26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

GLOSA: Sorryjako

Tak a je to hotovo. Trvalo to jen necelých 29 let. Vypískání blbců, majících Ústavou zaručenou moc, bylo jen krátkou epizodou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kmoníček 14.7.2018 8:24

DĚKUJI !

F. Kusák 14.7.2018 7:58

O něco mladší dějiny

nám zase připomínají malou privatizaci, podivnou kupónovku, zničení našich bank, rozpad původního průmyslu, nástup montoven atd. Samozřejmě, ne všechno bylo špatně, jenže hrůzy reálného socializmu přebil jiný šlendrián. Je zajímavé, že za posledních pět let jsem nezaznamenal žádný velký korupční skandál, spíše snahu dávat věci do pořádku. Jestli se to této vládě bude alespoň trochu dařit, to uvidíme, ale šanci musí dostat. Potom ať voliči posoudí míru kompetence. Já bych si ale nepřál, aby se k moci dostala zas ta stará vládnoucí garnitura roztroušená do stran a straniček. Právě ony zamrzly ve vnímání věcí tak, jak píše autor. Je to minulost, z té se můžeme poučit, ale ne z ní vycházet.

E. Pawlica 14.7.2018 11:07

...

Pan Kusák " ... za posledních pět let ... nezaznamenal žádný velký korupční skandál".

Jistě, milášku, jistě. Už jsme, milášku, viděli zloděje, který při zlodějině dělá hluk?

Zato každý malý přistižený zlodějský příštipkář umí křičet: "Chyťte zloděje!". Akorát zloděj velkého formátu činí totéž, jen jinými slovy: "Všetci kradú".

M. Těhanová 14.7.2018 7:55

Babiš je ubožák,

ale jeho ego se hvězd dotýká. Jedná podle zásady - nejlepší obrana je útok. Proto začal vyřvávat, že všeci kradnů a troubové mu to baštili, aniž by se zamysleli, že on musel krást nejvíc.

Svezl se na vlně protikorupční hysterie, při níž se všichni pohoršovali, ale nikdo na největšího korupčníka neukázal. Za všecko může Kalousek, ale právě tím Babiš projevoval svůj vztek z toho, že zrovna na Kalouska nic nemá. Jak je možné, že si toto nikdo neuvědomuje a tolik lidí mu podléhá. Spíš bych řekla, že na ty něco má. Ale o nic mlčí, dobře mu za mlčení svými ústupky poslouží.

Jak dlouho mu to bude vycházet?

J. Karlík 14.7.2018 7:39

Prosím,

může mi někdo vysvětlit, co znamená to "sorryjako"? Viděl jsem to na plakátech "demonstrantů", také zde v diskuzi - "proč by nemohla dcera jako pracovat v Německu", nedává mi to žádný smysl. Vidím to jako další zhloupnutí češtiny, když se to používá na sítích, prosím, je to lidová řeč, ale u autora? A k článku, dávat do souvislosti zločiny totality s dneškem je trochu vedle. Navíc, komunistům po válce k moci pomohl i dr. Beneš, dnes máme zákon "Beneš, zasloužil se o stát". Míněno sice o první republiku, ale bez ohledu na vážné selhání později. Není to na mašli?

M. Těhanová 14.7.2018 7:59

Re: Prosím,

To je jenom Babišův oblíbený výraz, proto je to na plakátech, coby poukaz na jeho intelektuální ubohost.

P. Kmoníček 14.7.2018 8:26

Re: Prosím,

Karlíku, když se v problému nevyznáte, tak buďte raději ticho a nedělejte si ostudu.

E. Pawlica 14.7.2018 11:17

Re: Prosím,

Pane Karlíku, výraz "sorry ako" zprofanoval pan Babiš, užívaje tohoto slovního spojení stejně často, jako výrazy "účelovka" nebo "to je kampáň proti mně".

Tyto výrazy s oblibou užívá náš pan premiér místo odpovědí na některé nepříjemné otázky.

A že těch otázek bude přibývat geometrickou řadou s čtvercem časové osy! Můžete si tedy být jist, že "sorryako" se vám zažere pod kůži stejně jako moucha tse tse.

Sorry jako - cítím to v kostech.

:)

E. Vašátko 14.7.2018 7:33

To slavné "sorryjako" není jen důsledkem voličů -

občanů českého národa, z nichž velká část přemyšlí jenom ze včerejška do dneška, od koblihy ke koblize a je jim jedno, co bude zítra. Nevěřím, že je to jenom v důsledku nějakých spanilých jízd po krajině,nereálných slibů a skrytých hrozeb. V tom zesměšňovaném souboji Bureše s Kalouskem zaznělo něco daleko horšího, co řekl v afektu Bureš: Kde asi je těch 25.000 utajených agentů StB, které zmizely z kartotéky hned v roce 1990 ? Kdo asi dostal z těch dnešních postav, co tahají za špagáty skrytě či veřejně, za těch zmíněných 200.000 Kč čisté lustrační osvědčení a kdo mu je dal ? A kdo má dneska ty doklady k dispozici ? Prostě dejte si všichni bacha, povídal v afektu pan Bureš.

No a pak stačí opravdu pár koblih a slibů - a potom se i Hamáček, tvrdý bojovník, promění a změkne. Kdo ví, jak ta celá komedie vlastně vypadá ve skutečnosti. A možná, že má Bureš na Kalouska prostě jenom vztek, že právě na něho nic nemá. Kdyby něco měl, tak už je Kalousek už dávno v ťjurmě.

J. Cimbálník 14.7.2018 4:20

Toto je výsledek

předchozího a současného chování "pravicových" partají.

Sorryjako.

Bude potřeba vyměnit voliče.

V. Kotas 14.7.2018 6:12

Re: Toto je výsledek

Co naděláš, když má pisálek klapky na očích.

K. Pavlik 14.7.2018 1:12

Spravne brecite

No jste na strane lidi kterym rikate vy. Nic proti tomu. Bohuzel po padu komousu se vasi vy nezachovali moc moudre, to konstatuji a nekritizuji, takze je dnes dost lidi kteri si mysli ze ta hrstka komousu ve snemovne neni zase tak kor moc dulezita. Existuji lide kteri uz nebojuji minulou valku, me mame take bylo Rakousko ukradene Bohuzel Tomasi vasi vy nejsou v Cesku vetsina.Ze se vam to nelibi no to je holt smula.

Je s podivem ze se nebojite toho ze dnesni vlada bude vladnout opravdu rozumne - to by byla pro ty vase vy opravdu rana pod pas- pokud verite v Boha tak doporucuji aby jste se modlil aby to nenastalo.

Toz tak.