sirotci" ale "nedoprovázené děti". Takže budou mít velkou rodinu, kterou bychom si museli přivést a živit též (v rámci slučovnání rodin).

Šojdrová sama prohlásila, že jsou to převážně chlapci ve věku 12–17 let. A, samozřejmě, je to pouze dle jejich tvrzení. O nějakém objektivním měření si můžete nechat zdát - neZiskovky začnou řvát, jak chudákům "sirotkům" ubližujeme, a EU se rádo přidá. Takže, byli by to 28-letí "kluci".

A klidně můžou zpět do Sýrie - už se tam nebojuje (s výjimkou Idlíbu), a mají tam spoustu co dělat - zemi je třeba vybudovat, a je třeba dobít Idlíb.

J. Svoboda 19.9.2018 12:57

Re: Tak se musím opravit,

Pane Zelený, mně se chce zvracet z vás. Už jste vymyslel, jak jim pomoci? Nebo si myslíte, že vy plácnete prknem o rybník a vaši hloupost vyřeší někdo jiný za vás?

Už máte ty rodiny, kam je umístíte? Nebo ty lidi chcete v rámci politického boje přemístit z jednoho lágru do druhého?

Příště, až budete psát, rozmyslete si, o čem vlastně píšete.

O. Uživatel 19.9.2018 12:55

Uživatel požádal o vymazání
J. Svoboda 19.9.2018 12:50

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Paní Václavíková, ke kolika sirotkům se ráčíte hlásit, živit a šatit je atd.? Víte, že jen v karlovarském a zlínském kraji máme asi 270 sirotků, se kterými si nevíme rady?

Víte při své hlouposti, že se tady na naše nemocné děti sbírají víčka od nápojů a dělají se jiné sbírky a najednou by se v eráru našly peníze na syrské sirotky?

Navíc si prosím uvědomte, že ani za erární peníze žádnou rodinu nekoupíte.

Vymeťte ze svého duševna komunistická rezidua. Doba pokročila.

R. Langer 19.9.2018 12:48

Re:

To ví normálně inteligentní člověk tak nějak automaticky, ze zkušenosti.

K. Zelený 19.9.2018 12:45

Tak se musím opravit,

ne strach ale něco, co neumím, nejsa psychologem ani psychiatrem, pojmenovat, způsobuje tu vlnu zloby a podlosti. Možná by to mohl být pocit viny a snaha o jeho přehlušení ? Normální přeci je, že padesáti dětem v nouzi, které by si stát mohl prolustrovat dle libosti, je normální pomoci ! Proč je potom na navrhovatelku pomoci vytahováno kdeco vč. předvolební agitace, lhaní a dokonce i údajné prohřešky jejího syna ?

Nebo slepá víra v moudrost vůdce/ů ? Když ti tvrdí, že nejde o děti ale dospělé hrdlořezy, je to pravda a nějaká ženská co tam byla ani kdokoliv jiný kdo tam byl a reportoval o tom je lhář ?

Slovy generála z Černých baronů: „Chce se mi zvracet.“

J. Svoboda 19.9.2018 12:40

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Já myslím, že kdyby to voliči v Kroměříži "podělali", bylo by to jen dobře. Občané Kroměřížska si soudružku - sice členku KDU-ČSL, ale bolševika mysli, lépe uhlídají a budou moci ji vzít přes prsty spíš, než když blbne v Bruselu.

J. Svoboda 19.9.2018 12:35

Re: Je dobře, že pí Šojdrová a spol. předvedli své divadélko

Pane je jen dobře, že v komunálu. Doufám, že v případě zvolení nebude sedět jednou prdelí na dvou židlích. V komunálu si lidé takového zloducha lépe ohlídají a to, co dělá ona v EU a její synáček tady, jim pěkně zostra vytmaví.

J. Václavíková 19.9.2018 12:33

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Tak doufám, že soudružka Válková dokáže, že nelze v řeckých táborech najít 50 syrských sirotků. Ostatně, je jedno, jestli jde o sirotky, stejně potřebují pomoc. A jak řekla Šojdrová, o adopci se nejedná.

K. Nový 19.9.2018 12:27

Re: To nemůže napsát blb, to musí být Troll.

Vítejte do skutečného světa.

Nejsou to žádní "sirotci" ale "nedoprovázené děti". Takže budou mít velkou rodinu, kterou bychom si museli přivést a živit též (v rámci slučovnání rodin).

Šojdrová sama prohlásila, že jsou to převážně chlapci ve věku 12–17 let. A,

samozřejmě, je to pouze dle jejich tvrzení. O nějakém objektivním měření si můžete nechat zdát - neZiskovky začnou řvát, jak chudákům "sirotkům" ubližujeme, a EU se rádo přidá. Takže, byli by to 28-letí "kluci".

A klidně můžou zpět do Sýrie - už se tam nebojuje (s výjimkou Idlíbu), a mají tam spoustu co dělat - zemi je třeba vybudovat, a je třeba dobít Idlíb.

M. Krátký 19.9.2018 12:25

Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

soudružky Šojdrové s bývalou ministryní spravedlnosti paní Helenou Válkovou - byla to ryze ženská přestřelka - paní Válková jí utřela zhruba takto : zneužila jste výrazu "sirotci" když nemůžete nijak doložit, že se skutečně jedná o sirotky - a s. Šojdrová opáčila, že jen použila "zkratku" - takže přátelé je před volbami - tak ať to zase nepokálíme - děkuji za pozornost

P. Čech 19.9.2018 12:01

Re: Ano, B je správně!

Samozřejmě k tomu existuje právní postup, ale o tom zde není třeba se rozepisovat. Prostě a jednoduše každý, kdo chce, může adoptovat koho chce. Samozřejmě přes úřady. Ty tomu však obecně nebrání Do toho procesu nemá nikdo co kecat, ani Babiš, ani Šojdrová, ani stát. Lidovecká husička ale chce, aby ty "sirotky" přijal stát a ne Jan Novák, Alena vonásková či František Vopršálek. A tady nastává problém.

M. Rastislav 19.9.2018 11:59

To nemůže napsát blb, to musí být Troll.

Napsal jsem ráno o tom, že při azylovém řízení „sirotků“ se zkoumají nejen „rodinné poměry“, ale při prohlídce též zdravotní stav (nemoci) vč. věku. Když jsem si přečetl některé příspěvky, tak si říkám: to nemůže psát blb, to musí být troll, který taky potřebuje peníze. Takže peníze pro sirotky a pochopení pro trolly; doufám, že jsem na nikoho z přispěvatelů k článku Holáska nezapomněl - viz dále:

Fridrich: Pokud pí. Šojdrova touží po tom, aby ji nějaký muslim uřízl hlavu, tak to nemusí být nutně odrostlý sirotek. Javůrek: 15-17 to už nejsou žádné děti, a nedivil bych se, pokud by těm "dětem", bylo i o 10 let vice. Jří_K: Rozpoutat vášně a zlobu byl účel celého toho tyjátru se "sirotky". P. Remeš: Holásek má pravdu. Šojdrová je dosti odporná manipulantka. Janyška: Šojdrová je lidovecké pako. F. Navr8til: Euromadona Šojdrová se nikdy v problematice neangažovala a prohlédla před volbami. Její horování pro dovoz ubohých sirotků (vousatých mladíků, kteří zaplatili tisíce dolarů za propašování do Řecka) se jeví jako politický předvolební hyenismus. F. Houžňák: to celé se „sirotky“ je vylhané a nemá to smysl. I.Krahula: Ano, tato možnost je velmi pravděpodobná. Nepomůže nikomu, nána.

Mám opačný názor: Jestli Šojdrová touto akcí pomůže potřebným sirotkům, já to beru. A jestli to dělá za účelem volebního zisku nebo aby napravila špatnou pověst svého syna (já o tom nic nevím, ale píší o tom trollové) je mi to jedno.

J. Anděl 19.9.2018 11:26

Správně. Nespustilo to žádnou lavinu uprchlíků do ČR a máme skvělou zkušenost, že křesťanství samo o sobě neznamená vůbec nic.

L. Kubeš 19.9.2018 11:21

Šojdrová a její syn. Šokující fakta.

https://m.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ

M. Moravcová 19.9.2018 11:21

Re: Ok

s pronásledovanými křesťany už jsme to, pokud vím, zkusili. Ty "přemalovaný kravíny" byly fakt hrozný. Bydlí v nich u nás statisíce lidí a jsou rádi, že bydlí.

R. Stary 19.9.2018 11:19

Navrh

Podle Putina a predstavitelu Libanonu v Syrii jiz valka neni.Co takhle zalozit fond do ktereho by europoslanci se slozili a z ktereho by se postavil v Syrii pro sirotky utulek. Pri dnesni stavarske technologii by takovy utulek mel by byt otazka ca dvou tydnu.Rusti zenisti by mohli taky prilozit ruku k dilu. Ti maji pro to polotovary ve skladech.

M. Moravcová 19.9.2018 11:18

Re: Už včer jsem psal toto:

Vymýšlíte si kraviny, abyste mohl napadnout autora?

J. Anděl 19.9.2018 11:14

Ok

Technicky se to nijak podstatně neliší od pokusu vzít jen pronásledované křesťany.

J. Fridrich 19.9.2018 10:54

Souhlas... Pokud pi. Sojdrova touzi po tom, aby ji nejaky muslim urizl hlavu, tak to nemusi byt nutne odrostly sirotek z nasi zeme, klidne ji tu sluzbu poskytne muslim z jine zeme EU, kam si je nabrali dobrocinite jejiho typu...

A. Javůrek 19.9.2018 10:41

v prvni chvili, jsem take

Burese kritizoval, ze mu vadi par deti. Ale pak jsem se dozvedel podrobnosti a musel jsem uznat, a u Burese hodne nerad, svuj omyl.

Uz jen treba z toho duvodu, ze 15-17 to uz nejsou zadne deti, a nedivil bych se pokud by tem "detem", bylo i o 10 let vice ... .

A. Alda 19.9.2018 10:25

Když jsem se dověděl,

že paní Šojdrová vychovala ze svého vlastního syna lichváře, ztratil jsem jakoukoli důvěru v její slova a činy.

K. Nový 19.9.2018 10:19

Re: Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

"Mezi rodinnými příslušníky jsou považováni za ty odolnější, a pokud

prchají ze Sýrie, mají větší šanci dostat se úspěšně mimo válečnou zónu." ---> takže žádní sirotci? A ten zbytek rodiny se sem přesune ihned, nebo až za nějakou dobu?

M. Prokop 19.9.2018 10:19

:-P

https://www.eportal.cz/Articles/10175-prestante-uz-s-tim-citovym-vydiranim-ty-slzy-nad-50-syrskymi-sirotky-vam-nikdo-nezere.aspx?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

K. Nový 19.9.2018 10:15

Re: Tyto a podbné příspěvky

Šorjdrová prohlásila, že jsou to převážně chlapci ve věku 12–17 let. A, samozřejmě, je to pouze dle jejich tvrzení. Takže, 28-letí kluci.

F. Doušek 19.9.2018 10:14

Je dobře, že pí Šojdrová a spol. předvedli své divadélko

krátce před volbami. Nepochybuji o tom, že tím ovlivnili spoustu voličů, i když "jen" v komunálu.

V. Čermák 19.9.2018 10:09

Tady se podívejte, jak hezky vychovala syna

https://m.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ

Ta má tak co kázat o nějaké morálce.