17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Majkl 14.1.2006 16:06

Re: Ladislav, pravda a solidnost...

doufám, že s těmi kontrolami majetku začnete nejdřív ve vaší straně. Co kdybyste se třeba vyjádřil ke kakaovému Krausovi, když už si pořád berete do pusy Tlustého?
Mimozemstan 14.1.2006 16:32

Re: Ladislav, pravda a solidnost...

Musim zde vyjadrit podporu Vasemu clanku i prispevku. Mam naprosto stejny nazor na hazardovani s ekonomikou soudruhy inspirovanymi v Bukuresti a v Moskve. ZADNA ze zapadnich vyspelych ekonomik nema rovnou dan a ty puvodni postsovetske staty si ji muzou dovolit jenom proto, protoze vysavaji penize do rozpoctu z rozpoctu EU.
Zdeněk 14.1.2006 19:07

Re: Re: Ladislav, pravda a solidnost...

Milý Marťane,
 tzv. západní ekonomika bohužel dnes již není. Vše, pokud to na Marzu nevíte, do nedávné doby ovládali socialisté. Plody jejích práce nyní sklízí celá západní civilizace. Lady Thatherová měla pravdu. Že ji Němci i Francouzi nadávali do Železné Lady a naši komouši se k tomu přidali, ber jako důkaz přirozené sounáležitosti, kterou rozdělil jen Stalin. Vy všichni tzv. sociálně založení  se snažíte dát " Vámi definované lůze" berličky pro uchopení moci a pro svoji dutou kariéru. Marxisté tyto nazývají LUPENPROLETARIÁTEM. Jedno jste i s nimi!!!
Evropa je v krizi vinou uplatkářů vlastních voličů. Toto je civilizační zločin, který lidstvo zavedlo do velmi těžko řešitelného tonutí v bahně planých slibů. Volba spočívající na slibech není perspektivou. Je to hnúj. Bohužel rozptyl úrovně lidstva definovaný IQ je hodně špatný a populisty velmi zneužitelný. Demokracie je dobrá ale stav společnosti dokazuje, že lidstvo na ni stále nemá. Levný populismus bude vítězit stále. Záleží jen na slíbených buřtech. Přeji Vám šťastnou volbu ingrediencí a osvědčené kuchařky. Mein Kampf je pro Paroubky atd. dobrý zdroj studia. Takže:" Čest soudruzi  a nezapomeňte v práci v šest"
Mimozemstan 14.1.2006 20:13

Re: Re: Re: Ladislav, pravda a solidnost...

Podavate zajimave informace, lec nepravdive:
 
Zapadni ekonomika neexistuje? A ja si naivne myslel, ze se pomalu zacina praktikovat i v CR.
 
M.Thatcher byla nazvana Zeleznou Lady jako prvni Rusy, protoze nekompromisne protestovala proti Zelezne opone, velmi dobre ji znala ze sve prace pro jistou tabakovou spolecnost.
 
Evropa podava slusne ekonomicke vysledky, dukazem toho je relativne vysoky kurs Eura oproti dolaru. Mozna si jeste pamatujete, ze Euro bylo k dolaru ve stejnem pomeru jako je dnes dolar k Euru na zacatku zavedeni Eura.
 
Ja jsem nekolikrat psal, ze jsem pravicovy podnikatel. Marxista uz vubec ne.
A ja se Vam nesnazim davat nic, natoz berlicky. Musite se postarat sam o sebe.
  Mne spis pripada, ze mnoho lidi s podobnym vyjadrovanim jaky vy, jsou narychlo prebarveni bolsevici, ktery ve veskere snaze zakryt svuj puvod se snazi za kazdou cenu nachazet extremni anti reseni. Pusobi to nasilne a nepresvedcive.
Bubik 14.1.2006 18:35

Re: Ladislav, pravda a solidnost...

to jsou věci - pan Vízek by rád majetková přiznání...
 
A jak si to pane představujete? Kdo rozhodne, že můžete mít majetek za 10 MKč a jste povinen absolvovat oceňovací martyrium? Občan sám? Okresní výbor ČSSD? Sousedi? Finančák? Nebo budeme oceňovat majetek všichni a psát čestné prohlášení, že hranici nepřekračujeme?  Nebo to podáme všichni a dokladovat budou jen vyzvaní? Bude se oceňovat v cenách tržních, odhadních, účetních nebo snad dle cenových map? Jak oceníte šperky po Vaší babičce ? Jak dokážete, že jste je neschoval a poctivě přiznal? Bude dovoleno, aby finančák vtrhl do vašeho domu a udělal domovní prohlídku?  Jak dokážete vaši výplatu před 10 lety, když firma třeba už neexistuje, doklady už dávno nemáte a povinnost je schovávat jste neměl? Vydá vám finančák potvrzení o vašich pžíjmech? Nebo důchoďák? Nebo to je váš problém? Mimochodem majetek 10 milionů má každý majitel činžáku, případně majitel většího RD na lukrativním místě, mající i chatu a nové auto (že ho to 10MKč nestálo protože cena domků a chat narostla administrativně, je jasné).
Otázek spousta, nejasností ještě víc.  Jenže blíží se volby a vaši závistiví voliči na takovéhle perly slyší.......
 
František Vízek 14.1.2006 22:11

Re: Re: Ladislav, pravda a solidnost...

Stačí, když se nebudeme tvářit, že kolem nás jsou země ekonomiky, školství, zdravotnictví a práva prosté. Stačí, když se poučíme na chybách jiných, což je levnější než učit se na vlastních chybách. Stačí, když si uvědomíme, že přenositelnou je každá dobrá zkušenost ze zemí, kde si přes půl století podávají ruce dobré podnikatelské prostředí s právními normami, se solidností zaměstnavatelů a zaměstnanců a  odborů atd.
pavel 99 14.1.2006 23:23

Re: Re: Re: Ladislav, pravda a solidnost...

no to jste to tedy "dovysvětlil" padla tady desítka velmi korektních a logických otázek a Vy na to s "tvářením". (Nic jiného jste nedokázal odpovědět.) Tak se "tvařme" jako bychom přiznání měli. Můžete mi vysvětlut, jak by to (na mnoha konkrétních kauzách - výběru je přehršel) pomohlo?
Tom 14.1.2006 20:50

Re: Ladislav, pravda a solidnost...

František Vízek 14.1.2006 13:39

Odpověď všem...

Svoji odpověď diskutujícímu panu Bubíkovi nabízímI všem, protože jako jeden z mála naznačil chuť věcně diskutovat...
 
I já, pane Bubíku, mám děti a dokonce už i třináct vnoučat.
Jsem proto rád, že se včas a to už za  Miloše Zemana odkryly všechny dluhy schované za Klausových vlád do České konsolidační agentury, České inkasní a České finanční (aby bylo vytvořeno zdání vyrovnaných rozpočtů) a začaly se postupně splácet. Jenom oddlužení bank dělá podle analytiků přes půl bilionu korun... Vadí-li Vám, že se tyto věci napravují už teď (kdy má Česko druhé nejmenší zadlužení v Evropě v poměru k HDP), potom by se problém musel odložit do příštích 20 - 30 let a to by vskutku odnesla generace nevinných...
 
Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP).  Kéž to vydrží a přežije i šňůru příštích voleb.
Ladislav N. 14.1.2006 13:50

Re: Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Státní dluh neustále roste (vyjádřen v Kč) a nejvíc narostl za vlády ČSSD. Ani ti komunisté za totality nedělali dluhy tempem, jako ČSSD v posledních 8 letech. Kdo bude ty vaše dluhy splácet? Vláda po ČSSD, aby lidé jako vy mohli pak vykřiklovat: Vidíte? Oni vám utahují opasky, za nás bylo dobře! ..... Jo. Bylo. NA DLUH! Jenom úroky ze státního dluhu činí kolem 30 miliard Kč ročně!
František Vízek 14.1.2006 14:40

Re: Re: Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Český statistický úřad ... a Eurostat  ?  Říká Vám to, Ladislave něco ?
Najděte, studujte, přemýšlejte a potom hrrr na zkreslené názory !  Není snad pravda, že ČR přes všechny naše nářky a nespokojenosti je pokud jde o dluh vzhledem k HDP nesrovnatelně lepší než celá vyspělá Evropská unie a nejvyspělejší USA.  A protože se dluhy nejspravedlivěji porovnávají právě v procentech k HDP, je nad slunce jasné, kde je pravda. Jde Vám ale opravdu o pravdu ?
Ladislav N. 14.1.2006 20:47

Re: Re: Re: Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Vízku, jestli nejste schopen udat vysoký nárust státního dluhu za posledních 8 let v absolutních číslech (vyjádřeno v Kč) a melete tady cosi o poklesu a procentech k HDP, tak s tímhle můžete uspět zase jenom u negramotů ve vaší sraně. Vy totiž ZÁMĚRNĚ LŽETE a překrucujete!
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 6:25

LŽI FRANTIŠKA VÍZKA, komunisty, bývalého člena KSČ a ČSSD...

František Vízek 14.01.2006 13:39 napsal:
 
Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP). Jak se "snižuje"  schodek státního rozpočtu ČR je možno vidět zde (údaje MFČR):
 
http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/GT08.htm (viz dole na stránce) resp. tento graf:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/Images/G086.gif   A teď nám může "matematik s doktorátem z matematiky na Univerzitě Karlově" Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter.
František Vízek 14.1.2006 22:44

INU,

Když prasklo, co všechno schovala parta Václava Klause do České konsolidační agentury, do České inkasní a do České finanční, aby udržela zdání vyrovnaného státního rozpočtu,
musela přijít doba, kdy bude třeba SPLÁCET vytvořené dluhy.  A tato doba přišla. Jen do bank se nalilo půl bilionu korun... Hlavně, že se kostlivci ze skříní vytáhli, že se "přiznala barva" a jak ukazují fakta a dokládá statistika - napravuje se ! A dělá to vláda KOALIČNÍ (čili levice  s pravicí).
Ladislav N. 15.1.2006 7:57

Re: INU, VÍZKU, teď prasklo na vás, že LŽETE a PŘEKRUCUJETE fakta...

Podívejte se do té vaší "statistiky"  (viz odkazy na web MFČR) a předveďte nám podrobně, z kterých údajů tam uvedených jste čerpal vaše tvrzení uvedená v příspěvku, ve kterých letech byl nárust vládního dluhu tvořen "kostlivci ze skříně", kolik ve kterém roce to bylo mld. Kč a jaký podíl z celkového nárůstu státního dluhu ve kterém roce tito "kostlivci" činí.  Těším se na vaše argumenty! 
raptor 14.1.2006 14:02

Panenko skákavá! Třináct malejch Vízků!! :-/

Pavla B. 14.1.2006 17:07

Re: Panenko skákavá! Třináct malejch Vízků!! :-/

Aspoň bude mít ty dluhy kdo zaplatit:-)
jeff 14.1.2006 15:12

Re: Odpověď všem...

Pane Vízku, vy to nechápete, ale dobré to není. To co chválíte dosahovala Klausova vláda před 9 léty. Posledních 8 let nám zadluženost pouze roste a blíží se bilionu Kč. Co je ještě horší je skutečnost, že ten vypůjčený bilion se v podstatě prošustroval. Nebo můžete uvést nějakou smyslplnou vládní investici, kde vynaložené prostředky přinesly odpovídající ekonomický efekt?
František Vízek 14.1.2006 22:39

Re: Re: Odpověď všem...

Česká ekonomika je i podle novin, které nefandí ČSSD, v nejlepší kondici za celou dobu existence ČR. Můžeme se sice tvářit, že to je navzdory této vládě a že na tom nemá špetku zásluhy, ale fakta jsou fakta.
O dluzích darmo opakovat: jsme na tom nejlíp v Evropě (měřeno v procentech HDP) a už tři roky se daří při stavbě státního rozpočtu atakovat i ona vysněná mínus 3%, což je podmínka vstupu do eurozóny. Původně jsme se k nim měli dopracovat někdy v roce 2009.  A veřejný dluh - jak je všeobecně známo - může činit až 60% HDP, což překračuje EU i USA, ale u nás jsme hluboko pod 30%.  Takže NEPANIKAŘIT !    
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 6:38

DLUHY SOCIALISTICKÉ VLÁDY PRUDCE ROSTOU - viz vládní statistika (MFČR) a grafy:

K nahlédnutí zde:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/GT08.htm (viz dole na stránce) resp. tento graf:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/Images/G086.gif    A teď nám může "matematik s doktorátem z matematiky na Univerzitě Karlově" Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter a jak "hluboko pod 30% HDP" se celková častka státního dluhu nachází...
miro 14.1.2006 15:13

Re: Odpověď všem...

No , zase snuska polopravd bez uvedeni dalsich udaju a souvislosti, s timto se skutecen neda diskutovat, protoze ty polopravdy jsou zamerne podavane tak, aby prumerny ctenar bez hlubsich ynalosti naletel....
František Vízek 14.1.2006 15:25

ČSÚ a Eurostat

ČSÚ = Český statistický úřad a Eurostat = statistika na evropské úrovni.  U nich platí 1+1=2 , miro, a údaje lze najít.... Zkuste to. Pak uvěříte i těmto mým slovům:
 
Jsem proto rád, že se včas a to už za  Miloše Zemana odkryly všechny dluhy schované za Klausových vlád do České konsolidační agentury, České inkasní a České finanční (aby bylo vytvořeno zdání vyrovnaných rozpočtů) a začaly se postupně splácet. Jenom oddlužení bank dělá podle analytiků přes půl bilionu korun... Vadí-li Vám, že se tyto věci napravují už teď (kdy má Česko druhé nejmenší zadlužení v Evropě v poměru k HDP), potom by se problém musel odložit do příštích 20 - 30 let a to by vskutku odnesla generace nevinných...
 Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP).  Kéž to vydrží a přežije i šňůru příštích voleb.
miro 14.1.2006 15:57

Re: ČSÚ a Eurostat

pane Vizek, opet to same, uz v lonskem i letosnim roce jsme mohli mit vyrovnany rozpocet, uz ted mohla byt schvalena duchodova reforma, uz ted mohal byt zdrava koncepce zdravotnictni, namisto toho mame nesmirny avanturismus vlady , ktera stejne jako Vy jen argumentuje srovnanim s EU . Belgie, nemecko, francie, italie atd. se svymi financemi, rozpoctovzmi schodky nemohou byt pro mne srovnanim . Uplne stejne svym trem detem nedavam za priklad flakace a lidi, kteri nevyuzivaji svuj potencial. to by dopadly stejne jako oni. proto bych byl strasne rad , kdybychom se podivali na irska, finska , estonsko , a tady by jste snad musel pripustit ucinnost rovne dane, atp. pro mne neni dulezite to co povoluji evropska kriteria, ale zdravy rozum. ja i ma rodina se nastesti temito kriterii neridime, jinak uz bychom zbankrotovali .
preji vse dobre. dal nebudu krast svuj cas detem , radeji se budu venovat jim ...  
jarda 15.1.2006 10:37

Re: Re: ČSÚ a Eurostat

pane vízek, původně za Klause byly peníze v konsolidační agentuře mimo státní rozpočet, Zeman kritizoval, že se tím zkresluje výsledek a tak ZPOČÁTKU  socani do rozpočtu dluhy započítali, potom zjistili, že to "zkresluje" výsledek a tak už se to tam zase nezapočítává, platit se to ale bude                                                                                                    jarda
ziralek 14.1.2006 13:28

vizku pis dal.

 ty sprosty nazory nevypovidaji o tobe ale o urovni tech diskutujicich. krome nadavek nic jineho z pusy nevypusti a jsou desne tlusti.
znechucený 14.1.2006 13:19

fuj

Myslím, že se slušní příznivci ODS musí distancovat od sprostých a nedemokratických zde připojených komentátorských výkřiků. Ještě k tomu připojte, že Vízek je nějak rasově nečistý a založte si vlastní časopis, nejaký šéfredaktor se najde.
melkor 14.1.2006 22:55

Re: fuj

Je nutne, aby se distancovali oba?
Kony 14.1.2006 13:09

Kam se dá až klesnout ?

Tohoto momentu jsem se od volby V.Klause prezidentem nejvíce obával. Tedy doby, kdy pan V. Klaus začne falšovat historii. Přizval si k asistenci celou svou skupinu, která se podílela na zmršené privatizaci zcela zásadně. Za normálních okolností by tito výtečníci obývali zcela jiná zařízení, nejspíš doživotně. Výčet úmyslných nepravostí a škod by však měli provést historikové, nezapletení do pavučin pražských vztahů.
František Vízek 14.1.2006 12:44

Kam se dá až klesnout ?

Paní Olina je přesvědčena, že jsem na stránkách NP neměl dostat prostor k otištění svého názoru. Jiní anonymové jsou přesvědčeni, že jsem zoufalec, hlupák, nevzdělanec, negramota, směšný, tupý...
A JÁ POUZE POD PLNÝM JMÉNEM POUZE VYSLOVUJI SVOJE NÁZORY.
JSOU-LI VSKUTKU HLOUPÉ, JE SNADNÉ VYVRÁTIT JE NA FAKTECH. uCHYLOVAT SE K NADÁVKÁM A UMLČOVAT MUSÍ TI, KTERÝM SE ARGUMNETŮM NEDOSTÁVÁ, PŘÍPADNĚ TI, KTERÝM SE  BOLŠEVICKÉ MYŠLENÍ DOSTALO DO KRVE.  
Z DEMOKRACIE NEZBUDE NIC, ODEJMEME-LI JÍ TOLERANCI, VÁŽENÍ A MILÍ ...DEMOKRATÉ (!?)
franta 14.1.2006 13:06

Je zajímavé, pane Vízku

jak modří ptáci dokáží vždy dobře radit, okřikovat ostatní, že mají mluvit k věci a ne se uchylovat k osobním invektivám bez jakýchkoliv argumentů atd. atd. Je jen škoda, že oni sami se svými radami neřídí. V příspěvcích k Vašemu článku jsem nalezl jenom nadávky a ani jeden argument. Řekl bych, že je to pro ně typické.  Přeji Vám hodně zdaru