2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Mám strach

Jako téměř poválečná generace, narozen 1944, mám v sobě určité vnímání dějů druhé světové války, zprostředkované samozřejmě zejména rodiči, prarodiči, příbuznými a lidmi blízkými, a to hlavně v mém dětském věku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 8.3.2015 17:24

Re: Se selským

A vlastníte certifikát, že zrovna Váš rozum je tím Etalonem Normálnosti?

L. Zemek 7.3.2015 16:48

Zeman - vlastenec

Pane Svobodo,

měl byste si uvědomit, že imperiální politika Ruska, praktikovaná Putinem & spol. je stejné, ne-li větší zlo, jako islámský fundamentalismus. Je třeba se připravit jak na infiltraci vyznavačů islámu do Evropy, tak i na možnost imperálních výbojů ze strany Ruska, formou postupných záborů zemí, které kdysi byly integrální součástí bývalého SSSR - viz dnes území Krymu, Gruzie, východní Ukrajina, Podněstří. Nerad bych byl opět občanem státu, ve kterém budou "dočasně" umístěna ruská vojska. Nejsem už zrovna nejmladší a větší část svého života jsem prožil v zemi okupované vojsky našeho "nejlepšího přítele". Zeman je učebnicovou ukázkou populisty. Dokáže velice dobře odhadnout, co je momentálně, z pohledu většiny "spodních 10 milionů" nejaktuálnější hrozbou a možným tématem, na kterém by se mohl zviditelnit a "získat body" potencionálních voličů či sympatizantů. To však rozhodně neznamená, že (cituji vaše slova).... je vlastencem ochotným hájit zájmy občanů této země a že má zdravý selský rozum.... Naopak, jeho prohlášení směrem k Ruské federaci mi silně připomínají znění nechvalně známého, tzv. Zvacího dopisu ze srpna roku 1968. Poukazováním na islámský fundamentalismus a nebezpečí s ním spojená, pouze zakrývá svoji snahu opět vehnat tuto republiku do područí Ruska a podvolit se, pokud to jinak nepůjde, imperiálním zájmům kremelských vládců.

V. Čermák 7.3.2015 18:02

Re: Zeman - vlastenec

Pane Zemku, Na svůj názor, co jste zde vyslovil máte samozřejmě právo. A také je dobré, že mluvíte sám za sebe a nikoli "za nás". Můj názor je pak zcela opačný, prakticky ve všem, k čemu jste se zde vyjádřil.

P. Dvořák 7.3.2015 23:26

Re: Zeman - vlastenec

Takže podle vás každý, kdo poukáže na islámský fundamentalismus a nebezpečí s ním spojená, je pátou kolonou Ruska?

Já bych řekl, že je to právě naopak. Každý, kdo podceňuje islámský fundamentalismus a nebezpečí s ním spojená, je pátou kolonou islámu.

Mimochodem, měl byste si přečíst "Zvací dopis" a než o něm, hnán snahou ho za každou cenu zařadit do dnešní doby, začnete psát nesmysly.

L. Písařík 7.3.2015 15:11

Pane Svobodo.

Myslím, že je ještě brzy na hodnocení současného prezidenta. Nermuťte se, všichni jsme chybující.

J. Kanioková 7.3.2015 14:56

Díky, pane autore,

v podstatě to vidím podobně.

Š. Hašek 7.3.2015 15:07

Re: Díky, pane autore,

Asi tak.

V. Podracký 7.3.2015 13:00

Ohledně Zemana

Zeman si myslí, že je v hospodě. Podle toho se vyjadřuje. Když si odmyslíme formu, v podstatě se s ním dá v mnoha věcech souhlasit. Nikoliv ovšem ve všem.

Západ musí řvát a dělat sankce, protže se zavázal v Budapešti, že bude hájit uzemní celistvost Ukrajiny. Přece nebude jen zírat a přikyvovat. Krym ovšem stejně zůstane ruský, jinak by byla světová válka. Do ní nikdo nepůjde kvůli Krymu, zvláště když vlastně na něm žije ruské obyvatelstvo a stejně při jakémkoliv mezinárodně řízeném referendu se zase rozhodně pro Rusko.

Každý ví stejně dobře jako Zeman, že Ukrajina musí být federalizovaná, jinak občanská válka neskončí a zase jedině tak mohou být na východě země naplněna lidská práva, o které vlastně Evropě musí jít především.

J. Kanioková 7.3.2015 13:23

Re: Ohledně Zemana

To je studená sprcha! USA nevážou sankce na návrat Krymu Ukrajině!

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/to-je-studena-sprcha-usa-nevazou-sankce-na-navrat-krymu-ukrajine/

Š. Hašek 7.3.2015 15:10

Re: Ohledně Zemana

Možná, že tam mají i "jestřábi vojenští" víc rozumu než pražští krasohledi.

V. P 7.3.2015 12:01

A máme to: Nejrozumněji vůči Rusku se chová KSČM!

Fujtajbl.

Š. Hašek 7.3.2015 13:59

Re: A máme to: Nejrozumněji vůči Rusku se chová KSČM!

Až tak bych to neviděl, jiný názor než Kalousek a Joch má více lidí.

Jak se to říká: Nejblbější sedlák má/mívá největší brambory. Říkala babička.

Nebrat prosím nikterak jako potěšení z naší KSČM. Zvláště proto, že tady vyrostly již nebezpečnější a velmi trpělivé "politické zrůdy". A nemají v názvu komunismus, dokonce se tváří nejvíce antikomunisticky. Takové ty lidskoprávní (zjednodušeně).

V. P 7.3.2015 15:22

Re: A máme to: Nejrozumněji vůči Rusku se chová KSČM!

Celá KSČM je proputinovská kolaborantská pakáž, přesně v duchu své biľakovsko-jakešovské předchůdkyně. Tvrdit, že tato strana se vůči Rusku chová rozumněji, než třeba TOP09, ODS nebo lidovci může jedině nepoučitelný idiot nebo kolaborant.

Š. Hašek 7.3.2015 17:37

Re: A máme to: Nejrozumněji vůči Rusku se chová KSČM!

Ale já se nehádám, že nejsem idiot. Nebo kolaborant, nebo ruský špion - umím totiž něco rusky a taky fotografovat.

I když mě prohlásíte za idiota, mně je to ganz egal a průšvih kolem Ukrajiny nikterak neposunete podle svých (a bruselských)  zbožných přání.

V. P 7.3.2015 19:37

Re: A máme to: Nejrozumněji vůči Rusku se chová KSČM!

Říkám snad někde, že jste idiot nebo kolaborant??? A kde?

J. Šimek 7.3.2015 10:46

Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

V době prezidentské volby Krym ještě nevyl anektován, takže ty Vaše proválečné vývody ohledně TOP09 jsou Váš čistý výmysl, kterým zdůvodnit, že hubou odpůrce levice jste volil ex-komunistu, těžkého alkoholika, osobního revančistu a hulváta Zemana.

P. Princ 7.3.2015 10:52

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Ty nepěkné vlastnosti, které přisuzujete MZ, ještě nevylučují jeho státnickou moudrost.

J. Šimek 8.3.2015 11:01

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

O tom Vás přesvědčil moudrostí o zdravotní nezávadnosti kouření po 27 roce věku ?

J. Kopeček 7.3.2015 11:34

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Blábolíte stále a tytéž hovadiny. Takže ještě jednou.  Krym patřil od roku 1783 Rusku, kdy jej "vybojovala" carevna Kateřina II. nad Turky. V té době samozřejmě nějaká Ukrajina a ještě mnoho let poté, neexistovala. To, že Chruščov daroval Krym Ukrajině bylo sice gesto hezké, ale protiústavní. V době, kdy to všechno byl Sovětský svaz, tak nikdo nemusel řešit a také neřešil. V současné situaci je ale všechno jinak a lidé na Krymu zcela  podle mezinárodního práva ona sebeurčení se drtivou většinou v referendu rozhodli, že chtějí patřit zpět k Rusku. A jen tak pro upozornění, správně se píše revanšismus a tedy revanšista. Nepoužívejte slova, kterým nerozumíte, pak vypadáte jako blbec.

V. P 7.3.2015 12:26

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

To jsou jenom žvásty současné ruské propagandy. To, že Krym patří Ukrajině, potvrdilo Rusko oficiálně podpisem Budapešťského memoranda 5.prosince 1994.

Š. Hašek 7.3.2015 15:09

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Pokud se nebude nikdo vrtat do Ukrajiny.

Bruseláci si začali. Ale to se asi nepočítá. Dle televize.

V. P 7.3.2015 15:52

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

"Pokud se nebude nikdo vrtat do Ukrajiny." - To jste si vycucal z prstu. V textu memoranda to není.

Š. Hašek 7.3.2015 17:29

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Právě že je.

Memorandum vzniklo, aby vznikla Ukrajina. Šité horkou jejlou. Ukrajina, nikoliv budoucí záhumenek bruseláků.

Plánovalo se, že stejně o Ukrajině (dlouhodobě) budou rozhodovat jiní (jako se rozhoduje o lecčem v současném světe. Doufám, že to pozorujete. Nějací nedouci si mysleli, že o Ukrajině se budou bavit bez Ruska. Na takovou blbost by nepřišel před lety ani popelář. Dneska komisariát brusele ano.

V. P 7.3.2015 19:31

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

A kde to tam tedy je ???

Mohl byste příslušnou část textu citovat?

http://en.wikisource.org/wiki/Ukraine._Memorandum_on_Security_Assurances

J. Šimek 8.3.2015 11:06

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Tady ruská propoaganda končí. Jak jde o černé na bílém, už se nikdo neozve.

Doteď byl ale sebevědomej, jak Jirka Jambor. :o)

Š. Hašek 8.3.2015 20:51

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Neznám nějakého Jambora a nekončí nic.

Pokud jest uveden odkaz na text memoranda, tak byl čtem Vámi ledabyle nebo vůbec. Text jest formulován tak (šalamounsky!!!!!), že i vstup, či zahájení rozhovorů s Bruselem, rozumí se i vojenská spolupráce a vše co s tím souvisí, bude projednáváno se signatáři memoranda. A potom se uvidí. Tedy i S Ruskem, docela průšvih pro rusobijce, že?????

Pánové, když už chcete špičkovat, tak čtěte, pozorně a nejasná místa si domýšlejte i z pohledu jiného než bruselského. Tady mě fascinuje, že i ti co nemohou přijít bruselu na jméno ani v pojmenování žárovky, v případě dalekého Ruska versus rozklížená (vlastní vinou) Ukrajina berou televizi jako slovo boží. Opakuji, jak jste i Vy psali, v memorandu je vše. Jen ho číst, pomalu a třeba ještě jednou. Je tam napsáno, že do Ukrajiny se nebude nikdo montovat, nikdo, tedy ani bruseláci. Jasné????? Teď už je pozdě, bycha honit (a s majdanským naším knížetem - no to už vůbec!!!).

P. Mach 8.3.2015 21:23

No tak ho tu příslušnou část textu konečně cituj bIbečku.

Prozatím se tady jen trapně kličkuješ podle toho jak ti putinovo střevo dovolí. To, že každý suverénní stát včetně Ukrajiny si může jednat z kým chce je samozřejmé, nedochází to pouze vylízancům tvého ražení, kteří mají palici v železném sevření putinova rekta. Smlouvy porušují podvodníci a zloději, a zločinec se přesně tak zachoval, jako podvodník a zloděj a navíc jako agresor. Na tom nic nezmění ani tuny rusácké propagandy valící se hlásných trub kremlu. Ta propaganda je navíc tak primitivní, že naskakovat na ni může jen někdo mentálně postižený. Jasné.

P. Vaňura 8.3.2015 10:54

Pokud vím, předání Krymu Ukrajině naprosto nebylo

protiústavní. Dokonce byl Krym VYMĚNĚN Ukrajinou s Ruskou federací za stejně velké území. Mimochodem, četl jste Stalinskou ústavu, resp. ústavu SSSR v té době platnou???

K. Janyška 7.3.2015 10:38

TOP 09 se chová podle zájmů pro mne zločince

světového formátu Khárla. On je řízen Bilderbergem, takže ... Dzp.

M. Moravcová 7.3.2015 8:24

Uf, konečne rozumné

a střízlivé slovo. Díky. Fanatiků z obou stran už mám plné zuby. A anonistům jde jen o příliv dotací do jejich firem a o rozšíření a utužení moci proudem peněz od poplatníků. Nic jiného je nezajímá.