4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MIGRACE: Ušlechtilá paní Šojdrová

Návrh Michaely Šojdrové, europoslankyně za KDU-ČSL přijmout pět desítek sirot z Blízkého východu, které jsou kdesi v Řecku, je všechno jiné, než co je nám předkládáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Brousková 19.9.2018 10:07

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

"Veřejně rozhlašoval" ? Ani náhodou! Račte si to přečíst.sám. Hitler do konce války nenavštívil ani jeden koncentrák .Nikdy nikdo nenašel ani jeden dokument podepsaný Hitlerem, kde by nařizoval stavět plynové komory. Nebyla náhoda, že všechny vyhlazovací tábory a bylo jich pět, se nacházely na území tehdy okupovaného Polska Tabory s plynovými komorami.abychom si rozuměli. Že to nařídil je jisté, ale dával si velký pozor, aby se svět nezvděl co se tam odehrává.Nebo věříte tomu, že o masakru Poláků v Katyní Rusové , infrormovali občany CCCP ve filmových týdenících. Hitler to dělal podobně. Katyně byla ovšem dříve ,než plynové komory.

J. Ptáček 19.9.2018 16:26

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

A co Mauthausen nebo Ravensbruck?

P. Remeš 19.9.2018 9:18

Re: Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

Nejde o "sirotky", ale o "adolescenty bez doprovodu". To předně. Navíc, aby se vůbec dostali do Řecka, museli zaplatit tisíce dolarů ...

J. Koroptvička 19.9.2018 7:38

Národní fronta

Wagner Neviditelný pes,komouš Keller a Ovčáček na jedné lodi. Rozhovor s Kellerem uděla Petříček, což je mladý zapálený ,,konzervativec. Tak nám tady vzniká nová národní fronta čekých národovců s kremlohujery. A Putin se v Moskvě chechtá. Má tam 25 milionů muslimů a nikdo tam nesmí proti nim veřejně vystoupit. Že by miliardář a oligarcha Putin byl vítač a neomarxista?

J. Kopis 19.9.2018 7:08

Šojdrová na ČT ve světle faktů - není co dodat!

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare

F. Houžňák 19.9.2018 6:52

"Sirotci" samozřejmě nejsou žádní sirotci,

ale vybraní potomci bohatších muslimských rodin, které se tak chtějí dostat do Evropy. Jak se ukazuje, prakticky v každém případě, kdy "ubozí uprchlíci" v Německu vraždili, je jejich identaita zcela neznámá a založená buďto na zfalšovaných dokladech, nebo na vlastních údajích, které dotyčný ubohý uprchlík úřadům sdělil. "Šestnácti- a sedmnáctiletým" je zpravidla něco mezi 25 a 30 lety a mají za sebou pestrou kriminální kariéru jak v zemích svého původu, tak i v Evropě.

J. Pleva 19.9.2018 23:05

Re: "Sirotci" samozřejmě nejsou žádní sirotci,

Všichni tihle "ubozí sirotci a děti" ať už ze Syrie nebo Afganistánu nepříjemně připomínají gangy, které nedávno pro vlastní potěšení zapálili okolo stovky aut ve švédském G"oteborgu, během jediné noci. Už léta se tyto nevinné děti zabývají zakládáním požárů, znásilňováním, přepadáním a jiným bohulibým darebáctvím, aniž by je takzvaný právní stát ráčil postihnout. Jsou totiž většinou muslimové, a jako takoví chráněná divoká zvěř...

J. Červená 19.9.2018 6:26

Holáskovina

Kdyby byl před druhou světovou válkou internet,takhle nějak,jako pan Holásek,by psali lidé o židech. Nač jim pomáhat,vždyť je to židovská pakáž,co může za všechno zlo světa.Tenkrát o svém sobectví,nedostatku soucitu,nenávisti a malosti si lidi povídali jen tak mezi sebou.Teď se s tím chlubí na netu. Podstata je ale stejná tenkrát i teď.Je to horší zlo,než všichni muslimové dohromady.

S. Netzer 19.9.2018 7:17

Re: Holáskovina

Přesně tak.

R. Franc 19.9.2018 7:20

Re: Holáskovina

Jé, to je tak hloupý, paní Červená. Když už se oháníte židy, tak buďte opatrná, protože byste mohla to všechno muslimstvo dohromady pěkně naštvat. A pokud jste si tenkrát o svém sobectví, nedostatku soucitu, nenávisti a malosti povídali jen tak mezi sebou, tak to jste asi neměla moc hezký život. Ale je pravda, že je to vaše věc,

J. Kulheim 19.9.2018 8:30

Paní J. Červená

Lidem, kteří se ocitnou v nouzi je potřebné pomáhat. Na tom se asi shodneme. V tomto případě je důležitou otázkou do jakého věku budeme ještě mluvit o dětech. Pokud bychom za dítě považovali 18-ti leté, tak vtáhnout takové "dítě" do úplně jiného prostředí může navodit jak pro adoptivní rodiče, tak pro dítě velké problémy.

Řeči se vedou a voda teče. Lidí by neměli zbytečně mluvit, ale měli by být příkladem pro ostatní. U politiků to platí dvojnásobně. Paní Šojdrovou neznám, ale kdyby zveřejnila o kolik sirotků se sama postará, stala by se pro mně důvěryhodnější. To platí i pro vás paní J. Červená a ostatní, kteří mají v tomto směru pevný názor.

Na světě je 3 miliardy lidí, kteří žijí v chudobě a každý rok jich 30 milionů přibude. Všichni se do Evropy nevejdou a všem se pomoci nedá. Takže vždycky budeme postaveni před otázku komu pomoci a komu už ne. Těch otázek na které bychom si měli odpovědět před debatou je víc. Pokud víte nějakém klíči k řešení, tak ho zveřejněte.

Pokud by politici šli příkladem byla by to nejlepší ukázka toho, že to s pomocí myslí vážně. Paní Merkel ani pan Macrom děti nemají a mohli by se postarat o víc sirotků než rodina, která žije z ruky do huby. Já bych jim možná také začal věřit.

Zatím si myslím, že se jedná o hru na city od lidí, kteří mají jenom zájmy nemají žádné city. Nemůžou být tak hloupí, aby nevěděli, že přizpůsobit se životu v jiných podmínkách je velmi složité a ne každému se to podaří. Jsou z toho frustrace atd.

L. Severa 19.9.2018 14:37

Re: Paní J. Červená

Dobrý nápad ! Josefina Bakerová adoptovala, jestli se nemýlím, pět dětí(možná víc).

M. Moravcová 19.9.2018 8:46

Re: Holáskovina

arizace zcela malých sirotků

P. Remeš 19.9.2018 9:30

Re: Holáskovina

Další odporná manipulantka. Už nejen Šojdrová, ale i paní Červená nám tu předvádí narcistní moralistní pohoršování. To, co píše, jsou jen obrazy JEJÍ mysli, JEJÍ představy, které o panu Holáskovi a zdejších diskutujících nemusejí vypovídat vůbec nic ...

Manipulace s pocity viny patří k těm nejhnusnějším, protože se jim dá člověku jen velmi obtížně bránit ...

Z. Lapil 19.9.2018 17:41

Re: Holáskovina

Zní to jako dobro, ale potíž je v tom, že jde o dobro povinné, nebo přinejmenším shora (Šojdrová; EU) nadiktované. Že "my tady dole", včetně vás, předpokládám, vidíme i potíže, před kterými se nás hlasatelé dobra ani nepokoušejí varovat (naopak - kdo je zmíní, je označen málem za vraha malých dětí), je těm nahoře jedno přinejmenším natolik, že se tím nezabývají.

Podle mě je jedním ze základních rozdílů mezi "levicí" a "pravicí" to, že levice se pokouší všechno (například ty imigranty) řešit shora, zatímco pravice spoléhá na to, že většina lidí, nepochybně včetně vás a myslím, že i pana Holáska, nepotřebuje befél a dotaci na to, aby se postarala o akutně bezprizorné děcko.

Podle mě není problém v tom, že by zdejší lidi neměli rádi uprchlíky, ale v tom, že nevěří, že ti lidé, co se sem ve velkém hrnou, uprchlíci opravdu jsou. Navíc: čím dál víc mi připadá, že příchozí mají těžký kulturní šok z nás a my z nich. Jak chcete integrovat (= zařadit do systému: v první fázi "my nebudeme bít vás a vy nebude bít nás") lidi, se kterými si vzájemně vyčítáme i oblečení - burky atd. na jedné straně, krátké sukně a dekolty na straně druhé; to je přece, jde-li o život, naprosto nepodstatná věc!

Takže - jsem u toho zpátky, jim o život asi až tak nejde. Nebo si opravdu někdo myslí, že se hodlám angažovat ve prospěch lidí, kteří avizují svoji nadřazenost nad těmi, u nichž jedním dechem hledají pomoc?

V souvislosti se sirotky vzpomeňte na jezinky: Jen dva prstíčky strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme. A jak Smolíček dopadl...

J. Pospíšil 19.9.2018 5:35

Ono je to se sirotky tak trochu jinak

Brát sirotky má smysl, když je jisté, že jsou opravdu malí a nejsou ještě zcela indoktrinovaní a asimilovat do naší společnosti. Hergot, máme na to vůbec právo, udělat z dítěte, které ještě nemůže o sobě rozhodovat, zcela jiného člověka. Nechci být připomínačem, ale arizace zcela malých sirotků nám hodně vadila. Tak nevím, jestli by to bylo dobře? No a u starších je to zase přesazení do cizí kultury, to je špatně. Islám je poměrně totalitní a hluboko zažrané přesvědčení. To se moc předělávat nedá. V tom selhali i soudruzi za korejské války, turečtí zajatci byli vlastně jediní, kterým se nedaly vymýt mozky. Když se z toho dostali, tak byli jediní, kteří byli nezlomení, neměli psychické problémy na rozdíl od jiných zajatců. Když takoví lidé zůstavají v jiném prostředí, tak si uvědomují, že dobře placená místa, krásné ženy, krásná auta nejsou pro ně, ti místní kluci je často taky do party neberou. Těch co se integrují tak jako Cimír fakt moc není, pět deset procent. A zbytek si najdou lidi, která jim jejich frustrace rozmluví, řekne jim, že Islám to musí vybojovat, že budou nevěřícím vládnout. Vrátí je k víře a radikalizuje je. V druhé a třetí generaci jsou muslimové daleko radikálnější, než byli příchozi "gastarbeiteři", kteří byli vděční za to, že slušně vydělávají, že mohou posílat peníze. První generace pracovala prakticky celá, ve třetí je prý už daleko víc těch, co žijí na sociálu. Také je mezi nimi víc kriminality a radikalismu. Také se ukazuje, že většina sirotků je ve skutečnosti ve věku adolescentním az mladé dospělosti s deklarovaným nižším věkem.

A nakonec si myslím, že to pro paní poslankyni vymysleli tvůrcí akcí, petic a kampaní a poslední dobou i Františkovci, že jim šlo zase o mravní odsouzení nás, co nebudeme souhlasit, ať už máme, či nemáme Babiše rádi. Jak se do nás pustili, jako že jsme zrůdy, tak to je tedy hustý. Zase ti samí petičníci, mravní giganti, sluníčkáři, neziskovkáři, lidskoprávci a vůbec. Po kolikáté?

Vždyť je tak moc známe.

F. Houžňák 19.9.2018 6:53

Tyhle argumenty jsou pěkné, ale vzhledem, že je to

celé se "sirotky" vylhané, nemají moc smyslu.

M. Moravcová 19.9.2018 8:43

Re: Ono je to se sirotky tak trochu jinak

arizace zcela malých sirotků -dobrý argument

P. Dvořák 19.9.2018 4:53

Jsem poloviční sirotek!

Již nemám tatínka.

Mezi mými známými je spousta sirotků, kteří již nemají ani jednoho z rodičů.

Obecně bych řekl, že ve světě je podstatně víc dětí-sirotků, než padesátka pro Šojdrovku.

R. Gramblička 19.9.2018 7:38

Re: Jsem poloviční sirotek!

na dítě ale nevypadáte

R. Meišner 19.9.2018 0:22

já myslím

že je ještě třetí možnost,-- a sice že paní Šojdrová je nekonečně hloupá,, a myslí si, že tímhle pomůže své pidistraničce ve volbách. což se ovšem hodně přepočítala. viz sociální sítě. a ať si o nich myslíme cokoliv, jsou to voliči. -a ti mají vždycky pravdu.

I. Krahula 19.9.2018 7:17

Re: já myslím

Ano,tato možnost je velmi pravděpodobná.Nepomůže nikomu,nána.