19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

MIGRACE: Ušlechtilá paní Šojdrová

Návrh Michaely Šojdrové, europoslankyně za KDU-ČSL přijmout pět desítek sirot z Blízkého východu, které jsou kdesi v Řecku, je všechno jiné, než co je nám předkládáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Zelený 19.9.2018 13:43

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Kua a kolik karlovarských sirotků živíte a šatíte vy ?

Tohle vite:

https://archiv.ihned.cz/c1-65704720-pary-cekaji-roky-osvojitelnych-deti-je-stale-mene

J. Svoboda 19.9.2018 13:56

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Žádné pane Zelený a konec konců vám do toho je prdlajs. Šatit a živit tady syrské uprchlíky je cesta do pekla. Víme?

K. Zelený 19.9.2018 14:26

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

No, já si nezačal. Co je vám do živení a šatění paní Václavíkovou ?

Jelikož sysrské uprchlíky už šatí a živí všude v Evropě a ve všech zemích se Sýrii sousedících, budete muset před pekelnými plameny emigrovat někam hóóódně daleko.

J. Svoboda 19.9.2018 17:34

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Když jste si nezačal, proč píšete o paní Václavíkové? Syrské uprchlíky šatili a živili a šatí a živí všude v Evropě? Jste trochu vedle! Nečetl ani neslyšel jsem o tom, že by tomu tak bylo v Izraeli, Saudské Arabii, Kataru, Kuvajtu atd. Tam všude by muslimové patřili, ale nikdo je tam nechce.

Z vašich textů je vidět, že se pohybujete v oblacích a co se děje na zemi, je vám bohužel putna. Byl bych velmi nerad, až budu emigrovat před pekelnými plameny, aby to bylo s vámi až vám některý z těch vašich chráněnců podpálí auto nebo barák. Byla by to totiž opravdu štrapáce z deště pod okap. Od lidí vašeho typu dále a dále.

K. Machala 19.9.2018 18:14

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

50 sirotků z války najdete celkem rychle i na Ukrajině, ale nehledáte, ani Šojdrová. Soustředit se "jen a přednostně" na islámskou zemi nemá jediný vysvětlitelný důvod a ignorovat sirotky z podobného kulturního a jazykového okruhu je ovšem naprosto odporné, nebo ne? Nechápu, proč bychom se nemohli my soustředit na ukrajinské sirotky a třeba Turecko na ty syrské. Všichni by byli spokojeni, sirotkům by se pomohlo a riziko, že jde o lež a 31leté muže chtějící do Evropy, by se snížilo na nulu. Ukrajinu všichni sluneční ignorují, i když tam taky umírá každý týden nějaký táta od rodiny. A důvod to nějaký mít bude (jaký podle vás?), třeba to, že ten pohyb výlučně z islámských zemí někdo chce a má na to peníze. Těžko si nevšimnout toho, že taková nevysvětlitelná "selekce" válek a sirotků tady je (v celé EU, zejména západní).

To, že mnohé "nedoprovázené děti" byly po spáchání nějakého trestného činu jak v Německu, tak i ve Švédsku usvědčeny z lhaní o věku a tom, že jsou děti, je bohužel fakt.

J. Svoboda 19.9.2018 12:40

Re: Včera jsem v TV zahlídnul kousek rozhovoru

Já myslím, že kdyby to voliči v Kroměříži "podělali", bylo by to jen dobře. Občané Kroměřížska si soudružku - sice členku KDU-ČSL, ale bolševika mysli, lépe uhlídají a budou moci ji vzít přes prsty spíš, než když blbne v Bruselu.

M. Rastislav 19.9.2018 11:59

To nemůže napsát blb, to musí být Troll.

Napsal jsem ráno o tom, že při azylovém řízení „sirotků“ se zkoumají nejen „rodinné poměry“, ale při prohlídce též zdravotní stav (nemoci) vč. věku. Když jsem si přečetl některé příspěvky, tak si říkám: to nemůže psát blb, to musí být troll, který taky potřebuje peníze. Takže peníze pro sirotky a pochopení pro trolly; doufám, že jsem na nikoho z přispěvatelů k článku Holáska nezapomněl - viz dále:

Fridrich: Pokud pí. Šojdrova touží po tom, aby ji nějaký muslim uřízl hlavu, tak to nemusí být nutně odrostlý sirotek. Javůrek: 15-17 to už nejsou žádné děti, a nedivil bych se, pokud by těm "dětem", bylo i o 10 let vice. Jří_K: Rozpoutat vášně a zlobu byl účel celého toho tyjátru se "sirotky". P. Remeš: Holásek má pravdu. Šojdrová je dosti odporná manipulantka. Janyška: Šojdrová je lidovecké pako. F. Navr8til: Euromadona Šojdrová se nikdy v problematice neangažovala a prohlédla před volbami. Její horování pro dovoz ubohých sirotků (vousatých mladíků, kteří zaplatili tisíce dolarů za propašování do Řecka) se jeví jako politický předvolební hyenismus. F. Houžňák: to celé se „sirotky“ je vylhané a nemá to smysl. I.Krahula: Ano, tato možnost je velmi pravděpodobná. Nepomůže nikomu, nána.

Mám opačný názor: Jestli Šojdrová touto akcí pomůže potřebným sirotkům, já to beru. A jestli to dělá za účelem volebního zisku nebo aby napravila špatnou pověst svého syna (já o tom nic nevím, ale píší o tom trollové) je mi to jedno.

K. Nový 19.9.2018 12:27

Re: To nemůže napsát blb, to musí být Troll.

Vítejte do skutečného světa.

Nejsou to žádní "sirotci" ale "nedoprovázené děti". Takže budou mít velkou rodinu, kterou bychom si museli přivést a živit též (v rámci slučovnání rodin).

Šojdrová sama prohlásila, že jsou to převážně chlapci ve věku 12–17 let. A,

samozřejmě, je to pouze dle jejich tvrzení. O nějakém objektivním měření si můžete nechat zdát - neZiskovky začnou řvát, jak chudákům "sirotkům" ubližujeme, a EU se rádo přidá. Takže, byli by to 28-letí "kluci".

A klidně můžou zpět do Sýrie - už se tam nebojuje (s výjimkou Idlíbu), a mají tam spoustu co dělat - zemi je třeba vybudovat, a je třeba dobít Idlíb.

L. Kubeš 19.9.2018 11:21

Šojdrová a její syn. Šokující fakta.

https://m.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ

R. Stary 19.9.2018 11:19

Navrh

Podle Putina a predstavitelu Libanonu v Syrii jiz valka neni.Co takhle zalozit fond do ktereho by europoslanci se slozili a z ktereho by se postavil v Syrii pro sirotky utulek. Pri dnesni stavarske technologii by takovy utulek mel by byt otazka ca dvou tydnu.Rusti zenisti by mohli taky prilozit ruku k dilu. Ti maji pro to polotovary ve skladech.

J. Anděl 19.9.2018 11:14

Ok

Technicky se to nijak podstatně neliší od pokusu vzít jen pronásledované křesťany.

M. Moravcová 19.9.2018 11:21

Re: Ok

s pronásledovanými křesťany už jsme to, pokud vím, zkusili. Ty "přemalovaný kravíny" byly fakt hrozný. Bydlí v nich u nás statisíce lidí a jsou rádi, že bydlí.

J. Anděl 19.9.2018 11:26

Správně. Nespustilo to žádnou lavinu uprchlíků do ČR a máme skvělou zkušenost, že křesťanství samo o sobě neznamená vůbec nic.

R. Langer 19.9.2018 12:48

Re:

To ví normálně inteligentní člověk tak nějak automaticky, ze zkušenosti.

J. Anděl 19.9.2018 13:10

Re:

Njn, ale normálně inteligentní člověk neztrácí čas v internetových diskuzích, jako my ;-)

J. Fridrich 19.9.2018 10:54

Souhlas... Pokud pi. Sojdrova touzi po tom, aby ji nejaky muslim urizl hlavu, tak to nemusi byt nutne odrostly sirotek z nasi zeme, klidne ji tu sluzbu poskytne muslim z jine zeme EU, kam si je nabrali dobrocinite jejiho typu...

A. Javůrek 19.9.2018 10:41

v prvni chvili, jsem take

Burese kritizoval, ze mu vadi par deti. Ale pak jsem se dozvedel podrobnosti a musel jsem uznat, a u Burese hodne nerad, svuj omyl.

Uz jen treba z toho duvodu, ze 15-17 to uz nejsou zadne deti, a nedivil bych se pokud by tem "detem", bylo i o 10 let vice ... .

A. Alda 19.9.2018 10:25

Když jsem se dověděl,

že paní Šojdrová vychovala ze svého vlastního syna lichváře, ztratil jsem jakoukoli důvěru v její slova a činy.

M. Prokop 19.9.2018 10:19

:-P

https://www.eportal.cz/Articles/10175-prestante-uz-s-tim-citovym-vydiranim-ty-slzy-nad-50-syrskymi-sirotky-vam-nikdo-nezere.aspx?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

F. Doušek 19.9.2018 10:14

Je dobře, že pí Šojdrová a spol. předvedli své divadélko

krátce před volbami. Nepochybuji o tom, že tím ovlivnili spoustu voličů, i když "jen" v komunálu.

J. Svoboda 19.9.2018 12:35

Re: Je dobře, že pí Šojdrová a spol. předvedli své divadélko

Pane je jen dobře, že v komunálu. Doufám, že v případě zvolení nebude sedět jednou prdelí na dvou židlích. V komunálu si lidé takového zloducha lépe ohlídají a to, co dělá ona v EU a její synáček tady, jim pěkně zostra vytmaví.

V. Čermák 19.9.2018 10:09

Tady se podívejte, jak hezky vychovala syna

https://m.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ

Ta má tak co kázat o nějaké morálce.

J. Jančura 19.9.2018 10:06

Být Babišem, tak bych paní Šojdrové vzkázal

Jako exposlankyně máte na to, aby jste mi předložila konkrétní návrh na přijetí 50 sirotků. Máte placené asistenty, kteří Vám v tom mohou pomáhat, máte právo hovořit s příslušnými úřady v Řecku a vyžadovat od nich podklady. Takže Váš návrh může mít příslušnou úroveň, aby jej vláda mohla považovat za relevantní, jinak jej oprávněně mohu považovat za předvolební rétoriku.

J. Fialová 19.9.2018 10:05

Otazníky nad věkem "nezletilých"...

Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský:

"Někteří vydávají za děti... bývá to obvyklá praxe. Švédští policisté říkali, že konkrétně ve Švédsku zjistili, že lhalo 84 procent běženců."

A upozornil na statistiku, kterou zveřejnila BBC: "Švédská národní agentura pro forenzní medicínu zkontrolovala necelých 8000 žadatelů o azyl, kteří o sobě tvrdili, že je jim méně než 18 let a jsou tedy nezletilí. Celkem u více než 6600 z nich bylo odhaleno, že jejich reálný věk je vyšší než 18 let."

D. Stirský 19.9.2018 9:35

Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

Můj návrh směřuje přímo na Řecko. Na jeho území se nachází asi 3 500 nedoprovázených dětí a sirotků, u nichž jsme buď schopni potvrdit, že jsou sirotky, anebo se jejich rodiče pohřešují. Ty z nich, které jsem viděla, měli od 10 do 18 let. Ale je na ČR, jestli si pro přijímání sirotků stanoví věkový limit - např.Sir Winton v r. 1939 převážel z Čsl. jen děti mladší 16 let. Jsou to převážně děti, které přišly o rodiče během převozu přes Turecko, byly dopraveny přes ostrovy a dostaly se postupně až do srbského vnitrozemí. Viděla jsem skupiny dětí ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu, které se společně učily anglicky a řecky. To, že mezi nimi převažují kluci, je pravda. Mezi rodinnými příslušníky jsou považováni za ty odolnější, a pokud prchají ze Sýrie, mají větší šanci dostat se úspěšně mimo válečnou zónu. Dívky tam ale jsou taky.

J. Kulheim 19.9.2018 9:47

Re: Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

Konejte, buďte příkladem pro ostatní. Mudrování není pro sirotka žádná pomoc. Co s ostatními sirotky, kteří jsou mimo Řecko. Gesta jsou k ničemu, nic neřeší.

K. Nový 19.9.2018 10:19

Re: Pro mne relevantní info, ne bláboly Holáska:

"Mezi rodinnými příslušníky jsou považováni za ty odolnější, a pokud

prchají ze Sýrie, mají větší šanci dostat se úspěšně mimo válečnou zónu." ---> takže žádní sirotci? A ten zbytek rodiny se sem přesune ihned, nebo až za nějakou dobu?

M. Malovec 19.9.2018 9:25

PS:

Pijavici Šojdrové.

M. Malovec 19.9.2018 9:24

Zeptejte se Terezy Boučkové

co onáší adopce cikánských dětí. A Šojdrové řekněte, aby těm sirotům vyřídila, ať jdou bojovat za svobodu a svůj stát, jako se to dělo před desítkami let v Evropě.

J. Kombercová 19.9.2018 9:03

Do včerejších Událostí, komentářů

pozvala čt do diskuse paní se sedmnáctiletou praxí v UNICEF. Škoda, že se u ní paní Šojdrová neinformovala o skutečných faktech v oblasti dětských uprchlíků v různých táborech od Sýrie až po ten řecký, nemusela zvednout takové vášně a hlavně zlobu z obou stran.