2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kon 21.11.2008 17:07

Řešení, ale tabu:

Protože "přizpůsobiví" občané mají nízkou porodnost a "nepřizpůsobiví" mají porodnost vysokou, za 50 let bude "nepřizpůsobivých" stejně nebo více než ostatních, což povede k hospodářskému kolapsu a občanské válce. Jediné řešení které jde na kořen věci je obrátit poměr porodností: Na příklad tak, že "nepřizpůsobivé" ženy dostanou návrh: nechat se dobrovolně sterilizovat za odměnu 100.000 Kč. Bohužel, takový návrh je s hlediska vládnoucí politické korektnosti, humanismu, demokracie, občanských práv atd. zcela neprůchodný a obsolutně tabu (i když třeba v Číně by byl průchodný). Ale v nepříliš vzdálené budoucnosti se současná situace  stane neůnosnou a to co je dnes tabu může být přijatelné nebo žádoucí.

Pamětník starejch dob 21.11.2008 20:16

Re: Řešení, ale tabu:

Toto řešení bylo použito v Indii v 60 letech, muži se nechávali sterilizovat za transistorák. Ale jak vidět, s nevelkým konečmým efektem.

Jediný způsob je nepřizpůsobivé donutit aby si na sebe vydělali prací bez rodinných přídavků. Ty bych dával jen na prvé 3 děti, na čtvrté nic a pokud by měl někdo 6 a více dětí, nedostal by přídavky na žádné. Krádež třestat podle Šarii sekáním rukou a nohou.

Ypsilon 21.11.2008 20:28

Re: Řešení, ale tabu:

Idea sice hezká, ale co s těmi "nadpočetnými" dětmi?

Pamětník starejch dob 21.11.2008 20:51

Re: Řešení, ale tabu:

Rodiče by museli pracovat, aby je uživili nebo mít jen tolik dětí, kolik uživí.

Mimochodem, podobný zákon měli v Singapuru. Ono to ale chce, aby stát dal na jevo, že "ono se to nějak nezařídí," každý bude konfrontován s důsledky svého jednání. To platilo i u nás jako většinový názor ještě za první republiky. Paradoxem je, že tam, kde jsou na to lidé zvyklí, pracují nějakou i když by mohli pohodlně žít na dávkách. Po čase se ale "morálka práce" ((c) např. R. Nixon) rozloží, zvláště, přijdou-li přistěhovalci, kteří ji nemají.

Ypsilon 21.11.2008 21:45

Re: Řešení, ale tabu:

Mno, já měl spíš na mysli co s těma "nadpočetnejma" dětma až vstoupí v platnost zákon, že rodina s x dětmi nedistane na přídavcích nic. Pak jsem si uvědomil, že pokud nikdo z rodičů nepracuje, vyjde to nastejno, protože přídavky se pro přiznání dávek počítají jako příjem rodiny. Takže ve výsledku dostanou stejně jen ty socdávky. Pokud rodiče ( rodič) pracují, tak bych se přídavkům ani u početnější rodiny nebránil. Dětí je málo.

Za první republiky, pokud vím, kromě období krize (žebračenky) nikdo nic od státu nedostal : Na druhou stranu, děda byl soustružník ve Škodovce (prý dobrý) a rodinu s dvěma dětmi uživil. Babička se vrátila do práce až za války. Dnes  jsou dva příjmy většinou nutností.

O pohodlném životě na dávkách bych si dovolil pochybovat. Tušíte kolik to je?

Jan Daniel 21.11.2008 16:12

Dělnická strana a naše elity

Potkal jsem člena Dělnické strany na vlastní oči jednou v životě. Ve vlaku z Olomouce do Krnova v pátek ve 22.36. Z jeho rozhovoru s postarším mužem jsem vyrozuměl, že jede z práce z odpolední šichty, vyspí se tak 4 hodiny, a hned druhý den, tj.v sobotu, nastupuje do práce na 5.00. Pochopil jsem, že s takto extrémistickým postojem k životu si určitě nemůže rozumět třeba se známou postavou severočeského podsvětí - lichvářem Vildou (mj.odsouzeným vrahem) či s Kykym - pasákem z Janova (oba vystupovali v TV klipech zachycující události v Janově dne 18.10.2008 na straně nejmenované utlačované menšiny).

Mladík s odznáčkem DS jinak vypadal normálně, takový spíše plachý chlapec okolo 20, který se ostýchal zeptat, zda je volné místo k sezení. Až na jednu věc - mikinu s nápisem Combat 18. Celá příhoda by byla dobrou sociologickou lekcí pro naše politiky a mainstream médií (kdyby ovšem jezdili vlakem). Jde totiž o krásnou ukázku toho, jak politicky korektní elity strkáním hlavy do písku před problémy a politikou pozitivní diskriminace vhánějí proletářskou mládež do náruče náckům. Těm jednou poděkujeme za to, jak vydláždili cestu k nástupu fašismu u nás.

EW 21.11.2008 17:38

Re: Dělnická strana a naše elity

R^

čvachta 21.11.2008 15:11

MEDVĚDÍ SLUŽBA

To co dělá ten pán a jemu podobní je pro cikány medvědí služba.Lidi kteří s nimi bydlí nepřesvědčíte o tom jací jsou báječní.A lidé kteří je neznají se diví jak tito skvělí dospělí lidé v civilizované krajině se nedovedou postarat sami o sebe.Mám mezi romy několik známých makají podnikají a vedou si dobře proč se nemluví o nich.Tito nepřispůsobiví jim dělají ostudu a my místo aby jsme jim dali prut dáváme jim stále ryby.Znám je velmi dobře oni nechápou velkorysost a ústupky pro ně je to slabost které využijí.Tento problé myslím nemá řešení.

Pepino 21.11.2008 17:39

Re: MEDVĚDÍ SLUŽBA

Souhlasím s vámi,také jsem měl několik solupracovníků tmavé pleti,byli dobří a jeden dokonce nejlepší svářeč v mé partě.Jeho děti odmaturovali s vyznamenáním.Myslím si,že je to jen otázka času,vždyť v USA před njakými 100lety stříleliu černochy a dnes si od jenoho slibují záchranu ekonomiky,a budeme si všichni rovní.A ta pravda o chytání ryb je v tomto případě opravdu výstižná.

EW 21.11.2008 18:25

Re: MEDVĚDÍ SLUŽBA

Slibovat si muzou, ale stejne je nezachrani. Je to pravnik a aktivista...a podle toho, co si Obamesias vybira do kabinetu, neceka jeho ucedniky zadny zazrak, zadna zmena a ani zadna nadeje.

Slávek-Valašsko 21.11.2008 18:05

Re: MEDVĚDÍ SLUŽBA

 jednoho p.čvachtu znám a jestli jsi to ty tak tomu věřit lze dík.....

Veteran 21.11.2008 18:37

Re: MEDVĚDÍ SLUŽBA

Nejvíce postižení romským problémem je těch nemnoho slušných Rómů. Pár takových znám, jsou to slušní lidé se snahou žít jako normální lidé. Právě jejich soukmenovci jim to kazí a tak se nelze divit, že i na ně se lidé dívají jako na "pakáž". Ale ne proto, že  gadžové jsou rasisti, ale větší část Rómů pakáž skutečně je!  A nehodlá  se ani v nejmenším změnit - to je ten problém.

babajaga 21.11.2008 19:08

Re: MEDVĚDÍ SLUŽBA

Naprostý souhlas!!!

Dědek 21.11.2008 14:58

Nejsem extremista a to ani náhodou!

Ale v případě že by  Romové splnily tento slib tak se k extremistům dám aby jich bylo víc.Ať si je užijí třeba Bruseli. Viz. roztřískané infekční oddělení v Prostějově. Kolipak tam bylo asi dětiček z normálních rodin?;-€

Paranoid 21.11.2008 18:40

Re: Nejsem extremista a to ani náhodou!

Z normálních rodin tam nikdo není.  Jsou to Cikáni. Al e tento problém v Prostějovské nemocnici již byl. Nic nového to není, ale nikdo to skutečně řešit nechce. Nevím naco policajti nosí obušek.

Lukas B. 21.11.2008 14:39

krajní pravice

vono to už tady padlo asi desetkrát, ale náckové jsou levice. krajní pravice vypadá jinak - je to sedlák, který po nikom nic nechce (dotace, sociální dávky apod), a má chuť zastřelit každýho, kdo mu leze na jeho louku (jeho dle katastru nemovitostí). samozřejmě takoví krajní pravičáci jsou individualisté a nesdružují se do uřvaných smeček.

Dirigent 21.11.2008 14:58

Re: krajní pravice

Presne tak! Krajni pravice by mozne jeste mohli byt anarchokapitaliste uplne odimtajici stat (http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism).

Ypsilon 21.11.2008 15:16

Re: krajní pravice

Nechci Vám rušit kruhy teorií, ale Pinochet asi levičák nebyl, že?

Historik 21.11.2008 15:49

Pinochet především nebyl nacista ani "fašista."

Do fašistů mu nadávali pouze komunisté. Dokonce je otázkou, nakolik byl fašistou generál Franco. Pomoc totalitních diktátorů mu byla dobrá (ostatně jiný diktátor podporoval druhou stranu) ale napadlo Vás, proč vlastně nešel s nimi do války? Němečtí admirálové přitom stáli o základny ve Španělsku do té míry, že dokonce přemlouvali Hitlera, aby Španělsko okupoval.

Ypsilon 21.11.2008 16:19

Re: Pinochet především nebyl nacista ani "fašista."

Netvrdím, že Pinochet byl nacista nebo fašista. Pravičák ale byl a diktátor také. Franco neměl důvod zamotávat se do WWII a také ani kapacity.

Tomáš 21.11.2008 16:17

Re: krajní pravice

Ano, rád vidím názor na pravici / levici, jak píšete Vy. Komunisté, fašisté - všichni, kteří popírají občanské svobody jsou levice. Ještě bych doplnil, že u pravicově smýšlejících se podle mne nemusí jednat o odmítání státu. A že má ve státě platit opravdová rovnost, i v oblasti daní. Tedy všichni platí stejně. Volení zástupci ohlásí náklady na příští rok ve výši tolik a tolik (o tom se nediskutuje, pokud se mi to nelíbí, budu příště volit někoho jiného), dle evidence obyvatelstva se tato cifra vydělí počtem obyvatel a daň je splatná do 30-ti dnů. Platí každý stejně, má-li někdo vysoké příjmy, je to jeho úspěch. Nemá-li na tuto daň, má smůlu. Výjimku z placení mají děti, starci a postižení. Placení daně se vymáhá velmi důrazně. Naopak špatné nakládání s takto vybíranými penězi je bez milosti dáno k zodpovědnosti těm, kdo o výdejích ze společného rozpočtu rozhodnuli. Neříkám, že takto nastíněný system je to nejlepší, protože postrádá solidaritu mezi lidmi, jen popisuje, co je to extremní pravice. Ale na druhou stranu mám pocit, že dnes je západní svět až příliš solidární.

Slávek-Valašsko 21.11.2008 18:11

Re: krajní pravice

Chybí odpovědět jak   vlastně vy sám  definujete pojem " občanské svobody" a zda se  nerozcházite  s touto definicí v praxi. Ale máte asi svoje představy i když proti proudu běžného chápání.....

Pamětník starejch dob 21.11.2008 21:04

Víte, existuje ještě jiné pojetí pravice, konzervativní, které

mimochodem vychází z toho, jak tento pojem kdysi vznikl - čestnější místo, po pravici krále měla šlechta a duchovenstvo, vlevo třetí stav, tedy buržoasie (proletáři zastoupeni nebyli).

Takže pravicový režim, možná generála Franca, se bude opírat o církev, statkářské kruhy a velkoburžoasii třeba se šlechtickými tituly apod. V tomto pojetí jsou ovšem Američané levičáci.

franta tyčka 21.11.2008 14:37

Tak to jsem se dneska fakt zasmál

Zrušte extremisty nebo budeme hromadně emigrovat.Tady už se nedá pochybovat o inteligenci toho kdo to vymyslel. 90 % národa si nepřeje nic jiného a oni tím vyhrožují. To mi hlava nebere.

franta tyčka 21.11.2008 14:49

Re: Tak to jsem se dneska fakt zasmál

Hledal jsem nějaké přirovnání jako ku příkladu podřezávat si větev nu nevím ale pro takovou pitomost jsem přirovnání nenašel.

RZ 21.11.2008 16:51

Re: Tak to jsem se dneska fakt zasmál

Když jim před časem Dzurindova vláda na Slovensku sáhla na podporu, viděl jsem v TV nějakou velmi odpudivou cigánku vykřikovat, že pokud jí stát nepřidá na penězích, tak odmítá rodit další děti. Dobré, nicht wahr?

MR 21.11.2008 14:28

Laik zasne,odbornik se divi...

Problémy romské menšiny v Česku nelze přehlédnout. Jsou trvalou nesnází mnoha měst a nepodepisují se pouze na životech Romů samýchRvK tomu bych doplnil jen to ze si svym chovanim vetsina cikanu dela problemy samo.Tech slusnych a pracujicich cikanu je mi lito kdyz jsou s nimi pak hazeni do jednoho pytle.

Politici to vědí a k „romské otázce“ se nestaví zády. Bohužel, jen co se podbízení „bílé“ většině týče. Jiřímu Čunkovi tak vystěhování Romů ze Vsetína vyneslo před dvěma lety senátorský mandátRvPolitici nedelaji nic,a co se tyce pana Cunka tak se pane Prochazko zeptejte lidi ze Vsetina co si o vystehovani cikanu a jinych neprizpusobivych lidi mysli oni.Nez zacnete zase psat nesmysly.

egoist 21.11.2008 14:16

Pane Procházko,

myslíte , že by K.H.B. dnes psal jako vy ? Silně  pochybuju.

Robin 21.11.2008 17:05

Re: Pane Procházko,

A myslíte, že by K.H.B. souhlasil s tím, aby tento ústav nesl jeho jméno?

ok 21.11.2008 13:44

synagogy

Vážení, uvědomte si, že pokud jde o synagogy, žádný reálný problém neexistuje, od samého počátku to byla prolhaná manipulace motivovaná představou majetku a zlaťáků. V případě Janova jde nepochybně o reálný problém násobený ještě napětím kolem překročení/nepřekročení těžních limitů 2,5km od Janova. A na reálném problému se extrémistická strana může vyprofilovat během několika týdnů (už teď se jim to daří). A pak už se s tím nehne.

Návrh opatření ;-D :

1. okamžitě ústy páně premiéra Topolánka a presidenta Klause vyhlásit, že těžební limity jsou jednou provždy nepřekročitelné, i vzhledem k sociální situaci v regionu. Zároveň dát x miliard ze státního rozpočtu na revitalizaci zámku Jezeří a města Litvínova, aby bylo jasné, že nejde o lživou manipulaci

2. snížit koncentraci nepřizpůsobivých v regionu (jistě v zahraničí existují zkušenosti jak na to - když se nechali přemístit do Litvínova, jistě se dají přemístit i jinam tak, aby byli zvládnutelní)

3. zavést sčítání trestů pro recidivisty (třeba až od třetího trestu) - za 10 krádeží 9x 6 měsíců. Snížit limit trestnosti z 5000Kč na 1000Kč. 3. a dál bohužel opravdu nevím...