2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Mám strach

Jako téměř poválečná generace, narozen 1944, mám v sobě určité vnímání dějů druhé světové války, zprostředkované samozřejmě zejména rodiči, prarodiči, příbuznými a lidmi blízkými, a to hlavně v mém dětském věku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 7.3.2015 8:31

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Pokud se nemýlím, soudruhu dvořáku, tak Národní garda v USA je řádně povolená a evidovaná organizace, na rozdíl od lidových milicí takových soudruhů jako jsi ty. Asi ti tvůj velící z těch milicí dodneška neřekl jak jste si soudruzi zařádili například 21. srpna 1969 v Brně, kde do pokojně demonstrujících lidí jste začali tak vehementně střílet, že jste zavraždili Danuši Muzikářovou a Stanislava Valehracha.

P. Dvořák 7.3.2015 22:50

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Jestli je NG povolená a evidovaná organizace a LM byly "ozbrojená pěst dělnické třídy" je de facto právní formalismus. Na něm je možno neúprosně lpět, když to zrovna potřebuji, ta jako je možno ho okecat, když to zrovna potřebuji.

LM vznikly v dosti pohnuté době v únoru r. 1948 a v tehdejší době byste kromě majitelů fabrik a příslušníků tzv. buržoazie (ta existuje koneckonců i dnes, ale jaksi se jim tak nesmí říkat) těžko našel moc lidí, kteří byli proti. Prostě to byla doba roku 1948, kdy se podařilo naplnit Václavák.

Takže vlastně stačilo dodatečně uzákonit jejich existenci, vymezit jejich kompetence, pravomoc a byly by v souladu se zákonem.

A ještě něco. To co jsem teď napsal, vůbec neznamená, že bych souhlasil se srpnovou okupací nebo úlohou LM v srpnu 1969. V té době jsem žil v Brně coby puberťák a o situaci něco vím z vlastních zážitků. Takže zklidněte hormony a přestaňte psát debiloviny v tom smyslu, že jsem někoho zavraždil.

J. Slanina 8.3.2015 11:58

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Evidentně to byla pro Brňáky obrovská klika, že jsi nebyl, soudruhu, o pár let starší.

P. Dvořák 9.3.2015 1:38

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Sice to asi číst nebude, ale přese jenom musím tomu idiotovi něco odpovědět:

Slanino, přestaň žvanit, co si o kom myslíš a zkus myslet. Aspoň tak, abys pochopil obsah napsaného a pak ti bude na světě líp.