17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MIGRACE: Ušlechtilá paní Šojdrová

Návrh Michaely Šojdrové, europoslankyně za KDU-ČSL přijmout pět desítek sirot z Blízkého východu, které jsou kdesi v Řecku, je všechno jiné, než co je nám předkládáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kopis 19.9.2018 9:11

Re: Do včerejších Událostí, komentářů

Rozpoutat vášně a zlobu byl účel celého toho tyjátru se "sirotky".

J. Kopis 19.9.2018 9:31

Re: Do včerejších Událostí, komentářů

Neziskový lidskoprávní sektor umí s vášní a zlobou pracovat velice efektivně, řekl bych dokonce, že je to podstata jejich existence. Jinak řečeno, bez vášní a zloby by ztratili své opodstatnění a museli začít pracovat!

D. Stirský 19.9.2018 8:58

Už včer jsem psal toto:

Poslanec/politik pustí v tramvaji sednout bábu a hned mu to Holásek omlátí o hlavu. Že se chtěl zviditelnit před volbami, že je to od něj ubohá a populistická předvolební kampaň. A když nepustí, poslanec je hulvát, nelida, nevychovanec, vyžírka placený z našich daní...

P. Remeš 19.9.2018 9:11

Re: Už včer jsem psal toto:

Holásek má pravdu. Šojdrová je dosti odporná manipulantnka. Už tím, jak si vybírá lživé termíny "sirotci" (podpořený obrázky malých dětí), když jde ve skutečnosti o "adolescenty bez doprovodu". Z její strany typické FAKE !

M. Moravcová 19.9.2018 11:18

Re: Už včer jsem psal toto:

Vymýšlíte si kraviny, abyste mohl napadnout autora?

V. Loula 19.9.2018 8:55

Názor

Diskutuje se tady o přijetí sirotků ve věkové hranici okolo 17 let, což je přesně ta hranice, kde se naprosto programově ukrývají lidé ve věku 19 až 25 let. Fajn, proč tedy nenavrhne přijmout 50 šestiletých sirotků, tam se opravdu nelze splest s 25 letým dospělcem.

J. Kopis 19.9.2018 9:00

Re: Názor

To by právě nesplnilo očekávaný účel!

K. Janyška 19.9.2018 8:54

Šojdrová je lidovecké

pako. Jak jinak... Dzp.

D. Stirský 19.9.2018 8:32

Tyto a podbné příspěvky

zvedají jen žaludek hned po ránu. To opravdu nikoho vůbec nenapadne, že ta paní, kterou osobně skoro nikdo neznáme, chce několika děckám docela obyčejně pomoci? Bez nějakých velkých ambicí politických? A také tím ukázat ze strany ČR alespoň kousek dobré vůle? Takové a podobné rádoby velemoudré, mudrlantské příspěvky mně připomínají obsáhlé Goebbelsovy tirády o tom, jak neexistuje dobrý Žid a že postoj "Židé ne, ale ten můj je výjimkou", je nepřípustný. Ostatně ve zdůvodňování, proč něco nejde, jsme u nás mistři. Vím, o čem píšu! Jsem od 11,5 let polovičním sirotkem a poznamenalo mě to na celý život. A nemusíte se mně ptát, kolik si těch děcek vezmu. Žádné! Jsme natolik bohatý stát a platím dosti velké daně (z příjmů a každý den DPH, občas v hospodě i tu spotřební), že postarat se o 90 děcek zvládneme bez větších problémů.

K. Nový 19.9.2018 8:46

Re: Tyto a podbné příspěvky

Není nutné si brát žádné. Mohou se vrátit do Sýrii (už se tam nebojuje, s výjimkou Idlíbu). Pokud chcete, můžete jim tam poslat nějaké peníze ze svého platu, důchodu či sociální podpory. Ostatně, nejsou to žádní sirotci, ale pouze nedoprovázené děti, o jejichž víme pouze dle jejich tvrzení. Takže, 28-letí "kluci".

D. Stirský 19.9.2018 8:55

Re: Tyto a podbné příspěvky

To máte z Parlamentních listů? Že jim je 28 let? Včera jsem četl obsáhlý rozhovor s tou paní, o jaké děti se jedná. 11 - 15 let, tuším.

J. Kopis 19.9.2018 9:02

Re: Tyto a podbné příspěvky

Právě, že jen tušíte a přitom máte odkaz na pořad ČT v této diskusi!

K. Nový 19.9.2018 10:15

Re: Tyto a podbné příspěvky

Šorjdrová prohlásila, že jsou to převážně chlapci ve věku 12–17 let. A, samozřejmě, je to pouze dle jejich tvrzení. Takže, 28-letí kluci.

V. Loula 19.9.2018 9:01

Re: Tyto a podbné příspěvky

A o jim v Syrii vybudovat vesničku SOS, podobnou jaké se u nás zrušily. Myslím, že peníze na tytu účely vláda již dávno vydává, a osobně Babiš a jeho Agrofert na tyto účely peníze již léta vydává, stejně jako Zeman třetinou svého platu. A já klidně souhlasím s celostátní sbírkou pro vybudování vesničky SOS v Syrii a pro její provoz.

P. Remeš 19.9.2018 9:15

Re: Tyto a podbné příspěvky

Šojdrové syn je lichvář (v Klímově pořadu před 3 lety bylo uváděno, že za tříměsíční půjčku 30.000 Kč inkasoval 130.000 Kč !!). Kdyby jeho matka chtěla "obyčejně pomáhat", mohla by klidně posílat dvě třetiny dvého europoslaneckého platu obětem svéhop syna a ještě by jí zbylo na velmi luxusní život ...

J. Kulheim 19.9.2018 9:42

Re: Tyto a podbné příspěvky

Bude je vychovávat stát? Výchovu jim stát nemůže poskytnout. Může jim poskytnou pouze sřechu nad hlavou, jídlo a dozor. Výchova zabezpečuje rodina. Navíc není možná komunikace.

Kolik je v Sírii sirotků nikdo neví. Odhadůjí, že kolem jednoho milionu. Podle jakého klíče bude někdo rozhodovat koho vzít a koho nechat v Sírii? Jak poznáte, že je to skutečně sirotek?

Přijmout deset sirotků nic neřeší. Je to pouze gesto a dělat si na sirotcích kampaň nebo ukazovat se jako sociálné citlivý, není poctivé. Poctivé jsou pouze konkretní činy, osobní příklad. Ani jeden diskutující nic konkretního, jak on přispěje k řešení tak závažného problému nenapsal. Proto jsou, pro mne, takoví lidé nedůvěryhodní. Moralizování, osočování apod. není k ničemu. Rozhodující jsou konkretní činy, těch kteří mají plnou hubu řečí. Příklady jsou nejdůležitější pro získání osobní důvěry pisatele. Já vám nevěřím a sirotčince nepovažuji za řeení. Můžeme finanšně pomáhat na místě, dodat něco v čem se dá ubytovat.

Mám obavu, že za nějaký čas budou chtít sjednotit rodinu a přijat otce, matku, sourozence, dědečka, babičku. Co potom s tím ?

F. Navrátil 19.9.2018 8:27

Euromadona Šojdrová

Šojdrová se v této problematice nikdy neangažovala a prohlédla (jaká to náhoda) před volbami. V minulých letech měla dosti času, aby z rodinných peněz cinknutých lichvářstvím založila nadaci na pomoc ubohým syrským sirotkům. Neudělala to a její nynější horování pro dovoz ubohých sirotečků (vousatých mladíků, kteří zaplatili tisíce dolarů za propašování do Řecka) se jeví jako politický předvolební hyenismus.

P. Čech 19.9.2018 8:09

Ano, B je správně!

Kdyby to paní Šojdrová myslela lidsky a z přesvědčení humanisticky, již dávno by do Řecka odjela a dva či tři 17tileté "sirotky" si přivezla do své domácnosti. Ze svého platu by uživila i čtyři či pět. Naše zákony jí umožňují adopci takových "sirotků" a nikdo jí v tom nebrání a nebránil. Ani Babiš, ani Česká republika. Tak o co jde? O volnou soutěž politických stran podle čl. 5 ústavy. O nic jiného.

V. Patkoš 19.9.2018 8:54

Re: Ano, B je správně!

Větší hovadinu už jste snad ani napsat nemohl, ikdyž co od vás čekat. Jak přesně si to představujete? Že Šojdrová dojede do Řecka a sirotka si odveze sebou jako suvenýr?

J. Kopis 19.9.2018 9:06

Re: Ano, B je správně!

Nejsou ani tak důležité představy p. Čecha, jako spíš pí. Šojdrové, které se ukazují být jako naprosto zcestné.

I. Břízová 19.9.2018 9:12

Re: Ano, B je správně!

Opravdu jste ještě nečetl ani neviděl jak si různé celebrity adoptují a vozí domů opuštěné sirotky z různých chudých zemí?

P. Čech 19.9.2018 12:01

Re: Ano, B je správně!

Samozřejmě k tomu existuje právní postup, ale o tom zde není třeba se rozepisovat. Prostě a jednoduše každý, kdo chce, může adoptovat koho chce. Samozřejmě přes úřady. Ty tomu však obecně nebrání Do toho procesu nemá nikdo co kecat, ani Babiš, ani Šojdrová, ani stát. Lidovecká husička ale chce, aby ty "sirotky" přijal stát a ne Jan Novák, Alena vonásková či František Vopršálek. A tady nastává problém.

K. Nový 19.9.2018 8:08

Pravda

1) V Sýrii je již nebojuje (s výjimkou Idlíbu), takže se všichni mohou vrátit domů. 2) Skutečným sirotkům nejlépe pomůžeme v jejich vlastní zemi, která je jim kulturně blízká. Oni se naší kultuře přizůsobit nebudou chtít (tak jak se nechtěli přizůsobit v Německu, Švédsku či Francii). 3) Imigranty tu nepotřebujeme. Sýrie je bude potřebovat více - je třeba zemi obnovit a syrská armáda potřebuje rekruty, aby mohla dobít Idlíb. 4) Sama Šojdrová viděla jen chlapce ve věku od 12 do 17 let. Takže, vzhledem k tomu, jak se (ne)zjišťuje věk, budou to samí 28-leté "kluci". 5) Nejsou to žádní "sirotci", ale pouze "nedoprovázené děti", takže nejspíše brzo objeví, že jim zbylo spousta příbuzných, které budeme muset též přijmou v rámci slučování rodin a živit je. Závěrem, není o co stát. Šojdrová se nejspíše zajímá o nějaké místo v Evropské byrokracii nebo migrační neZiskovce. Je to celé podfuk.

M. Rastislav 19.9.2018 7:45

Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

V r. 1939 Nicolas Winton za protektorátu odvezl 669 dětí z Česka, umístil všechny v rodinách protestanské Anglie a zachránil jim život. V r. 2018 je v uprchlických táborech 3 500 dětí; z nich řada sama bez doprovodu dospělých potřebuje pomoc a jejich výběr nemůže být složitý.

Je pravda, že některé „děti“, když vystoupí z lodi, řeknou, že je jim 16let, i když je jim třeba 24let. Ale udělení azylu sirotkům je zodpovědný akt, při němž se zjišťují „rodinné poměry“ a při kompletní prohlídce dítěte též jeho zdravotní stav a skutečné staří.

Je pravda, že rozpoutání kampaně „pomoc 50 sirotkům ze Sýrie“ před volbami může svědčit o „citovém“ vydírání za účelem zisku volebních bodů KDU, ale když to pomůže těm sirotkům, tak mi to nevadí.

Je pravda, že vyjádření „trollů a trollek“ jsou ubohá, např. ať si je vezmou a živí ti, kteří je chtějí, nebo „ušlechtilá paní Šojdrová“ ale je to lepší, než kdyby byla „cenzura“ a člověk by si nemohl přečíst jejich placené příspěvky.

Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

R. Sorge 19.9.2018 7:59

Re: Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

Řecko není Protektorát.

K. Nový 19.9.2018 8:09

Re: Prohra nebo vítězství „trollů“ bude vizitka národa.

V Sýrii se už nebojuje (s výjimkou Idlíbu). Mohou jet domů.

F. Houžňák 19.9.2018 8:10

Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

jako předvádíte, by měli policejně zakázat. Takže podle vás hrozí 24-letým muslimským "sirotkům" v Řecku transport do plynu?

S. Netzer 19.9.2018 8:22

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

Jste si jistý, že Nicholas Winton věděl v roce 1939 o existenci plynových komor, vtipálku?

P. Remeš 19.9.2018 9:19

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

Winston věděl velmi dobře, co jistý pán s knírkem veřejně rozhlašoval ve své knížce Můj boj ... Udivuje mě, že Vy to nevíte ... :oOO

S. Netzer 19.9.2018 9:27

Re: Jak říkají Němci, takovou (nejspíš hranou) naivitu,

Že Hitler byl vynálezcem plynových komor, a že o nich dokonce psal v Mein Kampfu slyším od vás poprvé.

Doposud platil za vynálezce plynových komor esesák Walter Rauff. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/245741-nacisticky-vynalezce-plynovych-komor-pracoval-pro-zapadni-nemecko-jako-spion.html