9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

LEVICE: Mír. Ale jak a jaký?

Vsadili byste na to, že Ukrajina vyhraje válku? Raději ne, že. Ale řekli byste nahlas, že se má Ukrajina vzdát? To už je ošemetné. Myslí si to asi dost Evropanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 9.8.2022 12:56

Šlehačko, tak dejte zdroj, že tomu tak není.

P. Smetana 9.8.2022 13:08

Až vy sem dáte odkaz, že nejste ten Černý z Holešovic, co žere psí hovínka.

P. Vychodil 9.8.2022 15:58

ubožáčku, schopný reagovat akorát způsobem " a kde že beret svoje informace..." zkus něco sofistikovanějšího, ať nejseš za úplného troubelína...chce to nějakou myšlenku, byť sebeprostší :-)

P. Diviš 9.8.2022 20:47

Tak nějakou nadhoďte.

D. Hrubý 9.8.2022 12:31

Slyšel jste někdy o darknetu? Ale bacha na Rakušanovy špióny...

P. Brecík 9.8.2022 11:27

Špičkový článek - a PRAVDIVÝ, jak jinak !! https://www.novarepublika.online/2022/08/vidlakovy-kydy-geopoliticky-barometr

J. Vintr 9.8.2022 11:40

R^

K. Křivan 9.8.2022 12:12

Přečetl jsem to celé, a je to výborný článek. Díky za něj !

M. Vaněk 9.8.2022 10:48

Potrestání agresora? A máte na mysli pane Petráčku fašisty z Azova, kteří 8 let terorizovali ruskojazyčné obyvatelstvo na východě Ukrajiny, nebo fašistický Kyjevský režim, který tomu aktivně pomáhal? Nebo žiďáky porošenka či zelenského, kteří jsou jen tou viditelnou částí pyramidy na americkém dolaru?;-D

J. Jurax 9.8.2022 11:21

Ehm ... žiďáky ... pěkně se vybarvujete ... nechcete psát Saujuden, německy je to údernější, známější a vic by Vám to sedlo ...

P. Brecík 9.8.2022 11:31

vybarvují se čeští patolízači. Viz. článek o tom, jak mvšichni ruští studenti/občané RAUS z ČR. Všichni jsou totiž Putinovi voliči a proto vinní. Tvrdí Hovinky.cz Doufám, že většina, která má doživotní bany se vzchopí. třeba jak byl vyprodaný Nohavica za pár hodin !! S garmoškou zaplnil O2 arénu. Jsem optimista. Ona se zima zeptá, kdo je moudrý a kdo ne.

D. Laurencikova 9.8.2022 11:50

R^ Ja uz ted pred svym duchovnim okem vidim, jak se v zime kdosi bezi uklanet pro zmenu do Moskvy.... Az se jim bude vsechno hroutit, protoze vedou valku proti Rusku, na kterem jsou co do surovin zavisli a nemaji plan B!

M. Vaněk 9.8.2022 15:19

Pusťte si na yt Nadu Ševčenkovou, která o tom mluvila v ukrajinské televizi - tam se dozvíte, jaký je rozdíl mezi židem a žiďákem.

K. Křivan 9.8.2022 12:23

Nemám to slovo "žiďák" rád. Ale když se Žid nepovede je z ně zrůda jako Trocký, a většina členů UV VKSB, jako Jožka Fischer, nebo Zelenskýj, Soros, ...atd.

Ale obrovská část Židů se povedla, založili Israel a ubránili ho ve všech těch válkách, a posunuli světovou vědu a civilizaci o hodně vpřed. Kde by svět byl bez nch !!!

http://www.israelnet.de/nobelpreis.html

H. Lukešová 9.8.2022 12:32

Každý národ má své defektní kusy, Němci měli nacisty, nyní má komunisty s Antifou, levicovými bojůvkami, komunisté se rekrutovali z mnohých dalších národností, i Češi (Gottwald, Zápotocký, Novotný, Urválek......), Stalin byl Gruzínec, Chrusčov byl Ukrajinec atd.atd...

J. Vintr 9.8.2022 12:34

On je obecně rozšířený omyl, ze se za židy považují třeba Rotschildové, Rockefelerové a jiní lidé, kteří z pozadí ovlivňují běh našeho světa. Nejde o židy, ale o potomky chazarů, což bylo zcela jiné etnikum, které se k židovství hlásilo je naoko.

H. Lukešová 9.8.2022 12:47

Ano a Rockefelerové byli navíc protestanti. Praví Židé se nikdy takových ohavných zločinů, ze kterých jsou obviňováni antisemity, nikdy nedopustili.

M. Vaněk 9.8.2022 12:37

Problém je ten, že "založili" Israel na základě divadla - II. sv. války, kterou vyvolali. Jednak jim posloužila ke genocidě gojimů, kteří se vyvražďovali navzájem, k okradení jiných židů, a především k ukradení země a legitimizování státu Izrael na arabské půdě. Ale tento model divadel je využíván židy od nepaměti... A kde by byl svět bez nich? otázka spíše zní: jak bychom se bez nich měli lépe. Jeden křesťanský vtip praví: Na Zemi byl ráj po věky věků..., než do nej vstoupil Žid... ;-)

H. Lukešová 9.8.2022 12:42

Nesmyslnost vaší pro-palestinské propagandy dokládají čtyři důležitá fakta

1) Izrael není koloniální projekt. Židé jsou původním obyvatelstvem jižní Levanty a osídlili území Země izraelské o dva tisíce let dříve než arabští dobyvatelé, kteří začali podnikat výboje z Arabského poloostrova do celého světa a na začátku 7. století dobyli a obsadili židovskou domovinu, jejíž původní jméno „Judea“ změnili Římané na „Palestinu“. Ale na druhé straně Arabové masově zalidnili tuto zemi až v průběhu 19. století, kdy také započalo novodobé židovské přistěhovalectví (nazývané „alíja“) do Země izraelské.

2) V průběhu celých dějin nikdy neexistoval žádný státní útvar „Palestina“, a už vůbec ne „arabská Palestina“. Pod pojmem „Palestina“ rozumíme geografické označení území nazývaného v dějinách Království izraelské, Království judské, Země izraelská či Svatá země. Na tomto území žili Židé, Římané, Arabové, Osmani, Čerkesové, Arméni, vyznavači judaismu, křesťanství i islámu. Nejednalo se a dodnes se nejedná o arabsko-muslimskou zemi. Až do 30. let 20. století požadovali tehdy Arabové žijící v britském mandátním území Palestiny spojení s francouzským mandátem Sýrií a Libanonem, jelikož považovali tuto oblast za jižní Sýrii.

3) O vznik Státu Izrael ve Svaté zemi se zasloužili odhodlaní sionisté, jejichž úsilí započalo po roce 1897, a to v době po skončení prvního sionistického kongresu - 45 let před konferencí Wannsee. Fakta nade vši pochybnost dokládají, že za doby Osmanské říše byla Palestina v rozkladu a v rozvalinách, nic v ní nerostlo, byla velmi chudou, zaostalou a prokletou zemí, sestávala jen z bažin a pouště a až novodobí židovští přistěhovalci z ní vytvořili moderní zemi, vysušili bažiny, zúrodnili pole, postavili moderní města, vysadili lesy, vytvořili moderní průmysl a zemědělství. Což potvrzují mnozí zahraniční cestovatelé, kteří tehdejší Palestinu navštívili. Židé mají zásluhu na tom, že Stát Izrael je moderní, vyspělou a demokratickou zemí.

H. Lukešová 9.8.2022 12:44

4) V mnoha zemích, včetně Velké Británie a Spojených států, později převládala zřetelná ambivalence – a dokonce i přímý odpor – vůči židovskému státu v Palestině. I když si Velká Británie zaslouží uznání za vydání Balfourovy deklarace z roku 1917, za krátký čas však porušila svůj mandát udělený Společností národů tím, že odřízla více než dvě třetiny země pro arabský stát dnes nazývaný Jordánsko, a poté ji de facto zrušila vydáním nechvalně známé Bílé knihy z roku 1939, která prakticky zamezila židovskou imigraci do Palestiny v té nejkritičtější době.

A když vy tvrdíte, že všechno zlo začalo tím, že vůbec Žid jako člověk existuje, to vypovídá jen a jen o vás, sdílející genocidní nenávist...

M. Vaněk 9.8.2022 13:01

Tak jinak: až k vám na zahradu napochoduje arab, a bude tvrdit, že jeho předci tuhle zahradu obývali před tisíci lety, budete muset, dle své logiky, místo opustit, abyste dala průchod právu, že? ;-D

H. Lukešová 9.8.2022 13:09

Arabové byli a jsou zloději židovské historické vlasti. Arabové v Zemi izraelské nikdy nežili ve velkém počtu, tu začali zalidňovat až s novodobým židovským přistěhovalectvím- alíjou...Fakta jsou: Dnešní antisionisté, respektive antisemité rozšiřují legendu o "palestinském národě". Existuje skutečně "palestinský národ"? Odpověď zní: neexistuje. Pro odpůrce tohoto faktu uvedu výroky významných arabských i nearabských osobností. Americký spisovatel Mark Twain napsal roku 1867 cestopisnou knížku "The Innocents Abroad" o svých zážitcích v Evropě a Palestině. S ním cestovalo několik dalších amerických svědků. O stavu tehdejší Palestiny napsal: "V údolí Jeezrel a Galileji není jediná vesnička. V okruhu 30km oběma směry jsme nepotkali živou bytost. Nazaret je pustý, Jericho je zřícenina, Betlém i Betania liduprázdné, všude jen pustota a plevel. Strom nebo keř jen tu a tam, dokonce ani odolný olivovník nebo kaktus není k vidění. Palestina je v dezolátním stavu".

Kvůli pravdivému popisu země obviňovali arabští vůdcové Marka Twaina z rasismu. Twainovo svědectví potvrdili i jiní svědkové. "Palestina je v desolátním stavu", napsal v 18. století francouzský historik Francois Volney.

"Země je opuštěná, neviděli jsme žádné zvíře, jen pár ptáčků" napsal roku 1844 William Thackeray v cestopise "From Jaffa To Jerusalem". Britský konzul James Finn napsal v roce 1857: "Země je bez obyvatel je zapotřebí ji obydlit". V roce 1896 projel Palestinou na koni H. Allen Tupper junior. V New York Times pak napsal: „Setkal jsem se jedině s obchodníky na velbloudech a s divokými kmeny beduínů, kteří zůstali na jednom místě nejdéle dva měsíce.“ Velkou důležitost má zpráva Britské královské komise z roku 1913: "Země je poloprázdná, ekonomika stagnovala až do příjezdu prvních sionistů roku 1880. Silnice z Gazy na sever byla sjízdná pro přepravu jen v létě. Domky byly z bláta, bez oken, pluhy ze dřeva, hygienické podmínky hrozné, školy žádné, vesničky řídce obydleny, všude samé ruiny“.

H. Lukešová 9.8.2022 13:12

Podobná svědectví dokládají cestovatelé Alphonse de Lamartine, Sir George Gawler, Sir George Adam Smith, Siebald Rieter, priest Michael Nuad, Martin Kabátník, Arnold Van Harff, Johann Tucker, Felix Fabri, Edward Robinson a jiní.

Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi: "Nic takového jako Palestina neexistuje. Tento pojem vynalezli sionisté! V Bibli není žádná Palestina. Naše země byla po staletí částí Sýrie (Jerusalem Post, 2.11.1991). H. Allen Tupper junior v New York Times pak napsal: "Setkal jsem se jedině s obchodníky na velbloudech a s divokými kmeny beduínů, kteří zůstali na jednom místě nejdéle dva měsíce."

Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi: "Nic takového jako Palestina neexistuje. Tento pojem vynalezli sionisté! V Bibli není žádná Palestina. Naše země byla po staletí částí Sýrie (Jerusalem Post, 2.11.1991). H. Allen Tupper junior v New York Times pak napsal: "Setkal jsem se jedině s obchodníky na velbloudech a s divokými kmeny beduínů, kteří zůstali na jednom místě nejdéle dva měsíce."

H. Lukešová 9.8.2022 13:12

A nejvýznamnější výrok, který bere "vítr z plachet" všem antisionistům, je výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutém holandským novinám Trau, 31. 3. 1977: "Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního 'palestinského národa'. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem."

M. Vaněk 9.8.2022 13:35

Jste blázen.

H. Lukešová 9.8.2022 14:39

Ne, píši fakta a vy jste jen pro-palestinský antisemita, jako všichni antisemité, raději běžte vítat muslimské migranty, jako užitečný idiot jim budete ku prospěchu...

V. Kučer 9.8.2022 17:40

To je argument. Jistě podporujete spravedlivý boj palestinského lidu což je zahnat židy do moře. Myslíte že zánik Izraele by byl Evropu výhodnější?

P. Hák 9.8.2022 18:50

To takhle řeční izraelký zástupce v OSN:

"...a po těch dlouhých čtyřiceti letech bloudění v poušti jsme konečně došli k řece Jordán. Jak ji unavení Židé uviděli, shodili oděv a vrhli se do vody. Když se osvěžili, začali se vracet na břeh - a vtom zjistili, že jim někdo ukradl šaty!"

Palestinský zástupce vyskočí: "To my ne! My tam tenkrát ještě vůbec nebyli!"

A Izraelec na to: "Děkuji palestinskému panu kolegovi za příspěvek do diskuze, kdo byl první ve Svaté zemi."

H. Lukešová 9.8.2022 12:26

JO ten, jak vy říkáte žiďák Zelensky, má za manželku ukrajinskou křesťanku, děti má pokřtěné, tj. jsou křesťanské a sám Zelenky židovskou víru nepraktikuje, je křesťan, Zelenští slaví Vánoce, takže Zelensky má jen židovskou krev.

M. Vaněk 9.8.2022 13:34

Židé jsou mistry v maskování; protokoly sionských mudrců v tomto hovoří zcela jasně...