21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 14.1.2006 21:18

Soudruhu Vízku,

Kohoutovy analýzy jsou velmi přesné. Komentáře taktéž.
Klausovo působení počátkem devadesátých let bylo jednoznačně přínosné, zvlášť vzhledem k dost obtížným podmínkám nikde nevyzkoušeného přechodu. Těžko mohl v dané situaci udělat podstatně více, i kdyby chtěl.
Socialistické vlády nastoupivší po něm nás zadlužují, aniž by vzniklý dluh byl investičně využit, je prožírán.
Těžko očekávat od ekonomického analytika jako P. Kohout že to bude považovat za přínosné.
Klaus těžko mohl udělat více. Zeman byl ještě oposmlouvou držen na uzdě, ale stejně nesplnil mnohé slibované reformy. Jeho následníci pak na nutnost reforem zcela rezignovali. Možnosti měli. Jenže Špidlík nechtěl (zdroje jsou), Gross pravděpodobně vůbec nechápal o co jde a Paroubek to v průzkumech veřejného mínění nejspíš ještě nenašel.
František Vízek 14.1.2006 22:15

Je tedy pravda,

když analytik píše, že ČESKO JE V BRYNDĚ a evropské státy jsou na tom ještě hůř, stejně tak USA ?  (Přečtěte si znovu!)  Kde tedy ta ekonomika klape ? Že by u Castra, Kima či Putina ?
Pepa z depa 14.1.2006 22:24

Re: Je tedy pravda,

myslím, že klape v Číně...
Ladislav N. 15.1.2006 0:23

Re: myslím, že klape v Číně...

Ano? V KOMUNISTICKÉ Číně, která filtruje svým občanům internet na pojmy jako DEMOKRACIE, SVOBODA, LIDSKÁ PRÁVA, TRŽNÍ HOSPODÁŘSTVÍ a další témata, která si nesmějí vyhledat a přečíst? Kde novináře zavírají na léta do vězení za to, že si dovolí kritizovat komunistický režim? Ano, dělají to úspěšně, podle vašich představ. Alespoň víme, čemu fandíte....
Pepa z depa 15.1.2006 0:37

Re: Re: myslím, že klape v Číně...

Do mého příspěvku o Číně jsem dal "mrknutí oka".
 
Myslel jsem to tak, že když p.Kohout ve svém článku odborně vidí na ekonomikách všech zemí euroatlantické civilizace jenom samé nedostatky, tak by si mohl vzít za příklad třeba Čínu, ta by mu nemusela vadit,  ta je na tom přece ekonomicky dobře a roste docela slušně.
 
Akorát naši odborní ekonomové mají smůlu, že my si Čínu za příklad už brát moc nemůžeme, protože naprostou větišnu tanků jsme už sešrotovali, takže by nebylo čím rušit odpůrce ekonomů...
AeroKarel 14.1.2006 21:09

Kony,

"Přizval si k asistenci celou svou skupinu, která se podílela na zmršené privatizaci zcela zásadně."
Pán by snad dokázal privatizovat lépe a přitom politicky průchodně?
Škoda že jste to tehdy neřekl.
Ono to totiž šlo udělat hůře.
Lépe jen čistě teoreticky.
Čumil 14.1.2006 19:11

Prokristapána, tady se ale sešlo hnoje! Argumentů ale jaksi v tom hnoji nevidět.

Cožpak nedovedete vyvrátit názory jednoho Františka Vízka? Asi to není tak jednoduché. Ale váš hnůj, drazí komentátoři, ten ty názory opravdu nevyvrátí. Podle všeho to vypadá, že prostě argumentačně nestačíte, to je celé.
AAA 14.1.2006 19:28

Re: Prokristapána, tady se ale sešlo hnoje! Argumentů ale jaksi v tom hnoji nevidět.

Hmmm, uz jste nekdy zkousel vyvratit treba nazory jehovisty? Ne? Tak to zkuste, v najdete je skoro v kazdem vestibulu metra. No a az uspejete, dejte nam vedet a pak poucujte jak vyvracet nazory Vizka :)
jepice 14.1.2006 19:35

Čumile

To, že je tu kupa hnoje, ještě neznamená, že má pan Vízek pravdu.
Čumil 14.1.2006 19:52

No, milá jepice, pokud někdo argumenty pana Vízka nevyvrátí, potud platí.

Je mi líto.
jepice 14.1.2006 20:40

No, milý Čumile, já si nemyslím, že se ty argumenty vylíhnou tady. Ani já vám je neposkytnu.

Když jsem si přečetla slova Pavla Kohouta, na které článek odkazuje, nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.
Klidně s Vámi ale budu souhlasit, že úroveň útoků na Vízka je hrozná. Ráda se ho zastanu jako  člověka, nikoliv jako ekonoma.
Ladislav N. 14.1.2006 20:58

Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

Ona je to docela troufalost, když se Vízek, nedotčen ekonomickým vzděláním, pustí "po soudružsku" do kvalitního textu ekonoma-analytika P. Kohouta, který Vízka přesahuje o několik pater nejenom po stránce odborné a argumentační, ale i stytlistické. Vízek tím dává najevo jediné - že problematice "tak nějak" vůbec nerozumí.... :-D
Pepa z depa 14.1.2006 21:08

Re: Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

Máte pravdu, pan Kohout je zjevně nejlepší ekonom celé Evropy, protože podle jeho článku to blbě dělají v celé západní i východní i střední Evropě...
Ladislav N. 14.1.2006 21:19

Re: Re: Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

Máte pravdu, na obchody KSČSSD s kakaem v Ghaně hned tak někdo nemá... :-D
Pepa z depa 14.1.2006 21:24

kakao

no, když "roste" kakao v Ghaně, tak se s ním holt musí obchodovat v Ghaně, to myslím soudruzi pochopili zcela správně...
Ladislav N. 15.1.2006 0:28

Re: Michal "Kakaový Bob" Kraus a obchody s kakaem

Ano, "Direktor" poslanec KSČSSD Michal Kraus to pochopil po svém... Teď jeho kšefty zkoumá finanční policie. ;-)
František Vízek 14.1.2006 22:21

Mnohdy stačí...

Mnohdy stačí být nadán selským rozumem a obyčejnou lidskou slušností, pane Ladislave N., aby člověk vyjádřil názor a vyvolal diskusi. Pravda se už přes 2000 let rodí ve sporech a narodit se může, pokud se polemika vede slušně, věcně, klidně a vychází z argumentů. Má to být souboj názorů a ne člověka s člověkem... To tady bylo 50 let (za totality nacistické plus bolševické). Neměl byste ty hrůzy oživovat...
Ladislav N. 15.1.2006 1:32

Re: Mnohdy stačí... Ale tentokrát rozhodně NE!

Pouštět se do polemiky s kvalifikovaným ekonomem-analytikem rozhodně bez ekonomického vzdělání a chápání základních tržních principů nezvládnete. Jenom hlupák si myslí, že pár politických frází stačí... U vás je ale tento přístup běžným pravidlem.
znechucený 15.1.2006 10:08

Ladislav N.

řekl "Pouštět se do polemiky s kvalifikovaným ekonomem-analytikem rozhodně bez ekonomického vzdělání a chápání základních tržních principů nezvládnete. Jenom hlupák si myslí, že pár politických frází stačí... U vás je ale tento přístup běžným pravidlem." To určitě má zkušenost s vlastním přístupem, protože taky polemizuje se vším možným a na polyglota nevypadá (tak polyklota možná).
melkor 14.1.2006 23:07

Re: Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

Potom by ovsem melo byt hrackou nazory pana Vizka vyvratit argumenty, ne? Je mi opravdu, ale opravdu lito, ale ze strany oponentu pana Vizka (jedine realne pravice???) jsem se dockal toliko nadavek a odhaleni, ze pan Vizek byl kdysi ve Strane. Ponekud mi to pripomina onoho pana, ktery vyvracel teorii relativity tvrzenim, ze Einstein se do deseti let pocuraval ... Pokud se Vam to nelibi, zkuste uvest argumenty ad rem a ne ad hominem. Dekuji predem!
Pepa z depa 14.1.2006 23:15

Re: Re: Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

nemaj na to, dneska jsme pravičáky převálcovali...
pavel 99 14.1.2006 23:15

Re: Re: Re: ...nepřipadají mi Vízkova slova příliš oprávněná.

mohl bych prosím znát nějaké ty Vízkovy ARGUMENTY? Kupříkladu"...My jsme sice v bryndě, ale Evropa? Ta je dokonce… Ano, až tam..." - to je vážně ARGUMENT jako noha. (Krom toho, že něco takového analytik Kohout v tomto významu rozhodně nepíše.) Nebo je snad ARGUMENT, že pan Vízek něco nechápe? Můžete to nějak dovysvětlit, co máte vlastně na mysli?
Ladislav N. 15.1.2006 0:50

Re: ...melo byt hrackou nazory pana Vizka vyvratit argumenty, ne?

Vyvracet Vízkovy názory? Proč? Je to jeho soukromí. On se rozhodl, že nám své negramotné názory bude sdělovat bez solidní argumentace a znalostí ekonomie tržního hospodářství. Od člověka, který údajně vystudoval matematiku na univerzitě je to poněkud zoufalý výkon.... S hloupostí soupeřit argumenty smysl nemá. Zosobněná Hloupost totiž argumenty neuznává....
Ladislav N. 15.1.2006 8:08

Re: ČUMIL ...pokud někdo argumenty pana Vízka nevyvrátí, potud platí.... <-- ALE TO JE VELKÝ OMYL!

Milý Čumile,
chápu, že humanitně vzdělanému člověku je logika argumentace a dokazování vzdálená, ale neměl by spíše Vízek dokládat své "názory" a tvrzení odkazy na fakta a argumenty? 
Vždyť on žádné neuvedl!  Vaše představa,  že dokud Vízkovi někdo jeho vyslovené bláboly nevyvrátí, tak stále platí,  je zcela postavená na hlavu.
Ivan 14.1.2006 18:28

Zajímavé.

Proti rozumné a fakty podložené analýze se ozývá pokřik, ve kterém jsou místo argumentů jen nadávky. Je zajímavé, že je to pokřik z pozic tzv. pravice. Vypovídá to o mnohém. Dluhy v konzolidační agentuře prostě byly a s faktem se nelze přít. V rozpočtu se ocitly opravdu až za Zemana. Za více než polovinu státního dluhu tedy mohou vlády před nástupem sociální demokracie. Zasánci ODS ovšem schopni unést pravdu. Od tunelářů, spekulantů, hochštaplerů atd. se to taky nedá očekávat. 
Ladislav N. 14.1.2006 20:35

Re: Proti rozumné a fakty podložené analýze se ozývá pokřik....

To máte na mysli článek analytika Pavla Kohouta, nebo Vízkovy bláboly? :))
David Neuberger 14.1.2006 17:38

O "hrdinstvi" soudruha Vizka.

Soudruh komunista Frantisek Vizek hold pred temer ctyriceti lety zvolil nespravnou partu uvnitr rodne strany a v boji o koryto dostal prez tlamu. Kdyby sly veci opacne, byl by v kamenolomu soudruh Husak a soudruh Vizek by chlastal ve spolecnosti pohlednych kurev v Praze. A to jiste zaboli. Mejte tedy prosim k senilite soudruha Vizka vice ohleduplnosti.
Majkl 14.1.2006 16:04

Začínám být alergický

na ty Vízkovy alergické kydy. Proč to tady pořád uvěřejují? Nakonec budu v rámci "plurality" na Psu číst ještě Grebeníčka...
Mysch 14.1.2006 15:32

jakovzdy, kdyz vizek napise,

ze hovnosmrdi, sesypete se na nej, ze to neni pravda, vase hovnoze nesmrdi. to jen to jeho, protoze byl kdysi komunista.
František Vízek 14.1.2006 14:59

Ladislav, pravda a solidnost...

Fakta nic neváží ?
Vždyť progresivní zdanění má celý ekonomicky vyspělý svět, jak je všeobecně známo. Že by celý západní svět neměl rozumné ekonomy ?  A teprve náš pan Tlustý je  oním jediným pravých ořechovým ?
Vždyť jeho tzv.plošné (rovné) daně k nám míří z východu a jde o experiment...  O jeho kladech a záporech lze mluvit po mnoha letech ověřování... Proč se nedržet zavedeného a osvědčeného, proč se tvářit, že zase něco "objevujeme" ?  A proč skákat na lep rychlokvašným východním ekonomům ?
Kde kdo psal o milionářských dávkách ? Já určitě ne. Ale majetková přiznání pro částky nad 10 milionů pro jednotlivce velice podporuji. Být to zavedeno hned po revoluci, nebyli by žádní "kožení, železní, krejčířové,pitrové", případně by zaslouženě obývali Pankrác či Bory. Takto jim prý nelze dokázat  ÚMYSL...
Kolik rodin by institut majetkových přiznání u nás administrativně obtěžoval? Kolik manželských párů má ve vašem okolí majetek převyšující 20 milionů ?
Pročistil by se tím leda vzduch a zasela solidnost do mezilidských vztahů.