6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MIGRACE: Babiš obstál v ČT výtečně

Jeden nemá dost často možnost pochválit našeho premiéra. Když volby dopadly, jak dopadly, položil jsem si (a to i na stránkách NP) otázku, jak se bude vyvíjet vztah premiéra Babiše k imigračním fantasmagoriím Bruselu,

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kombercová 1.8.2018 15:34

Re: Migrace a náš stát.

Původně to začalo válečnými uprchlíky ze Sýrie, na které se nabalila masa ekonomických migrantů, teď už jsou to vesměs ekonomičtí, ale ti na rozdíl od Ukrajinců u pásu pracovat nebudou, vlastně nebudou pracovat raději vůbec, proto se do Evropy nevydali.

A ano, ti naši Vietnamci, Ukrajinci, Mongolové... to jsou také ekonomičtí migranti, jenže ti zde jsou po vzájemné dohodě, nevlámali se nelegálně přes hranice. A málokomu asi vadí, když zde zůstanou natrvalo, ,pokud splní všechny podmínky trvalého pobytu.

A. Alda 1.8.2018 11:49

Velmi stručně

a přitom zcela výstižně to napsal pan Havránek:

https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672840

F. Navrátil 1.8.2018 11:40

Bude velké divení?

Babiš zcela správně v rozhovoru odmítl přijetí islámských nelegálů, třeba jako kusovek. Bez povšimnutí ale prošel jeden jeho výrok, že zanedlouho budou volby do evropského parlamentu a že se bude EU divit, jak posílí nesystémové a protiimigrační strany. Jsem vážně zvědav, koho si ke komentování výsledků voleb ČT přizve. Bude to zase jako při volbách v USA, kdy čísla na obrazovce hovořila jasně, že byl zvolen Trump, ale moderátoři a hosté stále nevěřícně fantazírovali o možnostech vítězství Clintonové?

J. Kombercová 1.8.2018 13:30

Re: Bude velké divení?

Řekl to v tom rozhovoru dvakrát... takže asi neušel, tedy, neměl by ujít.

M. Mikulec 1.8.2018 16:16

Re: Bude velké divení?

Pane Navrátile, není těžké odhadnout, koho si ČT pozve: p. Přibáně z university v Cardiffu, a pana Lukeše z Bostonu.:-))

M. Pechr 1.8.2018 11:17

...Babiš mile překvapil...

J. Svoboda 1.8.2018 17:19

Re:

Pane Pechre, je velmi hloupé, tvrdit, že Babiš mile překvapil. Všichni velmi dobře víme, že Babiš si se stálostí svých názorů hlavu nedělá. Za den má na tutéž věc několik názorů. Měl byste si uvědomit, že se blíží volby a Babišovi moc a moc záleží na tom, jak dopadnou. Jeho podnikání podstatně záleží na evropských subvencích. Uznal, že teď je důležitější vyhovět názoru českých voličů a proto se tak zachoval. Myslím, že je teď velmi důležité, nescházet z cesty a rozhodně nenaletět Babišově účelovce, za níž je nutno současné Babišovo jednání považovat. Ráno Babiš, přes noc Bureš.

T. Kohout 1.8.2018 11:17

"1 emigrant"

Není nic jako "1 emigrant". Po prvním je druhý atd.

To je jako s těmi čluny. Kdyby se byl ten první poslal ke dnu (či humánněji, poslal zpět) tak by nebyl druhý atd.

Ten Ital je ale nějaký divný, Don ho chválí, jako to dělá (tj odmítá ty cestovatele), ale pro nás vystupuje, jako že bychom měli akceptovat aspoň jednoho. Nějaká levárna v tom bude. Válí to asi na všechny strany, povídá každému něco jiného. U politika ovšem nic překvapujícího.

Z. Klouček 1.8.2018 11:01

Souhlasím.

To, co říkal Babiš, bylo správné a srozumitelné (což je dnes vzácnost), a přeje si to i drtivá většina Čechů, Moravanů a Slezanů, které znám. Doufám, že ta slova budou převedena i v činy. Bez ohledu na výhrady, které k Babišovi mám, jej v uvedeném plně podporuji.

L. David 1.8.2018 10:59

Kéž by Babišovi jeho rezolutní postoj vydržel !

Pokud se tak stane, pak díky Bohu za Babiše !

Neboť jen totální ignoranti nechtějí chápat, že problém s vetřelci tisíckrát převyšuje jiné (ve srovnání s tím marginální) problémy, které je nutno v republice řešit !

T. Kohout 1.8.2018 11:21

Re: Kéž by Babišovi jeho rezolutní postoj vydržel !

No je to jasný, B. právě vyhrál volby. Bez ohledu na to, že ti ostatní z Ano jsou nuly (pražská primátorka, ministři /dopravy, obrany atd atd/), prostě Ano je marketinková nafouklá prázdná bublina, ale B. to všechno zmákne za všechny. Pár takových rozhovorů a bude mít ještě větší podporu než ten Polák či Maďar.

(A BTW Daniela byla zbytečně agresivní...)

J. Kombercová 1.8.2018 11:38

Re: Kéž by Babišovi jeho rezolutní postoj vydržel !

Musela splnit zadání... pořád koukala do papíru a jela jak parní stroj.

J. Jurax 1.8.2018 14:41

Jistě.

Nicméně v punktu migrace Babiš vyslovuje názory moudré a správné. Činí-li tak z vnitřního přesvědčení nebo z politického kalkulu je nepodstatné. Hlavně aby to vydrželo a aby slova byla následována činy.

F. Houžňák 1.8.2018 10:32

Zajímavé, když se na Babiše v televizi dívám

resp. ho poslouchám, značně mi svým střízlivým, pragmatickým tónem a volbou výrazů začíná připomínat Klause. Jak říkají Němci, docela se vymausroval.

P. Klíma 1.8.2018 9:51

Bravo Babiš! Bravo Holásek!👍👏 Podepisuji každé slovo!

J. Šrámek 1.8.2018 13:57

Re: Bravo Babiš! Bravo Holásek!👍👏 Podepisuji každé slovo!

Kdo se zněním tohoto příspěvku nesouhlasí,tak ať laskavě vysvětlí,jak a kde zaměstná tisícovku negramotných lidí.Kolik činí dávky v nouzi a minimální plat u nás a jinde v EU.Jak je přesvědčí,že náboženské a kmenové zvyklosti jsou podřízeny zákonům našeho státu.

J. Jurax 1.8.2018 15:01

Ano.

A přitom všem nesmí porušit jejich lidská práva a samozřejmě plně respektovat jejich náboženství.

Je to řešitelné asi stejně jako kvadratura kruhu pomocí euklidovské kostrukce jen kružítkem a pravítkem bez stupnice. Zatím se to nikomu nepovedlo a nepovede (u kvadratury je to dokázáno matematicky, u migrantů daného typu empiricky).

P. Flener 1.8.2018 9:42

Opět musím otevřít kategorii "cikáni"

Souvisí to totiž s uprchlíky velmi úzce, i cikáni totiž přivandrovali do Evropy kdysi dávno jako migranti a očekávali, že zde budou bezpracně parazitovat na tehdejších společnostech, šli za lepší životní úrovní. To že se za celá staletí nebyli schopni přizpůsobit evropské populaci a kultuře života, nenaučili se živit se prací, a že s nimi máme i my jako ČR naprosto neřešitelné potíže, že nás stojí opakovaně miliardy, to je důkaz a potvrzení toho, že bychom měli dnešní migranty z Afriky a Arábie striktně odmítat. Až tady jednou budou, bude pozdě - je to přesně jako s cikány. A to není prosím žádný rasismus, jak to někteří blbové se zatemnělým mozkem říkají, jsou to pouze fakta. Skutečnost, že se mezi migranty tu a tam vyskytnou také lidé slušní a vzdělaní hraje naprosto marginální roli a není nutné jí brát ve strategických úvahách v potaz.

J. Červená 1.8.2018 10:25

Re: Opět musím otevřít kategorii "cikáni"

Zajímalo by mě,kolik migrantů jste už potkal,že o nich tvrdíte,že nechtějí a neumějí pracovat.

F. Houžňák 1.8.2018 10:28

U nás se takoví flákají po celém městě,

takže bych odhadl, za těch pár let jsem jich potkal už řádově tisíce. Jestli neumějí, to nevím, ale že nechtějí, je zcela jasné. Lidi na práci přitom hledají všude.

J. Svoboda 1.8.2018 9:09

Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

J. Kombercová 1.8.2018 9:26

Re: Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

Vypíchněte mi z toho pořadu nějaké "strašení". Děkuji.

T. Hraj 1.8.2018 10:00

Re: Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

Slovo "strašení" má zcela nový, pokrokový význam. To nevíte? Stejně jako "pomoc", "solidarita", "obohacení", ale také "populismus", "rasismus", "xenofobie" atd. Doufám, že jste neuvízla ve starém, zpátečnickém chápání těchto pojmů!

Š. Hašek 1.8.2018 10:16

Re: Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

Já "uvízl" ve slovníkovém pojetí doby "předbruselsko lidskoprávní". Takové ty tlusté knihy, nemusely se od Františka Josefa I ani přepisovat. Jen infinitivy už v nich nemají koncovku -ti.

Z toho plyne, že televizi, Halíka, Kalouska, Merkelovou, ........ občas nechápu/považuji je za polovzdělance. Zkráceno.

J. Kombercová 1.8.2018 11:39

Re: Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

Vidím, že máte pro dnešek vyděláno. Tak snad jindy.

Světu mír!

M. Krátký 1.8.2018 8:54

Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

už jenom tím, kam nás geograficky zařazují - prý jsme "Východní Slované" a pod urážky - přitom velká část České republiky je v Evropě umístěna západněji než Berlín a o Vídni ani nemluvě - jsou to šmejdi - doufejmě, že V4 +Rakousko a další státy na Balkáně se vzchopí proti těmto šmejdům - islám do Evropy nepatří

S. Netzer 1.8.2018 9:25

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Vox populi, vox vox volů.

T. Hraj 1.8.2018 9:54

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Neboli co se tady patlat s nějakou demokracií, že?

To je zajímavé doznání.

S. Netzer 1.8.2018 10:26

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Rád překrucujete? "Doznání" (Aveu) máte též rádi, že? :-)))

"Vox populi, vox bovi" se vztahuje pouze na kvalitu voličstva.

Potvrzení pravdivosti tohoto tvrzení je například výsledek poslední prezidentské volby v ČR. :-))))

H. Lukešová 1.8.2018 10:36

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Takže nadřazenost vaše? Ti, co volí Zemana, Okamuru nebo Babiše jsou podlidé hodni k likvidaci, potkani, hnus, zatímco ti, co volí neomarxisty jsou hodni k vládě. Takže dík za vysvětlení.