20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

MIGRACE: Babiš obstál v ČT výtečně

Jeden nemá dost často možnost pochválit našeho premiéra. Když volby dopadly, jak dopadly, položil jsem si (a to i na stránkách NP) otázku, jak se bude vyvíjet vztah premiéra Babiše k imigračním fantasmagoriím Bruselu,

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kombercová 1.8.2018 9:10

Re: Babiš prý obstál :-)

Poptávka, přesněji řečeno, je po tom, aby vůbec nevypluli.

J. Fialová 1.8.2018 9:41

Re: Babiš prý obstál :-)

Ano, děkuji Vám za upřesnění.

T. Kočí 1.8.2018 9:12

Re: Babiš prý obstál :-)

Babiš tradičně mluvil o něčem jiném než redaktorka.

Zajímavější bude, co OPRAVDU řekne Contimu. Dotace by mohly být ohroženy, na to pozor!

J. Kombercová 1.8.2018 9:26

Re: Babiš prý obstál :-)

Conte dotace nerozdává.

F. Houžňák 1.8.2018 10:34

Conti dělá gumy. Italský premiér

se jmenuje Conte. Pepa Conte.

J. Karlík 1.8.2018 9:57

Re: Babiš prý obstál :-)

Lépe je bude hájit ODS nebo TOP O9. Navíc, Babiš je premiér za hnutí ANO, nemůže si dělat co chce, vaše zájmy hájí hnuti ANO.

M. Moravcová 1.8.2018 13:37

Re: Babiš prý obstál :-)

jestli Babiš se Zemanem topí, to vy určitě podřezáváte svoje bližní. Že jo?

J. Richter 1.8.2018 15:38

Re: Babiš prý obstál :-)

mimořádně hloupé...

J. Jurax 1.8.2018 15:20

No jo, když on v tomhle migračním punktu se Vaše práva žádný Mirek Dušín bohužel hájit nechystá.

A společenská poptávka je nepouštět invazi migrantů do Evropy. Celkem pochybuju, že by se společenská poptávka změnila na vítání chlebem a solí - to je doména nanejvýš bruselských pitrysů a šílené Anděly, ale i tihle ve strachu o koryta obracejí.

A dodal bych, že posádku jakékoliv kocábky připrchlíky nacpané, co na moře nevypluje, nebude potřeba topit.

M. Malovec 1.8.2018 8:19

Je nepochybné, že

premiérovi a bohužel i jeho horně, jejíž názory jsou neznámé, stoupnou po zásluze preference. Škoda, v tomto případě, že ČT má slabou sledovanost.

J. Svoboda 1.8.2018 9:11

Re: Je nepochybné, že

-------- FakeNews --------

"ČT má slabou sledovanost"

F. Houžňák 1.8.2018 10:39

"Horna" je co? Normálně se tím míní

lesní roh. Babiš hraje na lesní roh, kterému stoupají preference?

J. Holíček 1.8.2018 8:17

Holíček chválí Holáska.

Jako vždy!

Je neuvěřitelné, za koho ti Italové tu slovanskou verbež mají. Conte nechce nic jiného, než aby Andrej popřel sám sebe.Prostě si myslí, že jedná s naivním troubou. Doufám, že v tomto případě Andrej vydrží a pro tentokrát neodvolá. Naivní trouba uržitě není, jen má často problémy se změnou větru. :-))

J. Chaloupka 1.8.2018 14:01

To víte, když byl v čele Sobotka, to byla jiná

káva, že?

M. Malovec 1.8.2018 8:14

Zajímalo by mne

koho zajímá názor nějaké daniely Písařovicové a jiných přemoudřelých redaktorů nesledovatelné ČT. Ať se spolek pana Dvořáka věnuje stardance a nehrabe se do politiky.

J. Holíček 1.8.2018 8:20

Re: Zajímalo by mne

No, opatrně, to ještě nevíme, jak se bude na Stardance agitovat. A to ještě nejsou známy všechny páry, klidně by se mohl objevit nějaký migrant nebo uprchlička. :-))

M. Malovec 1.8.2018 9:11

Re: Zajímalo by mne

Tam si, myslím, tolik nedovolí, tam potřebuje sledovanost kvůli sponzorům.

J. Svoboda 1.8.2018 9:12

Re: Zajímalo by mne

Copak, přemlouvají Okamuru?

Pěkný den.

M. Šejna 1.8.2018 7:52

Italové už asi Babišovu strategii pochopili

Před pár dny Italové zachranili topící se imigranty ve Středozemním moři. K překvapení hlavně tzv. "neziskovek" pak přepravili zachráněné imigranty zpět do Libye.

Tak se to má dělat.

R. Brzák 1.8.2018 7:58

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

Tak za prvé to není Babišova strategie - ale postup, který zní z úst rozumně uvažujících po celou dobu migrační krize (namátkou jen za politiky jmenuju třeba Robejška, nebo i Okamuru).

Ale jinak máte pravdu - zachránit znamená vytáhnout z topící se lodi na svou palubu, nikoliv si jej odvést domů.

M. Mikulec 1.8.2018 8:43

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

Jenomze v Ceute slo o sprosty utok na schengenskou hranici. Maroko nevalci, tak at mi dobroseri vysvetli ty statisice Marocanu v Evrope.

J. Uzel 1.8.2018 10:56

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

Topící se: https://www.facebook.com/SlusniLideSeVracejiBrno/videos/1002970243198937/

V. Církva 1.8.2018 8:14

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

U nedávné hrůzy v Řecku byl případ kdy lidé museli před ohněm do moře a zachránila je egyptská rybářská loď. Lidé si mají pomáhat. Nemyslím si, ale, že by ti chudáci zachránění turisté museli potom zůstat v Egyptě.

Mimo jiné, v Evropě jsou běžné oblasti, kde je vstup třeba kvůli lavinám zakázán. Když tam někdo vleze a je ohrožen, pomůže mu horská služba. Pak ale vymáhají výjezd na zachráněném, či jeho pojišťovně. Zkrátka nejen lidská práva, ale i povinností.

Svět nespasíme tím, že se necháme vydírat ilegály a teroristy. Pokud chce někdo pomáhat chudákům v Africe či Arábii ať jde na misie, nebo je sponzoruje. Za peníze, kterými Evropané platí ilegální migranty by se dalo vytvořit hodně projektů přímo v Africe.

J. Karlík 1.8.2018 7:26

Na slovíčko, Andreji.

Sledoval jsem pořad s premiérem a potvrdil se v názoru, že redaktorka plnila přání svého šéfa. Premiér obstál. Doufám, že záměr italského premiéra, dle mého názoru, vrazit klín mezi V4 prostřednictvím jeho nejslabšího článku, (záměr Itala), se nezdaří a premiér Babiš si poradí stejně, jako s Danielou. Nejsme národ Švejků, tím jsou Italové, jejichž flexibilita je známa a sami se s ní netají. I když Daniela se ptala, zcela vážně, zda by nám přijmutí jednoho migranta ublížilo. Odpověď byla jasná, proč bychom to dělali, byla by to šaškarna. ČT 24 opět zklamala.

V. Církva 1.8.2018 7:59

Re: Na slovíčko, Andreji.

Tak CT je známá názory EU mainstreamu. Neznáme skutečné názory paní Písařicové, vůbec nemusí být sluníčkářka. I my musíme v práci plnit zadání šéfa, proto bych se jí zastal.

Především ale, redaktor by měl být oponentem. Pokud si v politické debatě lidé jen notují je to divné a snad i špatné. Redaktor musí pokládat otázky které někteří lidé dávají, tím spíš když takto uvažuje velká část lidí promasírovaná tiskem na Západě a část u nás.

P. Remeš 1.8.2018 8:15

Re: Na slovíčko, Andreji.

Ona ale moderátorka nebyla Babišovi oponentkou. Vypadalo to, že ho vůbec neposlouchá, že je vykolejená jeho jednoznačným postojem, že se děsí toho, jak vyplnit čas, a tak mu klade předem připravené, ale pro tuto situaci neadekvátní otázky ...

J. Karlík 1.8.2018 8:26

Re: Na slovíčko, Andreji.

Vidím rozdíl mezi prací redaktora a např. technologa, soustružníka či truhláře. Skutečné názory redaktorky byly jasné, nemůže tak přesvědčivě zastávat to, s čím bytostně nesouhlasí. Nebo žádné nemá, což je ještě horší. Redaktor, dle mého názoru nemá být oponentem, má se ptát na názory svého hosta, diváci nejsou zvědaví na názory redaktorky či redaktora. To je bohužel zlozvyk všech současných, školit své hosty. Ale platí to i např. v BBC.

R. Doubravský 1.8.2018 12:13

Re: Na slovíčko, Andreji.

Když Daniela ten dotaz na jediného migranta položila, neznamenalo to, že si tu toho migranta přeje, ale pouze záměr, aby premiér zaujal stanovisko k vyčuranému principu "pár jich vezmeme a bude klid" (viz slovenský příklad). To se jí podařilo, přičemž Babiš nezklamal.

P. Remeš 1.8.2018 7:18

Babiš je mně třískou v noze, ale s autorem článku naprosto souhlasim. Byl jsem velmi příjemně překvapeni zcela jednoznačným a jasným postojem premiérovým a současně překvapen a rozladěn totálním selháním moderátorky. Své sluníčkářství dávala velmi trapně najevo ....

J. Karlík 1.8.2018 7:35

Re:

Tak Vy jste byl překvapen. A není to Vaše chyba? To překvapení? Tento postoj Babiš zastává již dlouho. To jste zjistil až teď? Asi ta tříska v noze přiotrávila Vaši nestrannost.