17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 16.1.2006 1:16

www racku, DEFICIT ROZPOČTU a CELKOVÝ STÁTNÍ DLUH spolu úzce souvisejí...

Racku, ono se vám to (s Vízkem) snadno pindá o "klesajících deficitech", když víte, že neinformovaný občan si to neumí přebrat a netuší, že CELKOVÝ DLUH, kvůli němuž vláda ROČNĚ obere své pracující poddané o dalších řádově 30 miliard (30 000 milionů!) Kč, jenom aby mohla zaplatit úroky, ...trvale a rychle ROSTE! (Viz graf MFČR) Na tom grafu se "úspěšné vládnutí ČSSD" už vysvětluje hůř, což? Zvláště odečteme li od "růstu" jeho deficitní financování... ;-)
Jan 15.1.2006 23:18

Zajímavé analýzy zajímavého analytika nám tak jako vždy říkají vše kromě pravdy... O popisované době nejlépe vypovídají tři dokumenty:

Zajímavé analýzy zajímavého analytika nám tak jako vždy říkají vše kromě pravdy... O popisované době nejlépe vypovídají tři dokumenty:
1) KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
2) ČESKÝ STÁTNÍ (POST) KOMUNISTICKÝ ORGANISOVANÝ ZLOČIN, NEJMOCNĚJŠÍ RESORT ČR!
3) ORGANIZOVANÝ ZLOČIN, NEJMOCNĚJŠÍ STÁTNÍ REZORT: Policie České republiky -stále pod ruskou kontrolou- jako největší skupina čs organizovaného zločinu!
www racek 15.1.2006 22:51

Re: Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

přeči modrou šanci. tam to všecko je.
www racek 15.1.2006 22:50

Re: racku.

ono je něco jiného   dluh, to je souhrnné číslo (a ten roste) a deficit, to jsou deficity konkrétních jednotlivých rozpočtů.
sakra, to mě ale nenapadlo, že zrovna tuhle triviálnost  budu muset  zdejším ekonomům vysvětlovat.  mám ještě jednodušeji, ještě triviálněji?
a k socanům mám dost daleko, ty jsem nikdy nevolil. tuhle triviálnost ale asi budu vysvětlovat marně.
pavel 99 15.1.2006 22:47

Re: Re: racek 00:40

a tohle byly nejspíše také "argumenty", že?
www racek 15.1.2006 22:44

Re: racek 00:40

asi žiješ opravdu jinde, ale děvče, vzpamatuj se. pindáš ptákoviny.
jezevec 15.1.2006 22:21

Re: Re: Kampak chce ten komunistickej pacholek Vizek zase kandidovat?

vízku být bývalým komunistou vylučuje ze slušné společnosti
pavel 99 15.1.2006 21:56

Nužekdyž to zrekapitulujeme

tak pan Vízek si vzal poměrně solidní a korektní články analytika Kohouta, připojil k nim "závěry", ke kterým formálně správnou logikou nelze v žádném případě dojít a tyto se pokoušel ironizovat. K tomu několikrát dodal, že určitým věcem "nerozumí". A tomuto "výpotku" on sám a pokřikující klaka říkají ARGUMENTY a chtějí je vyvracet (a někteří si to dokonce pletou s názory). Přitom na přímý a opakovaný dotaz která část textu jsou ony "argumenty" nikdo z nich nedokáže odpovědět (popravdě - odpovídat se dá jenom těžko).
Kvetla 15.1.2006 11:20

jen se do mně,občánci,navážejte...

já vám to oplatím po volbách.zvednu vám úroky z vašich půjček,lízingů,hypoték aj.,zavedu Vám milionářskou daň z majetku nad milion a budete prstíčkem hrabat a špendlíčkem kopat,abyste měli na suché erteple k obědu.Já nezapomínám.Váš  P.A stále ještě je čas na měnovou reformu.Od milionu 1:50,od desteti 1:500 !!!
jarda 15.1.2006 10:37

Re: Re: ČSÚ a Eurostat

pane vízek, původně za Klause byly peníze v konsolidační agentuře mimo státní rozpočet, Zeman kritizoval, že se tím zkresluje výsledek a tak ZPOČÁTKU  socani do rozpočtu dluhy započítali, potom zjistili, že to "zkresluje" výsledek a tak už se to tam zase nezapočítává, platit se to ale bude                                                                                                    jarda
znechucený 15.1.2006 10:08

Ladislav N.

řekl "Pouštět se do polemiky s kvalifikovaným ekonomem-analytikem rozhodně bez ekonomického vzdělání a chápání základních tržních principů nezvládnete. Jenom hlupák si myslí, že pár politických frází stačí... U vás je ale tento přístup běžným pravidlem." To určitě má zkušenost s vlastním přístupem, protože taky polemizuje se vším možným a na polyglota nevypadá (tak polyklota možná).
dvd 15.1.2006 8:11

Učenlivý žák ten Paroubek

Roma locuta est, causa finita est
Ladislav N. 15.1.2006 8:08

Re: ČUMIL ...pokud někdo argumenty pana Vízka nevyvrátí, potud platí.... <-- ALE TO JE VELKÝ OMYL!

Milý Čumile,
chápu, že humanitně vzdělanému člověku je logika argumentace a dokazování vzdálená, ale neměl by spíše Vízek dokládat své "názory" a tvrzení odkazy na fakta a argumenty? 
Vždyť on žádné neuvedl!  Vaše představa,  že dokud Vízkovi někdo jeho vyslovené bláboly nevyvrátí, tak stále platí,  je zcela postavená na hlavu.
Ladislav N. 15.1.2006 7:57

Re: INU, VÍZKU, teď prasklo na vás, že LŽETE a PŘEKRUCUJETE fakta...

Podívejte se do té vaší "statistiky"  (viz odkazy na web MFČR) a předveďte nám podrobně, z kterých údajů tam uvedených jste čerpal vaše tvrzení uvedená v příspěvku, ve kterých letech byl nárust vládního dluhu tvořen "kostlivci ze skříně", kolik ve kterém roce to bylo mld. Kč a jaký podíl z celkového nárůstu státního dluhu ve kterém roce tito "kostlivci" činí.  Těším se na vaše argumenty! 
Ladislav N. 15.1.2006 7:44

Re: Vždyť o významný a dobře placený post poradce jsem přišel poté, co jsem odešel před více než rokem z ČSSD...

A v čempak jste ČSSD radil, Vízku?
 
V tom, jak lhát voličům a oblbovat je nesmysly, k nimž jste se dopracoval překroucením (nebo naprostým nepochopením) zveřejněných statistických údajů?  Takový primitivizmus, jaký předvádíte zde na NP, opravdu za honorář nestojí. Zkuste Haló noviny! Tam je možná ještě kousek místa právě pro vás... 
Ladislav N. 15.1.2006 7:31

DLUHY SOCIALISTICKÉ VLÁDY PRUDCE ROSTOU - viz vládní statistika (MFČR) a grafy:

K nahlédnutí zde:
http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/GT08.htm (viz dole na stránce) resp. tento graf:
 
A teď nám může "matematik  Vízek  s doktorátem z matematiky na Univerzitě Karlově" ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ  charakter a jak "hluboko  pod 30% HDP" se celková častka státního dluhu nachází...
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 6:38

DLUHY SOCIALISTICKÉ VLÁDY PRUDCE ROSTOU - viz vládní statistika (MFČR) a grafy:

K nahlédnutí zde:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/GT08.htm (viz dole na stránce) resp. tento graf:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/Images/G086.gif    A teď nám může "matematik s doktorátem z matematiky na Univerzitě Karlově" Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter a jak "hluboko pod 30% HDP" se celková častka státního dluhu nachází...
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 6:25

LŽI FRANTIŠKA VÍZKA, komunisty, bývalého člena KSČ a ČSSD...

František Vízek 14.01.2006 13:39 napsal:
 
Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP). Jak se "snižuje"  schodek státního rozpočtu ČR je možno vidět zde (údaje MFČR):
 
http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/GT08.htm (viz dole na stránce) resp. tento graf:   http://www2004.mfcr.cz/static/MakroPre/CZ/Images/G086.gif   A teď nám může "matematik s doktorátem z matematiky na Univerzitě Karlově" Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter.
Ladislav N. / MFČR 15.1.2006 5:59

Re: DLUHY SOCIALISTICKÉ VLÁDY PRUDCE ROSTOU - viz vládní statistika (MFČR) a grafy

K nahlédnutí zde:
 
resp. tento graf:
 
 
A teď nám může "matematik"  s diplomem Univerzity Karlovy Vízek  ukázat, ve kterých letech má křivka vývoje zadlužení státu KLESAJÍCÍ charakter.
(www racek mu jistě rád pomůže :-D )
Ladislav N. 15.1.2006 2:49

"Stranická demokracie" v KSČSSD podle Paroubka (a Vízka :)...

ČSSD škrtla poslance kvůli kritice Krausovy aféry  
 
 
Vedení ČSSD vyřadilo z liberecké kandidátky poslance Oldřicha Němce. Podle premiéra si neměl dovolit kritizovat Michala Krause za kakaovou aféru. Poslanci, který byl na nevolitelném místě, hrozí vyloučení ze strany.
Poslanec Oldřich Němec se dříve vyjádřil negativně k aféře Michala Krause. Ten čelí podezření z podezřelého nákupu akcí podniku na kakao v Ghaně. Kraus se už vzdal postu šéfa poslaneckého klubu ČSSD a šéfa rozpočtového výboru Sněmovny.
Podle Němce se měl vzdát i svého mandátu. Kraus totiž zůstal i nadále lídrem kandidátky na Liberecku. "Podle mě to v kraji kandidátku poškodí," prohlásil dříve Němec.
Premiér Jiří Paroubek po jednání předsednictva ČSSD prohlásil, že si kritiku Krause nemůže nikdo dovolit. Podle něj "končí legrace", když je volební kampaň.
"Jestliže vedení strany řekne, že se nikdo nebude vyjadřovat k určité kauze, když o ní nic neví, tak to musí platit. Němec se autoritativně vyjadřoval ke Krausově kauze," dodal Paroubek.
janabok 15.1.2006 2:23

racek 00:40

klesající deficit??? ...
racek poletuje v jiné zemi než já? ...
 
i ten socialistický  blb Sobotka má na stránkách MF grafy...
buďte od té lásky, racku, a zkuste na ně juknout, než začnete psát zhovadilosti...
jinak jste jenom pro smích...
janabok 15.1.2006 2:17

2autor

čekejte telefon! ...
po přečtení článku se jistě bude p. Kohout ucházet  (s vaším laskavým souhlasem) o místo uklízečky na sekretariátu Ekonoma Nejvyššího, tedy soudruha Vízka...
 
autor je magor? ...
nebo to je provokace? ...
janabok 15.1.2006 2:09

Re: Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

Ladislav N.
Ladislav N. 15.1.2006 1:32

Re: Mnohdy stačí... Ale tentokrát rozhodně NE!

Pouštět se do polemiky s kvalifikovaným ekonomem-analytikem rozhodně bez ekonomického vzdělání a chápání základních tržních principů nezvládnete. Jenom hlupák si myslí, že pár politických frází stačí... U vás je ale tento přístup běžným pravidlem.
Ladislav N. 15.1.2006 1:07

Re: mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

Já tyhle "startéry ekonomického růstu" vašeho typu, racku, "miluju". Copak jste nám to vlastně ve svém příspěvku chtěl sdělit? :-O Vy tu "ekonomii" musíte mít "zmáknutou" asi jako Vízek, když uvažujete takhle ve zkratkách... :-D
AeroKarel 15.1.2006 1:04

racku.

 kde račiž viděti ten klesající deficit?
Jediné, co klesá, je nárůst deficitu.  Deficir co takový neustále roste! Jen socani vřeští (nepodloženě) cosi o jeho klesání .......
Pokud by se jednalo o dluh Tvé rodiny, také by si se asi zajímal o celkovou částku ke splacení a ne o jakási procenta.
Jenže dluhy dělají socani a platíme my. Trochu rozdíl od rodiny. .........
Ladislav N. 15.1.2006 0:58

Re: Kandidátka...

Dvacet milionů odstupného z poslaneckého mandátu by se hodilo, ne? Třeba ten návrh soudruzi schválí... Budete pak psát 5x tolik článků na Psa, abyste byl zvolen? :-D
Ladislav N. 15.1.2006 0:53

Re: Re: Re: analitik Vízek - nevzdělaný a navíc komunista...

Na to nepotřebuji "vidět do vašich papírů". Stačí sledovat desítky či už dnes stovky vašich zveřejněných textů...
Ladislav N. 15.1.2006 0:50

Re: ...melo byt hrackou nazory pana Vizka vyvratit argumenty, ne?

Vyvracet Vízkovy názory? Proč? Je to jeho soukromí. On se rozhodl, že nám své negramotné názory bude sdělovat bez solidní argumentace a znalostí ekonomie tržního hospodářství. Od člověka, který údajně vystudoval matematiku na univerzitě je to poněkud zoufalý výkon.... S hloupostí soupeřit argumenty smysl nemá. Zosobněná Hloupost totiž argumenty neuznává....
www racek 15.1.2006 0:40

mimochodem, pan kohout je vzdělaný chlapec ... ale

pořát víc analytik kapitálových trhů než makroekonom. už se několikrát dost šeredně pomýlil. je fakt, že ekonomický růst tady je a je nastartován při klesajícím deficitu. taková modrá šance předpokládá pro nastartování ekonomiky deficit asi 150 mld do bodu obratu, z reálných čísel však k obratu nemůže dojít. takže ... tlustého se sakra obávám.