16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
raja 20.12.2008 9:52

trochu historie

Nechci se vůbec vyjadřovat ke včerejšímu hlasování. Chtěl bych se jen tochu zamyslet nad úspěšnosti pokusů o ovládnutí uměle vytvořeného kmenového státu kterému říkáme Afganistám. Poslední, komu se to podařilo, i když ne úplně, byl Čingizchán ovšem za cenu totálně " spálené země" kdyklid byl klid mrtvé země. A pak už všichni odešli jako zpráskání psi. Můžeme pokračocat od Timura Melika, přes Angličany, Rusy a.t.d. . Opravdu si myslíme, že lze vojensky ovládnout stát, který je de facto jen kmenovým soustátím, kde vládne náboženská, kmenová i osobní nenávist. No nevím, ale pokud bychom nenásledovali Čingizchána tak to vidím velice špatně. Zamysleme se.?

Bloud 20.12.2008 9:49

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Problém je ten, že oni chtějí a musejí expandova, aby přežili. Oni musejí mít nepřítele a s ním bojovat, aby svým poddaným mohli ozřejmit, proč musejí žít v bídě a nepohodlí, když jinde lidé žijí v pro ně nepředstavitelném přepychu. Musejí mít nepřítele, aby tomu stádu pod sebou mohli vládnout. Až budou mít místo stáda pod sebou občany se svými právy, tak skončí. A oni nechtějí končit, jim se to líbí, víte ? Ten vzorec chování byl a stále je ve všech totalitách stejný. Jiné jsou pouze kulisy, ale o ty nejde. Jde o to ovládat. A Džihádisté znají pouze jednu metodu. Je poněkud středověká. Ta potenciální pátá kolona v podobě muslimských přistěhovalců tu situaci jenom zhoršuje, protože je to velmi přitažlivá cílová skupina pro všechny pravověrné vykladače koránu a bůh ví čeho ještě. Ale pojďme se přestat vojensky angažovat ve stylu USA a nechme tyto líbezné oblasti a mírumilovné vůdce  jejich přirozenému a zdravému vývoji. To bude za pár let příjemné překvapení.

Ludva 20.12.2008 9:33

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Muslimů je v Evropě několik desítek miliónů. Ten proces nezastavíte válkou v Afghánistanu. Podle mě bylo lepší nechat jejich státy v blahém středověku, než je vytahovat za cenu našich životů na naši úroveň.

zajda 20.12.2008 9:24

Re: Mame zodopvednost

Tuhke zodpovědnost citíte Vy, já, možná i pár dalších.

ČR je někam vyslala a měla by zabezpečit jejich bezpečný návrat. Teď je díky Paroubkovi nechala na holičkách.

Stydím se za všechny poslance ČSSD, kteří hazardují s životy lidí, které do těch bojů o jedno volební období dříve sami poslali.

Bloud 20.12.2008 9:24

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Ano, tam všude najdou islámští bojovníci své nové uplatnění v boji za svou svatou věc. Ale nebojte, i na nás v Evropě něco zbude. Zdroje jsou !:-D

Bloud 20.12.2008 9:22

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

USA někde někoho vyvražďují ? Válka je hnus a umírají často nevinní. Ale tak zhovadile jako například chrabří rusáci v Čečně ta američané opravdu neumí. Rwanda ?  Neřešila to náhodou OSN ? Nedopadlo to, viďte ? No jak by mohlo, když k tvrdé vojenské akci, která je občas potřeba, když všechny ostatní metody selhávají, máme zase jenom ty dobře vycvičené a vyzbrojené amíky, kteří jsou asi jediní schopni opravdu bojovat za tu naši zlenivělou a rozmazlenou západní civilizaci.;-)

relativ 20.12.2008 9:19

Re: Toť otázka

Když už je řeč o relativitě,nezapomeňte,že si lze demokraticky zvolit   i něco tak absurdního,jako je učení Talibanu.A kdo mu brání,je pak agresor,který,v dobré víře,princip demokracie popírá.Je to začarovaný kruh.

Magor Milda 20.12.2008 9:18

Vašek a okupanti

To je také důvod, proč máme mít tu radarovou základnu v Brdech. Zvyšuje to naši bezpečnost, protože Nato a to je také USA v tom jsou zaangažovány také. Kdyby v Gruzii měli třeba takovéto zařízení, rozmyslili by si ruští agresoři dvakrát, zda tam můžou jet jen tak na výlet.

zajda 20.12.2008 9:18

Re: válka v Afganistánu

Když jsme lezli do sověstské zadnice, tak jste držel hubu a krok a stál v té frontě lezců do řitě. Dnes je z Vás hrdina, anonymní a sprostý.

Informace naších listů si doporučuji ověřit v zahraničním tisku. A ty z Blistů rovnou ignorovat.

zajda 20.12.2008 9:15

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

R^ Co ty tisíce mladých mužů, kteří neumí nic jiného než střílet na jiné, budou dělat? Žeby pracovat na horských políčkách nebo je jejich vůdci přesunou na jinou bojovou linii, třeba izraelsko-arabskou či pákistánsko-indickou nebo dárfúrskou?

Ludva 20.12.2008 9:14

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Můžete mít pravdu, ale pak ta obrana bude zcela legitimní. Preventivně někoho vyvraždit, to má být postoj civilizovaných států ? Když Vám jde o lidi, tak proč jsme nezasáhli třeba ve Rwandě, kde vyvraždili stovky tisíc lidí.

zajda 20.12.2008 9:11

Re: A paměť slouží

Smlouvu o vstoupení do NATO podepsala vláda ČSSD.

Vojáky do Afghanistánu poslala vláda ČSSD.

Teď si do vojáků kopla.

Netvor a ostatní voliči ČSSD by si měli uvědomit, že vedení ČSSD je ochotné jakoukoliv voličskou skupinu, kterou protěžuje, okamžitě hodit přes palubu v okamžiku, kdy se to nejvyššímu vedení bude zdát výhodné.

Bloud 20.12.2008 9:09

Re: Stejně jsme jen stafáž USA,

Máte pravdu. My o pomoc Talibanu taky nestojíme. Ale až  z Afghanistánu odejde za nadšeného potlesku všech bojovníků za mír poslední západní voják, Taliban a jemu podobní začnou ochotně pomáhat nám. Svými humánními metodami a ve jménu svého smířlivého náboženství. A za čas zase povoláme nějaké mladé muže do zbraně a začneme ten problém řešit znovu pěkně od začátku. Akorát že bojová linie nebude v afghánských horách, ale v Evropě. Smrt americkému imperialismu a Míru zdar, jak jinak.

Ludva 20.12.2008 8:52

Stejně jsme jen stafáž USA,

Aby jejich vojenské zájmy vypadaly aspoň trochu věrohodně, tak potřebují takové užitečné idioty, jako jsme my. Jsme okupanti v zemi, kde nemáme co dělat. Stejně tam o naši "pomoc" nestojí.

vašek 20.12.2008 8:51

válka v Afganistánu

Opilec Bush,který pije opět denně litr alkoholu,jak píší naše listy, se spálil už párkrát,viz Irák a jeho atomové zbraně,které byly jen v opilé hlavě Bushe,a Afganistán bude horší než Irák,tam nikdy žádná vojska nezvítězila.Ze sovětské zadnice jsme hbitě vlezli do zadnice Americké.V.

vašek 20.12.2008 8:44

okupanti

Kdyby došlo k napadení našeho státu,nikdy by NATO nevstoupilo do válečného konfliktu s Ruskem.Tak si laskavě nechte své bláboly pro děti prvních tříd.V.

jo jo 20.12.2008 8:33

paroubek? co to je za SHIT ????

;-)

jan 20.12.2008 8:32

Re: Je to vítězství neschopných politiků

jenže s přístupem, za rohem číhá paroubek, aby napadal nepopulární opatření, tak ho natruc vládě zvolíme, se nezreformujeme nikdy - ale asi se s tim mělo počítat po slovenský zkušenosti s Ficem, se paroubka taky nezbavíme 8 let, akorát na Slovensku mají zreformováno

Netvor 20.12.2008 8:32

Modří debilové skučí

Modrá chátro, vemte pušky a bodáky a zahrajte si na vojáky.  Hurá, hurá hej...

Vilda 20.12.2008 8:26

Re: neplačte soudruzi...

R^

Quintus 20.12.2008 8:21

Re: neplačte soudruzi...

Chováním Paroubka a jeho kuplířské populistické politiky se stěhuje na východ celá země, nejen pár lidí.

voják Švejk 20.12.2008 8:07

Nástup ..do boje.....

modří soudruzi,shromáždění na pomoc bojovníkům do Asie se koná ""U KALICHA" pinkl a svačinu  ssebou-na cestě nejsou žádné hostince,ale něco se najde......

major Zeman 20.12.2008 8:01

neplačte soudruzi...

 vemte flinty a bodáky a jděte si do Asie BOJOVAT a ne tady žvanit a nadávat na ČSSD musíte si zvykat,že tato vláda KONČi a hodně dlouho nebude vládnout,takže  vám nezbývá než emigrace na dálný východ.........čauky....

Vilda 20.12.2008 7:57

Džin vypuštěný z láhve

Je to smutné, ale je to tak. Nemá se smysl rozčilovat nad tím co předvedl Rath s Paroubkem a jejich nohsledi. Prostě kocovina z vítěztví v krajských volbách je ještě neopustila. Jejich voliči radostně hýkají, jak to těm modrým nandali. Nenandali, jen u těch rozumných kteří upřednostňují modrou a kterým nejde jen o vlastní prospěch teď dojde, ž se musí postarat o svou budoucnost a svých dětí. V některých voličích oranžových pravděpodobně hlodá myšlenka, že se to trochu přepísklo. Pro většinu voličů oranžovorudých však není jiná cesta, než se znovu spálit. Bude je to bolet, budou vinu svádět na kohokoliv jiného, ale nakonec to sami nejvíc odnesou. Někteří to možná tuší, další si to nechtějí připustit, ale že to zaplatí i s krvavými úroky je jisté.

Schopný člověk se o sebe vždy dokáže postarat, i kdyby měl zbalit kufry a jít o dům dál. Ten kdo čeká s nataženou rukou se dočká jen toho, že nejprve bude muset sehnout hřbet a pak poníženě a vděčně děkovat za almužnu, která na něj zůstane:-(. Pro ty které tak radostně volil, je jen výtahem k moci, ikdyž si bude 100x říkat, že tomu tak není!!

norbert clai 20.12.2008 7:55

Re: Je to vítězství neschopných politiků

moje řeč .R^:-D

Kasandra 20.12.2008 7:54

Všichni naši žoldáci tam šli dobrovolně kvůli penězům....

tak vo co gou..?????? Ty kecy o národu,pomoci a tak podobně si nechte pro blbečky z ODS.:-D

tich@dohoda 20.12.2008 7:36

Je naás tam pomalu 50.000

no SLAVA uz vas je pomalu 50.000. /viz titulek nick netka/ .Pohoda, modri komanci , je vas uz skoro padesat tisic, tak dejte dohromady expedicni sbor a hura do Afganistanu, BOJOVAT, ne u PC, pekne v realu soudruzi. Modri tupi IDI/OTI , podivejte se poradne do Afganistanu i Iraku, pokud tyto zeme byly bod kontrolou Rusu/SSSR tak panbickari/islamiste museli drzet hubu a krok , prave podpora USA "svatym bojovnikum"/Pakistanu  zpusobila obrovsky rozmach tzv. madras/skol islamu , ktere jsou nevycerpatelnym zdrojem "svatych bojovniku" a take "zivych bomb"/terorismu . Spojenci v Afanistanu/Iraku zlikviduji rocne par set radikalu, ovsem ty skoly jich vychrli rocne tisice. V muslimske zemi nesmite bojovat demokratickymi prostredky a uplne v prvni rade musite zlikvidovat/odstavit ideologickeho protivnika. Udelal to Mustafa Kemal/Ataturk a taky Stalin a taky Breznev/Saddam , proto byli uspesni. Poblbly panbicar GWB, prvni co udelal, tak pustil islamisty z retezu a do vlady v Afaginistanu i Iraku. Takze si pamatujte, vy tupa modra komunisticka HOV/ADA, pokud chcete porazit militantni Islam, musit odstavit/pozabijet farare/immamy , zejmena od skolstvi, protoze tam vse zacina. Doufam, ze uz mate sbaleno a novy rok uz budete slavit v zakopu nekde u Kandaharu. Cest :-)

KAČKA 20.12.2008 7:22

JSEM ROZČAROVANA Z O P O Z I C E

TO CO PŘEDVEDL PAROUBEK A RAT TO NEMUŽE MIT ANI SAM ČERT RAD TIHLE DVA PITOMCI SE DEROU PO MOCI  CO VOLIČI CHTĚLI  TO TET MAJI  CO BUDE DAL O TO SE NEZAJIMAJI JEN  BĚDA NAŠIM VNUKUM POTKA JE JEN BIDA TO CO UDĚLALA OPZICE BUDE  V BRZSKU VIDA  JEJICH PLNA  PLNA ZODPOVĚDNOST NAS VŠANCI VYDA

BuffaloByl 20.12.2008 7:13

Je to vítězství neschopných politiků

Je to o blbosti politiků. ODS věděla, že tu Paroubek je a věděla i, jakou mají socani sílu. S blbostí sobě vlastní to však bagatelizovala a zlehčila, teď se diví. Politik by měl být vzdělaný a předvídavý, obyčejný člověk má právo být takový, jaký je - tedy třeba i blbý. Politik by tohle měl vědět a počítat s tím, že cokoli "nepopulárního" bude naštvaný volič vládě chtít vrátit a ve vzteku nebude koukat na možné důsledky. Takže - zavedli jste poplatky, tady máte ránu do ksichtu, natruc podpoříme socany... Lidé jsou jen lidé a že zde číhá Paroubek, aby jejich hněvu využil ve svůj prospěch, si měl Topolánek uvědomit. Pokud se nestane zázrak, bude ODS v příštích parlamentních volbách zadupána do země a pravicová politika to tu bude mít těžké dalších 15 let.

Nepočítat s tím, jací jsou lidé, je fatální chyba. Neznat lidi a jít do politiky je hazardérství. Je to hodně o tom čecháčkovství, kdy se bagatelizuje cokoli kdykoli a jakkoli. Měli to prostě BRÁT VÁŽNĚ. Chtějí radar, chtějí předsedat EU, nemohou sahat lidem do kapes a brát poplatky - byť by to bylo seberozumnější. Handrkování kolem nepopulárních věcí je vždycky velmi rizikové a pokud má někdo ambiciózní cíle, musí umět nabídnout něco za něco - tedy nepopulární tah vyvážit něčím "populárním". ODS třeba slibovala jednodušší a levnější stát, ale skutek utek. Tím odsoudila k zániku řadu potřebných a užitečných věcí.

Jak se říká, "netlač na pilu a když už tlačíš, koukni, jestli je tam ještě dříví". ODS si u své pily vylámala zuby a pozná to. My však bohužel také...

honzak 20.12.2008 6:49

Re: Jenom klid

Problém??? To se mě mohli zeptat a dostali by následující odpověď : ABSOLUTNÍ!!!!!

Paropraseti nelze věřit ani informaci o čase a datumu.