16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MirekP 20.12.2008 2:52

Mame zodopvednost

Ja bych rekl, ze je to o necem jinem. Je uplne jedno kdo kdy nekam nekoho poslal. Ale pokud uz se tak stalo, tak to nikdy!!!! nemuze byt poilitikum. Jde jen o to aby jednotka byla zasobovana, prezila a dostala se domu. Kdyz uz politik zaveli. Ale nikdy, nikdy bych si nedovolil opustit nekoho v boji a na to snad jdou moje dane. 

emersonskej 20.12.2008 2:10

Re: Jenom klid

Jinými slovy máme přesně takové politiky, jaké si zasloužíme !!!

emersonskej 20.12.2008 2:09

Re: Jenom klid

Jo - jedno mu věřit můžeme. Pro vlastní moc je nejspíš schopen jakékoli křivárny !!!

Vážný 20.12.2008 2:05

Re: Toť otázka

To máte tak, když lékař někde najde nádor, pokusí se ho odstranit. Pokud nádor nejde odstranit celý, je třeba ho zkusit zlikvidovat nějakým déletrvajícím procesem, radioterapií, chemoterapií. To už je horší, někdy se jen poškodí nejbližší struktury, jindy celé orgány. A pak je ho třeba hlídat a i opakovaně likvidovat nádor i metastázy.

Talibán je takovýto nádor, vyvinul se z lidí odmítajících evropskou civilizaci s její svobodou. Proto musel být zlikvidován. Koneckonců si to zasloužil i kvůli útisku doma a ničení životů žen i třeba památek. Jenže dnešní vojenská operace je na přesnost náročnější než zásah chirurga.

Jak odlišíte paštunského vesničana od bojovníka Talibanu, zvlášť pokud jeho syn je u Talibů?

Prostě v těchto může být humanitární právo jen relativní a slova spojenců z 2. světové války, že civilisté v cílových oblastech prostě musí nést tíhu války (že nelze separovat civilisty a vojáky dokonale, jen s nějakou přesností). A pak už jsou věci relativní a vždy můžete diskutovat, zda vypálení Brém, Hamburku či Drážďan bylo potřeba a správné.

Jo diktátoři jako Stalin, ti se takovýmito otázkami vůbec nezabývali, to se děje jen v deokraciích, kde lidé mají výsadu svobodného veřejného mínění.

ranbow 20.12.2008 1:30

Toť otázka

Především - Afganistán není součást NATO, o který by se mělo bojovat. A není to ani ohraničená vojenská operace, jako byla třeba Pouštní bouře, která měla za primární úkol osvobodit Kuvajt. Spíš se dá popsat podobně jako následný, a stále současný stav v Iráku (a předtím třeba ve Vietnamu) - tedy že cílem není zvítězit, ale že tyto mise mají ochranný charakter - vojáci zde pobývají, stráží, chrání uměle naroubované společenské struktury, a vlastně nebojují -čelí občasným teroristickým útokům, většinou ve formě atenátů, anož jsou schopni své protivníky natrvalo zneškodnit. Tento stav trvá měsíc za měsícem, rok za rokem - skoro nic se nemění, a vlády zůčastněných zemí se pochopitelně ptají jaký smysl je v tom stále pokračovat...

Jirka 20.12.2008 1:16

Re: Jenom klid

Ale co s tím naděláme,když to většině našich spoluobčanů imponuje?

vrata 20.12.2008 1:02

Re: Jenom klid

Četl ste vůbec podmínky, kterými Paroubek vydíral? Vždyť nedodržel ani dohodu, kterou dnes deklaroval v poledne na jeho tisk. konforenci. Dá se takovému křivákovi vůbec v něčem věřit?

ps 20.12.2008 0:55

Re: Jenom klid

Asi byl problém odhadnout jak velká svině ten paroubek vlastně je.

Roy Boehm 20.12.2008 0:46

Jenom klid

Zaprvé: i kdyby, a zdůrazňuju to kdyby, se nakonec mise neschválily, neznamená to, že tam nechápe naše vojáky bez potravin a munice vyvraždit. Tak nemalujte čerta na zeď. A za druhé, Paroubek prostě bez velkého rizika přiložil vládě nůž na krk. A může ho tam držet ještě 60 dní. Je to od něj jistě hnusné. Ale, sakra, to to ti kašpaři, co je máme místo vlády, nečekali? To s ním jednají poprvé?

kirast 20.12.2008 0:20

Jenom jestli si to nepletete

Oni zase nejsou takoví hlupáci, jak by se z textu článku mohlo zdát. Jestliže obětují profesionály v Afganistánu, bude to asi jako uvěznění československých západních vojáků z druhé světové. Uvolní se místa ve velení armády pro velitele oddané věci socialismu a už nám chybí jen ty dva měsíce do Vítězného Února 2009!

ural 20.12.2008 0:18

cit.:

"Slovan není zvyklý, aby se s ním zacházelo jako s rovnocenným" konec cit.Reinhard Heydrich o českém národě. Gabčík, Kubiš, Valčík, Opálka, Bublík, Hrubý, Švarc a všichni ostatní by některým musili plivnout do tváře, a všimněte si, že to má už od té doby vždycky nějaký socialistický přídomek