7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František Vízek 14.1.2006 15:20

Padni, komu padni

Objevil jste, Ladislave, zajímavou věc: Zatímco ČSSD nebránila uvěznění svého ministra a dokonce místopředsedy strany Ivo Svobody (přestože byla v té době a je dosud vládní stranou), opoziční ODS za svoje "kočárníky, čermáky, macky, mrtvé sponzory, lájose i tenisty" bojuje jako o život a ne a ne je vydat k vyšetřování... (viz někdejší hlasování o ministru Kočárníkovi).
Padni, komu padni se všude nevede...
miro 14.1.2006 15:13

Re: Odpověď všem...

No , zase snuska polopravd bez uvedeni dalsich udaju a souvislosti, s timto se skutecen neda diskutovat, protoze ty polopravdy jsou zamerne podavane tak, aby prumerny ctenar bez hlubsich ynalosti naletel....
jeff 14.1.2006 15:12

Re: Odpověď všem...

Pane Vízku, vy to nechápete, ale dobré to není. To co chválíte dosahovala Klausova vláda před 9 léty. Posledních 8 let nám zadluženost pouze roste a blíží se bilionu Kč. Co je ještě horší je skutečnost, že ten vypůjčený bilion se v podstatě prošustroval. Nebo můžete uvést nějakou smyslplnou vládní investici, kde vynaložené prostředky přinesly odpovídající ekonomický efekt?
František Vízek 14.1.2006 15:11

Kandidátka...

Inu ano. Nemohu zapřít, že jsem byl zvolen senátorem a že i toho času jsem díky občanům zastupitelem a dokonce členem rady města Jablonce n.N. (neuvolněným !). 
Nemohu zapřít, že jsem ve volbách také úspěch neměl. Takový je život. Vždyť sám  Václav Klaus byl zvolen prezidentem až v DEVÁTÉ volbě. 
 Ale že bych se já či Václav Klaus na kandidátku CPAL ?  Tak to není: to Vás, Ladislave, musí někdo navrhnout a podporovat... A občané dát svým hlasem důvěru. Úspěch se dostavit může, ale nemusí.  Funkcí není dost pro všechny, víte ?
miro 14.1.2006 15:10

Re: Kam se dá až klesnout ?

Ja si myslim, ze tyto a i jine clanky, napriklad pana Filipa, je treba uverejnovat , aby si vsichni uvedomili , jak tito lide mysli. Umlcet je to posledni , co bych delal, takze, rad si prectu neco dalsiho pane Vizek . Prestoze s Vami hluboce nesouhlasim, jsem presvedcen, ze mate bzyt plne pravo byt slysen
miro 14.1.2006 15:06

Re: Re: pane Vizek

Mimochodem pane Vizek, ocenuji Vas doktorat z UK , mam jej tez . Verim , ze vas muj prispevek skutecne zdokonali. Nicmene mohu podotknout jen jedno , ostatni nestoji za rec. A to , ze jsem o Vas nerekl , ze jste RSDr.  Ctete prosim poradne , vase odpoved byla presne ta tzv. politicka . prvni si problem vyrobim a pak na nej zodpovim. Nicmene mohu tez konstatovat, ze mi cloveka s titulem RSDr. skutecne pripominate. A to neni prosim nadavka, to je jen konstatovani faktu. Omlouvam se za to , co si myslim , ale jinak nemohu....
František Vízek 14.1.2006 14:59

Ladislav, pravda a solidnost...

Fakta nic neváží ?
Vždyť progresivní zdanění má celý ekonomicky vyspělý svět, jak je všeobecně známo. Že by celý západní svět neměl rozumné ekonomy ?  A teprve náš pan Tlustý je  oním jediným pravých ořechovým ?
Vždyť jeho tzv.plošné (rovné) daně k nám míří z východu a jde o experiment...  O jeho kladech a záporech lze mluvit po mnoha letech ověřování... Proč se nedržet zavedeného a osvědčeného, proč se tvářit, že zase něco "objevujeme" ?  A proč skákat na lep rychlokvašným východním ekonomům ?
Kde kdo psal o milionářských dávkách ? Já určitě ne. Ale majetková přiznání pro částky nad 10 milionů pro jednotlivce velice podporuji. Být to zavedeno hned po revoluci, nebyli by žádní "kožení, železní, krejčířové,pitrové", případně by zaslouženě obývali Pankrác či Bory. Takto jim prý nelze dokázat  ÚMYSL...
Kolik rodin by institut majetkových přiznání u nás administrativně obtěžoval? Kolik manželských párů má ve vašem okolí majetek převyšující 20 milionů ?
Pročistil by se tím leda vzduch a zasela solidnost do mezilidských vztahů.
jeff 14.1.2006 14:57

Re: Re: Zlodějizace

Takže, jste u moci 8 let. Co vaše "schopné vlády sebevrahů, odborníků ...za tu dobu udělaly pro to aby byla napravena zřejmá neschopnost policie, zastupitelství a soudů, viníci byli potrestání, škody nahrazeny. Jednoduše vůbec nic. Pouze plané kecy, podobného obsahu jakým i vy oblažujete psa. 
František Vízek 14.1.2006 14:40

Re: Re: Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Český statistický úřad ... a Eurostat  ?  Říká Vám to, Ladislave něco ?
Najděte, studujte, přemýšlejte a potom hrrr na zkreslené názory !  Není snad pravda, že ČR přes všechny naše nářky a nespokojenosti je pokud jde o dluh vzhledem k HDP nesrovnatelně lepší než celá vyspělá Evropská unie a nejvyspělejší USA.  A protože se dluhy nejspravedlivěji porovnávají právě v procentech k HDP, je nad slunce jasné, kde je pravda. Jde Vám ale opravdu o pravdu ?
Ladislav N. 14.1.2006 14:11

A našel jste nějaký argument ve Vízkově textu? :-D

Já jenom samé pitomosti...
Ladislav N. 14.1.2006 14:09

Re: Zlodějizace tunelářem z ČSSD - ministrem Svobodou :-D

Jasně. Proto taky jeden z těch, co šli do basy za tunelování, byl první ministr financí vlády ČSSD Svoboda. Ten taky vyřvával ve volbách cosi o tunelářích a podvodnících, "poctivec" jeden... :-D
Ladislav N. 14.1.2006 14:03

Re: Za celý svůj dlouhý život jsem nikdy nebyl postižený bolševickým myšlením...

A proto tady píšete (viz historie NP) články o milionářských dávkách a progresívním zdanění, že? :-D
raptor 14.1.2006 14:02

Panenko skákavá! Třináct malejch Vízků!! :-/

Ladislav 14.1.2006 14:00

Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Nebudu to tady kopírovat pořád dokola jako vy, zbytek jsem napsal vpředu...
ziralek 14.1.2006 13:58

Re: Re: Re: Já nevím

 proc tam? ja mu podekuji i tady, zrejme si nabyl dojmu ze to je tady tvoje. jo dojmy a pojmy, to se plete i jinym lidem.
Ladislav N. 14.1.2006 13:56

Re: Re: Re: analitik Vízek

Já, na rozdíl od Vízka, se necpu na volební kandidátku žádné partaje. Tudíž nemám potřebu si dělat "reklamu" jako Vízek... ;-)
Karel Herink 14.1.2006 13:54

Re: Re: Re: analitik Vízek

p.Vizek kazdy mame neco ....ja nemam komunistickou minulost a jsem rad....nemam rad nic co jen trochu zavani socialismem .To co tady na ceske politicke scene dnes vidim je arogance moci .......tak ze si jen preji aby co nejdrive zmizela a ti co jsou namoceni v ruznych aferach aby byli po zasluze potrestani...at je rudy ,modry a nebo ruzovy
Ladislav N. 14.1.2006 13:53

Re: Re: Já nevím

Ten váš blábol se, Vízku, jinam než do Haló novin nehodí! Tam vám jistě někdo nadšeně i poděkuje :))
Ladislav N. 14.1.2006 13:50

Re: Vízku, přestaňte žvanit blbosti, co vám partaj dala napsané v brožurce!

Státní dluh neustále roste (vyjádřen v Kč) a nejvíc narostl za vlády ČSSD. Ani ti komunisté za totality nedělali dluhy tempem, jako ČSSD v posledních 8 letech. Kdo bude ty vaše dluhy splácet? Vláda po ČSSD, aby lidé jako vy mohli pak vykřiklovat: Vidíte? Oni vám utahují opasky, za nás bylo dobře! ..... Jo. Bylo. NA DLUH! Jenom úroky ze státního dluhu činí kolem 30 miliard Kč ročně!
janoryna 14.1.2006 13:48

Re: Kampak chce ten komunistickej pacholek Vizek zase kandidovat?

ale na rozdíl od tebe se dokáže podepsat celým jménem.
janoryna 14.1.2006 13:47

Re: Zlodějizace

ale na rozdíl od tebe se dokáže podepsat celým jménem.
janoryna 14.1.2006 13:46

Re: Re: analitik Vízek

ale na rozdíl od tebe se dokáže podepsat celým jménem.
janoryna 14.1.2006 13:44

Re: pane Vizek

ale na rozdíl od tebe se dokáže podepsat celým jménem.
janoryna 14.1.2006 13:42

Re: Re: Já nevím

paní Olino, což takhle cenzura. Za totality se to dělalo tak, že článek narušuje budování světlých zítřků. Po vítězství ODS přijde Vaše chvíle.
František Vízek 14.1.2006 13:39

Odpověď všem...

Svoji odpověď diskutujícímu panu Bubíkovi nabízímI všem, protože jako jeden z mála naznačil chuť věcně diskutovat...
 
I já, pane Bubíku, mám děti a dokonce už i třináct vnoučat.
Jsem proto rád, že se včas a to už za  Miloše Zemana odkryly všechny dluhy schované za Klausových vlád do České konsolidační agentury, České inkasní a České finanční (aby bylo vytvořeno zdání vyrovnaných rozpočtů) a začaly se postupně splácet. Jenom oddlužení bank dělá podle analytiků přes půl bilionu korun... Vadí-li Vám, že se tyto věci napravují už teď (kdy má Česko druhé nejmenší zadlužení v Evropě v poměru k HDP), potom by se problém musel odložit do příštích 20 - 30 let a to by vskutku odnesla generace nevinných...
 
Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP).  Kéž to vydrží a přežije i šňůru příštích voleb.
František Vízek 14.1.2006 13:33

Re: Vízku, víte já mám děti, které ten bilionový dluh převážně nasekaný

I já, pane Bubíku, mám děti a dokonce už i třináct vnoučat.
Jsem proto rád, že se včas a to už za  Miloše Zemana odkryly všechny dluhy schované za Klausových vlád do České konsolidační agentury, České inkasní a České finanční (aby bylo vytvořeno zdání vyrovnaných rozpočtů) a začaly se postupně splácet. Jenom oddlužení bank dělá podle analytiků přes půl bilionu korun... Vadí-li Vám, že se tyto věci napravují už teď (kdy má Česko druhé nejmenší zadlužení v Evropě v poměru k HDP), potom by se problém musel odložit do příštích 20 - 30 let a to by vskutku odnesla generace nevinných...
Proto je dobré, že se krok za krokem snižuje schodek státního rozpočtu ( pod 3% HDP jsme se dostali dokonce nečekaně brzo) a také je dobré, že veřejný dluh máme skoro třikrát nižší než povolují evropská kritéria (ta jdou do 60 % HDP).
ziralek 14.1.2006 13:28

vizku pis dal.

 ty sprosty nazory nevypovidaji o tobe ale o urovni tech diskutujicich. krome nadavek nic jineho z pusy nevypusti a jsou desne tlusti.
znechucený 14.1.2006 13:19

fuj

Myslím, že se slušní příznivci ODS musí distancovat od sprostých a nedemokratických zde připojených komentátorských výkřiků. Ještě k tomu připojte, že Vízek je nějak rasově nečistý a založte si vlastní časopis, nejaký šéfredaktor se najde.
František Vízek 14.1.2006 13:17

Re: Kampak chce ten komunistickej pacholek Vizek zase kandidovat?

Být demokratem není vůbec snadné. Pro někoho být i slušným nemožné...
František Vízek 14.1.2006 13:14

Re: Zlodějizace

Hmm, zajímavý názor. U nás se nekrade, pouze TUNELUJE...  Vždyť jenom škody  v bankách podle odhadů dosahovaly až 500 miliard (kromě jiných "privatizací"), které nakonec musel uhradit státní rozpočet, když státu nakonec nezbylo, než je postupně oddlužovat
Takže okradeni byli v této zemi všichni, kromě několika pánů kožených, železných a zlatých..., kteří to uměli a byli schopní.......................ale všeho.