26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

LEVICE: Mír. Ale jak a jaký?

Vsadili byste na to, že Ukrajina vyhraje válku? Raději ne, že. Ale řekli byste nahlas, že se má Ukrajina vzdát? To už je ošemetné. Myslí si to asi dost Evropanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 9.8.2022 9:52

Ve Vietnamu, Srbsku, Libyi, Sýrii, Iráku, Afghánistánu, Jemenu, Somálsku, Grenade...Američané ukončili nějakou válku? Realitou je, že v pár zemích změnili vládu na svou loutkovou, z mnoha zemí museli rychle utéct, prohrávají a zanechávají ty země v horším stavu než před invazemi. Ukrajina nebude výjimkou, ale posledním hřebíkem do rakve jejich autority a hegemonie.

R. Valkovič 9.8.2022 10:10

Kecy, kecy, bláboly. Co Japonsko, Rakousko, Německo, Jižní Korea? Co Marshallův plán? I Irák je na tom líp než předtím, Afghánistán se měl dobře, dokud zase nezvítězila brutalita Talibanu. Na Grenadě drželi povstalci stovky US studentů jako rukojmí, to už nenapíšeš, že? Ubožáku. OSN v Somálské občanské válce pomáhalo (stejně jako US vojáci), jenže po brutálních útocích povstalců (pamatujete povražděné Pákistánce? Ještě před bitvou o Mogadišo) se na na to společně vykašlali.

J. Nevrkla 9.8.2022 10:20

I rozhodující podíl na vítězství ve druhé světové přisuzujete Americe? No tak samozřejmě, vždyť při ní zahynulo téměř půl milionu Američanů. Marshallův plán se Američanům hodně vyplatil, vše bylo splaceno i s úroky, takové taky byly motivace. Irák je stále rozvrácená země, u jeho obyvatel, Američané moc sympatií nemají. Grenada je úplně rozvrácená nejchudší země Karibiku. Američané mají po světě sedm či osm set vojenských základen, vypadá to ovšem, že jsou stále méně vítáni, že obyvatelé světa jich mají stále více plné zuby.

J. Zákola 9.8.2022 7:35

Víte co je komické, ale z toho až mrazí. Zatímco my tšíme síru na úhlavního nepřítele všeho zlého na světě, tedy Putina, a odstřihujeme se od jeho levného plynu, tak členský stát NATO, s druhou největší armádou NATO, tedy Turecko, se přátelí s tímto pánem, a pan Erdogan si přátelsky podává ruce s Putinem, a dohodl se s ním na placení rubly za levný plyn, a další přátelskou spolupráci. A USA a ostatní členové NATO mlčí. No to je pokrytectví pár exceláns. Česká televize nás denodenně krmí válkou na Ukrajině online, straší nás superdrahotou, zavaluje nás různými experty na všechno, ale o této události mlčí. Tak co pane experte Zbyňku Petráčku ? Nenapíšete nám o tom nějaký nezávislý politický rozbor? ;-€

P. Pepax 9.8.2022 8:27

Vypadá to že Erdogan se přiklonil na stranu vítěze konfliktu na Ukrajině.

P. Diviš 9.8.2022 8:37

Komický je váš pravopis - a obsah vlastně taky. Tu ČT sledujete nepřetržitě a všechny kanály, že víte, že dohodu Erdogana s Putinem zatajila?

J. Zákola 9.8.2022 10:34

Jo voni ji nezatajili, ale jak to, že se nespustila lavina politologů, kteří by na to reagovali, aby vysvětlili nám hloupým ovcím, jak to tedy vlastně je, že Erdogan může nakupovat ruský plyn přímo z Ruska, za ruble, zatímco my budeme tentýž plyn nakupovat daleko dráž za eura z Německa. Takže, když jste tak chytrý pane, tak mi to vysvětlete.

R. Tichý 9.8.2022 7:21

Ano, Evropane pestuji kult "obeti". A vubec nejlepsi je, kdyz je "obet" mrtva-to se z ni da krasne vyrobit hrdina nebo jeste lepe mucednik. Je to hnus.

Agresor musi byt vzdy korigovan myslenkou, ze "obet" ho odrazi a jeste navic znici!

R. Vacek 9.8.2022 6:43

Západ se sám pasoval do role, kdy s prohrou Ukrajiny prohrává i západ.

J. Kejkrt 9.8.2022 6:32

Kdo se nepoučil z historie, ten si ji zopakuje. :-/

J. Krásenský 9.8.2022 6:06

Cynický řečeno - nejde o mír nebo válku, ale o dodávky vojenského materiálu, ať už jej zaplatí kdokoliv. O zkoušky nových zbraňových systémů. O zbohatnutí zúčastněných. Jestli je někde válka nebo mír, o to jim přeci nejde, i když války jsou pro ně výnosnější.

B. Rudolf 9.8.2022 6:29

Nelze vyloučit, že za tím vším byly podobné šachy. Jenomže pro to nejsou ani nepřímé důkazy. Podle toho, co víme, tak příčinou války na Ukrajině je ruské imperiální myšlení.

J. Krásenský 9.8.2022 6:35

Důkazy nejsou? Pro les nevidíte stromy.

R. Tichý 9.8.2022 7:24

Nejsou!

Ledaze jste vy rusaci prekvapeni, jak jsou vase zbrane k nicemu, kdyz jsou proti nim postaveny zbrane zapadni :-D

Prehlidkove Armaty dojely jen na konec Balsoj ploscadi a vase zazracne letouny radeji nad Ukrajinu nelitaji.

J. Krásenský 9.8.2022 9:00

Kvalitně vodu. K tématu nic.

P. Diviš 9.8.2022 8:38

Ruské imperiální myšlení, ruská paranoia a ruský mesianismus.

M. Strelec 9.8.2022 23:16

No že je za tím vším imperiální myšlení s tím se dá souhlasit, že jen ruské imperiální myšlení není už tak jisté.

J. Kejkrt 9.8.2022 6:33

Putin potřeboval vyprázdnit sklady munice?

J. Krásenský 9.8.2022 6:38

Zaměňujete příčinu a následek. Tedy, kolik let Rusko prohlašovalo, že vstup Ukrajiny do NATO je nepřekročitelnou linii?

P. Pospisil 9.8.2022 7:18

To nevím. Ale zato vím, že Ukrajina začala o vstupu do NATO uvažovat až poté, co Putin tu zdánlivě nepřekročitelnou linii (totiž uznané hranice) překročil.

To teda k té příčině a následku.

R. Tichý 9.8.2022 7:25

Ukrajina vstupovala do NATO? Vy jste videl prihlasku anebo zacala nejaka SERIOZNI jednani?

P. Diviš 9.8.2022 8:41

Snaha byla, to jo. Ani se nedivím, s takovým sousedem, jakého Ukrajina má.

Rusáci si buďto neuvědomují, co jejich sousedy tlačí do NATO, nebo tu konfrontaci z vnitřních důvodů (strašení vlastního občanstva) vyloženě chtějí.

Z. Lapil 9.8.2022 8:54

Přesně.

P. Vychodil 9.8.2022 9:45

2008 Putin prohlásil, že sbližování UA s NATO bude mít za následek ztrátu Krymu a východu UA. Nikdo mu nevěřil...

K. Machala 9.8.2022 2:17

Abychom to uchopili tak, jak to je, mír znamená odevzdat Hitlerovi Sudety, dát mu čas posílit vyčerpanou armádu, aby mohl obsadit zbytek Čech a Moravy, a po nějaké době pokračovat dál. Dosaďte si Putina, Ukrajinu a nás. Je to stejný mnichovanský vzorec.

Proto musí Ukrajina vyhrát, což neznamená obsadit Moskvu, ale získat zpět Sudety... Jako Sudety.

P. Labaj 9.8.2022 3:40

Neustále opakovaný "argument". Jeho jediným základem je myšlenka, že Putina považujeme za padoucha. A protože největším padouchem moderních dějin byl Hitler, tak hned mezi ně dáme rovnítko. Srovnání s Hitlerem vždy zabere, že.

Dějiny se ale nikdy neopakují stejně. A většinou ani podobně. Zde pro to nejsou ani předpoklady. Hitler chtěl zvětšit svůj lebensraum a byl přesvědčený o nadřazenosti své rasy. Nic z toho Putin nechce, nepotřebuje a nehlásá. On chce, aby ho svět bral vážně. A aby se z jeho pohledu nepřátelská civilizace netlačila k jeho hranicím. A k tomu nepotřebuje dobývat celou Evropu, jako to měl v plánu Hitler.

J. Cimbálník 9.8.2022 4:24

To myslíte vážně?

J. Kejkrt 9.8.2022 6:31

Putin nechce?

To vám psal osobním dopisem, nebo si s ním večer telefonujete?

Vy jste nečetl slova jeho poskoků, kterými vymezili "ruský" zájmový prostor?

R. Tichý 9.8.2022 7:27

Jste hluchy, slepy nebo hloupy? Dalsi moznost je, ze jste navedeny....

Putin od roku 2007 nerika nic jineho, nez ze chce obnovit sferu vlivu CCCP!

P. Diviš 9.8.2022 8:43

"Nic z toho Putin nechce, nepotřebuje a nehlásá."

Chce, potřebuje (vnitřní důvody), hlásá a hlavně, d͇ě͇l͇á͇ !

Se stejnou záminkou jako Hitler, "ochrana" jeho soukmenovců.