8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

KONVOJ: Pro koho a proti komu?

Konvoj obrněných vozidel a transportérů má podle oficiálních tiskových zpráv demonstrovat Rusku, že síly NATO jsou v pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Houška 20.3.2015 13:46

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To je opravdu divný, že když někdo sundá Amíkům dva baráky uprostřed NY, s pomocí letadel plných civilů, tak se Amíci naštvou, a hodlají ho dopadnout. Myslím si, že kdyby Taliban neposkytoval Usámovcům zázemí, zůstali by Amíci doma. O likvidaci masového vraha, který neváhal plynovat vlastní obyvatelstvo v Iráku, se asi bavit nebudeme, Líbie byla především dílem Italů a Sarkoziho, a bez zásahu NATO v Jugošce, by tam ještě dnes seděl Miloševič nebo jeho příbuzenstvo. O Kosovu žádná, to je vůči Srbům extrémní prasárna.

M. Varadinková 20.3.2015 12:36

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Blábolíte nesmysly.

R. Houška 20.3.2015 12:42

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Otázka "možná" Novákovi, která zůstala bez odpovědi, platí i pro vás. Rád se poučím!

M. Varadinková 20.3.2015 12:56

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Pokud jde o přepadení v tomto století, tak byl přepaden Afghánistán (tam by se to ještě dalo omluvit jako odveta za 11.září), Irák (pod falešnou záminkou) a Libye (bezdůvodně). Když k tomu přidáme závěr minulého století, tak ještě Jugoslávie. Zatímco první tři jmenované země jsou v chaosu a je z nich dnes semeniště teroristů a uprchlíků, tak z Jugoslávie bylo proti její vůli ukousnuto Kosovo (které je rovněž semeništěm organizovaného zločinu a uprchlíků).

Dost tristní výsledky, nemyslíte?

S. Netzer 20.3.2015 13:10

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Ta "přepadení", jak je nazýváte, byla vykonána za účelem anexe cizího území?

R. Houška 20.3.2015 13:17

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To už asi chcete moc, aby někdo, kdo vidí svět jako Václav Klaus, rozlišoval, co byla a nebyla agrese s cílem, anexe cizího území...Zvláště, jedná-li se o USA, které jej nikdy nepozvaly, a Putinstán, který ho ověšuje metály.

M. Varadinková 20.3.2015 13:18

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Na účel se ptejte těch, co přepadali. Pokud bylo účelem vyvolat chaos a zmar (i v Evropě, kam se sunou jak uprchlíci, tak i teroristi z těchto oblastí), pak byla přepadení úspěšná. Pokud bylo účelem něco jiného (například dané území ovládnout ekonomicky), pak jsou přepadající nepoučitelní, protože bez ohledu na tristní výsledek opakují stále stejnou chybu.

S. Netzer 20.3.2015 13:21

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Odkláníte, ale to se dalo očekávat.

A. Novák 22.3.2015 13:40

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Pokud jde o Irák, má tam USA ambasádu čítající přes 5 tisíc lidí. Takže něco jako stínová vláda...možná i stínová anexe :o)

R. Houška 20.3.2015 13:19

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Vážená, a Afghanistán, Irák, Libie a Kosovo, jsou kolikátými státy USA? Nějak mi muselo uniknout, že jim na vlajce přibyly 4 hvězdy?

M. Varadinková 20.3.2015 13:26

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

A proč by měly být připojeny k USA? Podmanit si je a využít je lze (pokud by přepadení bylo úspěšné) i jako místo pro vojenskou základnu nebo zdroj surovin. Viz třeba Kosovo.

Je dokonce výhodnější je mít jen jako podmaněnou kolonii, než je připojovat a dávat tak tamním uprchlíkům a teroristům možnost volného pohybu přímo do USA.

J. Šimek 20.3.2015 13:34

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Tohle jste tutově vyčetla na protiproudu :o):o):o)

M. Varadinková 20.3.2015 13:46

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

To mám tutově z vlastní hlavy. Vám to snad přijde nelogické? Domníváte se, Američani nemají své velmi pragmatické zájmy a nehájí je? Že všechny ty války vedou jen ve jménu jakéhosi vyššího, nadpozemského "Dobra"?

M. Varadinková 20.3.2015 14:03

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Když jste mi připomněl Protiprod, tak jsem se tam podívala a našla toto:

....Ti hoši z plechových maringotek cirkusu, co nám teď bude pár dnů kočovat za humny, ti jsou spíš oběti, než naši nepřátelé. Ti nám sem nepřivezli politickou korektnost, gender a multikulti, neplatili provokatéry Majdanu, nevyzbrojili ISIL. Je dokonce možné, že ty, kteří to vše zorganizovali také zrovna nemilují.

Proto tím nejlepším, co můžeme udělat pro ně, pro sebe a konec konců i pro Ameriku, je zasít jim do hlav pochyby. Přimět je, aby si položili určité otázky. Třeba zpočátku jen sami sobě. Pak svým nejbližším přátelům. A toto semínko pochybností, aby si časem přenesli do vlasti. Protože jediní, kdo mohou změnit politiku USA, jsou jejich vlastní občané. A veliké trezory se zpravidla otevírají maličkými klíčky....

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1564-jejich-provokace-nase-sance-proti-americkemu-konvoji-bojovym-umenim-kodokan-judo-velezradny-protiutok-vlada-a-vlast-neni-totez-lze-do-zeleneho-mozku-zasit-seminko-pochyb.htm

J. Šimek 20.3.2015 16:04

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Vemte se s Hájkem, Klausem a Čubou za ruce a odejděte do východního ráje.

R. Houška 20.3.2015 14:22

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

I kdepak. Paní se tu již tolikrát vyznala z lásky v největšímu z Václavů, že to musí mít přímo od pramene, nikoli předžvýkané bláznem Hájkem.

P. Papež 20.3.2015 14:03

Re: O přesun nejde, jak nám kdosi vykládal.

Vysvětlujte blbovi, že tráva je zelená. Vždycky z toho vyleze rudá Varadinka.

V. Novák 20.3.2015 11:58

Jézusmárija, už aby projeli, nadšenci to odmávali

nadšenkyně odorgazmily - a byl klid

Třeba na rozvoj naší armády a cvičení součinnosti v rámci NATO. Zpočátku by stačilo armádu zase zafinancovat po tom vyhladovění za pravicových vlád. Tak, aby nevypadala jako po větší prohrané bitvě...

Tyhle hrátky jsou nejen trapné, ale hlavně pitomé.

J. Podešva 20.3.2015 11:33

jsme členy NATO a to je dobře

Jen NATO nás může ochránit před ruskou agresí. A že konvoj NATO pojede přes naše území ? No a co má být ? To je normálka. Když je potkám tak jim zamávám.

M. Varadinková 20.3.2015 11:25

Souhlas s autorem

Ale zdejší zpovykaní "pragováci" samozřejmě nic nepochopili.

Já nemám nic proti tomu, aby na našem území probíhala společná cvičení NATO a s tím související přesuny. Mám ale velké výhrady proti studenoválečnickým propagandistickým aktům, kterým tento teatrální přesun bezesporu je.

Dále si myslím, že se Američani velmi mýlí, když se domnívají, že si tím vylepší píár u české veřejnosti. Opak je pravdou. U zpovykaných "pragováků", kterými se hemží tato diskuse, si nic vylepšovat nemusí, ti už jsou totiž tak jako tak už dávno vlezení v jejich zadku. Naopak u zpovykaných odpůrců (jako jsou různí aktivisté z "Ne základná" apod.) si ho pohoršit už nemohou. Jenže pak je tu ještě mlčící většina. A u té si touto akcí bezesporu pohorší. A přispějí k tomu svým i média svojí bezuzdnou válečnou propagandou, která každému normálnímu člověku už dávno musí lézt krkem, stejně jako povyk "pragováků" a jejich zuřivé nadávání do "kremlobotů" všem, kdo se nad tímto hloupým americkým počinem pozastavují.

M. Prokop 20.3.2015 11:28

Re: Souhlas s autorem

Mlčící většina bude mlčet, přesněji řečeno, mít to "na salámu". Bláznit budou jen komouši a pojevenci údajně "pravicoví".

M. Varadinková 20.3.2015 11:35

Re: Souhlas s autorem

Rádi by to měli "na salámu", jenže média jim to vnutí. Tak jako vnucovala Karla. Takže budou sice mlčet (ostatně od toho je odvozeno "mlčící většina", že), ale myslet si o tom budou své. Jako ostatně o všem, co jim kdy bylo podobným způsobem vnucováno. Ať už šlo kdysi o "lásku k Sovětskému svazu" nebo dnes o "lásku k USA".

A. Novák 20.3.2015 11:46

Re: Souhlas s autorem

a pak bude zase kavárna překvapena, až se tahle mlčící většina nějak výrazně projeví v nějakých volbách, třeba zvolením Zemana na další období :o)

R. Houška 20.3.2015 12:09

Re: Souhlas s autorem

Kdo používá Zemanovy termíny, dostává se na jeho úroveň.

A. Novák 20.3.2015 12:21

Re: Souhlas s autorem

„Česká republika je součástí Severoatlantické aliance, s tím je spojena i vzájemná solidarita. Proto je třeba rozhodnutí vlády Bohuslava Sobotky respektovat,“ tlumočil pro iDNES.cz postoj prezidenta mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

R. Houška 20.3.2015 12:28

Re: Souhlas s autorem

Já si počkám na to, co zachytí ruchové mikrofony na mauzoleu v Moskvě. Tam to budou autentické myšlenky továrišča Zemana.

S. Netzer 20.3.2015 11:28

Re: Souhlas s autorem

O řiťolezectví zde žvaníte vy ad nauseam.

Zřejmě s ním máte bohaté zkušenosti.

M. Varadinková 20.3.2015 11:38

Re: Souhlas s autorem

Mám bohaté zkušenosti s vámi, kteří to zde provozujete.

V. Kolman 20.3.2015 11:59

Re: Souhlas s autorem

A máte také paní Varadinková bohaté zkušenosti s rus..... pardon, tehdy ještě sovětskou okupací Československa 21. srpna 1968? U mě to mají od tohoto dne "rusáci" do konce mého života navždy pokakané a v žádném případě bych to nechtěl prožít znovu.

       Američané (naši spojenci v NATO, jehož jsme bohudík také členy) naší republikou pouze projedou. A příznivci "velkého dubiska tam na východě" se mohou zjevit!  Rusáci v Československu, nezvaní a nechtění, "tvrdli" řadu desetiletí a pouze šťastné shodě okolností od nás odjeli, což je (jak sám Voloďa Putin přiznal) "největší geopolitickou chybou".

V. Kolman 20.3.2015 12:02

Re: Souhlas s autorem

Poslední věta je názorem V. Putina!!!!! To aby nedošlo k omylu, že to za geopolitický omyl považuji já!