19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hasil 15.6.2006 8:36

autorovi

 Ten článek musel ty slaboduché levicové "intelektuály" dobře trefit. Takže je moc dobrý.  Gratuluji.

VV

Mirek Šejna 15.6.2006 8:26

Derian nejspíš bude ještě mladý

A jako mladý tržně-modrý komsomolec asi začal vnímat politiku až v roce 2002. Pokud by totiž byl schopen vnímat politiku již dřívě, věděl by, že už v roce 1998 jsme tu měli na dobu 4 let "hnědou" koalici, které se říkalo Opoziční smlouva. A jistě by věděl, že to bylo politicky nejstabilnější období od roku 1992. Modrý komsomolec Derian by nám taky měl sdělit, jak si novou vládu představuje. Z "hnědé koalice se mu zvědá žaludek, ale nejspíš tajně doufá, že pravozelenou koalici budou ti odporní a zrádní socani tolerovat. Takže oranžovou státotvornost formou modro-oranžové koalice považuje za hnus, ale oranžová státotvornost formou tiché tolerance pravozelené koalice mu připadá skvěla. Klasický příklad modrého pohledu na svět. A taky by si měl tržní komsomolec Derian vzít pastelky a smíchat dohromady modrou, černou a zelenou. Výsledek by byl ještě méně vábný, než smíchání oranžové a modré.

dvd 15.6.2006 8:35

Zatímco ta

oranžová s rudou je docela pohledná kombinace, není-liž pravda?

Saša 15.6.2006 8:47

Proč bylo to období stabilní?

Protože ODS držela své slovo a vůdce sociálních tehdy ještě demokratů nedělal velké kulišárny, jen využil celou dobu své vlády k přípravě koalice s lidovci a unionisty. Noví socanští vůdcové se však celé čtyři roky, které jim Zeman dal, snažili využít ke ztrátě důvěryhodnosti.

Současný stav?: Socdemákům nemůže věřit nikdo, ani ti komunisti. Je to nejméně důvěryhodný subjekt politické scény.

Mirek Šejna 15.6.2006 9:06

Sašo,

je vidět, že Vy coby oddaný volič černoprdelníků umíte pěkně kalouskovsky vysvětlit cokoli. Nejméně důvěryhodným subjektem na politické scéně byli jsou a budou Lidovci, milý bratře Sašo. Ne nadarmo si modří hoší začali vyprávět vtípek o "hadu na tři". Dnes je to už sice "had na osm", ale modráci si jistě s Vašim bratrem Kalouskem užijí. Možná Bursík by ho mohl překonat. A jestli Topolánek není úplně blbej, pak radši bude koalovat s "pedofilním" Paroubkem, než s bratrem Kalouskem , "majitelm bytu po zavražděném".

Saša 15.6.2006 11:44

Topolánek i Bursík si mohou být jisti,

že KDU-ČSL ani nadále nebude krýt zlodějny členů koaličních partnerů. Že ČSSD cítí hořkost z toho, že KDU-ČSL se nezměnila a Grossovi jeho majetkové tanečky nespokla, to není náš problém.

Mirek Šejna 15.6.2006 12:42

Sašo,

a kdopak organizoval výběrové řízení na mýtné. Nebyl to náhodou bratr Šimonovský? Máte pravdu KDU se nezměnila. Nejdříve kvalitní padáky bratra Kaloska a teď výběrové řízení na mýtné.

dvd 15.6.2006 12:24

Poslyšte

jak oslovení P"černoprdelník"souzní s vaším přesvědčení o slušně diskutujících sociálních demokratech?

Mirek Šejna 15.6.2006 12:58

Milý dvd,

já používám termín, který zavedli modráci v době, kdy byli v koalici s KDU-ČSL. Bylo to v době, kdy černoprdelníkům vedeným "hadem na tři" nemohli modráci přijít na jméno. Netušil jsem že já coby socan, když použiji termín vynalezený ODS, jsem neslušný.

A když jsme u té slušnosti, kdo z modrých diskutérů používá korektní výrazy. I když ono jde asi o to, co je z Vašeho pohledu korektní, že? Třeba "prase bradavičnaté", "odporný puchejř" (vynalezl jistý snob jménem Macek), Grosstapo (vynález z dílny ODS), koloťuk, Vlamimír Iljič autista Špidla, KSČSSD atd... jsou vlastně korektní výrazy, že?

Malý Aston 15.6.2006 11:07

Re: Derian nejspíš bude ještě mladý

Tak jsem se náhodou podíval,co se tady tvoří a mám dojem,že se národ zbláznil.Přežil jsem padesátá léta,Novotného,Dubčeka,Husáka,Jakeše i Havla.Doufal jsem ,že jsme vždy patřili do Evropy ale již si tím tak jist nejsem. Pan Špidla,kriminálník Gross a jeho strýc Vik,Paroubek,to nejsou ani vždělanci ani ekonomové jako byl Zeman. Jistě přežiji i Filipa s Paroubkem. Nakonec je to jedno. Jen jsme zbytečně 17 let  doufali,že ten systém který každého trestal  za jeho schopnosti se zase vrátí.Dnes pod vládou ČSSD čím více pracuješ,tím ti více seberou na daních.Čím méně pracuješ tím ti stát dá větší podporu. To je cesta přímo do komunismu.

franta 15.6.2006 15:00

No copak o to,

že "pod vládou ČSSD čím více pracuješ,tím ti více seberou na daních". Že to platí u nás není se co divit, ale představte si že ten socialismus už zasáhl i USA. Tam to platí taky. 

Marcel Derian 15.6.2006 13:09

Re: Derian nejspíš bude ještě mladý

Vážený pane Šejno, potěšilo mne že mě považujete za mladého komsomolce. Teda ten "komsomolec" ani tak moc ne jako spíš ten "mladý". Ve skutečnosti jsem již za totality chodil na demonstrace jako učitel spolu se svými studenty z vyšoké školy. Však mne také zachránili z rukou horlivého policajta na Staromáku, za což jím dodatečně děkuji. Vzpomínám na opoziční smlouvu. Ano. To byl ten důvod proč jsem pak několik následujících voleb nevolil ODS. Nemám rád politiky co příliš rychle mění názor.

Mirek Šejna 15.6.2006 14:31

Milý vrstevníku Deriane,

V tom případě asi nebudete volit ODS ani v příštích volbách. Vsadím se s Vámi, že nějaká forma Opoziční smlouvy mezi socany a modráky se do konce července podepíše.

KROKODÝL 15.6.2006 8:24

RUDOORANŽOVÍ

VELMI PĚKNÉ A PŘESNÉ.

Saša 15.6.2006 8:54

RUDOORANŽOVÍ?

Existenci rudooranžových se všem snaží vsugerovat jen Paroubek a jeho suita. Nevšiml jsem si, že by se komunisté prohlašovali býti rudooranžovými. ŽÁDNÁ POLITICKÁ SÍLA S 50 % HLASŮ VEDENÁ PAROUBKEM NEEXISTUJE! To je jen takové paroubkistické zbožné přání a klamavý manévr před jeho spolustraníky.

Mirek Šejna 15.6.2006 9:13

Sašenko,

Modro-zeleno-černá Národní fronta s 50% hlasů ještě komičtější jednotnou politickou silou. To se nám snaží vsugerovat jen Topolánek a řiťolezecké duo Kalousek-Bursík. Nejspíš to je také jen Topolánkistické zbožné přání, že?

Mamut 15.6.2006 9:55

Re: Sašenko,

Bože, bože, to je ale odhodlanost a pevnost v kramflekách, jaké to je obhajovat socanské neobhajitelné a pořád vymýšlet důvody, proč jsou ti druzí špatní?

Mirek Šejna 15.6.2006 11:02

Mamute,

ale oni ti druzí špatní nejsou. Mě se ti druzí (tj.modří, černí a zelení) zdají být celkem normální. To jen modří komsomolci považují ty své modré idoly za bohy a jejich pomocníky za hrdiny. Zato politické odpůrce modrých považují modří komsomolci za odpad společnosti, hnůj, socky, nemakačenky atd... A nebyli to stoupenci socanů, kteří jako první nadávali na černoprdelníky, tehdy ještě vedené hadem na tři Luxem. A o Zelených coby melounech také nezačali mluvit socani, ale voliči oddaní pravicovému vidění světa.

A Mamute, co myslíte tím socanským neobhajitelným? Popište nám to tady, prosím.

Saša 15.6.2006 11:37

Zásadní rozdíl je v tom,

že tyto tři strany o dohodě jednají a pracují dnes na formulacích pro její písemné zpracování.R^

Paroubek s Filipem také pilují slova v nějaké smlouvě? 8-o

VH 15.6.2006 7:23

Oranžoví

jsou v současné podobě u nás jako oni známí poturčenci, kteří , jak známo, jsou horší Turka. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby modročernozelená koalice prošla díky tiché podpoře komunistů....

Xenie Terjanská 15.6.2006 7:08

Vtipné a trefné.

Pane Daniel, vtipné a trefné - díky. Šedivec je Socan a vůl k tumu, ale to je pro takové prskaly příznačné - chybí ještě  "modrá totalita a další blufy" z dílny Paroubkových boys.

MLOK1 15.6.2006 7:36

Re: Vtipné a trefné.

Paroubek se "zdravotnictvím zadarmo" není původní. Tato myšlénka tu už kdysi v poněkud jiné formě byla: "Udělejte mi slevu - nechci to zadarmo!" Tuším, že to bylo v jedné ze skvělých Grossmanových povídek o výletu do zoologické zahrady. Škoda, že už není mezi námi. Byla s ním větší sranda než s Paroubkem:-).

honzak 15.6.2006 7:47

Re: Re: Vtipné a trefné.

přesný citát zní "nechci slevu zadarmo". Vedoucím výletu byl doktor Zelí.

asd 15.6.2006 15:36

Re: Re: Vtipné a trefné.

Ach jo...

Bureš 15.6.2006 8:00

Re: Vtipné a trefné.

Xééénie, Xéénie!! Šedivec to napsal fajn a ty seš jeden nebo jedna z obvyklejch hulvátů napravo.

Xenie Turjanská 15.6.2006 9:44

Re: Re: Vtipné a trefné.

Bureši Ty kluku k pomilování - nejsem hulvátka, jen vyjadřuji svůj postoj k bolševizaci ČSSD. Čekám, kdy na Vltavě začnete spolu s KSČM stavět novou AURORU a ládovast k výstřelu. Díky bohu, že vám střelný prach již zvlhnul. Dolů z koně - jak kdysi velel Váš "UPŘͨMNÝ".

Jan ŠEDIVEC 15.6.2006 6:33

PO POVRCHU A HLOUPĚ

Marcel Derian je jeden z oněch "komentátorů všeho a rychle", jejichž duchovní úroveň je téměř tragická, ale má základní zručnost v patlání všelikého podle potřeb ODS a jejího fanklubu. Jeho narychlo spíchnutý text s nulovou faktickou hodnotou o "míchání barev" a "vzpomínání" na to či ono proto vybudí obligátní potlesk napravo, zatímco soudný čtenář se tomuhle dalšímu lejnu vyhne. Činím tak rovněž, jen letmo připomínám, že by si pan Derian měl uvědomit dvojí: (1) V předvolební kampani nakydala amorální ODS na svého politického rivala tolik fekálií, že nynější podávání Topolánkovy špinavé ruky  lidsky právem rozladěnému Paroubkovi ad hoc sestavení vlády je v podstatě nepřístojné a farizejské. (2) P/an Denian samozřejmě plácá  (plácá ve všem), když tvrdí, že ČSSD se "najednou" chová státotvorně. ČSSD se státotvorně chovala vždycky, ale s ohledem na svůj volební resp. vládní program, který je odlišný od programu ODS, musí hledat takové spojence, kteří úsilí ČSSD podpoří. Pan Demian není schopen složitější úvahy na toto téma, a tak nám předvádí stupidní slohové cvičení o míchání barev (vychází mu "ohavně " hnědá", v čemž s ním lze souhlasit, ale účelově zapomíná, co mu vyleze po smíchání zelené a modré - o Kalouskově barvě mnoho známo není). Udělal by ovšem lépe, kdyby se více - když už se vidí se šarží politického glosátora či komentátora - věnoval studiu politického markentingu, ekonomie apod. a hlavně více zvažoval obsah toho, co českému internetovému národu s šálivou, ale slaboduchou nonšalancí předhazuje. 

Xenie Terjanská 15.6.2006 7:12

Re: Státotvorně v duchu ČSSKSČ.

Šedivec, maj pravdu, ČSSD se v posledním období pod vedením Paroubka skutečně chovala "státotvorně", ale v duchu komunistické ideologie s bolševickými praktikami. Takovou "státotvornost" nechť si strčí ČSSD za klobouk.

Korán 15.6.2006 7:54

Re: Re: Státotvorně v duchu ČSSKSČ.

Šedivec má pravdu a ty toho o politice víš jen tolik, co vědět chceš, tedy nevíš nic. Takových blábolilů tady jsou tisíce.

Xenie Turjanská 15.6.2006 9:32

Re: Re: Re: Státotvorně v duchu ČSSKSČ.

a volí ČSSD - ti blábolilové - rádoby intelektuálové - levicoví - co ví všechno nejlépe a mudrují a mudrují. Copak Ty víš o Xenii Turjanské ? Šedivec i Korán patří do jedné propagandistické úderky ČSSKSČ.