9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

LIDSTVO: Lžeme si do vlastních kapes a to nás přijde draho

Buď lžou a nevědí to, nebo vědí, a přesto lžou. V obou případech by ti, kteří lžou tak neuvěřitelně, že by se za to nemusela stydět komunistická moskevská Pravda, ale ani nacistický berlínský Völkischer Beobachter, měli být vypráskani z novinářských míst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 25.4.2020 20:06

Uvedl jste svědectví jedno. Ostatně novináři, jak známo, od sebe vzájemně často opisují, takže jedno "svědectví" často vypadá jako dvacet. A to se pak zhusta ukáže jako vymyšlené nebo v lepším případě naprosto zkreslené.

F. Houžňák 25.4.2020 20:00

Lžete. Viz o něco výše.

F. Houžňák 25.4.2020 19:59

Tak jsem se právě podíval na Trumpovu tiskovku, kde podle všech antitrumpovců a levičáků "doporučuje vstřikovat do plic desinfekční prostředek", a zjistil jsem, že antitrumpovci a levičáci, jak je jejich zvykem, lžou. Trump reaguje na to, co přednesl na tiskovce Bryan, takto příslušný pro vědu a technologii v ministerstvu pro bezpečnost (Homeland Security), že sluneční záření a desinfekce virus zabíjí (jsou uvedena čísla, v sestřihu jsou vidět jenom čísla pro sluneční záření). Trump reaguje otázkami jako medicínský laik, tak, jako by reagoval každý inteligentní laik zajímající se o téma, "je nějaká možnost dostat to do těla, kde by to proti viru mohlo fungovat? Třeba masivní UV záření nebo jakékoli světlo přes kůži, vy jste říkal, že to budete testovat, a viděl jsem, že desinfekce působí proti viru během minuty, a bylo by možné, že uděláte něco takového, pomocí injekce nebo tak? Aby to mohlo působit v plicích, dalo by se to vyzkoušet, něco jako vyčištění? Bylo by zajímavé to vyzkoušet, to musí ale udělat lékaři. Připadá mi to zajímavé (it sounds interesting to me)." Všecko podává ne jako konstatování a už vůbec ne jako doporučení, ale jako otázky na Bryana, "bylo by možné něco takového udělat?". Takže všichni, kdo hovoří o doporučení, jako tady třeba Hamal a další, prostě LŽOU a papouškují lži, které si někde přečetli.

P. Novák 25.4.2020 19:57

"Buď lžou a nevědí to, "

Pokud to nevědí. tak nelžou , pane autore.Zjistěte si význam slova "lhát".

Z. Lapil 25.4.2020 19:27

Nechci se pouštět do nějaké podstatnější debaty, píšete to přesně - vítr fouká z více stran, ale: opravdu jsou nezbytné instituce, jejichž šéfové pravidelně selhávají?

F. Houžňák 25.4.2020 19:08

Každý rok zemře zhruba 5 milionů Američanů, za 4 měsíce je to 1,6 milionu, z toho je 52 tisíc něco přes 3%. Jste si jist, že všichni tito mrtví zemřeli "na koronavirus" a že by nikdo z nich během těch 4 měsíců nezemřel na jinou z těžkých nemocí, kterou trpěl jako zhruba 90% všech zemřelých? Když už tak házíte čísly, měl byste tohle všechno brát do úvahy. A že mnoho - pravděpodobně většina - z oněch dojemných a strašlivých historek je vymyšlených, to si můžete poměrně rychle ověřit, strýček Google vám pomůže.

Z. Lapil 25.4.2020 19:06

Zdravím.

Ono je to nejspíš "není šprochu...". Spíš než vysloveně vymyšlenou zprávu tuším něco jako skladníka nepřišedšího do práce, pokud možno z nějakého seriózního důvodu, jehož pohřešili až ve chvíli, kdy nebyl rubáš pro nějakého nešťastníka, který zcela nečekaně nevydržel operaci slepého střeva.

Že spiklenecké teorie rád nemám, to jste jistě postřehl, ale naprosto nepochybuju o tom, že podobné zprávy v médiích mutují rychleji než všechny koronaviry dohromady.

J. Kulheim 25.4.2020 19:04

Koronavirus, který v současnosti putuje po zeměkouli, je vysoce infekční patogen. To se vědělo ještě před tím, než doputoval k nám. Záměr omezit nebo zpomalit, šíření se podařil docela dobře.

V počátečních fázích se o tom, jak se virus v populaci bude chovat mnoho nevědělo. Postupně se zjistilo, že je životně nebezpečný pro lidi starší, zejména pro ty, kteří mají dlouhodobé zdravotní problémy. Španělská chřipka se soustředila na věkovou skupinu 20-30 let a k usmrcení nepotřebovala žádného pomocníka.

Nákaza se porazit nedá. Pokud nedojde k dostatečnému promoření /tj. cca 80% populace, je tady pořád velké nebezpečí vzniku hromadného onemocnění. Dá se pouze omezit její šíření. Byla velká příležitost postupně uvolňovat karanténu pro mladší lidi v kontrolovatelném prostředí, a tím získat čas na to, aby byl virus stále pod kontrolou a mladí lidé získali odolnost.

Solidní vláda by měla představit velice rychle ekonomická řešení, zejména škrty v rozpočtu. Nejde o to, co upřednostnit, ale o to, jak to udělat, aby byla funkční ekonomika, lidé měli peníze, co jíst a mohl fungovat systém zdravotní péče. Zdraví je nejcennější majetek který máme. Není pana Babiše ani Zemana. Každý sám je zodpovědný za to jak se svým zdravím zachází. ZDRAVÍ NENÍ CÍL, JE TO PROSTŘEDEK K DOSAŽENÍ NĚČEHO. Spoléhejme víc na sebe a svůj rozum. Svěřit péči o naše zdraví cizím lidem a dát jim bianko šek na rozhazování peněz je špatná volba.

J. Nový 25.4.2020 18:59

Zkuste si zadat do Google Trump dezinfekce a pak se podívejte, jak se média liší v podání této zprávy.

Trump přeci nenavrhl žádné injektování, on navrhl, aby se nad tím lékaři zamysleli.

"„Pak tu vidím, že to za minutu zabije dezinfekce. Je tady způsob, jak bychom to mohli nějak vstříknout dovnitř? Skoro jako čištění. Protože se to (koronavirus) dostává do plic a napáchá to tam hrozné škody... takže by bylo zajímavé se na to podívat,“ dodal."

.

Ovšem pravdoláskařská média, která vy zřejmě milujete si to upraví tak, aby to bylo vůči Trumpovi co nejvíc negativní. Nadávání prezidentům do idiotů máte také v oblibě vy, kteří se považují za pravdoláskařské demokraty. Nepamatuji, že by bylo něco podobného vedeno proti Obamovi a jsem si jist, že důvod by se vždycky našel. Ale prostě je to tak, že my, kteří jsme na druhé straně než vy, jsme mnohem slušnější a mnohem méně nenávistnější. VY se chováte jak bolševik s náckem dohromady.

F. Houžňák 25.4.2020 18:59

Jistě, vysvětloval jste to, ale pravdu přesto nemáte. Když budete sedět doma, nikdo vás neovlivní, i když bude venku virus řádit. Že sedět doma nechcete, to je váš problém. Nakonec vás k tomu nebude nikdo nutit, bude to vaše svobodné rozhodnutí, které budete muset zvážit, to za vás nikdo neudělá. Jiní nechtějí zase něco jiného, tedy řídit se podle vás. S tím se budete muset smířit, může se vám to nelíbit, ale to je asi tak všechno.

P. Aron 25.4.2020 18:57

Budete se asi divit ale jsem střízlivý člověk. rozlišuji mezi podobnými fotografiemi, kterým jsem nevěřil, protože se to dá snadno zmanipulovat nebo zfalšovat či podobně a něco jiného jsou podobná svědectví, které se naopak navzájem potvrzují.

P. Aron 25.4.2020 18:54

Pokud jde o šíření nákazy nemůžete tvrdit ať se každý zařídí podle svého. Protože ti co to budou šířit ovlivní i ty druhé. Myslím že jsem to vysvětlil celkem jasně.

P. Aron 25.4.2020 18:52

Jasně všichni co říkají co se vám nelíbí si vymýšlejí. Fakta jsou taková, že v USA již je téměř milion nakažených a 52.000 mrtvých, tedy tolik kolik Američanů zahynulo ve Vietnamu. Jo a četl jste také rozhovory s lidmi, kteří popírají, že je Země kulatá ?

J. Vintr 25.4.2020 18:47

Člověk na něco umřít musí a jsou i horší možnosti ...

B. Hamal 25.4.2020 17:49

Trump také popíral nebo zlehčoval existenci pandemie, ale už obrátil. Dokonce navrhl aby proti koronaviru byl pacientům injektován do plic dezinfekční prostředek, což je běžná metoda sebevrahů. Teď je za idiota. Na toto téma vychází Googlu mimo mnohé jiné: Our Worst Crisis Since 2008... and We Have an Idiot at the Helm https://www.thenation.com/article/society/coronavirus-trump-economy-travel/ Naše nejhorší krize od roku 2008 ... a my máme u kormidla idiota.

P. Moravčík 25.4.2020 16:59

Nedá sa bezvýhradne nesúhlasiť :-).

J. Minarčík 25.4.2020 16:47

Daleko větší paniku tu rozhodil pisatel článku,nevidím žádný nový omezující zákon-jen starý dle ustavy,určitě nejsem levičák,ale i europravičákům podezřele nevadí europříkazy omezující náš stát,s hlavou zasunutou v tlustém střevě nás tu přesvědčují o federální demokracii germánské 4.říše-a světe div se nevadí jim ani rudozelená šikana ,ani buzerace každý den rodících se nových menšin,stejný pisatel jak ta banda novinářů co zde odsuzuje!

J. Kostelanský 25.4.2020 16:46

Vás by asi presvedčili iba ulice plné hnijúcich mŕtvol vo vašom okolí. Ale to už by bolo neskoro...

F. Houžňák 25.4.2020 16:36

Řekl bych, že vám nejlépe odpověděl p. Jirka ve své reakci na můj komentář. Já bych jenom podotkl, že vy se taky chcete "chovat podle svého" a chováte se tak, ale u jiných se vám to nelíbí. Nakonec když se "opatření" uvolní, nikdo vám nebrání se chovat tak, jako by se "opatření" neuvolnila. Obráceně a pro ostatní to neplatí, jak jistě nahlédnete. Jak se chovají v Německu nebo ve Francii a jak se s tím obyvatelé těcho zemí popasují, bych nechal na nich. V podstatě jde o to, že vy si myslíte, že jakmile se bude scházet deset lidí místo dvou, epidemie se rychle rozjede, a myslíte si to z nejrůznějších důvodů. Já si to zase z jiných důvodů nemyslím, ale ani jeden z nás neví, kde je pravda. Takže je vcelku zbytečné se o tom dohadovat.

J. Bárta 25.4.2020 16:26

Lukašenko by řekl: Zlatá slova.

P. Nemec 25.4.2020 15:56

děkuji za hlas zdravého rozumu v této záplavě idiocie

P. Moravčík 25.4.2020 15:55

Prvé tri vety tesať do kameňa! Namiesto toho, aby sme sa sústredili na ochranu ohrozenej skupiny - ale to je len časť zo 65+, zavrie sa to všetko do karantény, ktorej dopady nikto nevie predvídať. Raz sa ude musieť otvoriť, vakcína je vo hviezdach, čo bude potom? Zase sa to všetko zavrie a vláda bude vyplácať alimenty národu?

D. Müller 25.4.2020 15:54

Dobrý článek pane Adlere. Levičáci z nás dělají pomalu otroky. Nakrmené, Ale otroky. O to nestojím. A otroci své pány ještě velebí. Smutné.

P. Adámek 25.4.2020 15:51

Naprostý souhlas.

P. Staronový 25.4.2020 15:40

Německa a Francie PROSTŘEDNICTVÍM EU.

J. Vintr 25.4.2020 15:33

Někdo tady na lidovkách psal, že pro americké nemocnice je nejak finančně výhodné, když jim umře pacient na koronavirus. Takže v amerických nemocnicích se poslední dobou skoro neumírá na něco jiného ....

J. Vintr 25.4.2020 15:29

Přesně tak.

J. Vintr 25.4.2020 15:27

Myslíte, že je tak těžké si takovou zprávu vymyslet? Četl jsem také rozhovory s lidmi, kteří tyhle katastrofické zprávy popírají.

J. Jirka 25.4.2020 15:18

A vy ano?

J. Jirka 25.4.2020 15:17

> Kdy prosím v historii posledních 100 let ... kvůli chřipce kolabovalo zdravotnictví. <

Předloni v Itálii, téměř každý rok ve Španělsku.

Jenomže pšššt!, o tom se nesmí mluvit, protože tehdy to byla jen obyčejná chřipka a celosvětová karanténa se ještě nikomu nehodila do krámu.