3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Mám strach

Jako téměř poválečná generace, narozen 1944, mám v sobě určité vnímání dějů druhé světové války, zprostředkované samozřejmě zejména rodiči, prarodiči, příbuznými a lidmi blízkými, a to hlavně v mém dětském věku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 9.3.2015 1:38

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Sice to asi číst nebude, ale přese jenom musím tomu idiotovi něco odpovědět:

Slanino, přestaň žvanit, co si o kom myslíš a zkus myslet. Aspoň tak, abys pochopil obsah napsaného a pak ti bude na světě líp.

P. Dvořák 9.3.2015 0:39

Re: No, Rusko i islám

S muslimy proti islámu? To už pravděpodobně spíš budeme bojovat s Rusy proti komunismu.

J. Heincl 8.3.2015 22:04

Re: Omyl v hodnocení

Přesně tak.

J. Fleiszner 8.3.2015 22:03

Re: jaký pitomec asi člověk musí být

Pane Certiku, pokud jde o ožralé a fekální individum, tak to už zemřelo a teď se z něho dělá kult osobnosti. Hlavou státu je Zeman. Né Havel.

J. Jurax 8.3.2015 21:51

Re: No, Rusko i islám

No a?

P. Mach 8.3.2015 21:23

No tak ho tu příslušnou část textu konečně cituj bIbečku.

Prozatím se tady jen trapně kličkuješ podle toho jak ti putinovo střevo dovolí. To, že každý suverénní stát včetně Ukrajiny si může jednat z kým chce je samozřejmé, nedochází to pouze vylízancům tvého ražení, kteří mají palici v železném sevření putinova rekta. Smlouvy porušují podvodníci a zloději, a zločinec se přesně tak zachoval, jako podvodník a zloděj a navíc jako agresor. Na tom nic nezmění ani tuny rusácké propagandy valící se hlásných trub kremlu. Ta propaganda je navíc tak primitivní, že naskakovat na ni může jen někdo mentálně postižený. Jasné.

Š. Hašek 8.3.2015 20:51

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Neznám nějakého Jambora a nekončí nic.

Pokud jest uveden odkaz na text memoranda, tak byl čtem Vámi ledabyle nebo vůbec. Text jest formulován tak (šalamounsky!!!!!), že i vstup, či zahájení rozhovorů s Bruselem, rozumí se i vojenská spolupráce a vše co s tím souvisí, bude projednáváno se signatáři memoranda. A potom se uvidí. Tedy i S Ruskem, docela průšvih pro rusobijce, že?????

Pánové, když už chcete špičkovat, tak čtěte, pozorně a nejasná místa si domýšlejte i z pohledu jiného než bruselského. Tady mě fascinuje, že i ti co nemohou přijít bruselu na jméno ani v pojmenování žárovky, v případě dalekého Ruska versus rozklížená (vlastní vinou) Ukrajina berou televizi jako slovo boží. Opakuji, jak jste i Vy psali, v memorandu je vše. Jen ho číst, pomalu a třeba ještě jednou. Je tam napsáno, že do Ukrajiny se nebude nikdo montovat, nikdo, tedy ani bruseláci. Jasné????? Teď už je pozdě, bycha honit (a s majdanským naším knížetem - no to už vůbec!!!).

P. Mach 8.3.2015 19:42

Další vylízanec, co si představuje,

že rusko je hrází proti islamismu. Zločinec putin, který zve do kremlu hamásníky a podporuje iránské ajatolláhy usilující o jadernou anihilaci Izraele, ho zřejmě nechává chladným.

P. Dvořák 8.3.2015 19:37

Re: Správně. I debil ledasco pochopí.

U vás to nehrozí.

Rusi polezou po zemi a většina z nich budou vlastenci. U nás stačí utáhnout o závit a třetina lidí začne kolaborovat, zbytek mlčí a vykydává se anonymně na internetu.

J. Lepka 8.3.2015 19:31

Mýlit se je lidské,

setrvávat v bludu však pošetilé.

J. Kanioková 8.3.2015 18:31

Re: Ukrajina se mění ve fašistický stát.

Obrázek pro ty, kteří jméno Němcov slyšeli před několika dny poprvé - http://sux.cz/db20

Z. Koutecký 8.3.2015 18:10

Re: Hrozbou pro Evropu je Rusko i islamizace

No,my na Západě sice holý zadek nemáme, jenže jsme si ho zahalili do přepychových trenýrek jaksi na dluh. Celkem tu v EU a v USA za takových cca 28 bilionů euro a půjčujeme si pořád dál a dál. Rusko dluží směšně málo, asi 42 miliard dolarů, tedy asi 30% svých příjmů. Jo, Rusové žijí určitě skromněji než my, ale za své! A jak ty dluhy chceme asi splatit? Inu, Hitler měl kdysi celkem dobrý nápad - zbrojit a splatit gigantické dluhy Německa vítěznou válkou. To je sice reálný způsob, jenže tu válku prohrál a Německo ty předválečné dluhy splatilo až v roce 2010. Jen doufám, že pana McCaina a spol. nenapadne podobné řešení jako Hitlera. No, on bojoval ve Vietnamu, tak snad poznal, jak těžko se bojuje s burany v zemljankách.

J. Štrobl 8.3.2015 17:49

Re: Ukrajina se mění ve fašistický stát.

Hmm, asi čtete moc Sputnik News. Inu proti gustu žádný dišputát, jenom aby se vám to nevrazilo do hlavy. Nebo už vrazilo?

V. Čermák 8.3.2015 17:24

Re: Se selským

A vlastníte certifikát, že zrovna Váš rozum je tím Etalonem Normálnosti?

V. Čermák 8.3.2015 17:20

Ukrajina se mění ve fašistický stát.

Tak Němcov si dělal obavy z vývoje Ruska, škoda, že si raději nedělal obavy z toho, jak se to vyvine s ním samotným.

V. Čermák 8.3.2015 17:16

Re: Omyl v hodnocení

Kdybyste napsal, že je to Váš osobní názor, který ovšem nechcete nijak vnucovat ostatním, tak by Váš příspěvek zněl mnohem věrohodněji.

J. Pospíšil 8.3.2015 16:25

Omyl v hodnocení

Autor se  velice mýlí v hodnocení V. Zemana. Je to osobnost , která se nehodí být hlavou státu.

J. Štrobl 8.3.2015 15:25

Rusko se mění ve fašistický stát.

Pouze několik hodin předtím, než byl ruský opoziční předák Boris Němcov v pátek 27. února zavražděn na moskevském mostě – jen pár set metrů od zdí Kremlu, svěřil se novinářům z polské mutace Newsweeku se svými obavami ohledně dalšího vývoje Ruska. Čas se podle něho krátí a nebude trvat dlouho, než Ruská federace dokončí dlouhodobý proces proměny v plně totalitní fašistický stát - viz

http://echo24.cz/a/wgZbk/v-rusku-je-hybridni-fasismus-co-rekl-nemcov-chvili-pred-smrti

J. Štrobl 8.3.2015 15:17

Re: jaký pitomec asi člověk musí být

Bohužel patrně za podpory ruských tajných služeb, protože komu asi nyní slouží bývalý estébák Vladimír Zavadil, který podal při volbách lživý inzerát na Karla Schwarzenberga.

J. Štrobl 8.3.2015 15:06

Re: Tradiční nepochopení ruských cílů.

Dalším důkazem, že Rusko postupuje podle Duginovy vize je tento článek:

http://echo24.cz/a/wkYdA/kreml-ma-novy-nastroj-propagandy-web-pro-34-zemi

J. Štrobl 8.3.2015 14:52

Re: Tradiční nepochopení ruských cílů.

To máte jistě pravdu. Ale ti chytřejší by snad mohli pochopit, že Rusko již podle Duginova scénáře postupuje nejen v Gruzii a na Ukrajině ale i šířením propagandy na proruských webech u nás, jejichž seznam byl nedávno uveden zde:

http://echo24.cz/a/isYwV/42-ceskych-a-slovenskych-webu-ktere-siri-ruske-lzi

J. Fridrich 8.3.2015 14:39

Pan Svoboda se mýlí

Pan Svoboda se mýlí...............když vyjmenovává kdo se chová k Rusku nejmilitantněji.

Je to naopak - militantně, nebezpečně a agresívně se chová Rusko-SSSR již několik století prakticky ke všem svým sousedům po svém obvodě - od Vladivostoku, ale i Japonska až ke Skandinávským zemím - ale začíná nárokovat i území v Severním ledovém oceánu. Moc se nebere v úvahu to snad nejhorší - jak se Kreml chová k milionům svých občanů..............jejich ohlupování a zkreslování vývoje světa.

S ohrožením civilizovaného světa od Islámu lze souhlasit, ale podobné ohrožení je i od Ruska...............

8.3.2015 14:23

jaký pitomec asi člověk musí být

pokud vidí v tzv. "miloši zemanovi" nějaký rozum, nadto ještě zdravý selský

autor je jenom další pštros co strká hlavu do písku před prostým faktem, že volil ožralé, fekální individuum na post prezidenta země, a následně se toto veskrze odporné individuum skutečně tím prezidentem stalo

P. Lenc 8.3.2015 14:08

Re: Tradiční nepochopení ruských cílů.

Problém pane Štroble je, že nejen nebude čten, ale bude popíráno, že vůbec existuje.A pokud to někdo připustí a přečte, tak bude mluvit o "fantaziích", tak jak byl ve dvacátých a třicátých letech hodnocen Hitler a jeho "Můj boj". Je to marné, politika pštrosů je věčná.

J. Slanina 8.3.2015 11:58

Re: Zajisté jste se zmýlil.

Evidentně to byla pro Brňáky obrovská klika, že jsi nebyl, soudruhu, o pár let starší.

J. Štrobl 8.3.2015 11:08

Re: Tradiční nepochopení ruských cílů.

Ta musí být neutrální a vůči Rusku povolná, Rusko nesmí být kritizované. (Samotné Finsko pak Dugin hodlá připojit k Rusku a rozparcelovat – jih této země bude připojen k ruské Karélii a sever „darován“ Murmanské oblasti. Takto daleko nezašel ani Stalin.) Rusko má ve světě šířit antiamerikanismus a ze všeho vinit USA. V nich samotných pak podporovat nestabilitu a separatismus, zejména černošské, protibělošské rasisty, dále etnické, sociální a rasové konflikty, secesionismus a destabilizaci vnitřních politických procesů a izolacionistické novináře a politiky. Jde tedy o program „aktivních opatření“ k subverzi a sabotáži Západu. Ti, kdo před necelými 80 až 90 lety nečetli Hitlerův Mein Kampf, udělali chybu. A chybují i ti, kdo dnes nečtou Duginovu knihu s jejím mystickým okultismem. Výsledek může být stejný. Pokud si myslíte, že tento okultista a mystik by nebyl schopný rozpoutat další světovou válku, pak se pravděpodobně mýlíte.

J. Štrobl 8.3.2015 11:07

Re: Tradiční nepochopení ruských cílů.

Samostatná Ukrajina je podle Dugina nemyslitelná, protože by to ohrozilo jeho eurasijský projekt – její pohlcení Ruskem je nutné, neboť poté bude sjednocena celá pevninská Eurasie pod ruským vedením i budou izolované a zaniknou anglicky mluvící národy a společnosti a jejich liberalismus a individualismus.Dugin obdivuje a je stoupencem nejen ruského carského režimu a pravoslaví, ale i Lenina a Stalina. Jak může někdo uctívat cara a ruskou pravoslavnou církev a současně vrahy carské rodiny a katany pravoslaví? Vysvětlení je jednoduché. Duginovi nejde o konkrétní režim, ale o říši, a vše, co rozšíří její moc, je dobré. Na pravoslavné církvi je pozitivní spíše její forma, struktura – otrocká služba ruskému státu – než obsah, křesťanské učení. Vítězství Eurasie nad Atlantidou lze dosáhnout podporou radikální levice i pravice na Západě proti politickému středu; démonizace USA – mantrickým opakováním, že za veškeré zlo můžou USA a židovští bankéři, kteří je ovládají; amerických izolacionistů, jako je Ron Paul; chytrých subverzí, destabilizací a dezinformací v západních zemích; extrémistických, sektářských či rasistických hnutí; a „evropské konzervativní revoluce“ – přesvědčení západních konzervativních křesťanů, že jejich loajalita nepatří dekadentnímu liberálnímu Západu, ale skutečnému konzervativci a tradicionalistovi Vladimiru Putinovi. Dugin se kvůli naivním konzervativním křesťanům, jejichž podporu chce získat, vyjadřuje s úctou o křesťanství, velmi dobře však ví, o co ve skutečnosti jde – o „řád severního pólu“, nordickou árijskou rasu. Stejně jako Adolf Hitler, Heinrich Himmler či Alfred Rosenberg ví, že křesťanství je špinavého semitského, židovského původu. Evropa má být vůči Rusku ve stejném postavení jako za studené války Finsko – vnitřní autonomie a určitá svoboda, ale Rusko musí mít právo veta v zahraniční politice.

J. Štrobl 8.3.2015 11:06

Tradiční nepochopení ruských cílů.

V autorově článku se odráží zásadní nepochopení toho, že Rusku jde především, stejně jako islámu, o světovládu, v ruském případě ovšem pod taktovkou Ruska. Zásadní ruská východiska nám představuje Alexander Dugin, syn ruského generála GRU (ruské rozvědky), poradce prezidenta Putina a autor knihy Základy geopolitiky z roku 1997 – učebnici na Akademii Generálního štábu ruské armády i na jiných školách.

Podle Duginova chorého mozku se už mnoho století – od střetu Kartága se starověkým Římem ve 3. a 2. druhém století před naším letopočtem – odehrává „válka kontinentů“ mezi Atlantidou, jejímž hlavním představitelem jsou dnes USA, a Eurasií v čele s Ruskem. Tři politické teorie, které dle Dugina neuspěly, jsou liberalismus (liberální demokracie), komunismus a fašismus/nacismus (zkratka pro „nacionální socialismus“). Budoucnost však patří čtvrté politické teorii, jejímž autorem je sám Dugin – kombinaci fašismu/nacismu, komunismu a konzervativního tradicionalismu. Dle této „čtvrté politické teorie“ je hlavním nepřítelem široce pojatý „liberalismus“ – od sociálních demokratů přes centristické liberály a křesťanské demokraty až po konzervativce. Tedy nikoli úzce chápaný liberalismus – ať už pravicový libertarianismus nebo „sorosovský“ levicový liberalismus –, nýbrž v podstatě celý současný Západ. Cílem této „čtvrté politické teorie“ je definitivní porážka Atlantidy. Dugin chce spojenectví Rusů, kteří budou Eurasii dominovat, s Němci, Francouzi, Tatary, Turky, Araby, islámem, Íránem – tím především, neboť Peršané jsou Árijci –, Indií i Čínou. Sní o však o rozdrobené Eurasii, která usiluje o expanzi na jih do Indočíny, na Filipíny, do Indonésie a do Austrálie, aby neohrožovala Rusko. Dle této teorie má být Velká Británie oddělená od Evropy, Polsko získá zvláštní status (ghetta), Gruzie bude rozparcelovaná a Ukrajina ovládnutá!

J. Šimek 8.3.2015 11:06

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

Tady ruská propoaganda končí. Jak jde o černé na bílém, už se nikdo neozve.

Doteď byl ale sebevědomej, jak Jirka Jambor. :o)

J. Šimek 8.3.2015 11:01

Re: Tak to Vás i mě za Vaši volbu lituju.

O tom Vás přesvědčil moudrostí o zdravotní nezávadnosti kouření po 27 roce věku ?