17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Sorryjako

Tak a je to hotovo. Trvalo to jen necelých 29 let. Vypískání blbců, majících Ústavou zaručenou moc, bylo jen krátkou epizodou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 14.7.2018 14:16

Vy, kteří jste byli v dobách vlády jedné strany

pronásledováni všemi možnými způsoby pro svou pravou křesťanskou víru, soryjako.

Z. Rychlý 14.7.2018 13:50

No jo, ale když Kobliha má

v parlamentu 78 poslanců. Další v pořadí jen 25. Jak je to možné, kdo to způsobil. Sorryjako? Kde udělali soudruzi voliči chybu?

Jaký pán, takový krám. Co s tím vážený pane?

Čím to, že - čím větší boj proti sosanům a komančům, tím větší mají sílu? ANO je u mě taky levičácký spolek, který podporují zhryzení voliči levice, kterým sosani a komančové nenaplnili jejich levičácké ambice.

Tak co se divíte? Proč fňukáte? Kde slušnost, morální postoj nic neznamenají, tam si je NEvydemonstrujete. Předělejte národ - a bude líp. Přeji hodně úspěchů. Nebo národu dovolte, aby si svou volbu z výchovných důvodů pěkně "užil". Snad se poučí.

I. Širůček 14.7.2018 20:10

Re: No jo, ale když Kobliha má

Ti "další v pořadí" dělají všechno pro to, aby se Babiš příště obešel bez socanů, bez komárů. A někteří zde si neuvědomují, že jejich hlouposti nečtou jen jejich oponenti!

I. Koreň 15.7.2018 10:23

Re: No jo, ale když Kobliha má

Proč si myslíte, že je Babiš levičák? Prosazuje ANO větší podporu chudým, lepší pracovní podmínky pro dělníky, lepší školy pro všechny, menší nerovnost příjmů mezi podnikateli a manažery na jedné straně, a zaměstnanci na druhé?

Máte pravdu v tom, že v minulých volbách přešlo k ANO nejvíc voličů od ČSSD a KSČM. V roce 2013 to bylo nejvíc od ODS, ČSSD a Věcí veřejných, hlavně těch, kteří byli s těmito stranami nespokojení (https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/130153909). Takže jak jeho název říká, sbírá ANO hlavně voliče nespokojené s dosavadními stranami a jejich řízením státu, kteří teď chtějí zkusit vládu pevné ruky. Levicovost s tím nijak nesouvisí.

K poslednímu odstavci: dokud máme demokracii, ať lidi veřejně kritizují, co se jim nelíbí, a demonstrují proti tomu. To není údiv ani fňukání, ale vymoženost v demokracii. Ať vláda vládne a opozice ať ji kritizuje. Není důvod nikomu jeho vládu usnadňovat a mlčet, když s ním nesouhlasíte.

Z. Rychlý 15.7.2018 20:18

Re: No jo, ale když Kobliha má

S dovolením budu polemizovat jen s těmi demonstracemi. Jistě mají právo demonstrovat, lidská práva žejo, ale vždyť ti lidé demonstrují proti výsledkům voleb!!!! Chtějí nové volby? Proč si nepřiznají porážku? Ty volby zmanipulované nebyly.

Podle mě je správné a výchovné, aby si voliči svou volbu patřičně vychutnali. Nebo aby poražení seznali, že většina volila správně. Demonstranti jsou u mě jen kraválisté. Měli se sešikovat u voleb, teď je čas Babišů.

I. Koreň 16.7.2018 0:49

Re: No jo, ale když Kobliha má

Nemyslím si, že demonstranti zpochybňují výsledky voleb. Demonstrují proti postupu prezidenta (30% A. Babiše ve volbách neznamená v poměrném systému automaticky právo vládnout), a některým pro ně nepřijatelným kandidátům na důležité posty v parlamentu a ve vládě (ani ty nejsou nevyhnutnelným důsledkem voleb).

Historie ukazuje, že většina nevolí vždycky správně, vzpomeňte si na volby Hitlera kancléřem v roce 1933. Zodpovědní lidé si sice přiznají porážku ve volbách, ale angažují se proti špatné vládě v tisku, demonstracemi, a v extrémním případě, když jde o život, i odbojem.

F. Navrátil 14.7.2018 13:30

Lamentace profesionální plačky

Souhlasím s autorem, ale chybí mi v jeho lamentaci nějaký závěr. Třeba, že nebýt zaťatosti ODS, tak tu máme už nejméně půl roku koaliční vládu, ve které by Fiala mohl tvořit morální rozměr. A Filip se svou seniorskou partou by jen vzpomínali na časy, kdy je někdo bral vážně.

Z. Rychlý 14.7.2018 13:59

Re: Lamentace profesionální plačky

Ne. Koalovat s vládou by nedávalo takové vládě morální rozměr, ale znamenalo by to dát té vládě fíkový list, jako to udělali sosani a komančové.

Ale ODS mohla vytvořit svým odchodem ze sněmovny podmínku pro dřívější vznik menšinové vlády ANO. Mohla za to něco chtít, třeba zrušení zákazu v restauracích. To by ODS přece nesmírně pomohlo :-))

F. Navrátil 14.7.2018 18:11

Re: Lamentace profesionální plačky

Dávám sice přednost jasně definované koalici, ale i takové řešení, o kterém se zmiňujete, by bylo možné. Sociální demokracie a komunisté, to znamená eurohujerství, exhibice parazitických neziskovek, nakynutý nespravedlivý sociální systém, třeštění menšinových práv a prázdnou státní pokladnu. Realismus a odpovědnost, to je to, co potřebujeme. A to současná ODS postrádá!

Z. Rychlý 14.7.2018 21:32

Re: Lamentace profesionální plačky

tak nějak se mi to taky jeví. Přece jenom být druhý a jen se koukat, jak si to tady parcelují, se mi zdá hodně pohodlné..

J. Jurax 14.7.2018 12:32

Jojo, vývoj jde po spirále, takže se po čase dostaneme do těchže howen, avšak na kvalitativně vyšší úrovni.

I. Širůček 14.7.2018 11:37

Vodvářko, Vodvářko

nebylo třeba takhle náhodou na tohle "zaděláno" již na sklonku minulého tisíciletí pod vládou "taťky Klause"? Třeba už jen tím omezením restitucí pro občany, kteří se po emigraci nevrátili zpět? Kdopak asi nakoupil jejich nemovitosti "za babku"?

J. Kulheim 14.7.2018 12:31

Re: Vodvářko, Vodvářko

"Kdopak asi nakoupil jejich nemovitosti "za babku"?"

Kdopak pane Vermisi? Nebyli to náhodou lidé podobného myšlení jako vy? Jso miliardáři, kteří pracovali aktivně v KSČ, kteří "privatizovali majetek, který jejich otcové, komunisti, v 50-tých letech lidem sebrali.

V.K. nemohl předpokládat, že tito lidumilové mají rádi soukromí majetek. Privatizovat mohli pouze ti, kteří měli peníze, známosti na ministerstvech a v bankách. Já jsem to nebyl.

I. Širůček 14.7.2018 17:11

Re: Vodvářko, Vodvářko

"Nebyli to náhodou lidé podobného myšlení jako vy?" - a proto kritizuji, že jim ten majetek zůstal? Místo aby byl vrácen původním majitelům?

To vy toto svinstvo hájíte, ne já!

J. Kulheim 14.7.2018 12:33

Několik jsem jich našel.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, atd

.Jaromír Janata a Rostislav Polák - utajení magnáti, kteří stojí za průmyslovým lihovarem Kolín. Policejní prezident zakázal speciálním policejním útvarům, které řeší i politickou korupci, poskytovat veřejnosti informace. Mrázek se nikdy netajil, že má podobné vztahy s politiky, jmenoval poslance ČSSD Josefa Hojdara. Kriminalisté, kteří pracují na případu Biolíh , jsou podezřelí z korupce. Pozemkový fond v čele s ministrem zemědělství Petrem Zgarbou přihrál spekulantům pozemky v okolí Prahy. Zatkly čtyři členy ČSSD v kauze biolíh, vyšetřují "kakaovou aféru" bývalého poslance stejné strany Michala Krause. Obvinění v kauze biolíh František Vybíral a Miloš Červinka byli v úzkém styku s Mrázkem. O Pospíchala se v souvislosti s kauzou korupce při rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Berdychova banda.

už před rokem za to, že zprostředkuje schůzku mezi Grossem a Spyrovým "šéfem", podnikatelem Tomášem Pitrem. Solární elektrárny, OKD

V. Kotas 14.7.2018 12:51

Re: Několik jsem jich našel.

A Klausův generální pardon, velkolepá amnestie.

J. Kulheim 14.7.2018 14:44

Re: Několik jsem jich našel.

Amnestie jako každá jiná, která byla v minulosti. Pokud se týká dlouholetých soudních procesů, tak váš dotaz by měl směřovat na orgány činné v trestním řízení, proč nebyli odsouzeni Pokud nejsou schopni za 10 let najít důkazy o vině, tak to nedokážou ani za dalších 10 let.

J. Peřina 14.7.2018 17:17

Re: Několik jsem jich našel.

Přesně tak.Klausova amnestie byla to poslední dobré,co pro stát Klaus udělal.Lidé ale nepřemýšlejí a proto tvrdí,že všem zlodějům dal Klaus propustku a oni mu napakovali konta.Lidská představivost a závist,spojená s nevědomostí,je typickou českou malostí.

J. Kulheim 14.7.2018 18:45

Re: Několik jsem jich našel.

Agresivní parta levičáků, jako pan Vermis, je schopná za koblihu udělat cokoliv. Jsou schopni i uvěřit tomu, že V.K. probíral x tisíc vězňů a pustil jenom svoje kamarády. K tomu je potřeba silný žaludek a takový žaludek mají.

I. Širůček 14.7.2018 20:02

Re: Několik jsem jich našel.

Agresivní parta grázlů nechápe, že pro agenta STB není problém kvůli partě kamarádů propustit i řádově více darebáků. Což se i stalo...ale darebáci to budou popírat!

I. Širůček 14.7.2018 14:31

Re: Několik jsem jich našel.

Zřejmě všichni vámi jmenovaní budou ti, kvůli kterým Klaus omezil restituce emigrantů. Zřejmě jeho kamarádi. A mezi agenty STB jste zapomněl jmenovat Václava Klause.

J. Kulheim 14.7.2018 14:54

Re: Několik jsem jich našel.

Já jsem žádné agenty nejmenova. O tom nebyla řeč.

Možná by vám podal víc informací JUDr Rychetský, který byl ministrem spravedlnosti. Také by vám o tom mohli něco říct ti, kdo prosazovali právní kontinuitu. Jmenoval jsem jeno pár lidí, které jsem opsal z veřejných zdrojů.

Mne, ale určitě nejenom mne by zajímalo, kterým lidem V.K. majetek emigrantů prodal nebo dal. Mohl byste napsat o kterých něco víte.

I. Širůček 14.7.2018 16:55

Re: Několik jsem jich našel.

Vy si rád vyprávíte pohádky, které se vám líbí. A vkládáte mi do klávesnice, co jsem nenapsal! Nebo snad nechápete rozdíl mezi prodejem majetku emigrantů a zabráněním emigrantům v restituci majetku, když se nevrátí? Ne vy nechcete chápat!

J. Kulheim 14.7.2018 18:34

Re: Několik jsem jich našel.

Kterou pohádku máte na mysli? Domy emigrantů "prodali" sami sobě komunisté. Od nich je v dobré víře koupili jiní. Jakým způsobem by bylo možné dávat tento majetek zpět?

Vláda V.K. umožnila alespoň někomu vrátit to co komunisté sebrali. Jiné strany byly v pozici podstatně delší dobu a neudělali a nedělají nic. Dělají všechno proto, aby lidem sebrali co nejvíc peněz a peníze rozdávají těm bohatším ve formě dotací, grantů, pobídek ap. Stále jim to nestačí, tak si v období růstu ekonomiky ještě půjčují peníze. Chtěl bych se dožít toha jak budou hospodařit až se zhorší ekonomická prosperita. Zase to budou muset zaplatit ti chudobnější. Vidíte třísku a nevidíte strom.

V ČR žije 10 milionů lidí. V.K. je jeden z těch 10-ti milionů. Mohl jste se obrátit třeba na pana Rychtského a zeptat se proč nenavrhl a neprosadil zákon na vrácení majetku emigrantům. Nemusel jste z toho mít problémy. V.K. by určitě takový zákon respektoval. Nebo obrátit na stranu, kterou jste volil. Existuje řada možností, jak něco užitečného udělat. Musí se jenom chtít, vstát z gauče a jednat.

Babiš se hrabe lidem v kapsách a sám se nestydí pobírat miliardy korum , které tam museli dát daňoví poplatníci. Myslí jenom na sebe a ostatní jsou mu

I. Širůček 14.7.2018 20:04

Re: Několik jsem jich našel.

No jasně, ale kdyby se ti emigranti vrátili zpět, už by ten způsob nebyl problém, že? Klaus svým kámošům přihrál miliardy a ještě bezelstně prohlásil, že "záměrně neprivatizoval banky, aby je mohl přimět dávat úvěry"!

J. Kulheim 15.7.2018 17:13

Re: Několik jsem jich našel.

Nebylo by špatné, pokud byste si zjistil nějaká fakta. Vše tady bylo x krát diskutováno. Někdo, kdo chodí na NP delší dobu, by si mohl myslet, že jste magor. Já myslím, že magor nejste, jenom postrádáte informace a to se dá dohnat.

J. Kulheim 14.7.2018 16:47

Re: Několik jsem jich našel.

V.K. dělal podle vás, pane Vermisi, úplně všechno nebo měl dělat. Takoví vychcánci kteří kromě toho, že se chtějí mít dobře, nedělají a nedělali vůbec nic.

Mám dojem, že vás moc zklamalo hlavně to, že vám nepřišel pozametat dvůr a vy musíte chodit po kuřincech a nosíte je do ložnice.

I. Širůček 14.7.2018 17:05

Re: Několik jsem jich našel.

Já tady vidím úplně jiné vychcánky ... a cenzuru, která mi nepropustila už tři příspěvky! Dvakrát odkaz, potřetí návod, jak ho najít...

J. Peřina 14.7.2018 17:13

Re: Vodvářko, Vodvářko

Privatizaci první u druhou vlnu měli na svědomí členové KSČ a STB.Podle všech dostupných údajů tyto hovada zprivatizovali téměř 83% všech podniků a téměř 72% nechalo zkrachovat,či prodat,aby se Evropa zbavila velké konkurence.Zákony pro tuto loupež schválili v drtivé většině bývalí komunisté a STBáci,kteří se rozlezli do všech demokratických stran,aby začali škodit a lidem zhnusit nastupující tržní hospodářství,což se jim zdárně podařilo a pak nastrčili STBáka Bureše,aby jim zase pomohl k návratu. 11.07.2018 budou slavit jako státní svátek,kterým byl donedávna 24.únor 1948.A potom,že se dějiny neopakují.Nemusely by se,ale to by museli voliči přemýšlet a to se v české kotlině nějak nenosí.Havel se nám nyní z hrobu směje,že s námi vypekl a Zeman vše dovršil.Potom že prý to byli"bývalí komunisti".Ne,ne a ještě jednou ne,protože komunista zůstane komunistou stejně jako černoch černochem,i kdyby se stokrát umyl a komunista stokrát přejmenoval.

P. Lenc 14.7.2018 9:18

Příspěvky

pod článkem mohou být různé, ale já si za tento článek dovolím poděkovat.Tady nejde jenom o Babiše a ANO, toho Babiše ochotného spojit se s kýmkoliv kdo musí zajistí moc, ale o to, že socialisté znovu nabízí ruku komunistům, znovu zrazují a plijí do tváře občanům.Ano, díky těmto politickým prostitutům opravdu vzniká druhá republika, oligarchiát.