30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 15.1.2006 23:18

Zajímavé analýzy zajímavého analytika nám tak jako vždy říkají vše kromě pravdy... O popisované době nejlépe vypovídají tři dokumenty:

Zajímavé analýzy zajímavého analytika nám tak jako vždy říkají vše kromě pravdy... O popisované době nejlépe vypovídají tři dokumenty:
1) KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
2) ČESKÝ STÁTNÍ (POST) KOMUNISTICKÝ ORGANISOVANÝ ZLOČIN, NEJMOCNĚJŠÍ RESORT ČR!
3) ORGANIZOVANÝ ZLOČIN, NEJMOCNĚJŠÍ STÁTNÍ REZORT: Policie České republiky -stále pod ruskou kontrolou- jako největší skupina čs organizovaného zločinu!
pavel 99 15.1.2006 21:56

Nužekdyž to zrekapitulujeme

tak pan Vízek si vzal poměrně solidní a korektní články analytika Kohouta, připojil k nim "závěry", ke kterým formálně správnou logikou nelze v žádném případě dojít a tyto se pokoušel ironizovat. K tomu několikrát dodal, že určitým věcem "nerozumí". A tomuto "výpotku" on sám a pokřikující klaka říkají ARGUMENTY a chtějí je vyvracet (a někteří si to dokonce pletou s názory). Přitom na přímý a opakovaný dotaz která část textu jsou ony "argumenty" nikdo z nich nedokáže odpovědět (popravdě - odpovídat se dá jenom těžko).
Kvetla 15.1.2006 11:20

jen se do mně,občánci,navážejte...

já vám to oplatím po volbách.zvednu vám úroky z vašich půjček,lízingů,hypoték aj.,zavedu Vám milionářskou daň z majetku nad milion a budete prstíčkem hrabat a špendlíčkem kopat,abyste měli na suché erteple k obědu.Já nezapomínám.Váš  P.A stále ještě je čas na měnovou reformu.Od milionu 1:50,od desteti 1:500 !!!
Ladislav N. 15.1.2006 2:49

"Stranická demokracie" v KSČSSD podle Paroubka (a Vízka :)...

ČSSD škrtla poslance kvůli kritice Krausovy aféry  
 
 
Vedení ČSSD vyřadilo z liberecké kandidátky poslance Oldřicha Němce. Podle premiéra si neměl dovolit kritizovat Michala Krause za kakaovou aféru. Poslanci, který byl na nevolitelném místě, hrozí vyloučení ze strany.
Poslanec Oldřich Němec se dříve vyjádřil negativně k aféře Michala Krause. Ten čelí podezření z podezřelého nákupu akcí podniku na kakao v Ghaně. Kraus se už vzdal postu šéfa poslaneckého klubu ČSSD a šéfa rozpočtového výboru Sněmovny.
Podle Němce se měl vzdát i svého mandátu. Kraus totiž zůstal i nadále lídrem kandidátky na Liberecku. "Podle mě to v kraji kandidátku poškodí," prohlásil dříve Němec.
Premiér Jiří Paroubek po jednání předsednictva ČSSD prohlásil, že si kritiku Krause nemůže nikdo dovolit. Podle něj "končí legrace", když je volební kampaň.
"Jestliže vedení strany řekne, že se nikdo nebude vyjadřovat k určité kauze, když o ní nic neví, tak to musí platit. Němec se autoritativně vyjadřoval ke Krausově kauze," dodal Paroubek.
dvd 15.1.2006 8:11

Učenlivý žák ten Paroubek

Roma locuta est, causa finita est
janabok 15.1.2006 2:23

racek 00:40

klesající deficit??? ...
racek poletuje v jiné zemi než já? ...
 
i ten socialistický  blb Sobotka má na stránkách MF grafy...
buďte od té lásky, racku, a zkuste na ně juknout, než začnete psát zhovadilosti...
jinak jste jenom pro smích...
www racek 15.1.2006 22:44

Re: racek 00:40

asi žiješ opravdu jinde, ale děvče, vzpamatuj se. pindáš ptákoviny.
pavel 99 15.1.2006 22:47

Re: Re: racek 00:40

a tohle byly nejspíše také "argumenty", že?
janabok 15.1.2006 2:17

2autor

čekejte telefon! ...
po přečtení článku se jistě bude p. Kohout ucházet  (s vaším laskavým souhlasem) o místo uklízečky na sekretariátu Ekonoma Nejvyššího, tedy soudruha Vízka...
 
autor je magor? ...
nebo to je provokace? ...
AeroKarel 15.1.2006 1:04

racku.

 kde račiž viděti ten klesající deficit?
Jediné, co klesá, je nárůst deficitu.  Deficir co takový neustále roste! Jen socani vřeští (nepodloženě) cosi o jeho klesání .......
Pokud by se jednalo o dluh Tvé rodiny, také by si se asi zajímal o celkovou částku ke splacení a ne o jakási procenta.
Jenže dluhy dělají socani a platíme my. Trochu rozdíl od rodiny. .........
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 5:59

Re: DLUHY SOCIALISTICKÉ VLÁDY PRUDCE ROSTOU - viz vládní statistika (MFČR) a grafy

K nahlédnutí zde:
 
resp. tento graf:
 
 
A teď nám může "matematik"  s diplomem Univerzity Karlovy Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter.
(www racek mu jistě rád pomůže :-D )
www racek 15.1.2006 22:50

Re: racku.

ono je něco jiného   dluh, to je souhrnné číslo (a ten roste) a deficit, to jsou deficity konkrétních jednotlivých rozpočtů.
sakra, to mě ale nenapadlo, že zrovna tuhle triviálnost  budu muset  zdejším ekonomům vysvětlovat.  mám ještě jednodušeji, ještě triviálněji?
a k socanům mám dost daleko, ty jsem nikdy nevolil. tuhle triviálnost ale asi budu vysvětlovat marně.
Ladislav N. 16.1.2006 1:16

www racku, DEFICIT ROZPOČTU a CELKOVÝ STÁTNÍ DLUH spolu úzce souvisejí...

Racku, ono se vám to (s Vízkem) snadno pindá o "klesajících deficitech", když víte, že neinformovaný občan si to neumí přebrat a netuší, že CELKOVÝ DLUH, kvůli němuž vláda ROČNĚ obere své pracující poddané o dalších řádově 30 miliard (30 000 milionů!) Kč, jenom aby mohla zaplatit úroky, ...trvale a rychle ROSTE! (Viz graf MFČR) Na tom grafu se "úspěšné vládnutí ČSSD" už vysvětluje hůř, což? Zvláště odečteme li od "růstu" jeho deficitní financování... ;-)
www racek 15.1.2006 0:40

mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

pořát víc analytik kapitálových trhů než makroekonom. už se několikrát dost šeredně pomýlil. je fakt, že ekonomický růst tady je a je nastartován při klesajícím deficitu. taková modrá šance předpokládá pro nastartování ekonomiky deficit asi 150 mld do bodu obratu, z reálných čísel však k obratu nemůže dojít. takže ... tlustého se sakra obávám.
Ladislav N. 15.1.2006 1:07

Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

Já tyhle "startéry ekonomického růstu" vašeho typu, racku, "miluju". Copak jste nám to vlastně ve svém příspěvku chtěl sdělit? :-O Vy tu "ekonomii" musíte mít "zmáknutou" asi jako Vízek, když uvažujete takhle ve zkratkách... :-D
janabok 15.1.2006 2:09

Re: Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

Ladislav N.
www racek 15.1.2006 22:51

Re: Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

přeči modrou šanci. tam to všecko je.
Ladislav N. 15.1.2006 0:38

Vízku, vy nekladete argumenty založené na znalosti jevů, vy plácáte negramotné kydy...

V tom je celá ubohost vašich řečí "o pravdě vznikající ve sporech"... O pravdě se totiž nehlasuje, pravda se dokazuje argumenty a důkazy. Jestliže státní dluh závratně narostl za vlády ČSSD a stále roste, pak soudný člověk vidí, že ROSTE a ne že klesá... A tak je to i s vašimi ostatními bláboly a lžemi, které používáte. Jako správný komunista. Dialektiku na nás! :-D
doxa 15.1.2006 0:36

My už máme tréning

V roce 1945 jsme také stáli na pokraji propasti, avšak následně jsme udělali veliký krok vpřed
www racek 15.1.2006 0:33

jo, pane vízek, představte si,

že pan kohout je hlavní se sboru poradců vašeho ministra sobotky ... chápete to? já tedy jo.... he he he... on má takovejch víc. taky s čobky... třeba. šikovný chlapec, ten váš ministr.
František Vízek 14.1.2006 22:25

Všem a dnes naposledy:

Pravda se už přes 2000 let rodí ve sporech a narodit se vskutku může, pokud se polemika vede slušně, věcně, klidně a vychází z argumentů. K tomu mnohdy stačí  být nadán selským rozumem a obyčejnou lidskou slušností. Dialog má to být souboj názorů a ne boj člověka s člověkem... To tady bylo 50 let (za totality nacistické plus bolševické). Neměli bychom ty hrůzy oživovat...
pavel 99 14.1.2006 23:35

Re: Všem a dnes naposledy:

dost dobře si neumím představit "...souboj názorů..." - nepletete si náhodou (a mnozí Vaši obdivovatelé) názor a argument? Názor se dá toliko sdělit (může být i čistě iracionální, bez argumentačního podkladu), zatímco argument vyvracet. (Pokud se ovšem názoru neříká argument.)
Pepa z depa 14.1.2006 23:56

Re: Re: Všem a dnes naposledy:

Souboj názorů je myslím v pořádku.
Argument přece znamená konkrétní důkaz, důvod.
Na základě sady argumentů abstrahuji a vytvářím si názor.
S názorem jdu do boje, do konfrontací.
A vytahuji jednotlivé argumenty, kterými správnost mého názoru dokládám.
pavel 99 15.1.2006 0:15

Re: Re: Re: Všem a dnes naposledy:

Je mi líto, ale pořád vidím nanejvýš "souboj" argumentů. Zkuste mi argumenty vyvrátit názor na červenou barvu, která se mi tak nějak nelíbí?
František Vízek 14.1.2006 21:59

Moudrá slova Arnošta Lustiga,

která adresuji všem, kteří se urputně snaží, aby bylo líp a podstupují denně boj s lidskou hloupostí... i na těchto stránkách, přestože je jim jasné, že jde o zápas nekonečný, ba marný:
 
Tisíce let zápasí lidi s totožnými potížemi. Jednou čelí lvům v aréně, potom tankům v ulicích, a mezitím cenzuře, drábům, uzurpátorům moci všeho druhu, falešným svědkům, zlodějům a podvodníkům a bratříčkům podobného ražení. Stojí za to si přečíst v archivech, co se stalo před sto roky, abychom věděli, že to bylo podobné dnešku i kdybychom si namlouvali, oč jsme dál. Má to jen jiné šaty.         (Arnošt Lustig)
Ladislav N. 15.1.2006 0:16

Re: ...a podstupují denně boj s lidskou hloupostí... i na těchto stránkách, přestože je jim jasné, že jde o zápas nekonečný, ba marný

Potíž je v tom, že bojovat s vaší hloupostí, Vízku, je skutečně marné snažení... :-D
AeroKarel 14.1.2006 21:31

Čumile

Vízkovy nápady jsou tam vyvráceny velmi fundovaně.
Já zde jen projevuji trochu podiv nad tím, že to soudruh Vízek nejen neuznává, nýbrž do Kohouta ještě vandruje.
Kohout není politik, on je ekonomický analitik. Že jsou jeho analýzy politikům nepříjemné ovšem není divu.
Pepa z depa 14.1.2006 21:49

Re: Čumile

vzhledem k tomu, že podle p. Kohouta ekonomiku dělají špatně v celé západní, východní i střední Evropě, tak jeho názory asi politikům zrovna rvát žíly nebudou ...
Ladislav N. 15.1.2006 0:25

Re: Kohoutovy názory asi politikům zrovna rvát žíly nebudou ...

Těm komunistickým, které obdivujete, určitě ne.
AeroKarel 14.1.2006 21:22

Ale kdepak Myschi,

" to jen to jeho, protoze byl kdysi komunista."
Ne proto, že byl komunista, byť to nic pěkného není.
Proto, že doporučuje komunistické recepty tady a teď.