28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

LEVICE: Mír. Ale jak a jaký?

Vsadili byste na to, že Ukrajina vyhraje válku? Raději ne, že. Ale řekli byste nahlas, že se má Ukrajina vzdát? To už je ošemetné. Myslí si to asi dost Evropanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 9.8.2022 14:41

Protokoly sionských mudrců jsou vylhaným falsifikátem a vy raději běžte vítat muslimské migranty, když tolik podporujete věc palestinských arabských teroristů.

M. Vaněk 9.8.2022 15:18

Zvláštní, že ale podle nich židé jednají, a výsledky se dostavují... Je to vidět na každém kroku.;-D

H. Lukešová 9.8.2022 15:36

Ne, nejednají, to jsou jen vaše choré představy, raději se přihlaste jako dobrovolník do Hamasu nebo Palestinského islámského džihádu, ať můžete proti Židům skutečně bojovat, co tady zmůžete, bojujete jen slovně, tak jednejte, ale na to nemáte odvahu, bojovat proti statečným izraelským chlapcům a děvčatům. Když tolik nenávidíte Židy a milujete palestinské arabské teroristy...

M. Vaněk 9.8.2022 18:37

Vy jste opravdu nebezpečně nemocná... :-(

H. Lukešová 9.8.2022 18:43

Sám jste těžce duševně nemocný, protože nikdo normální nemůže bludům, které píšete, věřit.

P. Hatina 9.8.2022 10:37

Ale jistě že.

Slovo mír a

"jak k němu konkrétně dospět"

jsou dvě, naprosto rozdílné věci.

Což by si ale měly uvědomit obě strany. Jak ti, kteří požadují okamžitý mír (nějakou formou kapitulace či finlandizace Ukrajiny,

tak ale i ti, kteří doporučují aby se Ukrajina bránila a pokračovala tak v těžkém boji dál a podporují jí v tom. Tím ale říkají to, že ten mír dlouho nepřijde.

Co je pro Ukrajinu lepší, by si měli její občané určit sami.

H. Lukešová 9.8.2022 10:24

Ultralevičák Jeremy Corbyn není sám, i takový rocker Roger Waters se postavil na stranu Ruska v jeho konfliktu s Ukrajinou, kategoricky odsoudil dodávky zbraní na Ukrajinu, Bidena označil za "válečného zločince" a rovněž podpořil čínské nároky na Tchai-wan.

D. Laurencikova 9.8.2022 11:20

Je otazkou, jestli ten, kdo je proti dodavkam zbrani na Ukrajinu, "se postavil na stranu Ruska". Ukraina tuto valku zbranemi vyhrat nemuze a take nevyhraje! Porazit atomovou velmoc vojensky proste nelze, ne bez nebezpeci apokalypsy a pak uz je "vsjo rovno". Nakonec bude muset dojit k dohode, kterou (a mozna lepsi) mohl Zelenskyj mit s Ruskem i bez valky a navic by se usetrily ty hruzy obeti.

Ja to vidim take tak, ze vsichni mluvi jenom o valce a nikdo o miru! Obzvlast Zeleni, kteri nekdejsi heslo: "Uz nikdy valka!" vymenili za heslo: "Uz nikdy valka bez nas!". A nemyslim, ze se tim stavim na stranu Ruska. Stavim se na stranu tech pragmaticky myslicich.

P. Smetana 9.8.2022 11:27

Ano, na stranu pragmaticky myslích Chamberlainů a Daladierů.

P. Hák 9.8.2022 18:53

No, zrovna Waters je osobně asi trochu magor, ale na druhou stranu odsoudil i Tchien An Men. Přijde mi, že Waters to napálí do každého včetně lidí ve svém okolí.

Doma bych ho mít nechtěl :-)

P. Vychodil 9.8.2022 9:54

mír, či příměří, nastane v okamžiku, kdy investoři přestanou věřit v návratnost či jinou prospěšnost svých investic do konfliktu...

P. Brecík 9.8.2022 11:08

Už se to blíží. Rotschlildům sklamal plán A ( porážka Ruska a jeho podrobení ) tak přecházejí na plán B. Od 1.9. vyhlásila jejich loutka, feťák zelenskij generální privatizaci [UA] Rozprodají vše, co zbylo. Elektrárny - vodu - .... vše. Už dnes patří na [UA] miliony km2 půdy USA. Obilí se nevozí do Afriky, ale jinam !! Jen se neví, co z [UA] zbude. Když si i Polsko/Rumunsko vezmou své;-D

P. Brecík 9.8.2022 9:49

Dá se najít průzkum zemí EU. Všude je více lidí ZA mír na [UA], i za cenu územních ústupků. Jen na Hovinkách.cz je článek, jak celá ČR nenávidí všechny rusy do jednoho. A to i 100, 200 let dozadu = umělce, vědce. Naštěstí rozhodnou peníze. Zelenskij potřebuje 9 miliard/měsíc. EU půjč, já rozkradu a jasně, že nevrátím. PS: Firmy USA vlastní na [UA] více zemědělské půdy, než má celá Itálie. Lodě z [UA] neplují do Afriky, ale všude jinam ;-D

F. Zrcek 9.8.2022 9:44

Prohlášení aktivisty-labouristy Jeremyho woke Korbíka k Ukrajině je znepokojující. Nemá rád židy, slovany, poláky, čechy a podobnou chamraď. V mládí za prachy donášel StB a na rozdíl od babiše o tom není sporu. Jeremy na východě uznává akorát putínka, který mu imponuje a od kterého zatím nemá ani řád, ani tričko, takže cítí potřebu se lísat. Zvlášť, když ho to bude stát jenom Ukrajinu. Pak už má rád jenom hizbullah, nemá ale prý rád islámský stát, protože mu připomíná USA. Z předsednictví labouristů, kteří se momentálně třesou na volební vítězství se sice musel odporoučet, za to má ale za sebou smečku dychtivých svazáků, kteří se derou k moci.

Pokud by labouristi opravdu vyhráli - a při momentální nas*anosti na Borýska Brexitáře se smyslem pro humor a milujícího mejdany - pak Bůh ochraňuj královnu, brity a evropany!

K. Křivan 9.8.2022 9:23

Levice zničila celé 20.století. Lenin, Stalin, Trocký, .... Hitler, Goebels, Himmlar, ... Chruščov, Brežněv, Gottwald, Zápotocký, Novotný, Hnusák, .....Ulbricht, Honnecker, Maocetung, Polpot, Castro, ..... Maoista Barosso, EU-komise Všechno levičáci, které nikdo VČAS neodstranil.

V. Chrastina 9.8.2022 10:07

Souhlas, pane Křivane!!R^

M. Grundmann 9.8.2022 9:10

Celý svět mimo východní Evropu je přesvědčen, že válku na Ukrajině vyvolaly USA tím, že se po dlouhá léta snažily rozeštvat Rusko a Ukrajinu svou snahou o vojenskou přítomnost na Ukrajině. Že žádný jiný důvod k válce není. Z tohoto důvodu je podpora Ukrajiny ve světě tak malá. Ukrajinu podporují hlavně Poláci, kteří si dlouhodobě přejí konflikt Západu s Ruskem a k dnešnímu konfliktu sami přispěli v rámci svých omezených možností.

P. Diviš 9.8.2022 9:28

Přesvědčení jsou o tom hlavně přátelé agresivních Rusáků, třeba vy. Zdaleka ne "celý svět".

K. Křivan 9.8.2022 9:34

Ty blbečku, nikdo nikde napsal "celý svět". Jsi tak blbý, že to už není ani směšné.

P. Diviš 9.8.2022 9:37

"Celý svět mimo východní Evropu ..."

Vaši inteligenci specifikovat nebudu, tu zde dostatečně demonstrujete sám. Spíš k pláči, než směšné.

D. Laurencikova 9.8.2022 11:26

To jste bajecne zformuloval, pane Krivan. R^

K. A. 9.8.2022 9:37

To se ovšem příliš neliší od argumentace typu, že útok na Charlie Hebdo způsobil tento časopis tím, že muslimy provokoval. Za agresi je zodpovědno Rusko, byť otázka, kterou nastiňujete ("chybný" přístup USA), je legitimní. Důležité je ale, že mezi válečnými cíli Ruska není jen neutralita Ukrajiny, ale i územní anexe. Rusové jsou první stát od druhé světové války v Evropě, který vstoupil do otevřeně expanzivní války (Turecko do Evropy nepočítám). To je červená čára, která bohužel otevírá Pandořinu skříňku územních nároků.

M. Grundmann 9.8.2022 9:49

Je pravda, že progresivisté vyvíjejí trvalý a velmi silný tlak na muslimy po celém světě. Útok na Charlie Hebdo byl jenom jednou z epizod této dlouhodobé války. Tuto válku zahájil Západ a tlak není pouze čistě kulturní, Západ se otevřeně snaží převychovat muslimy politickým, ekonomickým i vojenským tlakem.

V každém konfliktu je důležité vědět, kdo daný konflikt začal. Na Ukrajině začaly konflikt USA v 90. letech svou snahou o izolaci Ruska a o svou vojenskou přítomnost na Ukrajině. Je to zcela otevřeně nepřátelské chování. Existují však lidé, kteří takové nepřátelské chování schvalují a rozčilují se, že se Rusko také začalo chovat nepřátelsky a že si pouze vše nenechalo líbit. Hovoří o konceptu legitimního a nelegitimního nepřátelství. S těmito lidmi otevřeně nesouhlasím, nevěřím v legitimní nebo mírové nepřátelství. Podle mého názoru jakékoliv nepřátelství, pokud se nezastaví, vede nakonec k válce. Proto jsem od samotného počátku kritikem této politiky. Žádná červená čára neexistuje.

P. Hák 9.8.2022 10:13

"nevěřím v legitimní nebo mírové nepřátelství" R^

M. Grundmann 9.8.2022 10:23

Mimochodem, USA nehovoří ve vztahu k Číně o své snaze o dosažení přátelské spolupráce, nýbrž mírového soutěžení. Zase koncepce nějaké omezené války. Oba státy se nebudou vzájemně zabíjet, ale budou si dělat naschvály.

F. Navrátil 9.8.2022 11:02

Útok USA na Jugoslávii a ukradení Kosova, kde si USA vybudovaly největší pozemní vojenskou základnu v Evropě, byla expanzivní válka!

D. Laurencikova 9.8.2022 11:21

Presne tak!! A nepamatuji si, ze by na USA nekdo uvalil nejake sankce!

J. Kulheim 9.8.2022 9:08

Ukrajina bude sousedit s Ruskem i po konfliktu. Budou muset se dohodnout. Myslím, že je rozumnější dohodnout se před válkou, než po tom, až zakopou své mrtvé.

Pohled občana Ruska je jiný, než pohled od nás nebo z USA. Proč státy na západ od Ruska nedodržují dohody uzavřené od roku 1990, kdy byla vydána Deklarace státní suverenity Ukrajiny. Proč se základy NATO stále přibližují k hranicím Ruska? Proč byly rozmístěny raketové základny NATO v Rumunsku a Polsku. Proti komu? Proč prezident Zelenský na bezpečnostní konferenci v Mnichově prohlašuje, že Ukrajina zvažuje odstoupit od smlouvy o nešíření jaderných zbraní. Proti komu? Atd.

Já bych rád věděl, proč byla zavedena cenzura a tím omezena svoboda jednotlivce. Individuální svobodu je základem pro fungování demokratického státu. Proč je zase mrzačena demokracie. Proč naši představitelé patří mezi největší podporovatelé válečného konfliktu. Co udělali proto, aby byly dodržovány dohody mezi Ruskem a Ukrajinou. Jaký mají názor na to, že desítky pro-ruských demonstrantů záměrně upáleny zaživa v Domě odborů v Oděse. Atd.

To jsou některé otázky na které bych rád dostal odpověď. Většinu života jsem prožil v období budování socialismu moslevského typu. Byly používány stejné metody při ovládání lidí. Cenzura, lhaní, strach a pod.

P. Diviš 9.8.2022 9:35

"Myslím, že je rozumnější dohodnout se před válkou, než po tom, až zakopou své mrtvé." - ano. Ale Putin si to zřetelně nemyslí.

Ad celý druhý odstavec, státy na západ od Ruska nechtěly být "v luftě". Jelikož všechny mají s Ruskem nějakou tu špatnou zkušenost, hladěly se zajistit proti recidivě ruské rozpínavosti. Jak se ukázalo, zcela prozíravě. Recidiva přišla celkem brzy v Moldově, následovala Gruzie a Ukrajina, které chráněné nebyly a nejsou.

Cenzura není nic pěkného, i když se snaží bránit přívalu ruských lží a propagandy. Nemá to dobré řešení, nedělat proti tomu nic je těžké.

Odpověď by mohla být, že nejdřív je třeba zastavit ruskou agresi a potom i při tom pracovat na omezování cenzury a podobných nemravů. Nejvíc by to bylo potřebné v Rusku.

J. Kulheim 9.8.2022 10:43

Pokud se díváme na jednu věc z různých perspektiv, tak to co uvidíme, bude vždycky jiné. Považuji se za empatického člověka, nebo se o to snažím, který se snaží vnímat skutečnost i očima člověka s kterým nemám stejný pohled a určitý problém.

Jako Rus bych si položil mnoho otázek mj. proč se blíží základny NATO k Rusku a jsou rozmístěny kolem celého Ruska. Proč představitelé států na západ od Ruska říkají, že ctí zásady na kterých západní civilizace stojí, dávají zbraně fašistickým jednotkám Azov? Proč nechají bez povšimnutí masakrování Rusů na Ukrajině? Atd. Je cenzura a proto o tom nemám dostatek informací.

Jako občana ČR by mě zajímalo co udělali naši vládcové proto, aby se na Ukrajině nezabíjeli lidé? Asi neví, že když se střílí, tak umírají lidé. V tomto případě mladí chlapi od rodin, kteří mají svoje rodiče. Já nebudu tleskat tomu když zemře Ukrajinec ani Rus.

Na jedné straně je velká sláva, když lékaři např. transplatují srdce, a prodlouží se dotyčnému život o nějaký měsíc, a ti samí lidé jsou nadšení, když za některý den padne mnoho mladých Rusů nebo Ukrajinců.

Ani jeden z těch válečných jestřábů nejde bojovat za svou spravedlnost. Raději rozdají zbraně a zůstanou doma jako válečníci.