9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

LIDSTVO: Lžeme si do vlastních kapes a to nás přijde draho

Buď lžou a nevědí to, nebo vědí, a přesto lžou. V obou případech by ti, kteří lžou tak neuvěřitelně, že by se za to nemusela stydět komunistická moskevská Pravda, ale ani nacistický berlínský Völkischer Beobachter, měli být vypráskani z novinářských míst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 25.4.2020 2:41

ČTVRTEČNÍ GLOSY 09.04.2020 Miroslava Macka. Údajně jde o prastarý japonský text. Ale pokud ne, bohužel stejně stále platí.

Jak učinit lidí šťastnými:

1/Všechno jim seberete 2/ Všechno jim zakážete 3/ Pořádně je vyděsíte 4/ Vezmete jim jejich jistoty a zpřeházíte zvyklosti 5/ Zhruba polovinu toho, co měli, jim vrátíte 6/ Namluvíte jim, že jste zahnali nebezpečí 7/ Zhruba polovinu toho, co jste jim zakázali, jim povolíte.

Budou si připadat neskonale bohatí, volní a šťastní a budou vám zavázaní a vděční.

J. Vintr 25.4.2020 2:30

Když trochu otevřete oči, a nenecháte se oblbovat propagandou, tak si můžete všimnout, že se ta propaganda rozchází s realitou. Má například logiku rušit ta poměrně drastická opatření, když je dnes situace podstatně horší, než když se zaváděla? Tehdy bylo nakaženo jen pár lidí a proto byla pravděpodobnost, že s někým takovým potkáte a nakazíte se prakticky nulová. Dnes je ta provděpodobnost mnohonásobně větší a přitom podle vlády už nebudou ta přísná opatření potřeba. To už ten virus najednou přestane být tak strašně nebezpečný? Také si všimněte toho obrovského rozdílu v udávaném počtu "obětí" epidemie u nás a v zahraničí. Nebude to třeba tím, že u nás si nemůžou tolik vymýšlet, protože do toho přece jen dost lidí vidí, zato o tom, co se děje za hranicemi můžou, lhát jak je napadne, protože se o tom prakticky nikdo nemůže přesvědčit.

V. Klepetko 25.4.2020 0:45

Je zde ještě třetí možnost: říkají pravdu, a lžete vy, pane Adlere!

A jsou naštěstí i jiné možnosti :-) Lež, to je slovo, které jste použil jen že zoufalství, které je dnes přirozené a pochopitelné. Chápu, že ta nenormální situace už všem leze na mozek, ale je tu v poslední době na Psu příliš mnoho vyšinutých reakcí jindy normálních a soudných lidí, jejíž psychika se tomu všemu brání prostým "popřením viru"!

Ale on tím popřením nezmizí! To on nám vzal naše svobody. A ty se k nám vrátí, jedině když místo popření té nemoci se s ní nějak naučíme žít a pomalinku ji "ochočíme" a tím i překonáme. Naproti tomu, když dovolíme koronakhmérům vyhnat zneklidněné novináře z měst do polí, tak svobodnější ani zdravější nebudeme!